Eşler arası 10 yaş fark.

Bence yaş farkı evliliği ilerleyen yıllarda etkiliyor ben 23 eşim 38 yaşında aşık oldum ona fakat ilk aylar çok güzeldi sonra çoğu konuda zıt olduğumuzu anladım 3 yıldır evliyim bir kızım var eşimi de çok seviyorum
Yine de 10 yaş çok değil

bence 5 yaştan sonra nesil farkına dönüşüyor. mesela kardeşlerimle aramda 5 yaş var. baya farklı bakış açılarımız. bence iyi değil. eşim benden 1 yaş küçük bu arada. sanırım ben ya da o 5 yaşın üzerinde farklı olsaydık olmazdı.

10 yaş fazla yani insan toyken anlamayabiliyor da özellikle cinsel açıdan gözün açılınca genç olsun istiyorsun 8 yaş büyük biriyle evlenecektim ben mesela şükür kurtulmuşum şuan gözüme epey yaşlı görünüyor hayal bile edemiyorum kocam 10 ay büyük benden

33 yaşınızda neredeyse 50sine merdiven dayamış biriyle evli olacaksınız. sizce çok değil mi ?

Kadın erkekten yaşlı olmalı, erkek dediğinin kafası geç basar gibi yorumlara bitiriyorum.

Hele birisi kadının büyük olduğu durumlar facia, erkek büyük olursa hiç sorun olmaz demiş. Maşallah tüm çiftler için de genelleme yapılmış, istatistik çalışılmış sanırım.

Valla Türk kadını olarak %80 ezik zihniyetleriz. Erkeğimiz en gencini, en çıtırını hakkader, 15 yaş küçük kadınla evlensin kimse acaba demez...ama mazallah kocanız sizden 3 yaş küçük olmasın, elaleme maskara olursunuz sanki.

Bunu destekleyen de yurdum kadınının zihniyeti.

Kadının yaşı önemli bu durumda
daha 20'lerin başıysa yaş farkı çok fazla
eğer 30'ların başıysa ideal...
Nedenini anlamak için ise bakınız Aşk-ı Memnu Bihter ve Adnan Ziyagil

O yüzden kadının yaşı önemli, neyi- nasıl- ne kadar yaşadığı da önemli. Eşten beklentisi hayattan beklentisi... İki gün sonra evlenip de ben böyle hayal etmemiştim demekte var iyi düşün taşın.

Benim esim 8 yas buyuk. Aramizda jenerasyon farki var. Zira ben yasimdan kucuk heveslerdeyim. O yasindan buyuk. Fark 15 yas civari gibi oluyor :)
Sizin es/sevgili adayiniz olgun biriyse ve siz degilseniz cok zor olur. Ama tam tersiyse hic problem olacagini sanmam

10 yaş çok fazla bence... Kadın, erkek farketmez maximum 5 yaş olmalı -ki o bile çok diyebilirim.
Kendimizden bile anlarız hangimiz 5 sene önceki enerjimize sahibiz? Sizin yaşamak istediklerinizi çoktan yaşamış biri ile zor o iş. Hakkınızda hayırlısı

Ben eşimden 4 ay büyüğüm :)
Bence 10 yaş çok sen 50 yaşındayken o 60 olacak 50 yaş ile 60 yaş arasında çok ciddi fark oluyor şuan tölere edilebilir ama ilerde yaş geçtikçe zor olur

Aramızda 7 yaş var inan olgunlaşma seviyesi istediğim düzeyde değil keşke 10 yaş olsaydı. Sen sevdikten sonra hiç önemli değil.

Çevremde ki büyüklerden gözlemledigim kadariyla ilk 20 sene bir sorun olmuyor ama kadın 50, adam 60 yaşına gelince bizatti bir çok kadının kocasinin yemesiden, içmesinden, altına kaçırmasindan tiksindigini duydum. Ve dahi kırışıkliklarindan. Ya adamlar kadınlara çok çektirmisler zamanında ya da bir yaştan sonra çok göze batıyor. Çünkü şikayet edenler azınlıkta değiller ve hakikaten 10 yaş fiziksel olarak cok değişkenlik gösteriyor. Bir kısım kadınlar kocalariyla gezemediğinden de şikayetçi. Çok uyuyor ya da çok az uyuyor gibi söylenlerde duydum. Bana tavsiye edilen en fazla 5 yaş olması ama mesleki açıdan yol almış olması ve sorumluluklarını tamamlamış olması da faydali.

İş arkadaşımın eşiyle arasında 11 yaş var valla mutlu görünüyorlar. Olur neden olmasın? Ama belki 35 yaş civarlarınızda iken siz cinsel problemler yaşayabilirsiniz. Gerçi günümüzde cinsel problem yaşamak için yaş farkına da gerek Yok genel bir libido düşüşü var erkeklerde

10 yas bana görede fazla - kadin olsun erkek olsun fark etmez. Bana göre 5-6 idealdir. Birde cok ilgimi cekiyor genelde esleri kendinden >10 ve üzeri yas büyük olan kadinlar hep iste benim esim hic yasini göstermez falan derler sürekli. Bende 29 yasindayim ilk bakista 22-23 gösterdigimi söylerler genelde ama yüzüme dikkatli bakildiginda yasimin olgunlugu anlasiliyor. O yüzden estetik falan yoksa (extrem durumlari saymazsak) insan yasini gösteririyor arkadas

Bence max 10 olmalı , 10 dan fazlası iyi değil gibi. Ama kafa yapısı , kişilerin uyuşması önemli tabi.
Benim eşim benden 4 yaş büyük, ama daha olgun ve doğru dürüst tartışamıyoruz çünkü benim gittiğim yoldan o dönüyor oluyor. Bir adım ötesini tahmin ediyor , belki de iyi birşeydir bilemiyorum

Yaşla alakalı. 20 30 arasindaki 10 yaşla, 30 40 arasındaki 10 yaş aynı değildir.
Eşimle aramizda 7 yaş var ama 10 yaş olsa da gözüm kapali evlenirdim. Çünkü cok hareketli, konuskan, hayat dolu bi insan. Kimisi de genç yaşında çok ağır ve olgun olabiliyor, yaşı 30 ama 40 gibi bir hayat sürüyor. Yani kimlikte yazan değil, hissettiği ve hissettirdiği yaş önemli

60 yaşında adam niye altına kacirsin? Bi saglik sorunu yoksa 60 yaş elden ayaktan düşme yaşı değildir ki. Sağlık sorunu varsa da, bu genç yaşta da insanı yakalayabilir. Evliliğe zaten hastalikta saglikta diyerek başlıyoruz. 30 yıl aynı yastığa sevgiyle,huzurla baş koyduğun bir insanın 30 sene sonra kırışıklık gibi basit ötesi bir seyinden rahatsız oluyorsan, yazık derim başka birşey demem. O kırışıklıklarda kocaman bir hayat var, belki 3 çocuk, belki 5 torun var. Kocasinin kirisikligindan rahatsız olan kadın ömür boyu mermer gibi mi geziyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…