Eşle para mevzusu

Evranos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2015
371
194
103
Merhaba kizlar size birsey danısıp fikir almak istedim objektif olamadım çünkü.. Ben 2 yıllık evliyim şuan calismiyorum ama formasyon alıyorum, inşallah aldıkdan sonra çalışacagım. Çalışmadığım için her türlü maddi ihtiyacımı eşim karşılıyor tabi. Ama ben evlendigimizden beri para istemedim utandım, zaten istememe de gerek bırakmaz kendisi masaya bırakır cıkar ben uyanınca görürüm. Ekstradan da kartım var ani bisey olunca onu kullanırım. Son iki ayda biraz fazla harcama yapdım sanırım hesapladım 700 tl harcamısım eşimin verdiği harclıkdan hariç. Verdiği harçlıklada ona hediye almışdım. Bugün de birşey daha aldıgımi söyleyince; "bu ay çok harcadın biraz tutumlu ol" dedi bana. Bende biraz kırıldım,bozuldum. Çünkü ilk defa böyle birşey söyledi ve bende kendi paramı kazanamadıgım icin zaten üzülüyordum. Bide kendisi böyle diyince iyice üzüldüm ve artık alişveris yapmayı düsünmüyorum ve utaniyorum siz olsaydınız napardınız umursamazmıydinız yoksa benim gibi takarmıydınız.

Kırılırdım elbet
Ama siz de dikkat edin.

Esin kirildiginin farkında mi?

ay insanın zoruna gider tabi.benim de aynı durum.zaten işim gucum yok die ailesinin gozune battım.ben de utanıyorum kendsi veriyor.ama kartın extresini de bana yolluyor..çok utanıyorum sonra.bence cok bişey harcamamışsın.her zaman öyle harcadıgını duşunmuyorum.ben de öyle hediye falan alırım ona.

Ya bende her ay bu şekil harcama yapmıyorumki. Hiç birşey almadıgım aylarda oluyor. Normalde para hesabı yapan bir adam degil ama yinede kırıldım. Oda farketti sırnaştı hemen sevimlilik yapdı.

Eşim de bütçemizin dışına çıksa ben de etmesi için uyarırdım ki eşler arasında gayet normaldir.
Haklısınız ama ben çalısıp kazanmadıgim için içerlendim sanırım biraz. Off biran once çalısmak istiyorum artık ya formasyon paramı bile eşim ödedi

Dikkatli ol canım sende. Adam uyarmış sadece. Erkekler düz mantık tır. Üzülme.seni kırmak için denemiştir.

bence kırılacak bişey yok
eşim maaş alsa da ben ona diyorum günde 5 kere dikkatli harca diye

Valla ne yalan söylim bekarım ama ben takacak bir şey görmedim ilk defa böyle bir muhabbet olduğu için biraz üzülmüş olabilirsiniz ama oda hemen telafi etmiş hatasını üzerinde durup üzmeyin kendinizi derim :)

Biraz dikkat edin harcamalarınıza. Ev geçindirmekte kolay değil tek maaşla, haklı olarak uyarmış eşiniz. Zorunuza gitmemesi için biraz daha düşünün harcama yaparken. Kafaya takacak hiçbirşey yok

Bugün açılmış bir konu vardı.
Okudum fakat yorum yapamadım çünkü çok üzüldüm.
İki çocuğunun annesine hiç para vermeyen arada verdiği 20 tl ve 50 tl içinde ne cabuk bitirdin şeklinde konuşan bir babadan bir eşden bahsediliyordu.
Sen gayet rahat harcama yapıyormuşsun ve eşin de gayet güzel bir dille uyarmis.
Ne kendini üz ne de eşine daril.

Biraz dikkat edin harcamalarınıza. Ev geçindirmekte kolay değil tek maaşla, haklı olarak uyarmış eşiniz. Zorunuza gitmemesi için biraz daha düşünün harcama yaparken. Kafaya takacak hiçbirşey yok
Tek maaş ama kendi işyeri var. Lafta bana çalışmana ggerek yok, çalıssanda o para yetmez sana diyor ama icraat yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…