eşle tatile çıkamama

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar günaydın, Allah başka dert vermesin tabi ama eşimle beraber bir şeyler yapamamak beni üzüyor son zamanlarda. Şöyle ki ; eşim de ben de çok yoğun çalışan insanlarız ve 5 yıllık evliyiz, bu zamana kadar doğru düzgün tatile çıkamadık, maddi imkanımız var çocuk yok engel yok ama her seferinde eşimle alakalı sorun çıkıyor izin alamıyor vs. Ben artık istemediğini düşünmeye başlıyorum.

Zor zamanlar atlattık ve atlatıyoruz, kendi evliliğimiz, ailedeki sorunlar hastalıklar derken etrafımdaki herkes de karı koca şöyle bir kafa dağıtmalısınız tatil yapmalısınız diyor haklılar da çünkü artık ayaklarımız sürüne sürüne işe gidiyoruz çok yorgunuz. Daha önce iki kez 4-5 günlük otel tatili yaptık ikisinde de kv yüzünden kavgalı geçirdik burnumuzdan geldi. Ben de hep ailemle gittim bir yerlere bir kaç kez ama istiyorum ki artık eşimle gezelim tozalım rahatlayalım, sonra belki bebek...

Sabah konuyu tekrar açtım gene izin alamam sen bilmiyorsun izin vermiyorlar diyor ben gene surat asınca gönlümü almaya çalıştı ama çok bozuldum. Beraber bir şeyler yapamadıktan sonra ev arkadaşlığı gibi evlilik sürdürmenin ne faydası var? Haftaiçi akşamları 2 saat görüyorum, h. sonu birlikteyiz bu mu yani evlilik?

Hafta sonu birseyler yapabilirsin. Yakin bir yer terci edip; Cuma aksami yola cikip pazar aksami donebilrsiniz

Ee hafta sonu gidin sizde Cuma'dan gidip pazar dönün yakın bi yerlere.maksat beraber vakit geçirmek.ne güzel hazır çocuk yokken keyfini çıkarın çocuk olunca evlilik olumsuz anlamda boyut değiştiriyor çünkü

Peki eşiniz gerçekten izin alamıyor mu ? Yoksa siz tatile çıkmak istediğinizde izin alamadığı işyeri birden izin veriyor ve kayınvalidenizin doktoru,ev tadilatı vb.seyler de tam o tarihe mi denk geliyor??

Kardeşim inanır misiniz benim eşim haftasonu dahi çalışıyor keza bende
Benim.sadece haftaiçi iznim var ama bırakın tatili birlikte deniz havası almayi özledim.
Ne yapalım her halimize hamd olsun

Tabi ki şükrediyoruz ama gidebilecek durumumuz varken gidememek de üzüyor beni.

Ben evlenene kadar hayatım boyunca bir kere bile tatile gidemedim, ailem göndermedi. Kışın evlendik balayı yapamadık, yazın gittik kv telefonlarıyla afedersiniz içine etti neymiş herkes kv siyle gidiyormuş tatile.

Yani artık çok istiyorum, ve çok yoğun çalışıyorum kafa olarak da ihtiyacım var.

Bunu yapamıyoruz çünkü çok yorgun oluyoruz bir de hastamız var h. sonu ona vakit ayırmak gerekiyor, evin diğer sorumlulukları, aileler her şey h. sonuna sıkışıyor.

Peki eşiniz gerçekten izin alamıyor mu ? Yoksa siz tatile çıkmak istediğinizde izin alamadığı işyeri birden izin veriyor ve kayınvalidenizin doktoru,ev tadilatı vb.seyler de tam o tarihe mi denk geliyor??

Yok kv falan için izin almaz.İşkolik ve gezmeyi sevmiyor eşim korkuyor diye düşünüyorum artık.

Haftasonu kaçın bir yerlere? İki gün bir yere gitmek için yeterli bir süre.
Hmm zaten herkes yazmış pardon :)

Önceden ıkı kez gittik kavgalı gecırdık dedın ya belkı de sebep Budur adamın hevesı de kaçmış olabılır. Yanlış yapmışsın bence. Sebep ne bılemem ama kayınvalıde sorununu bırakıp tatılde esınle güzel vakit gecırmelıydınız ki adam kafa dağıtmaya gitmek ıstesın

Benim kayınvalidem geçen yıldan esimin bu yıl ki iznini rezerve etti de Bence eşinizle oturup konusun çünkü bir zaman sonra siz de kendi aileniz,akrabaniz,arkadaşınız ile planlar yapmaya baslarsiniz.Bu da onu mutlu eder mi bilemem

Haftasonları bir şeyler yapın sizde. Cuma geceden gidin. Pazartesi izin alın sadece. 3 gün yeter. İstediğiniz zaman gidebilirsiniz böylece.

Aslında tatilde kv meselesini açan ben değildim, birinde bayramdı bayram kutlamak için aradım kv yi kavga etti benle, diğerinde eşim surat yaptı gereksiz yere kv ile görüşmüyorduk o ara, ben sorunlarımızı ailemizi bırakıp tatil diye coşmuşum ondan gitmişize getirdi.

Nasıl yani ne için rezerve etti kendi işleri için mi? Zaten ailede herkes ağzımın içine bakıyor beraber bir yere gitsek diye, yabancı dilim var yurtdışına da çıkabilirim yurtiçi gezilere de çıkabilirim çocuğum yok engelim yok. Bir kere ailemle gittim tatile, bir kısa gezi de annemle yaptım, kv resmen eşimsiz gittim diye başka manalara çekmeye çalıştı gene burnumdan geldi.

“Gelmezsen gelme ben arkadaşlarla gidiyorum bu yaz/bu izin/bu haftasonu, bu yaşımda gezmeyeceğim de ne zaman gezeceğim” resti ise yarayabilir, tecrübe ile sabit.

Sabah son olarak bunu söyledim zaten, eğer böyle devam ederse zaten eşimsiz gideceğim gitmek isteyen kişi çok benimle. İçten içe kızdığım ve kırıldığım nokta eşimin benle tatil yapmak istemiyor olması ihtimali.

Ben bu işyerinden izin vermiyorlar laflarına inanmıyorum.
İşi yoğun olabilir, önemli bir işi de olabilir, ama her işveren bilir ki her personelin yasal hakkı var ve kullanmak isterse izin vermek zorunda.
Yasal yaptırımı var bir defa.. Bu konu ile alakalı bakanlığa bir şikayet gitse hemen denetlemeye gelip personele özel olarak birebir soruluyor senelik izinler kullanılıyor mu diye..
Eşinin niyeti yok bence. Hayat görüşü iş ve evden ibaret sanırım. İzin parasını alıp çalışıyor..
Ben olsam 5 yılda eşine vakit ayıramayan adama seçenek sunup blöf yapardım..

Haftasonları bir şeyler yapın sizde. Cuma geceden gidin. Pazartesi izin alın sadece. 3 gün yeter. İstediğiniz zaman gidebilirsiniz böylece.

Bunu resmi tatillerde yapmayı düşünüyorum bende çünkü pazartesi izin alamayız. 19 mayıs tatili gibi mesela...

Önceden de aileden herkese duyurup biz tatile gideceğiz deyip o günlere bir şey çıkartmamalarını sağlamak.

Aileler hayatınıza fazla müdahil.
Çocuklardan önce haftasonları şehir dışına çokça çıktık, hatta bir kaç kere de ucuz bilet falan denk getirip 2 günlük yurtdışına da çıktık.
Ailelerin döndüğümüzde haberi oldu.
Hafta içi Çarşamba birime petiembe birine ziyarete gidin.
Haftasonunuz sizin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…