Eşler arasındaki farklar

bu bence kültür farkı değil

bazı insanlar rahattır ama yine de kariyer yaparlar. mesela beni insanlar rahat sanırlar ama ben aslında gerekeni yaptığım zamanlar rahatımdır. böyle bikaç kişi daha tanıdım belki de biraz zeka ile ilişkili bu iş özgüvenle ilişkili.

ama benim sevmediğim insan türü de hem çok hırslı olup hem de bi halt beceremeyenlerdir. o hırslarından içlerinden kurur kalırlar ileri de gidemezler anca çevrelerine zarar verirler. bunlar özgüvensizlik hep işte.

bu arada gebeş türü insanlardan ben de hoşlanmam eşim öyle bir tip olsa bana da batardı açıkçası bu sefer tüm yük kadına biner çünkü.

Hele bir de sonsuz özgüven ve elde sıfırla dolaşanlar yok mu
Bitiyorum vallahi

Hele bir de sonsuz özgüven ve elde sıfırla dolaşanlar yok mu
Bitiyorum vallahi

ha işte o da hırslı ama bişey yapamayanların bi türü. gerçekten en komik olanlar onlar. yav he he diyip geçiyoruz ahahah

hatta aslında işte onlar özgüvensizler ama egolu rolü yaparlar üstlerinde sakil durur. bakma gerindiklerine.

Daha fazlasını ararken,
elinizdekini kaybetmeyin de.
Bakış açınızı sağlıklı bulmadığımı söylemek isterim.
Sipariş üzerine eş olmaz,
evlilik de proje gibi yönetilmez.
Bir çok farklı konuya yazdığım şu sözü de hatırlatmakta fayda görüyorum.
İnsanoğlu ulaşamadığının hayranı,
elindekinin nankörüdür.
Siz elinizdekine şükredenlerden olun.

Benim sevgilim de yabancı. O da cok planli programli, seneler sonranin planini simdiden yapan, mantikli dusunen ve ona önem veren bir insan. Ona ev bulmam gerekti. Online excell listesi hazirladi buldugumuz evleri ekleyelim - ben yanina not alayim. Neyi arayip neyi aramadığımizi bilelim diye.
Tatile gitmeden once bile benden excell listesiyle yapilacak seyleri siralamami ister.
Bense nerede aksam orada sabah....umrumda bile degil. Bugun bile isten ayrilmayi kalan paramla iki hafta dolasmayi planliyorum... sadece "su an" bana mantikli geliyor. O kiytirik bir otelde bir gece kalsa hayata küser. Mukemmellik takintisi var. Bense bilmedigim bir ulkede tüm islerim aksi gibi gidince sokakta yatmıştım ve hala hayatimin en guzel gecelerinden biri diye hatirlarim:)
Konunuzu okudukca bu cocukla devam edersem bir benzeri konu acacagim gercegini farkettim...
Umarim bir orta yol bulur ve yeni gormeye basladiginz halinin de sevilecek taraflarini kesfedersiniz.

Bilmiyoırum ki,özgüven serumu almışlar sanki,hiçbir donanımları olmasa da eşsiz olduklarına inanıyorlarÜzücü olan bunun aileleri tarafından pompalanmış olması.
Eğer bunu çocuklarıma yapsam büyük bir kötülük yapmış olurdum.

Belki de esinizi yeterince sevmiyorsunuzdur. Farkliliklar bana gore evliligi yasatan seylerdir. Esimle taban tabana zit iki insaniz. O bana dogru adim atmayi ogrendi,ben de ona dogru adim atmayi ogrendim 5 yil icerisinde. Sizin sorununuzun birbirinize adim atamamaniz olmadigi kesin cunku denedim diyorsunuz,esiniz denedi mi peki size dogru adim atmayi? Denese sizin icin bir sey ifade eder miydi mesela bu sorularin cevabi onemli

evet. gerçekten çekilmiyorlar da yani bi yere kadar. sürekli pohpohlamazsan sana kızıyorlar bi de o komik :)

siz ona uymuşsunuz,
olmamış.
o size uymaya çalışsa,
bu sefer de o mutsuz olacak,
olmayacak.

aynı evlilikte iki farklı hayat sürmeyi deneseniz, evlilikten beklentilerinizi karşılamayacak.

adamın karakteri sonuçta, bu konuda nasıl bir uzlaşmaya gidilir bilemedim.

enteresan olan bunun size yeni yeni batıyor oluşu.
ne değişti?
iş yerinizde eşinizin konumu ile ilgili utanacagınız bir şey mi yaşadınız mesela?
yada karşınıza biri çıktı, ve onu görünce neden eşim böyle değil diye mi düşündünüz?

Aynııı bennnn ben üc üni mezunuyum memurum eşimle sevglyken cok iyi iş yapıyordu entellektüel espirili ekmeginş taştan cıkaran bir tip olarak tanıttığı kendisi evlennce oflayan poflayan hemen vazgecen hemen aglayan bir adama dondu bende bu aralar cok fenayım

Ben de benzer dertten muzdaribim.benim cabalarimla evlendikten 3 yil sonra ev aldik.benim cabalarimla evimin eksikleri esya vs.aliniyor.Adam maasini getirip teslim etmiyor iddaa oynuyor cok bunaliyorum.

Bana fazla kontrolcü geldiniz. Adam ne yapsın yahu ? Sizi mutlu etmek için elinden geleni yapmış. Hem size engelde olmuyormuş. Siz yapın kariyerinizi, herkes bir olmak zorunda değil ki.

Aslında kontrolcü değilim... Eşim evliligimizin başında hayat tarzından pek ödün vermedi. Ben de onu çok sevdiğim için hep ona ayak uydurdum. Ama bu beni çok yordu. Geri adım attım ve yapamayacagimi söyledim.. bu sefer de o adım atıyor ama ben artık uyumsuz olduğumuzu düşünmeye başladım.. kontrolcü olsaydım başta her şey benim istediğim gibi olurdu...

Ben de böyle düşünüyordum inanın. Zaten böyle düşündüğüm için bambaşka bir insanla evlenebildim.. Ama teoride anlaşmak istediğim bazı noktalar vardı. Eşlerin birbirini daha çok sevmesini sağlayan. Bunlardan birkaçını ıskalamışım.

Şimdi deniyor, beni gerçekten kaybedeceğini anladı çünkü ondan asla saklamadim hiçbir şeyi, o da hatalı olduğunu anladı bana yaptığı bazı konularda. Onları düzeltti evet, ve bunlar ona adım atmamı sağladı. Ama karakterinin değişmesini isteyemem kimseden. O da bunu biri için yapamaz, yapmamalı. Dolayısıyla içten içe bu noktada tikandim.

Nokta atışı yaptınız aslında. Iş hayatında değil ama çevremde işte biz böyle olmalıydık, ne kadar boş şeylerle uğraşmışız, hayallerimiz buydu, ben de seni böyle hayal etmiştim dediğim çiftler gördüm kısa bir süre önce. Aslında çevremden etkilenen biri değilim, ama tam olarak istedigim hayalini kurduğum şeyleri yaşamadığımı fark ettim. Soğukluğum bundan..

Yaşayıp yaşanmayacağımın garantisi de yoktu/ yok bunun farkındayım. Kimse yüzde yüz eşiyle her istediğini yaşamıyor. Ben de böyle düşünüp mutlu oluyordum, çok ama çok mutlu oluyordum hem de. Ama bazı şeyler koptu içimde sanki.

%100 her şeyiyle tam istediği eşini bulan kaç insan vardir? Bu kadar iyi özellik sayıp, yeterince idealist değil diye adamdan gizli saklı boşanma hayalleri kuran siz, o adam için ne kadar ideal bir eşsiniz ki?

Haklısınız, inanın ben de böyle düşünüp mutlu oluyordum. Ben hislerimi gerçekten dibine kadar yaşayan biriydim. Eşimi olduğu gibi kabul etmiş gerçekten onunla çok ama çok mutlu olan biri. Ama uste de yazdım, yalan bir hayat mı yaşıyorum diye düşünmeye başladım. Ne yapsam huzurlu olamıyorum. Asla kendimi böyle hayal etmemiştim. Çünkü ben elindeykiyle mutlu olan biriydim.

hayaller ve bizim için doğru olanlar, yada yaşarken gerçekleştiğindeki sonuçlar örtüşmeyebiliyor.

onların hayatlarına sahip olsanız belki dağa başka şeyler olacaktı
ben açıkcası o zaman da mutlu olacağınıza inanmadım pek.
sanki siz biraz duygularınızı yitirdiniz.
yani bunları fark ettim ve soğudum değil,
soğudum ve bunları fark ettim daha doğru

Evet, bence de ben duygularımı yitirdim ve duygularımı canlandıracak sebep de bulamıyorum. Ortada büyük bir nedenim de yok duruyor ayrılmak için, ama kalmak da bana zor geliyor. Ne yapmam gerek sizce?

Evet, bence de ben duygularımı yitirdim ve duygularımı canlandıracak sebep de bulamıyorum. Ortada büyük bir nedenim de yok duruyor ayrılmak için, ama kalmak da bana zor geliyor. Ne yapmam gerek sizce?

Kalmak zorsa, gitmek çözüm olarak görünebilir ama o da kolay değil.

Siz ne yapmalısınız bilmiyorum.

Benim için evliliğin surdurulebilir olmasındaki en önemli şey, birbirimize değer verdigimiz arkadaşlığa da sahip olmak.
Bunda sabitim sadece.
Eğer günün birinde bunu kaybedersek, pek bir anlamı kalmaz,
Muhtemelen de bosanirim
Muhtemelen deme sebebim, 3 çocugumuz olması.
Olmasalar daha keskin ifade ederdim.

Eğer sizin için en önemli şey idealist olmasi size buna göre değerlendirin.
Ama saydığınız iyi özelliklerinin yanında idealist olmak zajf kalıyorsa, ayrildiginizda muhtemelen pismanlik yaşarsınız.

Evet haklısınız. Zihnimi her şeyden temizleyip neyi isteyip neyi istemediğime karar vermem lazım...

Ayrılın o halde. Ama pişman olacaksınız, ileride herşeyi hırs olmadığını, herşeyi elde ettiginizde de sevgiye aç kaldığınızda üzülerek hatırlayacaksınız bugünleri.

Eşiniz siz gibi olamaz, düşünemez; siz de eşiniz gibi düşünemezsiniz. Birbirinizi bunaltmak yerine saygı duyup kendi hedeflerinize odaklanabilirdiniz. Sosyal ilişkilere önem, eşine de deger veren bir erkegi daha sonra mumla ararsınız.

Alt üst olma sebebim ise çevremdeki insanlara bakıp aslında evlenmeden önce ideal bir este arzuladığım birkaç önemli özelliğin olmadığını fark etmemdi ve bu beni eşimden çok soğuttu.

Çevrendeki insanlara baktığın sürece hep bir şeyler eksik olacak ve mutsuzluğun devam edecek.

Ben sizi anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum.
Doluya koydum almadı,boşa koydum dolmadı.
Ortada ciddi,elle tutulur bir sebep yok.
Bu kadar kişisel mutluluk ve tatmin peşinde olmak ve herşeyi kontrol etmeye çalışmak doğru gelmiyor bana.
Hayat düz bir çizgi değil ve hep bizim istediğimiz gibi ilerlemiyor,
zaten bu eşyanın tabiatına aykırı.

Eşim benim kadar idealist ve hırslı değil,
hayal kırıklığına uğradım,boşansam mı?
Şeklindeki bir bakış açısını sağlıklı bulmuyorum.
Ne kadar kolay telaffuz ediliyor boşanma lafları.
Ne çabuk gözden çıkarılıyor hayat arkadaşları.
Bu ne evliliğin mantığına uyar,ne vefaya sığar.

Boşanıp daha idealist ve hırslı birini bulabilirsiniz ama onun da mutlaka başka bir yönü uymayacaktır size.
Ayrıca herkesin mizacı,yetişme tarzı,
yaşam kültürü,hayata bakışı,beklentileri birbirinden farklı.
Eşimiz bile olsa bizim gibi olmak,
bizim istediğimiz gibi düşünmek ve hareket etmek zorunda mı?

Bilmiyorum belki de ben eski kafalıyım bu gibi konularda,
25 yıllık evli olunca,böyle düşünülüyordur belki.
Belki de evlilikten beklentilerim yeni nesilden farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…