Eşler Arasında Para Meselesi

blackgray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2022
573
1.006
63
Merhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.

Ben çalışırken eşimle tüm giderleri ödeyip birikim yapacaksak köşeye atıp kendimize de kalan parayı bölüşürdük. Şimdi ben çalışmıyorum eşim her ay bana belli bir milyar para gönderiyor. Ayrıca her zaman ortak kart kullanıyoruz. Ben beğendiğim bir tshirtü kendime alamayacaksam kimse kusura bakmasın ama ne çalışırım ne birikim yaparım.

Ortak hesap açtırın. Herkes her ay kira, faturalara falan yetecek ve biraz artacak kadar yollasın o hesaba. Herkes kendi hesabında kalanı gönlünce harcasın. Böyle olunca birikmez muhakkak. O zaman yılın belli aylarında bu sistem işlesin. Her mevsimin ilk ayı ve üçüncü ayı mesela

Madem para sizin banka hesabınızda, yüklü harcama da yapmıyorsunuz alın gitsin ne istiyorsanız... 30 yaşında insansınız, aldığınız bluzun da mı hesabını vereceksiniz Bir kahve içemeyecek, bir bluz bile alamayacaksanız neden çalışıyorsunuz evlilik mi esir kampı mı belli değil

Zaten calismamizdaki amac bu degil mi..
Kismen maddi anlamda ozgur olmak..
Cok ucuk fiyatlari olmamakla beraber arzu etmis olduklarimiza kavusmak..
Bence esin yanlis anliyor evlilik denen hadiseyi..
Evet,yardim,paylasim olurda:Elimde bir simit parasi bile kalmayacaksa ne anladim ben o calismaktan.

eşim esnaf ..
Ne kazanırsam bana getirir ...
Bende önce faturalar, mutfak giderleri, çocuğun ihtiyaçları her türlü ihtiyacımız olanin hesabını yaptıktan sonra, kalan hakkında esim kesinlikle karışmaz yorumda yapmaz ...
Ben de tutumlumdur

Normalde para ortaktir senin benim olmaz derim de boyle kocaniz varsa para ortak değildir. Yerinizde olsam cok az para verirdim ev için ve evi gecindirmek zorundasin derdim. Niye bir şey ayirmayasiniz, almayasiniz kendinize boşuna mi calisiyorsunuz?

ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela

Şunu yapan adama acımayın mesela. Madem durumu var eşit bolmeyin evin buyuk kismini esiniz gecindirsin, siz paranizin cogunu kendinize alin, sizi dusunmuyor belli ki.

Böyle adamlar kadının elindeki parayı alırlar , onunla gider araba çekerler gezerler kadın da dolmuşta serviste sürünür. Başka bir modeli de kadına kredi çektirir KPye KVye para yedirir, onlara ev yaptırır kadın da idare edicem diye üstüne bir bluz alamaz. Sonunda ne olur cefakar kadın ya kanser olur gider, onun parasıyla alınan eve 2. eş gelir oturur ya da adam metres tutar boşanırken kadına zırnık vermez kadının kazandığı paracıklara metres koyar. Bu fiks şekilde böyledir inanın.

Şuan doğum iznindeyim çalışırken ben kirayı oderdim kalanı birikim için hesabıma atardım. Eşimde faturalar ve mutfak masraflarını üstlenirdi. 3 senelik evliyiz hic bir zaman para mevzusu olmadı aramızda birikimi geleceğimiz ve çocuğumuz için yaptığımı biliyor.

maaşlarınız eşitti belki... Bizim öyle değil. Ben ondan yaklaşık 1600 tl fazla alıyorum. O nedenle böyle yapıyor.

Eşimden fazla kazanıyorum.
Ev bizim kira sorunumuz yok. Kazancımı kendime harcıyorum. Canim ne isterse onu yapiyorum.

Neden kazancım kendime peki? Çünkü hem ev işi, hem cocuk
Bunları ben yapıyorsam
Hem iş hem ev olmaz. O yüzden kazancım kendime. İster harcarım
İster çocuğa harcarım
İster evde bir eşyayı değiştiririm. Ama evin hicbir giderine katkı sağlamam.

Hem evde, hem işte calisıp
Her şeyi ben yapacaksam kocanın ne görevi var ki o zaman ?

maaşlarınız eşitti belki... Bizim öyle değil. Ben ondan yaklaşık 1600 tl fazla alıyorum. O nedenle böyle yapıyor.

Kusura bakmayın ama sizde de pek kafa yok. Neden böyle yapıyor yazmışsınız belli değil mi adam pinti ona sorsanız cafede bir bardak kahve içemezsiniz. Asıl soru şu ki, siz niye götürüp paranızı bua dama veriyorsunuz? Bu dünyaya çalışıp bu adama kölelik yapmaya mı geldiniz? Eşiniz berbat biri, bunu kabullenirseniz hayat sizin için daha kolay olur. BU adam beni de düşünsün diye beklerseniz daha çok beklersiniz öyle hayallere asla kapılmayın. Ya tekmeyi vurup düzgün bir erkek arayacaksınız ya da hayatboyu paranızı vermiceksiniz başka şık yok sizin için.

Borçlarımız var ok tamam anlıyorum. Kira,arabanın borcu vs.Ama bi izin ver de ihtiyaçlarımı alayım dimi? O zaman neden çalışıyorum?

Bna diyor ki,borçlarımız fazla,1 yıl boyunca kenara para atmayı unut. Sonra eşler neden para saklıyor oluyor kocalarından? Mecbur bırakıyorlar işte.

Belli bir kuralı yok bizde o an kimin hesapta parası varsa faturaları öder mesela. Sen bunu ben bunu diye bölüşmedik hiç. Çalışıyorsunuz ama ekonomik özgürlüğünüz yok maalesef

Borçlarımız var ok tamam anlıyorum. Kira,arabanın borcu vs.Ama bi izin ver de ihtiyaçlarımı alayım dimi? O zaman neden çalışıyorum?

Bu adamın çektiği krediyi kapatmak için yaşayıp çalışıyorsunuz bence, adamın esir kampının baş işçisi olmuşsunuz

önce ben de evliyiz diye hep gönlü olsun ortak karar alalım diye beklemiştim. ben evlendikten sonra atandım. önce borçlar sonra ücretsiz izin sonra yine borçlar derken bugüne geldim
biseyi sorarsan onay merci olarak görür kendini.
su an alıyorum aldım diyorum. Ne gerek vardı derse benim için gerekliydi sana göre gerekli olması gerekmiyor diyorum konu kapanıyor.

yani biraz da bizden kaynaklanıyo. ben sana alabilir miyim demedim diyeceksiniz bitecek.
hatta hediye almayan adam ben kendime harcadığımdan beri hediye de almaya başladı bizden kaynaklı bence.
bu arada iki kredi çocuğun okulu ben ödüyorum. eşim kira ve kredi kartı ödüyor. ekstra durumlarda kimde varsa diğerine verir. zaten anca ay sonunu getiriyoruz birikim falan olmuyo bu aralar

Evet tamamen böyle... Beni anlattınız.

Giderler konusunda ortağız, kendi aramızda paylaşıyoruz, faturalar market vs. Sonra ortak yatırım için belli bir miktar belirliyoruz, maaşlarımızdan kalan diğer para bireysel oluyor. O istediği gibi harcıyor, ben istediğim gibi harcıyorum.

Çok ama çok dogru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…