Sadece kendime harcadim 700 tl. Kaban ayakkabi vs. Aldim ama bende farkindayim asiriya gittigimin frenlemem lazim nefsimi biraz. Yaz gelene kadar bisey almicam :) vicdan azabi ceker o zamanda :) uzun zaman birsey almadigimda da uyardigi olmustur ama " ne zamandir alisvris yapmiyosun " diye :) o zaman seviniyorum tabi...
Merhaba kizlar size birsey danısıp fikir almak istedim objektif olamadım çünkü.. Ben 2 yıllık evliyim şuan calismiyorum ama formasyon alıyorum, inşallah aldıkdan sonra çalışacagım. Çalışmadığım için her türlü maddi ihtiyacımı eşim karşılıyor tabi. Ama ben evlendigimizden beri para istemedim utandım, zaten istememe de gerek bırakmaz kendisi masaya bırakır cıkar ben uyanınca görürüm. Ekstradan da kartım var ani bisey olunca onu kullanırım. Son iki ayda biraz fazla harcama yapdım sanırım hesapladım 700 tl harcamısım eşimin verdiği harclıkdan hariç. Verdiği harçlıklada ona hediye almışdım. Bugün de birşey daha aldıgımi söyleyince; "bu ay çok harcadın biraz tutumlu ol" dedi bana. Bende biraz kırıldım,bozuldum. Çünkü ilk defa böyle birşey söyledi ve bende kendi paramı kazanamadıgım icin zaten üzülüyordum. Bide kendisi böyle diyince iyice üzüldüm ve artık alişveris yapmayı düsünmüyorum ve utaniyorumsiz olsaydınız napardınız umursamazmıydinız yoksa benim gibi takarmıydınız.
Merhaba kizlar size birsey danısıp fikir almak istedim objektif olamadım çünkü.. Ben 2 yıllık evliyim şuan calismiyorum ama formasyon alıyorum, inşallah aldıkdan sonra çalışacagım. Çalışmadığım için her türlü maddi ihtiyacımı eşim karşılıyor tabi. Ama ben evlendigimizden beri para istemedim utandım, zaten istememe de gerek bırakmaz kendisi masaya bırakır cıkar ben uyanınca görürüm. Ekstradan da kartım var ani bisey olunca onu kullanırım. Son iki ayda biraz fazla harcama yapdım sanırım hesapladım 700 tl harcamısım eşimin verdiği harclıkdan hariç. Verdiği harçlıklada ona hediye almışdım. Bugün de birşey daha aldıgımi söyleyince; "bu ay çok harcadın biraz tutumlu ol" dedi bana. Bende biraz kırıldım,bozuldum. Çünkü ilk defa böyle birşey söyledi ve bende kendi paramı kazanamadıgım icin zaten üzülüyordum. Bide kendisi böyle diyince iyice üzüldüm ve artık alişveris yapmayı düsünmüyorum ve utaniyorumsiz olsaydınız napardınız umursamazmıydinız yoksa benim gibi takarmıydınız.
Cünkü babam benden hariç 3 cocuk daha okutiyordu.. ve bana kart vermemisdi uzakdan soruyordu kizim paran varmi diue bende var baba derdim ve 300tl devlet bursuyla gecinirdim.. ama esim kart verdi ve durumu iyi... Paran varmi diye sormaz esim cünkü bilir var derim.. parayi direk birakir odaBen çalışmama rağmen eşim karışır harcamama. Üzülecek bişey yok bunda . Ev ekonomisi sonuçta , ayrıca para konusunda hassasım çekinirm babamdan bile istemedim . 300 lira ile geçindim diyorsunuz ama eşe gelince 700 çok değil mi , bu niye siz de çekinme durumu yaratmadı.
Bu sonuca bitek siz ulasmissiniz bravobu yorumunuzdan sonra çalışmadığınız için üzüldüğünüzü pek sanmıyorum. siz bu düzeni sevmişsiniz
Valla bende senin yerinde olsam zoruma gider heralde o evde hanim gibi otrcak ders caliscak bende para kazancam bide parami o vercek. Sen ben mevzusu yapmiyorz zaten de. Ben calismadigim icin üzüluyorm bu aralar bunu takinti yapiyorm sanirimEsler arasında boyle şeyleri duyunca çok garibime gidiyor. Esim de ben de öğretmeniz ama esim atanamadi evde kpssye hazirlaniyor. Bütün banka kartları ondadir. Her pazartesi cuzdanima kendisi para koyar. Ben hic karismam para işlerine hic de gocunmuyorum bu durumdan. Yeter ki huzurumuz bozulmasin. Ben onun emeğini görüyorum çünkü hanim calssin ben yan gelip yatayim diyenlerden değil çok şükür. Parayi ben kazandigim halde bana bu ay fazla para harcadin dese bile ben hic takmam. Evlilikte sen ben davasi olmamali.
Eşimde bu konuda boyle dusunjr. Hatta calismami dahi istemez ihtiyacimiz yok diye ama ben oldum olasi hep calismak istedim ne babam calistrdi nede esim suan.. calismak istyrm cabaliyorum hayirlisi insallhOkurken dehşete düştüm desem inanır mısın?!
Yahu siz evlisiniz..o adam senin kocan.. YANİ SENİN BENİM DİYE BİŞEY YOK.EVE GİREN HER PARA İKİNİZİNDİR.
Sanki biri sizi himayesine almışta haçlık veriyomuş gibi Bi düzen var benim anladığım. Böyle hissetmeniz çok yanlış.evlilikte senin paran benim param ekonomik özgürlük cart curt gibi şeyler olmaz.
Yais anladin galiba canim ben halinden gayet memnunum. Her şey nasip kismet. O atanmayi benden daha çok hak ediyordu ama dedim ya nasip. Tasi siksa suyunu cikarir maşallah. Ama ben kendi mesleğini yapsin istiyorum. Benim ihtiyaçlar imi benden daha iyi bilir ve benim haberim bile olmadan alir zaten. Allah onu basimdan eksik etmesin.Valla bende senin yerinde olsam zoruma gider heralde o evde hanim gibi otrcak ders caliscak bende para kazancam bide parami o vercek. Sen ben mevzusu yapmiyorz zaten de. Ben calismadigim icin üzüluyorm bu aralar bunu takinti yapiyorm sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?