güzelim ben orda doğdum büyüdüm bütün akrabalarım orda onlara demiyorum cahil şu 5-6 evden çıkan bize saldıranlara pislik cahil diyorum benim canımdan çok sevdiğim akrabalarım orda yaşıyor sadece bizim evin etrafında 5-6 ev var onlar saldırdı zaten mesajlarımı çarpıtıyorsunuz kavga etmeye bahane arıyorsunuz benim kendi akrabalrım hepsi orda sadece şu evimizin çevresindekiler pislik diyorum ben inan ki herkes onlardan bıkmış durumda
bu nasıl bir dildir ya cahil,pislik,hayvan??insanları nasıl bu kadar küçük görüyorsunuz?madem orada yaşayan halkla aranızda böyle bir uçurum var orada ne işiniz var kardeşim oraya yerleşmeden önce ev yapmadan önce hiçmi bakmadınız çevreye bu insanlar ne yer ne içer buarada siz nişantaşında yapacağınız ortamı küçük bir köyde yapmaya çalışırsanız tabiki mahalle baskısı görürsünüz bu türkiye nin en batısındada böyledir en doğusundada bunu önceden düşünemediyseniz siz onlardan daha cahilsiniz..bu kullandığınız dilden dolayı hiç üzülmedim size açıkçası
güzelim ben orda doğdum büyüdüm bütün akrabalarım orda onlara demiyorum cahil şu 5-6 evden çıkan bize saldıranlara pislik cahil diyorum benim canımdan çok sevdiğim akrabalarım orda yaşıyor sadece bizim evin etrafında 5-6 ev var onlar saldırdı zaten mesajlarımı çarpıtıyorsunuz kavga etmeye bahane arıyorsunuz benim kendi akrabalrım hepsi orda sadece şu evimizin çevresindekiler pislik diyorum ben inan ki herkes onlardan bıkmış durumda
bende Trakyalıyım ve Trakya bu tarz olayların en az görüldüğü yerdir çok şaşırdım açıkçası...
esas şaşırdığım şey evinizin etrafında oturan birkaç ipsiz sapsız insan yüzünden ordaki bütün halkı baz alarak cahiller görgüsüzler diye
bahsetmeniz ve genelleme yapmanız...
yaşadıklarınız tabiki hoş şeyler değil ama insanları bu şekilde genelleme ile küçümsemeniz de hiç hoş değil...
eğer herkes böyle ise anneniz ve babanızın hatta kendinizin oralı olması sebebi ile herbirinizi dahil etmiş oluyorsunuz cahil insanlar kategorisine...
herneyse...
çok çok geçmiş olsun arkadaşım birdaha böyle vahşi bir olayın yaşanmamasını umalım...
bu insanlar küçük insanlar zaten. böyle bir vahşeti yapanlara ne diyecekti? melek diye mi anlatacaktı? ben kimseye hele ki konumundan dolayı asla laf ettirmem ama hak edene laf edeceksin.
pardon ama benmi kavga etmeye bahane arıyorum...
mesajların çoğunda genelleme gördüğüm için sadece uyarmak istedim...
sanırım kavga olayı senin psikolojini iyice bozmuş bunu isteyecek son kişiyim kusura bakma...
tekrar geçmiş olsun...
bende buna değinmek istiyordum arkadaş bu olayda mağdur yaşadıkları çok acı fotoğraflarada baktım geçmiş olsun ama bu genelleme benimde dikkatimi çekti 20-30 serseriye tepki göstereceğim derken oradaki belli bir kesimi cahil pislik hayvan diye hedef alması yanlış bir dil..
3 gündür uyumuyorum sürekli ağlıyorum gözlerim ağrıyor psikolojim bozuk şikayet edemiyorum annem korkuyor bizi düşman belirleyecekler sonra zarar verecekler hep diyor o da kendince haklı ama bu kâbusu aklımdan atamıyorum
eşim sinirlerine hakim olamıyor gidip hepsine zarar vermek istiyor zor ikna ediyorum
ben genelleme yapmıyorum yanlış anlaşıldı ben zaten orda doğdum büyüdüm merkezdeki herkesi seviyorum 1 yıl önce buraya geldim bizim evin çevresindekilerden nefret ediyorum sadece ama moralim bozuk kk daki kadınlar bana destek olur moralim düzelir diye konu açtım hiç üzülmedim diyenler bile çıktı
bende buna değinmek istiyordum arkadaş bu olayda mağdur yaşadıkları çok acı fotoğraflarada baktım geçmiş olsun ama bu genelleme benimde dikkatimi çekti 20-30 serseriye tepki göstereceğim derken oradaki belli bir kesimi cahil pislik hayvan diye hedef alması yanlış bir dil..
tabiki çok üzücü bir durum...hiç üzülmedim nasıl denilir kendi başıma gelmiş kadar acı hissettim resimlerinizi görünce...
bu insanlarla daha önce bir husumet yaşadınızmı yani bukadar anlayışsız olacaklarını düşünmek istemiyorum...trakya insanı gerçekten daha modern gün görmüş ve anlayışlıdır
bu aileler nasıl bu kadar yobaz kalabilir???
sanki bakşa bir iş var bu işte...bence peşini bırakmayın sessiz kaldıkça birşey değişecekmi??
tabiki çok üzücü bir durum...hiç üzülmedim nasıl denilir kendi başıma gelmiş kadar acı hissettim resimlerinizi görünce...
bu insanlarla daha önce bir husumet yaşadınızmı yani bukadar anlayışsız olacaklarını düşünmek istemiyorum...trakya insanı gerçekten daha modern gün görmüş ve anlayışlıdır
sanki bakşa bir iş var bu işte...bence peşini bırakmayın sessiz kaldıkça birşey değişecekmi??
işte söylemeye çalıştığımız tam da bu.
olay bence basit bir mangal/doğumgünü değil.
onlraın kinlendiği, hırslandığı bambaşka bir şey.
bunu da hiç birimiz bilemeyiz.
bu olayda yapılması gereken en mantıklı şey
bir an önce savcılığa suç duyurusunda bulunarak
oradaki evden taşınmak.
bir hikaye vardır bilirsiniz. yılan ve çocukla ilgili.
bu da o hesap.
sizde can acısı, yılanda da kuyruk acısı olduğu sürece ne huzur ne başka bişey olamaz.
trakya insanı öyledir doğru bende oralıyım akrabalarımda başka kökeni olan kimse yok hepimiz trakyalıyız ama bu yobazlar trakyanın yüzkarası ya merkezin dışındalar çünkü içinde kimse sevmiyor onları hırsızlık gasp adam yaralama herşey var korkmuyorlar hiçbirşeyden
yobazlıkla hırsızlık gasp adam yaralamak ne alaka güzel kardeşim sen bir kere yobazlığın ne demek olduğunu bilmiyorsun birde sürekli cahillikten bahsediyorsun bunu ilk kez senden duyuyorum bence tespitlerin yanlış kıskançlık gibi başka faktörler olabilir bu işin içinde..
tamam arkadaşım sen haklısın benim kavga yüzünden psikolojim bozulmuş ağzıma gelen herşeyi o bize saldıranlara söylemek istiyorum seninlede kavga edip daha çok üzülmek istiyorum tamammı lütfen daha fazla uzatıp polemik yaratma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?