eslerimizin sinirliyken davranislari :(

Bana da abim demisti s.tr git o...pu diye.
1 sene konusmadim.
Hala da mesafeliyim.
Esim dese bilemiyorum tepkimin buyuklugu ne olur?

sinirlenince bağırır çağırır.telefonda sinirlenir genelde yüzüme karşı çok ssinirlenemiyo.bir kez küfretmişti.üst üste çok sinirlendirmiştim.ama ben onun bana küfretmesine bozulmam o kadar zaten.

Küfür konusu benim çok canımı sıkıyor.
Ben kırsalda yaşıyorum ve dolmuşa biner binmez hemen kulaklığımı takıp birşeyler dinliyorum.Adamların sürekli a... k..... diye konuşmalarından midem bulanıyor etrafta kadın mı varmış çocuk mu varmış umurlarında değil.
Bence küfür eden birinin kendisine de saygısı yoktur.
İnsan küfretmedende kızgınlığını,öfkesini ifade edebilir ama tabii bu konuda kendini eğitmesi lazım.Ağzımızı neye alıştırırsak sinirlenip kontrolü kaybedincede ağzımızdan o çıkıyor.
Dizilerde falan ,lanet olsun yada g.zekalı sözleri sakız gibi herkesin ağzında bu şekilde konuşmak sanki normalmiş gibi bir algı oluşturuyorlar.

Evet aile çok önemli çünkü okadar yol onu duymuş öyle büyümüş bilmiş normal geliyor onlara. Kendi aralarında teyzesinin halasinim dedikleri beni şoke ediyor ben utaniyorum onlar dümdüz devam ediyor zor dediğin gibi. Bizde yoktur öyle şeyler ne küfür ne şiddet bilmedik duymadik biz..

Kisi kendinden bilir isi...
Sinirliyken hic dusunmedigim seyleri soylerim hatta bir cogunu hatirlamam bile. Sakinlesince soylediklerimi dusunup kndimi yer bitiririm ben boyleysem karsimdaki neden oyle olmasinki ? İnsanlar sibir krizi gecip kendilerine bile zarar verebiliyorlar o yuzden sinirli anda soylenmis sozlere pek takilmam. Onemli olan insanlarin sakinken bilincli olarak soyledigi sozlerdir. Cunku onlar dusunulmus olculup tartilip sonradan soylenmis gerceklerdir.

Benimde evliligim 6 yil olacak..Esim normalde merhametli icine kapanik cok derdini paylasan biri degildir..Esim sinirlenince agzindan cikani kulaginin duymadigini birak hirsini almadan sakinlesemez ya bi yere vurmak gibi kendine vurdugunu bile hatirlarim..Kendini kaybediyor resmen ama 5 dk. Sonrasinda sanki o laflari o etmemis o hareketleri o yapmamis benim icin öluyor askimdan derbeder..5 yilim boyle gecti en sonunda dr. Goturdum ikimizde gittik esimde manik depresif cikti atak gibi bisey geciriyor tedavi olmadi cunku ilaclar kotu etkiledi onu simdi cok sukur ben artik cok ustune gitmiyorum kavga aninda susuyorum kendi kendine soruyor konusuyor ben hic bir sekilde cvp vermiyorum boyle tripli bi iki gundrn sonra dayanamiyoruz haliyle konusuyoruz ve kim hakli haksiz sakince konusup cozume kavusturuyoruz sinirli aninda yok saymazsam onu kacin oradan o derece ama normalde cok daha uysal bende cozumu kavga aninda onu kendiyle birakmakla buldum yada kavga ortami yaratmamakta degisebiliyorlar karsindakinin tutumuna gore

benimki de beş dk sonra gelip şirinlik yapıyor, ben de yüzsüz seni diyorum :)

Benim sevgilim çok zor sinirlenir zaten ama konu ilerledikçe zaten söyler bu konu hiç hoşlanmadığım bir yere gidiyor, bak sinirleniyorum, devam etme gibi şeyler söyler damarına basarsam da birkaç saat konuşmaz sonra bide üste çıkarım yok neden konuşmuyosun yok bi de telefonu suratıma kapatıyosun falan diye yine de hatalı olduğum halde önce ben özür dilerim sonra o diler biter. yazık ben çok damarına basıyorum yaa

Eşim bana çok sinirlendiğinde camış der sonra da susar konuşmaz benle gülsem mi ağlasam mı bilemedim Bende sen dön de keline bir bak derim

a.k ilkokul çouklarının bile ağzında, hele ergen gruplar yolda bağıra bağıra konuşmuyo mu, birbirlerinin analarına küfredip şakalaşıyolar, nasıl bi şaka anlayışıysa ya da ben yaşlandım herhalde

Aynı öğütleri ben de alıyorum hatta daha da sinir oluyorum :)
İyi birşey gibi görünüyor ama aslında hiç iyi değil. Düğün zamanı büyük olmasa da ufak tefek stresli anlar yasadık hiç bişey dsöylemiyo etmiyo elinde pıtır pıtır bişeyler cıkmıştı içinde patlıyo hersey

sinirlenince titremeye başlar çok korkutucu olur ama yine de tırsmam üzerine giderim bi gün çok pis dövecek beni

kavga etmeden keyifli tatışma hallerine dönüştürmeye çabalıyorum ben sürekli. böylece ne o içine atıp sıkılıyor ne de ortam geriliyor. eninde sonunda ortak noktayı buluyoruz.

küfür adam gibi adamın işi değildir. küfür erkeklik değildir. benim kp çok küfür eder hala da eder. 30 yıllık evli 60 yaşında daha bikaç hafta önce kv ye küfretmiş ben içime sindiremedim onlar barışmışlar. ben hala yüzüne bakmıyorum. çünkü artık benim yanımda da utanmadan küfür ediyor. babamdan daha ben bir kötü söz duymadım.daha önceki konularını okudum aile terbiyesi falan değil mevzu Allah korkusu. ben 2,5 yıllık evliyim daha önce de 3 yıl flört var birkere bile ağzından küfür duymadım ben. küfrü erkeklik sanan adam acizidr bir hiçtir. allah korkusu kuldan utanması yoktur. küfrün devamı dayaktır. bir akrabamız 25 yıl 4 çocuktan sonra artık küfürlere dayanamayıp ayrıldı. bir kere iki kere yapıp özür diler amenna ama hep tekrar ediyorsa yazık olan sen olursun. ya eşin düzelecek ya da sen bozulacaksın başka çaresi yok. sakın çocuk yaparsam düzelir gibi düşüneye girme. düzelirse çocuk yap.

Son düzenleme:
Ne saygı kaldı ne sevgi . Kufurlesip kufurlesip evliliğe devam ediyoruz iğrenç bi hal aldık . Bende ailemden görmedim ama o ve babası böyle küfür edip edip karılariyla devam ediyorlar . Ama ben artık devam edemiycem

bu kararı adam akıllı ver arkadaşım. al karşına konuş önce. gerekirse terapi alın birlikte. hatta kesinlikle terapi alın. anlaşılan eşin daha evliliği anlayamamış. bir kere daha yapıcı davran. yıkmayı herkes yapar. sulh Allahın en sevdiği şeydir. bu adamın psikolojik desteğe ihtiyacı var. son bir şans ver kendine ailene. ama bunu doktor kontrolünde yapın. gerekirse kv ile de konuş. ama artık daha fazla kendini yıpratma.

Valla benim eşim sinirliyken benimle hiç konuşmaz. Konuşsun diye hakaret bile ettim konuşmadı. Ben de konuşmuyor diye boşancam senden dedim. Valizimi topladım gidiyordum haklı olduğu halde özür diledi. Benim anlamadığım konu eşiniz neden ağzına geleni söylüyor? Sonuçta erkek kadına nazaran daha iradeli ve sabırlıdır. Sinirleniyorsa sussun, konuşmasın. İlla kalbinizi kırması mi gerekiyor. Biz de 7 aylık evliyiz ama kavgayı sadece ben çıkarır, konuşur konuşur susarım. 7. ayda böyleyse sonra ne olur bilemiyorum :S

Bi de şu var biz birbirimizde sevmediğimiz şeyleri asla ama asla söylemiyoruz. Dürüstçe değil ama ben ne kadar öfkelenirsem öfkeleneyim söylemiyorum. O da hiç söylemedi. Eşinizdeki özgüvene de hayran kaldım. Seven insan sevdiğinin kusurunu görmez. 7 ay olmuş daha, ortada saygı kalmamış.

Eşim bir kavgada bana senden çocuk istemiyorum demişti hatta konu bile açmıştım o kadar zoruma gitmişti
Sonra bebek sahibi olmak için 40 takla attık.
Şimdi bıraksam her gün doktora götürecek bebeği görmek için.
Evlililiğin ilk yılı çok zor geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…