Haklısınız.. bende bu ay fazla harcadığımı farketmiştim bir ay durucam diye karar almıstim kendimce. Ama esimden duyunca garip oldum.Bugün açılmış bir konu vardı.
Okudum fakat yorum yapamadım çünkü çok üzüldüm.
İki çocuğunun annesine hiç para vermeyen arada verdiği 20 tl ve 50 tl içinde ne cabuk bitirdin şeklinde konuşan bir babadan bir eşden bahsediliyordu.
Sen gayet rahat harcama yapıyormuşsun ve eşin de gayet güzel bir dille uyarmis.
Ne kendini üz ne de eşine daril.
Merhaba kizlar size birsey danısıp fikir almak istedim objektif olamadım çünkü.. Ben 2 yıllık evliyim şuan calismiyorum ama formasyon alıyorum, inşallah aldıkdan sonra çalışacagım. Çalışmadığım için her türlü maddi ihtiyacımı eşim karşılıyor tabi. Ama ben evlendigimizden beri para istemedim utandım, zaten istememe de gerek bırakmaz kendisi masaya bırakır cıkar ben uyanınca görürüm. Ekstradan da kartım var ani bisey olunca onu kullanırım. Son iki ayda biraz fazla harcama yapdım sanırım hesapladım 700 tl harcamısım eşimin verdiği harclıkdan hariç. Verdiği harçlıklada ona hediye almışdım. Bugün de birşey daha aldıgımi söyleyince; "bu ay çok harcadın biraz tutumlu ol" dedi bana. Bende biraz kırıldım,bozuldum. Çünkü ilk defa böyle birşey söyledi ve bende kendi paramı kazanamadıgım icin zaten üzülüyordum. Bide kendisi böyle diyince iyice üzüldüm ve artık alişveris yapmayı düsünmüyorum ve utaniyorumsiz olsaydınız napardınız umursamazmıydinız yoksa benim gibi takarmıydınız.
Bence hiç uzatma.Nazik bir adamdır zaten :) kırıldıgımı görüncede hemen konuyu cevirip sevimlilik yapdı ama ben cok utandım. Artık cok zordada olsam isteyemem para
Seviyorum ama para mevzusu oldum olası beni utandırır. Babamin evindeykende isteyemezdimNe desin adam kirilmayin diye batsinmi aile butceniz.
Birde kocaniz o sizin sevisiyosunuz derdinizi paylasiyosunuz parami konusmuyosunuz.
Butceyi asmissaniz eger adam da ne yapsin
O da evi gecindirmeye calisiyor,uyarmak zorunda
Bende iş güc sahibi olup sonra evlenmek istedim. Ama esimle 6 yildır birlikdeydik ve aramızda 7 yaş vardi. Evlenmek istiyordu ve ben bir yere kadar dayanabildim ısrarlarına. Yani beni okutmayıda göze aldi :) . Hatta suan çalısmamı bile istemiyor belli yerleri soylüyor calisirsan buralarda calisirsin ancak diyeBiraz gelirinize bağlı bir durum bu. Söylediğiniz miktar kimine göre devede kulak, kimine göre yüksek meblağ olabilir.
Ailenizin bütçesini düşündüğü için bir uyarı yapmış, üslupta da hata göremedim.
Yanlış anlamayın, bu konuda alinganlik yapacak karakterdeyseniz işinizi gücünüzü edinip evlenecektiniz
Yada formasyon alırken de çalışabilirsiniz. Ki çoğunluk böyle yapar.
Ben çalısırken söylese kirılmam sanırım. Şuan para kazanmadıgım icin icerlendim sanırımKırılmanı anlıyorum ben de olsam kırılırdım ama gerçekten biraz fazla harcamışsın,
bunu uyarmamak için çok zengin bir adam olmak gerek.
Çalışırken bile bunu duyan kadınlar var üstelik
Büyütmeye gerek yok kısacası.
Istemenize gerek yokmus zaten sadece uyarmis aile butcenizi dusunmeli ama dimi :)Seviyorum ama para mevzusu oldum olası beni utandırır. Babamin evindeykende isteyemezdimunideyken sadece devlet bursuyla gecinmisimdir babamdan para istememek adına
Yani bence kirilacak bişey yok eşiniz ev gecindiriyor belli ki limiti asmissiniz ve zor durumda kalmış olablir ve gayet kibar bir şekilde söylemiş. Aylık 700 tl harcaması bile çok eşinizin maaşını bilmiyorum gerçi ama ayağı yorgana göre uzatmak lazım.Merhaba kizlar size birsey danısıp fikir almak istedim objektif olamadım çünkü.. Ben 2 yıllık evliyim şuan calismiyorum ama formasyon alıyorum, inşallah aldıkdan sonra çalışacagım. Çalışmadığım için her türlü maddi ihtiyacımı eşim karşılıyor tabi. Ama ben evlendigimizden beri para istemedim utandım, zaten istememe de gerek bırakmaz kendisi masaya bırakır cıkar ben uyanınca görürüm. Ekstradan da kartım var ani bisey olunca onu kullanırım. Son iki ayda biraz fazla harcama yapdım sanırım hesapladım 700 tl harcamısım eşimin verdiği harclıkdan hariç. Verdiği harçlıklada ona hediye almışdım. Bugün de birşey daha aldıgımi söyleyince; "bu ay çok harcadın biraz tutumlu ol" dedi bana. Bende biraz kırıldım,bozuldum. Çünkü ilk defa böyle birşey söyledi ve bende kendi paramı kazanamadıgım icin zaten üzülüyordum. Bide kendisi böyle diyince iyice üzüldüm ve artık alişveris yapmayı düsünmüyorum ve utaniyorumsiz olsaydınız napardınız umursamazmıydinız yoksa benim gibi takarmıydınız.
Butceyi asmissaniz eger adam da ne yapsin
O da evi gecindirmeye calisiyor,uyarmak zorunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?