Eşle para mevzusu

Bunda ne kırılacak nede utanılacak bir durum var.
Yapmanız gereken daha dikkatli harcamak
bütün erkekler bu uyarıyı yapar eşine , yapmaya mecburdur..
Yoksa bir ev nasıl idare edilir ?
Üzülmeyin ve dikkatli harcayın.

ıyı kı de para ıstemeye utanıyomussun utanmasaydın dusunemıyorum senı
bence esının sozune hıc alınma dogru soylemıs
700 tl. bırcok ınsanın belkı ıkı aylık mutfak harcamasına es deger bı para

Takcak uzulcek bisey yok.. calismadigin icin alinmissin sadece. Ben calisiyorum ve bazen ben de cozutuyorum alisverisi. Ama her evin gelirine gore gideri var tabi. Esim dikkat et derse dikkat ederim iste o kadar:) uzulcek ne var tatlim o yuva ikinizin karikoca birbirini uyarabilir normal:)

ne gibi harcama yaptınız??
yani 700 lira sıradan bir durum için çok fazla.. üstelik harçlıklarda var..
mesela ben çalışıyorum yol param yemek param işte ki çay kahveler de dahil 400 lira ile idare ediyorum..

ama bunun içinde mutfak gideri ya da ekstra kıyafet bir eşya gideri de var mı??

Ya bu kadar da kırılgan olmayıverin .
Haklı adam ne desın bütçeyı aşmıssın yanı.

700 tl ne için harcadınız? Yani ihtiyaçsa elbette harcanır. Bende çalışmıyorum yaklaşık 3 yıldır eşimin maaşıyla geçiniyoruz, hesap işleri bendedir. Parayı eşim kazanmasına rağmen gereksiz birşey aldığında söylerim, neden aldın boşa para harcandı diye. Çünkü herşey bütçemiz için. Bence eşine kırılma, adam haklı, yani eşim 700 lira harcasa sessiz kalmazdım bende.

Haklısınız ama ben çalısıp kazanmadıgim için içerlendim sanırım biraz. Off biran once çalısmak istiyorum artık ya formasyon paramı bile eşim ödedi

Farkındamısınız bilmiyorum ama siz kendi kendinize ayrımcılık çıkartıyorsunuz. Elbette ödeyecek, çalışınca sizde ona destek olacaksınız. Siz arkadaş değil ailesiniz.

Nevar ki bunda ? Sadece tutumlu olmanızı istemiş demek ki maddi açıdan biraz içeri girmiş veya girmemiş ,

Sadece size dikkatli harcama yapmanızı belirtmiş,

Ben kendim paramı kazanırım mesela çalışan olarak eşim bana dese allah allah gerçek öylemi diye bir bakarım harcamama

Bu yüzden takacağınız ve aile içinde tatsızlığa neden olacağınız bir sebep yok ortada ....

Eşler arasında gayet normal.
Ben kendi paramı kazandıgım halde, eşim bana bunu diyor arada.
Bana soracaksın bunları alırken diyor. :)

Amaan Benim ki beni hep uyarır Napsın adamcık, uyarmayıp. Bıraksa dünyaları alırım
Hep derim, senin paran benim param mı var aşkım? Senin paran benim param, benim param benim param...
Üzülmeye değmez

kırılırdım bunu eşime soylerdim bunun yanında dıkkat ediceğimide soylerdim ...

Haklısınız ama ben çalısıp kazanmadıgim için içerlendim sanırım biraz. Off biran once çalısmak istiyorum artık ya formasyon paramı bile eşim ödedi
Bende çalışmıyorum. Eşim in maaş kartı bende durur. Oda bazen konuşur. O boş para harcıyorsun demez de. Neymiş bir defter tutacakmışım ne alırsam yazacakmışım hesabımı daha iyi bilirmisim gibi. İnsan kırılıyor. Tek maaş la kenara para atıp bide çeyrek yaptırıp yaz tatili parası çıkarıyorum. Geçen yaz bide peşin tv aldık. Bazen ay sonu para kaldimi diyor yok diyorum. Ne yaptın diyor. Havai adalarına gittim diyorum. Ne yapıcam çeyrek aldım diyorum bu sefer şaşırıyor. Bide ceyrek aldın iyi artmış diye. Bazen senin gibi düşünüyorum ama bana çalış falan diyen olunca yanında. O zaten en zor işi yapıyor evi çekip çevirip çocuk büyütmek kolay ismi diyor. Yani aslında geçim sıkıntısından dolayı yapılan bir uyarı bu. Ama çalışmayan bayana biraz dokunuyor.

Bütçeyi aşmışsın demek ki

700 sadece kendine ise fazla ama market vs varsa bir dahakî ay dikkat edersin

Eşinin gelirini bilemem ama haftalık 45 saat çalışma asgari ücret 1300

Kendinizi kötü hissetmeyin iyi ders çalışın sonra siz de kazanır birlikte bolca harcarsınız

Ben öğrenciyim erkek arkadaşım çalışıyor. Ona rağmen aldığım 400 tl bursu bile dikkatli harcamam konusunda uyarır beni. Ben de onu maaşını çar çur etme diye uyarırım genelde, gereksiz para harcamaya bayılır çünkü. Bir de siz evlisiniz, evin faturası,kirası kısacası gideri çok olur. Eşinizin söylediğinde abes bir durum göremedim. Belli ki bu ay zor durumda kalmış biraz o yüzden sizi uyarmak istemiş.. Eşler arasında böyle şeyler sorun olmamalı diye düşünüyorum.

Sadece kendime harcadim 700 tl. Kaban ayakkabi vs. Aldim ama bende farkindayim asiriya gittigimin frenlemem lazim nefsimi biraz. Yaz gelene kadar bisey almicam :) vicdan azabi ceker o zamanda :) uzun zaman birsey almadigimda da uyardigi olmustur ama " ne zamandir alisvris yapmiyosun " diye :) o zaman seviniyorum tabi...

bence çok da takılmamak lazım.. paran varmış ki almışsın, olmasa alamazsın.. zaten o para senden çıkmayı göze almış.. sen o parayla alışveriş yapmasaydın, başka yere harcanırdı. ne yapacaksın güzelim hayat pahalı..
büyüklerimiz boşuna dememiş; erkek 2 kazanıyorsa, sende 3 harcayacaksın.. hiç kendini kötü hissetme, eşine de yüz verme.

Canimm inşallah bir an önce atanirsin da eşinden para almak zorunda kalmasın.

Esin bağırıp cagirmams ki nazik ce söylemiş. Bu zamanda geçinmek zor bütçeyi asmamak gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…