Eşler Arasında Para Meselesi

İnsan nasıl kendi kazandığı para hakkında söz sahibi olmaz. Bu nasıl iştir yahu.

Dahası insan nasıl kazandığı paranın hesabını verir. Buna nasıl izin veriyorsunuz. İstediğiniz birşeyi makul ölçüde alamayacaksanız sosyoekonomik olarak bir özgürlüğünüz yoksa neden çalıştığınızı merak ettim.

Biz ay sonu tüm maaşımızı ortaya koyarız, borçlar ve faturaları öderiz ve eşim hesabımda muhakkak özel ihtiyaçlarımı alabilecek kadar para bırakır ( miktarı ben belirlemiştim) bende birazını harcar birazını da birikim yaparım, yani bizde kimse benim param demez diyemez Çünkü başka türlü evlilik olmaz..

Hayretler ve şoklar içerisinde okuyorum kk daki bu tarz konuları ne denir bilmiyorum.
Kendi işimizi yapıyoruz işyeri sahibiyiz ben çocuklarla evle ilgilendiğim için işyerinde çalışamıyorum kendi işimi de bıraktım yapamıyorum. Ama canımın istediği gibi harcıyorum. Harcamalardan artanlar birikiyor. Eşim benim bağkur umu da yatırıyor kendi sgk sını da. Mecbur yatıracak ve bana bu parayı mecbur sağlayacak çocuklar ve ev için yoruluyorum ben de. Siz hangi akla hizmet maaşınızı götürüp adamın eline veriyorsunuz kendinize ihtiyaçlarınızı alamıyorsunuz. Afedersiniz de kocam diyorsunuz bu adama da. Sizi insan yerine koymuyor çalıştırıp paranızı yiyor.

Bu kişilere ve evliliğe göre değişebilen bir durum. Maaşını eşine sayan da var eşinden maaşı alıp evi alıp komple geçindiren de maaşları ortaya koyup her şeyi ortak yapan da..

Sizin durumda sıkıntı o kadar çalışmanıza rağmen ayda yılda bir istediğiniz bir şeyi alırken düşünmek zorunda olmanız. Bu kabul edilebilir bir şey değil, ki eminim siz bütçenizi zora sokacak bir harcama zaten yapmayacaksınızdır.

Allah bilir koca kişiniz ev işlerinin de tamamını sizden bekliyordur

Ben çalışırken benim hesabımdaki paranın büyük kısmına dokunmazdık, birikim yada planlı eşya alışverişlerimizde kullanırdık. Beklediği paralar gecikince ben kirayı öderdim. Onun kedi kartını kapatırdım. Bütün masrafları eşim yapardı ama kendi isteklerimi alırdım. Ne yemek istersem pahalılığını, eşimin ne diyeceğini düşünmeden alışverişimi yapardım. Bazen kendisi için de birşeyler alırdım. Airwrap long aldım onunla hiç konuşmadan 4 bin liraya tek çekim. Niye aldın demedi neden daha önce almadın çok güzelmiş dedi kendi başlığını seçti o da kullanıyor şu anda. Eğer başkalarına var size yok yapıyorsa siz de her ay kendi harcamalarınızı ayırır, ayrı birikim yaparsınız. Kirayı biriniz veriyorsa faturaları biriniz öder. Mutfak masraflarını da beraber görürsünüz.

Bu söylediklerimle beraber, bir evlilikte senin benim param gibi bir ayrıma gidiyorsanız siz başta hiç olmamışsınız ne yazık ki. Sanki yarın bir gün boşanınca karşı tarafa birşey yedirmek istemiyormuş gibi bir ev haliniz varmışçasına gözümde canlanıyor.

Ekleme yapayım, yemek kartım vardı ve bütün mutfak alışverişini bu karttan yapıyorduk. Ne zaman işten ayrıldım eşim gerçek mutfak maliyetlerini görüp üzüldü. Tekrar gitsen olmaz mı dedi

Kirayı eşim, faturaları ben ödüyorum. Alışveriş vs giderleri de ay içinde ortak alıyoruz. Eşim parama ve harcamalarıma karışmaz genel olarak.

Bizde faturaları eşim mutfağı ben hallederim. Kendi kişisel bakım ürünlerimi almama karışmaz. Sadece ay sonuna kadar paran kalacak şekilde harca diyor. Ama olurda biterse bile ya da onun parası biterse birbirimize harçlık bırakıyoruz. Ben çalışmıyorkende bana para bırakırdı. Çok şükür her istediğimi almaya çalıştı alamicak durumda olduğunda bu ay alamayiz diye açık açık söyler. Bence size karşı biraz dediğim dedik yapmak zorundasın gibi tavır izliyor

Bizim hepsini eşim yapıyor .ben ne kadar almışım ne almışım çok takıp etmiyor.evin eksiklerini görünce ben alıyorum.ama birbirimize ne kadsr harcadık haber veriruz.ben istediğim şeyi alırım sonra söylerim önce söylersm ne gerek var diyor.alinca söylersem aldım artık diyorum

Maaşım bana aittir, hep de öyle oldu. Evi eşim geçindirir. Ben ufak tefek ödemeler dışında birşeye karışmam. 1 ay boyunca çalışıp kazandığım paranın hesabını vermem. İster hepsini birgünde harcarım ister birikim yaparım.
Çalışmadığım dönemlerdede (çocuklar küçükken) çalışıyormuşum gibi, eşim hesabıma yatırırdı aylık maaş kadar bir miktar naptın diye sormazdı.
Siz neden çalışıyorsunuz ben hiç anlamadım?

Sizin kocalar nasıl mayışlar alıyor yav

aa bunu yazdın ya şimdi linç ekibi gelirrr ayrı birikimin varmışşş hem de evin geçimine katkın çok azmışş diyeee

Eşim tüm ödemeleri yapar,benim kredi kartımda dahil. Benim kazancım birikir hesapta. Büyük bişey alınacaksa yada bişeylere peşinat yapacaksak onu kullanırız. Okula erken kayıt yaptırıp peşin ödedik gibi mesela. Bazende eşim fiyatını bilmesin dediğim şeyleri alırım kendi hesabımdan :)) misal bugün büyük günahlara girdim,çat ödedim hesaptan.

Evliyim, çalışmıyorum ve bundan rahat yaşantım var. İstediğimi alıyorum netten gayet. Çevremde calisan arkadaşlarım var kartları eslerinde ve kızlar bir eşya alacakken eslerinden izin almak durumundalar. Şaka gibi. Silkelenin kendinize gelin lutfen. Sizin eşinizin yapısı bu bence sizin çalışıp çalışmamanizla alakası yok. Çalışınca bunu yapan calismasaydiniz daha zor koşullar yapardı eminim.
Ek kartım var bide arada para bırakır parasız dışarı çıkmam.
Borclarimizda var evlendik evleneli borç ödüyoruz biseyler sahibi olmak için. Ama borç demek hayatı yasamiycaz demek değil ki.

aa bunu yazdın ya şimdi linç ekibi gelirrr ayrı birikimin varmışşş hem de evin geçimine katkın çok azmışş diyeee
evet bunu nezaman yazsam linç yiyorum zaten. Çokta fifi
Böyle evlilik olmazmış falan filan.
Vallah biz 17 senedir yapiyoruz, denedik, oldu
Çalışıp çalışıp, parasız gezeceğime yada her harcamamın hesabını vereceğime ben böyle daha iyiyim

İyi kazanıyor çok şükür.
iyi kazanmasa da adam madem eşinin çalışmasını istemiyor asgari ihtiyaçlarını mecbur karşılayacak.ha çalışıyorsa zaten en iyisi.ama kadın hem çalışacak hem de bir gömlek alırken adama muhtaç olacak yok yaaa derim bennn.araba alırlar ortak ama kadın kullanamaz neymiş kaza yaparmış neymiş ne gerek varmış.valla kendi paramla kullanamadığım arabayı benzin döker yakarım ben

Herkese teşekkürler. Şöyle söylemek istiyorum. Ben son 2 senedir çalışıyorum ve tayin dolayısıyla eşimden ayrıydım. Şimdi yeniden bir araya geleceğiz. 2 sene boyunca da kendime faydam olmadı açıkçası. 2 Çocuk,kira,faturalar derken ayı zor getiriyorum. Ayrıca evet arabası var ve ben bilmedğim memlekette 2 çocukla perişan oldum. Arabasını isteyince ben arabasız yapamam,siz de orda yabancısınız nereye gideceksiniz ki dedi 2 sene boyunca... Taksilere ödedğim para saymıyorum. Şimdi bir araya geleceğiz ve çalışmadığım dönemde çok kısıtlı alırdım herşeyimi. Çalıştım yine alamadım. Yani gerçekten isyana kalktım artık. Borçlarımız var evet ama ben çalışmadan önce de vardı. Gelirimiz evet giderimizi karşılamıyor ama eşim tek maaş olduğu dönemde de böyleydi. Ya evet elbette yardımcı olacağım ben aliyim hepsini harciyim demiyorum ama ne biliyim. Farkında olmadan aslında öyle baskılamış ki beni,önceden ne alacak olsam aliyim mi dİYE sorardım. Şimdi çalışıyorum hala etksinden çıkamadım galiba ama farkındayım en azından. Bir de bana dediği bir cümleyi hiç unutmam. 12 sene besledim seni diye. Evde evcil hayvan muamelesi yaptı resmen. Bunu kaldıramadığım için zaten 2 çocukla kpss ye hazırlanıp,atandım.Şimdi ise sana güvenemiyorum dediğimde haksız ben oluyorum. Ben fazlslıyla iyi niyetliyim para muahbebtlerinden de anlamam pek,o nedenle danışmak istedim size.

Maaşınızın onunkinden dhaa fazla olmasına rağmen istediğiniz bir basit tshrt bile alamıyorsanız gerçekten büyük ayıp.
Eşinizle konuşun ve bence net çizgiler koyun.

Benim param bana kalır evin hiç bir giderine karışmam. Borç vs olsaydı kendimden bir miktar verirdim ama o kadar.

Ben çalışıyorken eşim evin tüm giderlerini karşılar kira fatura benim giderlerim vs. Bende parayı kenara atar ya da ekstra giderimiz olursa oraya harcardım.
Şimdi çalışmıyorum.Ama çok şükür ev bizim.Eşim faturalar alışveriş vs giderleri karşılar.Eve düzenli olarak para çeker bırakır lazım olur diye.Ben istediğim her şeyi alır ona sadece fiyatı söylerim.
Ama ben tasarruflu biriyim.Her ay aman bir şey alayım demem.İhtiyaçlarım doğrultusunda alışveriş yaparım.O yüzden aramızda hiç para muhabbeti dönmedi dönemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…