Eşle ortak ev borcu

Her evliliğin dinamiği farklı, bunu sorduğunuza göre eşiniz o güveni vermemiş size. İçiniz rahat etmiyorsa herşeyi ikiye bölün öyle ödeyin. Eğer eşinizle maddi güvensizlik haricinde başka sıkıntılarınız varsa ev almayı erteleyin bence. Kredilerde yükseldi zaten.

Ev alırken ödemeleri nasıl yapıyorsunuz?masrafları nasıl bölüşüyorsunuz?bir tane beğendiğimiz ev oldu,eşim evin giderlerini ben karşılayıp sen krediyi ödersin diyor,sizce mantıklı mı?Bu durumda ben biraz daha fazla Ödemiş oluyorum aslında.Siz nasıl paylaştınız ödemeleri?
Bir yandan ekonominin ev icerisinde esit dagilmasi onemliyken diger yandan da aile sistemine ters dusebiliyor ekonomik hesaplar ama yarin bir gün gercekten ne olacagi belli degil. Bizim evde böyle bir sorun yok cunku Allah korusun bosanmis olsam da ekonomik kayiplara takilmam kayip olarak gormem zaten eşimde son derece adildir. Olabilir biraz guvenmiyor olabilir gelecek kaygisi yasiyor olabilirsiniz hepimiz ayni olacagiz diye birsey yok. Bunun icin ortak hesap olusturun ikinizde evinizin ihtiyaclari aylik 5 bin mi tum evin ihtiyaclarini bu hesaptan karsilayin. Birikim yapabiliyorsaniz onu da ortak yapin. Esinize de ev krediainden degil ortak hesaptan girin.

Herkes linç etmiş ama bu konu eşe güvenle ilgili...
Demekki o güveni vermemiş...Muhtemelen de cimridir diye düşünüyorum
Normal ev harcamalarını nasıl yapıyorsunuz?
Eşinin fıtratını sen biliyorsun ama bana kredileri sen öde demesi güzel gelmedi...Ev harcaması aydan aya değişir ama kredi fix bi rakam ve senin üzerine olacaksa senin için risk olabilir .
Şimdi kabul ettiğini farzet, ev harcamaları onun elindeyken istediğini aldırabilecek misin laf edecek mi ne gerek var buna vs seklinde sanki onun eline bakar duruma düşer misin yoksa sorun olmaz mı bunu düşünmen lazım...

Seni beni mi var bu işin evlisiniz siz sonucda bence hiç hoş değil. O az ödeyecek ben çok demek 🙈 eğer güveniyorsanız bunu hesaplamayın. Adam evi sizin üstünüze yapsın içiniz rahat edecekmi.

Ben çok garipsiyorum eve giren paranın senin benim diye ayrılmasını ama herkes aynı olmak zorunda değil tabi. Çok abartmayın derim bütçeyi ayırma konusunu. Yoksa her adımda sorun olur yorulursunuz. Çocuk masrafını kim karşılayacak, sen geçen ay işsiz kaldın az ye, bana geçen aydan borcun var hala gidip sakız alıyorsun gibi garip noktalara çekilebilir bence anlattığınız şey.

Ev borcumuz yok ama araba taksidimiz var. Elektrik su kira araba taksidini eşim ödüyor ben de bakıcı parası kişisel bakım kıyafet ve aylık altın biriktiriyorum. Aylık harcamasını o kendine ayırıyor kalanı bana veriyor altın parasına dahil ediyorum. Hiç ekstra hesaba girmedik.

Evlilikte senin paran benim param olayi evet bana da cok ters. Ama su da var, calisan karisini bankamatik gibi goren erkekler de var. Karisinin yaptigi kisisel harcamalara karisan, varlik icinde yokluk cektiren. Bir tanidigimizin kizi dogum yapmisti. Kocasi hastane masraflarinin yarisini ailen versin demis kiza. Neler neler var. Yani herkes sansli degil. Boyle bir evlilikte kadin ister istemez kendini dusunecek. Ben konu sahibinin esiyle olan evlilik dinamigini bilemiyorum ama bunlari dusunuyorsa bir sebebi vardir.

eşim evin giderlerini ben karşılayıp sen krediyi ödersin diyor

Aslında eşiniz hiç bir katkıda bulunmuyor değil, ortak yaşam için o da gelirini ortaya koyuyor. Öyle ya da böyle alınan mal ortak oluyor. Evi kendi üzerinize alın, yarın öbür gün Allah korusun boşanma olursa ve borç henüz bitmemiş olursa, devir işlemleri sorunu yaşamazsınız. Ya da boşanma protokolünde doğrudan herkes üzerindeki mala sahip olsun şeklinde bir değerlendirme yapabilirsiniz.
Ancak içiniz rahat olsun nihayetinde kazandığınız boşa gitmiş olmuyor krediyle evinizi almış oluyorsunuz. Bana kalırsa makul bir öneri bu sebeple sormak istiyorum, eşinizin eve katkıda bulunmayacağına yönelik bir şüpheniz mi var veyahut sizin maaşın tamamı krediye giderken eşiniz sizi düşünmeyip size herhangi bir para vermez diye mi düşünüyorsunuz?

Eşinize güvenmiyorsunuz galiba butun problemler bundan kaynaklanıyor.?

Yani 2 tarafda yapacak bişeyler.Bir maasla kredı odenır.Diğerıylede evın gıderlerı .

Herşeyi çok güzel giden evliliklerde gördük sonu hüsranla biten...

Herşey yolunda giden evlilik demeyeyim de size oturmuş, güven sorununu aşmış evlilik diyeyim
8 yıllık evliyim, evimi, arabamı evlenmeden önce aldım, yatırımlarımı da evlenmeden önce yaptım, eşimi iyi tanımama rağmen iki çocuklu bir adam olduğu için ilk yıllar temkinli davrandım sonrasında baktım ki ayrılsak bile bana zarar vermez, para konularında benim haklarıma hassas o zaman biraz daha gevşedim. Ama temkinli olurken adama sana güvenmiyorum ya da ya ayrılırsak gibiyi ne sözle ne davranışla ima etmedim. İnsan kırılır, yolunda gidecek bir evliliği çıkmaza sokarsınız evet para önemli ama herşey değil. O yüzden abartıya kaçmayın derim, eşimin bu şekilde hesap yaptığını hissetsem bütün savunma duvarlarımı koyarım önüne, birazda onun açısından bakın

Yıllardır kredi ödüyoruz hiç aklımın ucundan geçmedi. İlk zamanlar cok paraya ihtiyacım olmadıgı için maas kartımda kredi kartımda eşimde olurdu tüm harcamaları maas gününden sonra kendisi cıkartır geriye kalan harclıktanda harclık verirdi. Son bir yıldır benım sosyal cevrem arttıgından eşim kartlarımı bana verdi. Simdide kredi ödüyoruz. Kredi benim adıma oldugundan maasımda yeterli oldugundan maasım yatar yatmaz virman yapıyorum. Hesaptan cekiyor. Kalan tutar benım ay sonuna kadar harclıgım oluyor. Faturalarda kredi kartına baglı. Eşimde kredi kartını oduyor. Olurda ay sonunda para yetmez birşey olur toplu bi yere para yatırmak gerekir ben cıkartır veririm kartımı kullanacagı kadarını alır. Paranın üstünü tamamlamak için. Onun harici evin genel masrafını o karsılar. Ben arada markete gidip birşeyler alıyorum tabi yine. Ya da yemek yiyeceksek benzin alcaksak hadi benim karttan cektirelim diyorum. Bosandıktan sonra zaten mal ikiye bölünüyor bunu düsünüyorsanız. Ama bunu düsünerekte ne çmür geçer ne mutlu olursunuz ne bu evlilik yürür.

Back
X