Eşle maddi paylasim

Sonra da sikayet ediyorlar kocam himbil diye. Yav adamin totosundaki dona kadar almissin adam naapsin evde cubuklu pijamayi giyer kös kös oturur tabii elinde telefon oyunuyla beraber

Çalışmıyor olsaydım o ay ki ihtiyaçlarımı planlar birde ufak bir miktar birikim için ekler o kadar para isterdim belli bir miktarda sabit kalmazdım

Eşler arasında bir şeyleri bilmemek saygı değildir eşimin ne kadar aldığını hiç sormadım o da bana sormaz diye bi dünya bence çok saçma evliysen bileceksin biz aynı meslekte olduğumuz için sormuyorum tabi kazanç aynı ama farklı da olsa mutlaka öğrenirdim evlilikte bazı şeyler gizli bi kural gibi nasıl başlarsa öyle gidiyor keşke sizde en baştan bir hayatı ortak paylaşıyoruz kazancımız da ortak kaybımızda diyip damardan girseydiniz harçlık konusuna gelince maaşım hesabımda durur eşimden harçlık isterim kendine çek diyince ama benimki bitiyo o oğluşumum diyip şirinlik yaparım tabi o da hesabımdaki parayı bilir o ayrı inşallah atanırsınız da eşiniz bile olsa minnetiniz kalmaz

Tesekkur ederim minnet değil.kendim kazansam da eşimle aramizda bu konudaki gizlilik yine rahatsız ederdi beni.

Ben çalışmaya ara verdim, eşim maaşını getiri evde ortak bi alanda bulunur, ay başında hesap kitap yapar faturaları öder kalan paranında şu kadar kısmı alışverişe diye hesap yaparız. Ortadaki o paradan ikimizde ihtiyacımız oldugunda alırız.
Maaşını bilmemen de ilginç. Neden söylemek istemiyor? Ne mana yani :)

Şimdi yüzde 10 stobaj yüzde 10 kesinti yüzde 8 vergi buna göre
x->y÷2=? işte böyle basit bir hesapla bulabilirsin hep para para para

Harfi harfine katılıyorum.
Bunun adı görmemişlik veya sonradan görme.
Bu tarz insanlara acıyorum. Farkında olmadan kendilerini güldürüyorlar..
Acaba kocişleri olmasa bunlar ne yaparlardı..vah vah..

Merhabalar. Hiç şaşırmayın, eşinin masşını bilip te evlenince zırnık görmeyen kadınlar var.
Mesela ben...
Eve 3-5 tl para bırakılır. Mutfak ihtiyacı eder. Başka da yok. 2 senedir evliyiz. Evlenmeden önce kendisi şunkadar maaş alıyorum, paramı sen biriktirirsin, tutumlu olduğun belli demişti. Evlendik , 2-3 ay sesi cıkmayınca bir gün sordum. Hani böyle demiştin canım, almadın mı hiç masş diye...
Bana demediyi kalmadı. Ozaman dedim şimdi demiyorum. Sana para verecek zamanlar da gelecek. Bsna hesap mı soruyorsun falan filan...
Ne yapacağımı asla bilmiyorum.
Uzun zaman sonra da maaş yok durum kötü para yok , vur öldür para yok dedi.
İstersem verir ,ama zaten istemeye cekinirim. Kadınsal özel ihtiyacım var derim, onu da yüklemeden masrafları paylaştırırım.bu ay bir ihtiyacımsa öbür ay baska ihtiyaç...
Kendiliginden sormaz ne ihtiyacın var diye. Git kendine üstbaş al da demez. Birikim de yok...

Merhabalar. Ne güzel böyle bir eşiniz var. Allah daim etsin.
Ben 2 senelik evliyim. Evlenmeden önce, ben sormadan eşim ; şu kadar maaş alıyorum, paramı sen biriktir.tutumlu olduğun belli demişti.
Tabiki çok mutluydum, ne kadar güzel bir insan demiştim. Çünkü ben de böyle bir ailede büyümüstüm. Babam annem, aynen sizin yaptığınız gibi yapardı biz küçükken gördüklerim yani.
Evlendik, 1-2 ay, tabiki bekliyorum,ama ses yok. Para bile verilmiyor. Harclık ihtiyaç hiç bişey. Sonra istemeye başlıyorum. 50 tl verdi misal. Haftaya yine istiyorum ne için lazım diyor peki al diyor şu kadar.
Bir gün sordm , canım maaş almadın mı.hani böyle demiştin. Bana hesap sorma dedi. Ben gayet biliyorum ne yapacagımı dedi. Sana para verilen günler de gelir dedi...
İki senedir evliyiz. Zırnık yok. İhtiyaçımı istiyorum. Kadınım kıyafet isterim ayakabı isterim.kadınsal ihtiyaclarım var. Bakımım makyajım. Artık isterken de utanarak istiyorum.ihtiyaclarımı paylaştırıyorum.
Ne birikim var ne zirnik var. Aynen günlük yada haftalık harclık baska da bişey yok.

Sizin gibi aileleri çok taktir ediyorum. Biz olamadık ve aile gibi hisettirmiyor tabiki. Anneye kardeşe de bakarsın sma eşinle paylaşırsın bunları. Ben hiç bir paylaşım görmedim...

bizde ayrı gayrı yok. hesabımız, harcamalarımız ortak. eşim benden fazla maaş alıyor olabilir, sonuçta aynı hayatı paylaşıyoruz.. maddi olanakları ayrı tutmak hiç hoş gelmiyor bana

Eşinizin net maaşını neden öğrenmiyorsunuz. Ayıp bir şey değil ki bu.
Ayrıca evet kazanılan para yaşam kalitesini de etkiler. Size asgari maaş alan birinin vereceğinden fazlasını vermeli.
Edit: Tarihe bakmadan yorum yazdım. Nereden bulup hortlatırsınız şu konuları..

Çok şükür bi o konuda skntim yok . Benimde cok farkli konularda skintilarim var . Eşinizle kavga etmeden kendinizi anltatiniz mi hiç?

Çok şükür bi o konuda skntim yok . Benimde cok farkli konularda skintilarim var . Eşinizle kavga etmeden kendinizi anltatiniz mi hiç?
Sordığumda sakin sormuştum, hani maaş almadınmı hani bana bırakacaktın.
O da ters ve agır tepki verdi.
1 sene para için çok kavgalarımız oldu. İstemeden ver bari anla beni bari diyordum...
Sonra sakin de konuştum. Para yok masş almıyorum elime geceni veriyorum felan...

Bu arada yurtdısındayız. 3000 usd maas alıyorum demıstı. Sormamıstım bile. Ama ben her ay 500 dolar bile eve gelen görmedim.
Allah yardımcınız olsun. Öküzleri adam etmek zor erkekler evlendikten sonra neden bu hale geliyo anlamıyorum

Allah yardımcınız olsun. Öküzleri adam etmek zor erkekler evlendikten sonra neden bu hale geliyo anlamıyorum
Anne hesabına mı gönderiliyor bilemedim.
Ben burda kendi evimi açtım, masraf olmasın kira ödemeyelim. Dayalı döşeli evimi açtım. Ama o 500 dolar bile getirip ortaya koymadı.
Hah, masrafları yapıyor, eve alıyor, ben istersem veriyor. Ama evli olunca aile olunca bunu aldım anama bunu gönderdim bize bu kaldı der ama insan.
O yuzden ben bir plan bir harcama cıkartamıyorum
Hani yorgana göre ayak uzatılır ya. Yorganın ölçüsü ne bilmiyorum.

Haklısın. Mesela bende eşimin gelirini bilmiyorum. Bana getirdiğinden daha fazla gelirinin olduğunu biliyorum , bi kaç kez kavga ettim nereye gidiyosa söyle diye. Sessiz kaldi anasina yolluyo belli . Salak yerine konulmaktan nefret ediyorum . Daha geçen ay söyledi ki bu sene 9 bin para biriktirdim diye eee ben belirli bi bütçeyle kit kanaat yada suanda cocuk yokken gelirim varsa gonlume gore yasamadiktan sonra ne anladim bu isten . Memnun oldum birikim yapmasına ama . Gerçekten anlaşılabilir insanlar degil erkekler. Eskiden saf olanlari eslerinin her istedigini yapanlari vardi simdi malesef erkekler cok fena

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…