Eşler Arasında Para Meselesi

Evlendik evleneli hep borc ödeyenlerdeniz biz:)
Ev borcundan önce eşim kredi borçlarını ve faturaları ödeyip, kendine az miktar ayırıp kalan bütün parayı bana gönderir, bende birikim hesabında biriktirirdim. Ev borcundan sonra bütün aldığım maaşı eşime gönderiyorum. Ev kredisi faturalar yine onda, geri kalanı o birikim hesabına atıyor 1.5 senedir. Yalnız kredi kartımdan ben her ay kendime ya da kızıma bir şeyler alıyorum.Bu ay borcum şu kadar diyorum , hesabıma parayı gönderiyor ödemeyi yapıyorum.
O kadar çalışıyorum,yoruluyorum. Kendime istediğimi almak için eşime sormam şahsen. O da sormaz, yüklü miktarsa harcanacak olan, ozaman konuşur, birbirimize danışırız.

Evet tamamen böyle... Beni anlattınız.

Araba anahtarını kapın bence, arabanın yarısı da sizin madem binmelisiniz siz de. Bu herifi beslemeye mi geldiniz bu hayata, sizin para olmasa araba göreceği mi vardı? Bana kalırsa atın gitsin toptan bu herifi besleyeceğime sokaktaki kedi köpeği beslerim.

Kesinlikle, benim çevremde de var. Hesapta yatırım için,bebekli çocuklu eve lazım diye araba alırlar, kadın borcumuz var kredimiz var diye kendinden kısar. Ama işe, çocukları bir yere götürmeye dolmuşla gider. Çünkü araba kocadadir...
Bizim evde babamın banka kartı da kredi kartida evde durur. Ben dokunmam tabii de annem bir şey alacaksa oradan alır,babam para cekecekse de uygulamadan QR kod ile çeker. Hiç lafı bile olmaz ne aldın ne harcadın diye.

Ben çalışırken eşim kira, faturalar ve dışarı çıktığımızda yeme içme masraflarını öderdi bende aylık mutfak masraflarını ve ikimize üst baş giyim alışveriş masraflarını karşılardım bu durumda ben değil o bensiz kendine alışveriş yapmazdı. Şimdi çalışmıyorum aylık belli bin TL limitli kendime özel kredi kartım var ve hep ay dolmadan fulleniyor artı ekstra para veriyor ki paranın limiti yok. Sizinki fazla abartmış

Eşimin maaşı direkt kredilere benim maaşım kira faturalara gider. O kredi kartından bende maaş kartından gerek eve gerek kendimize harcama yaparız. Büyük giderleri birbirimize haberdar ederiz. Ay sonu onun krediyi kapatırız benim maaşımdan. Kalanı da bende kalır birikir.
Yalnız eşinizin tutumu elde avuçta para bırakmayacak cinste ise evin geçimini sağlamak öncelikle eşinizin görevidir. Sizde onun maaşı kadar para koyun ortaya. Kalanı çok zor duruma düşmedikçe vermeyim ya kendinize yada birikime ayırırsınız.

Kira, aidat, faturalari ortaklasa oduyoruz. O an kimde para varsa. Ama kimse kimsenin kartını almaz. Kişisel harcamalar yeme içme gezme vs ikimizde istediğimiz gibi yapıyoruz. Her ay ortak birikim yaptığımız hesabımız var maaşlar yattığı zaman önce oraya bir kısmını atar geri kalanını kullanıyoruz. Kartını veya tüm maaşını eşinin eline verip sonra harçlık beklemek kadar saçma birşey yok.

maaşlarınız eşitti belki... Bizim öyle değil. Ben ondan yaklaşık 1600 tl fazla alıyorum. O nedenle böyle yapıyor.
Maaşlarımız aynı değildi eşim benden 4-5 bin fazla kazanıyordu asla senin paran benim param diye bir diolog olmadı aramızda. Siz fazla alıyorsanız neden paranızı harcamanızı istemiyor bence bu daha da garip.

Biz hiç senin paran benim param yapmadık. Tabii ben şimdi izindeyim o ayrı. Parayı eşim değerlendirir ekonomist çünkü. Yatırım işi onda. Nakit ihtiyaçlarım için hesabıma para atar. Günlük harcamayı da kredi kartından yapıyorum. Büyük meblagli bir şey alacaksak oturur internetten alırız. Kılık, kıyafet, kozmetik gibi şeylere karışmaz. Akşam gelince ehe bak ne aldım, diye defile yaparım o kadar. Hiç aramızda maddi şeylerin konusu geçmedi .

Eşim benden fazla kazanıyor hepsini birleştirip faturaları ödeyip bi kısmını ayırıp kalanın çoğunu bana verir kendisi harçlık alır
Sizin durumunuzda olsam mutlaka kenara bişiler atardım normalde para saklanmasına karşıyım ama böyle herşeye müdahale etse eşim kesinlikle saklarım bu kafadaki adamlara güvenmiyorum

Araba konusu hem üzücü hem sinir bozucu.
Güya araba aldık diye seviniyor kadınlar, borç ödeniyor diye çalışsa da çalışmasa da fedakarlık yapıyor ama eşlerinin izin verdiği kadarıyla biniyorlar arabaya.
Model yükseltiyor adam caka satıyor resmen, kadın servis, minibüse devam ediyor.
Etrafımda çok var örneği. Ehliyetler cüzdanda süs sadece çünkü kocalarının canı öyle istiyor.

Şuan çalışmıyorum ama çalıştığım dönemlerde kendi maaşımı kendim harcadım ya da biriktirdim , evin tüm giderleri elimdeydi.

Siz kendinize harcayamıyorsanız neden çalışıyorsunuz ? Dahası böyle muameleye neden sessiz kalıyorsunuz ?

Ben tutumlu değilimdir alacağım şeyler için eşimden bir kere izin almamisimdir bunu da çok rencide edici bir hareket olarak görüyorum. Essek gibi çalışıp alacağım kapsul kahve için bana verilen sadakadan harcama yapacak gibi izin istemek ne demek. Bizde fatura kira yemek ücreti aşağı yukarı bellidir. İkiye böler ikimiz de öderiz. Ortak hesabımiz var her ay oraya herkes iki bin lira göndermek zorunda. Kalan parayi kim nereye harcadı ikimizin de gözü görmez. Makul olan da budur.

Biz masrafları paylaştık. Kira, elektrik, kredi kartları onda. Çocuğun harçlık ve tüm ihtiyaçları bende, mutfak ve su giderleri bende. Harcamalardan sonra ortak belirlediğimiz bir miktar parayı eşime gönderirim. Birikim ve yatırım için. Ben anlamam o işlerden çünkü. Herkes kalan parasını özgürce harcar. Büyük harcamalarda ortak karar alırız. Taksitli harcamalarda herkes kendi kredi kartını kullanır ama benimki dahil eşim öder. Kendim için harcayamayacaksam neden çalışıyorum.
Durumunuz müsaitse eşinizin sizi bu şekilde yönetmesine izin vermemelisiniz bence.

Hesabımız ortak. İkimizde parayı oradan harcarız. Kira faturalar eşimin sorumluluğunda ama ortak paramızla ödenir.
Ben kredi kartindan alışveriş yaparjm. Ortak hesaptan harcarim. Dürüst olayim bekarken olduğum kadar dürüst değilim ama işkence de çekmiyorum.

Siz yanlış anlamadıysam çalışıp bütün parayı eşinizin eline veriyorsunuz doğrumu anladim.
Bu arada ne borcunuz var ve eviniz kirami giderleri nasil ödüyorsunuz

Kesinlikle hem calisicam hemde kendime bisey almicam yok öyle bi dünya

Bende sizin gibi yapıyorum esim kirayı ve telefon aldi onu ödüyor bense mutfak ve fatura birazda biriktiriyorum geleceğimiz icin

bi dönem taksit ödüyorduk o sebeple 3te1ini falan eşime veriyorum ama neredeyse 7-8 aydır tek kuruş vermedim. evi geçindirmesi gereken o, maaşı da yetiyor çok şükür, ben de vermiş olsam rahat davranır çarçur eder hiç gerek yok. ben de ya harcarım ya biriktirim maaşımı. ne kadar harcadım ne kadar biriktirdim bilmez, ben de ona sormam ama. darlamam hiç.

Alinan arabaya kim biniyor? Siz binemiyorsaniz siz neden oduyosunuz. Siz bi bluz alamazken esiniz arabalarda mi geziyo maasinizla. Ben olsam zirnik koklatmam. Smdi calismiyorum ama calisirken de gonlumce harcadim. Benm kazandigim paradan kime ne.

maaşlarınız eşitti belki... Bizim öyle değil. Ben ondan yaklaşık 1600 tl fazla alıyorum. O nedenle böyle yapıyor.
Fazla aldığınız da elinizde kalmasın diye ekstra sıkıyor sizi. Kendinde, şahsi harcamalarımıza karışabilme hakkı görebiliyorsa bir zahmet evin nafakasını da üstlenecek. Erkeklerden gerekeni talep etmediğinde karşılaşılan davranış bu oluyor işte. Siz adamdan görevlerini talep edemiyorsunuz, o sizden üst üste istiyor.
Bu mesaja direkt katılıyorum.
Bence artık tutumluluğu bırakın. Kendinizden bekleneni düşürün. "Blackgray'in azami masrafı bu kadar"dedirtin. Başka türlü size harçlık vereceği çocuk muamelesi yapacak bu adam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…