Eşle para mevzusu

Haklısınız.. bende bu ay fazla harcadığımı farketmiştim bir ay durucam diye karar almıstim kendimce. Ama esimden duyunca garip oldum.

Ne desin adam kirilmayin diye batsinmi aile butceniz.
Birde kocaniz o sizin sevisiyosunuz derdinizi paylasiyosunuz parami konusmuyosunuz.

Çok normal bence belki daha tatlı dille uyarsa böyle olmazdı o da bilememiştir.
Şimdilik biraz kıs yakında çalışmaya başladığında rahat edeceksin :)

Biraz gelirinize bağlı bir durum bu. Söylediğiniz miktar kimine göre devede kulak, kimine göre yüksek meblağ olabilir.
Ailenizin bütçesini düşündüğü için bir uyarı yapmış, üslupta da hata göremedim.

Yanlış anlamayın, bu konuda alinganlik yapacak karakterdeyseniz işinizi gücünüzü edinip evlenecektiniz
Yada formasyon alırken de çalışabilirsiniz. Ki çoğunluk böyle yapar.

Ne desin adam kirilmayin diye batsinmi aile butceniz.
Birde kocaniz o sizin sevisiyosunuz derdinizi paylasiyosunuz parami konusmuyosunuz.
Seviyorum ama para mevzusu oldum olası beni utandırır. Babamin evindeykende isteyemezdim unideyken sadece devlet bursuyla gecinmisimdir babamdan para istememek adına

Kırılmanı anlıyorum ben de olsam kırılırdım ama gerçekten biraz fazla harcamışsın,
bunu uyarmamak için çok zengin bir adam olmak gerek.

Çalışırken bile bunu duyan kadınlar var üstelik
Büyütmeye gerek yok kısacası.

bence kırılcak bişey yok bu konuda hassas olduğunuz için yanlış anladınız sanırım

Butceyi asmissaniz eger adam da ne yapsin
O da evi gecindirmeye calisiyor,uyarmak zorunda

Bende böyle düşünüyorum yani kırılıcak bişey yok bence mecbur uyarıcak adam ev geçindiriyor sizde zaten çok haarcadığınızın farkındasınız. Hİç bişe harcamadığınız halde böyle söylemiş olsa haklısınız ama şuan bence kırılmayın hak verin derim.

Bende iş güc sahibi olup sonra evlenmek istedim. Ama esimle 6 yildır birlikdeydik ve aramızda 7 yaş vardi. Evlenmek istiyordu ve ben bir yere kadar dayanabildim ısrarlarına. Yani beni okutmayıda göze aldi :) . Hatta suan çalısmamı bile istemiyor belli yerleri soylüyor calisirsan buralarda calisirsin ancak diye

Ben çalısırken söylese kirılmam sanırım. Şuan para kazanmadıgım icin icerlendim sanırım

700 liralik ne aldin bi ayda ya?
Bide verdigi harcliklardan haric.
Yeni evlisiniz paradan kistigini dusunmuyorum, haftada en az 50 tl veriyodur galiba. Oda en az.
50×4 hafta= 200 lira.
200 lirada ordan.
900 lira cikar, hemde bir ayda...

bence normal bişi söylemiş ama bunu nasıl söylediğine göre değişir ses tonu mimik falan
bi ekstreleri alıp önüne atıp bu ay çok harcamışsın tutumlu ol! demesi var
canım bu ay biraz fazla masraf yapmışsız bidahaki ay daha tutumlu olsak zorlanmasak demesi var...
bide ben çalışıyorum ani çalışıp çalışmamaya bağlamışsınız ondan söylüyorum bazen yanımdada hesabımdada para kalmıyor cunku ev kredısını benım maaşımdan kesılıyo ama eşimden para isteyemiyorum bana para ver diyip hele elden alamıyorum msj atıyorum hesabıma şu kadar gönderirmisin senden diye ben gidip bankadan çekiyorum
yani biraz yapıyla ilgili sanırım bu evlenmeden önce biraz rahat buyumuşşunuz galiba parayla ilgili bi sıkıntınızda olmdıysa boye hıssetmenız çok normal:)

ama evlilikte çok normal bi durum :) esımde bazen kredi kartına bakar bende bazı zmanlar aşırıya kacabılıyorum o ayın ortasında bakar eger abartmaya başlamışsam bana kredi kartı 1000 lirayı aştı 2000 lirayı aştı der ben anlıyorum abarttığımı zaten hadı ya o kadar oldumu falan dıyorum konu kapanıyo aramızda yanı darılmayın buna sıkıntı yok:)

tutumlu ol dedi diye mi kırıldın.benimki düş yakamdan iş bul da boşayacam seni demişti ilk yılımızda.işsizdim sadece ve geçici bir durumdu.kırılmaktan ziyade intikam bürümüştü içimi.şükür şimdi geçti ama yarası çoook derin.

Üzülmenizi gerektirecek birşey yok bence.
Size evden çıkarken para bırakıyormuş siz istemeden. Art niyetli değil bence eşiniz. Size kalkıpta ayda şu kadar veriyorum bunu neden harcadın dememiş. Sadece tutumlu ol demiş. Güzel söylemiş yani. Demeyebilirmiş ama bütçenizi bilmiyoruz. Ekstra harcanan para sizi maddi anlamda ne kadar zorlar,yorar bilmiyoruz. Bu sebeple neden söyledi dahi diyemiyorum sahsen.
Zaten işe başlayacakmışsınız ilerde daha rahat olursunuz harcama konusunda,üzulmeyin. Eşiniz zaten anlamış üzüldüğünüzü muhtemelen bir daha söylemez.

Niye esinize yıl oluyormuş gibi dusunuyorsunuz ki. Sizinle evlenmeyi kabul ettiyse tabiki ihtiyaclarinizi da karşılayacak. Ev hanımı olan bayanlar da utançtan yerin dibine girmeli öyleyse. Lütfen böyle düşünmeyin.

Yani bence kirilacak bişey yok eşiniz ev gecindiriyor belli ki limiti asmissiniz ve zor durumda kalmış olablir ve gayet kibar bir şekilde söylemiş. Aylık 700 tl harcaması bile çok eşinizin maaşını bilmiyorum gerçi ama ayağı yorgana göre uzatmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…