Evet tamamen böyle... Beni anlattınız.
Kesinlikle, benim çevremde de var. Hesapta yatırım için,bebekli çocuklu eve lazım diye araba alırlar, kadın borcumuz var kredimiz var diye kendinden kısar. Ama işe, çocukları bir yere götürmeye dolmuşla gider. Çünkü araba kocadadir...Böyle adamlar kadının elindeki parayı alırlar , onunla gider araba çekerler gezerler kadın da dolmuşta serviste sürünür. Başka bir modeli de kadına kredi çektirir KPye KVye para yedirir, onlara ev yaptırır kadın da idare edicem diye üstüne bir bluz alamaz. Sonunda ne olur cefakar kadın ya kanser olur gider, onun parasıyla alınan eve 2. eş gelir oturur ya da adam metres tutar boşanırken kadına zırnık vermez kadının kazandığı paracıklara metres koyar. Bu fiks şekilde böyledir inanın.
Eşimin maaşı direkt kredilere benim maaşım kira faturalara gider. O kredi kartından bende maaş kartından gerek eve gerek kendimize harcama yaparız. Büyük giderleri birbirimize haberdar ederiz. Ay sonu onun krediyi kapatırız benim maaşımdan. Kalanı da bende kalır birikir.Merhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Maaşlarımız aynı değildi eşim benden 4-5 bin fazla kazanıyordu asla senin paran benim param diye bir diolog olmadı aramızda. Siz fazla alıyorsanız neden paranızı harcamanızı istemiyor bence bu daha da garip.maaşlarınız eşitti belki... Bizim öyle değil. Ben ondan yaklaşık 1600 tl fazla alıyorum. O nedenle böyle yapıyor.
Araba konusu hem üzücü hem sinir bozucu.Böyle adamlar kadının elindeki parayı alırlar , onunla gider araba çekerler gezerler kadın da dolmuşta serviste sürünür. Başka bir modeli de kadına kredi çektirir KPye KVye para yedirir, onlara ev yaptırır kadın da idare edicem diye üstüne bir bluz alamaz. Sonunda ne olur cefakar kadın ya kanser olur gider, onun parasıyla alınan eve 2. eş gelir oturur ya da adam metres tutar boşanırken kadına zırnık vermez kadının kazandığı paracıklara metres koyar. Bu fiks şekilde böyledir inanın.
Şuan çalışmıyorum ama çalıştığım dönemlerde kendi maaşımı kendim harcadım ya da biriktirdim , evin tüm giderleri elimdeydi.Merhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Hesabımız ortak. İkimizde parayı oradan harcarız. Kira faturalar eşimin sorumluluğunda ama ortak paramızla ödenir.Merhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Siz yanlış anlamadıysam çalışıp bütün parayı eşinizin eline veriyorsunuz doğrumu anladim.Merhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Kesinlikle hem calisicam hemde kendime bisey almicam yok öyle bi dünyaBen çalışırken eşimle tüm giderleri ödeyip birikim yapacaksak köşeye atıp kendimize de kalan parayı bölüşürdük. Şimdi ben çalışmıyorum eşim her ay bana belli bir milyar para gönderiyor. Ayrıca her zaman ortak kart kullanıyoruz. Ben beğendiğim bir tshirtü kendime alamayacaksam kimse kusura bakmasın ama ne çalışırım ne birikim yaparım.
Bende sizin gibi yapıyorum esim kirayı ve telefon aldi onu ödüyor bense mutfak ve fatura birazda biriktiriyorum geleceğimiz icinŞuan doğum iznindeyim çalışırken ben kirayı oderdim kalanı birikim için hesabıma atardım. Eşimde faturalar ve mutfak masraflarını üstlenirdi. 3 senelik evliyiz hic bir zaman para mevzusu olmadı aramızda birikimi geleceğimiz ve çocuğumuz için yaptığımı biliyor.
bi dönem taksit ödüyorduk o sebeple 3te1ini falan eşime veriyorum ama neredeyse 7-8 aydır tek kuruş vermedim. evi geçindirmesi gereken o, maaşı da yetiyor çok şükür, ben de vermiş olsam rahat davranır çarçur eder hiç gerek yok. ben de ya harcarım ya biriktirim maaşımı. ne kadar harcadım ne kadar biriktirdim bilmez, ben de ona sormam ama. darlamam hiç.Merhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Fazla aldığınız da elinizde kalmasın diye ekstra sıkıyor sizi. Kendinde, şahsi harcamalarımıza karışabilme hakkı görebiliyorsa bir zahmet evin nafakasını da üstlenecek. Erkeklerden gerekeni talep etmediğinde karşılaşılan davranış bu oluyor işte. Siz adamdan görevlerini talep edemiyorsunuz, o sizden üst üste istiyor.maaşlarınız eşitti belki... Bizim öyle değil. Ben ondan yaklaşık 1600 tl fazla alıyorum. O nedenle böyle yapıyor.
Normalde para ortaktir senin benim olmaz derim de boyle kocaniz varsa para ortak değildir. Yerinizde olsam cok az para verirdim ev için ve evi gecindirmek zorundasin derdim. Niye bir şey ayirmayasiniz, almayasiniz kendinize boşuna mi calisiyorsunuz?
Şunu yapan adama acımayın mesela.Madem durumu var eşit bolmeyin evin buyuk kismini esiniz gecindirsin, siz paranizin cogunu kendinize alin, sizi dusunmuyor belli ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?