- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
Evet aile çok önemli çünkü okadar yol onu duymuş öyle büyümüş bilmiş normal geliyor onlara. Kendi aralarında teyzesinin halasinim dedikleri beni şoke ediyor ben utaniyorum onlar dümdüz devam ediyor zor dediğin gibi. Bizde yoktur öyle şeyler ne küfür ne şiddet bilmedik duymadik biz..Evvet eşimin ailesi bboyle . 7 yaşındaki kardeesinnden bile omrumde duymadgim kuffurleri duydum diğer kızkardeşine ederken . Ufacık çocuklar bile küfür biliyor . Kayinpederimde sinirle kaynanamaa diyomus küfür bana kkendi dedi . Oğlunu şikayet ettiğimde sinirle demiştir bende eşime diyorum ama gercvekten öyle düşündüğüm ijcicn deggill sinirle diykrum demişti . Bende gbi adaminn huyu ailesinden geliyor dedim kendi kendime .. bikere kavgada babandan gorduuklerirni yapiyosuun demiştim ... Off çok zor ya
a.k ilkokul çouklarının bile ağzında, hele ergen gruplar yolda bağıra bağıra konuşmuyo mu, birbirlerinin analarına küfredip şakalaşıyolar, nasıl bi şaka anlayışıysa ya da ben yaşlandım herhaldeKüfür konusu benim çok canımı sıkıyor.
Ben kırsalda yaşıyorum ve dolmuşa biner binmez hemen kulaklığımı takıp birşeyler dinliyorum.Adamların sürekli a... k..... diye konuşmalarından midem bulanıyor etrafta kadın mı varmış çocuk mu varmış umurlarında değil.
Bence küfür eden birinin kendisine de saygısı yoktur.
İnsan küfretmedende kızgınlığını,öfkesini ifade edebilir ama tabii bu konuda kendini eğitmesi lazım.Ağzımızı neye alıştırırsak sinirlenip kontrolü kaybedincede ağzımızdan o çıkıyor.
Dizilerde falan ,lanet olsun yada g.zekalı sözleri sakız gibi herkesin ağzında bu şekilde konuşmak sanki normalmiş gibi bir algı oluşturuyorlar.
Aynı öğütleri ben de alıyorum hatta daha da sinir oluyorum :)benim eşim de böyledir.. Hatta ben sinirlenebilen biri olduğumdan. Annem kavga etmeyin falan diye genelöğütler yağdırırken eşim "merak etme anne, benimle kavga edilmez zaten" der.
Ben de senin gibi, kerpetenle alıyorum kızdığı kırıldığı şeyleri ağzından...
kavga etmeden keyifli tatışma hallerine dönüştürmeye çabalıyorum ben sürekli. böylece ne o içine atıp sıkılıyor ne de ortam geriliyor. eninde sonunda ortak noktayı buluyoruz.Aynı öğütleri ben de alıyorum hatta daha da sinir oluyorum :)
İyi birşey gibi görünüyor ama aslında hiç iyi değil. Düğün zamanı büyük olmasa da ufak tefek stresli anlar yasadık hiç bişey dsöylemiyo etmiyo elinde pıtır pıtır bişeyler cıkmıştı içinde patlıyo hersey
Ne saygı kaldı ne sevgi . Kufurlesip kufurlesip evliliğe devam ediyoruz iğrenç bi hal aldık . Bende ailemden görmedim ama o ve babası böyle küfür edip edip karılariyla devam ediyorlar . Ama ben artık devam edemiycemküfür adam gibi adamın işi değildir. küfür erkeklik değildir. benim kp çok küfür eder hala da eder. 30 yıllık evli 60 yaşında daha bikaç hafta önce kv ye küfretmiş ben içime sindiremedim onlar barışmışlar. ben hala yüzüne bakmıyorum. çünkü artık benim yanımda da utanmadan küfür ediyor. babamdan daha ben bir kötü söz duymadım.daha önceki konularını okudum aile terbiyesi falan değil mevzu Allah korkusu. ben 2,5 yıllık evliyim daha önce de 3 yıl flört var birkere bile ağzından küfür duymadım ben. küfrü erkeklik sanan adam acizidr bir hiçtir. allah korkusu kuldan utanması yoktur. küfrün devamı dayaktır. bir akrabamız 25 yıl 4 çocuktan sonra artık küfürlere dayanamayıp ayrıldı. bir kere iki kere yapıp özür diler amenna ama hep tekrar ediyorsa yazık olan sen olursun. ya eşin düzelecek ya da sen bozulacaksın başka çaresi yok. sakın çocuk yaparsam düzelir gibinceye girme. düzelirse çocuk yap.
bu kararı adam akıllı ver arkadaşım. al karşına konuş önce. gerekirse terapi alın birlikte. hatta kesinlikle terapi alın. anlaşılan eşin daha evliliği anlayamamış. bir kere daha yapıcı davran. yıkmayı herkes yapar. sulh Allahın en sevdiği şeydir. bu adamın psikolojik desteğe ihtiyacı var. son bir şans ver kendine ailene. ama bunu doktor kontrolünde yapın. gerekirse kv ile de konuş. ama artık daha fazla kendini yıpratma.Ne saygı kaldı ne sevgi . Kufurlesip kufurlesip evliliğe devam ediyoruz iğrenç bi hal aldık . Bende ailemden görmedim ama o ve babası böyle küfür edip edip karılariyla devam ediyorlar . Ama ben artık devam edemiycem
Valla benim eşim sinirliyken benimle hiç konuşmaz. Konuşsun diye hakaret bile ettim konuşmadı. Ben de konuşmuyor diye boşancam senden dedim. Valizimi topladım gidiyordum haklı olduğu halde özür diledi. Benim anlamadığım konu eşiniz neden ağzına geleni söylüyor? Sonuçta erkek kadına nazaran daha iradeli ve sabırlıdır. Sinirleniyorsa sussun, konuşmasın. İlla kalbinizi kırması mi gerekiyor. Biz de 7 aylık evliyiz ama kavgayı sadece ben çıkarır, konuşur konuşur susarım. 7. ayda böyleyse sonra ne olur bilemiyorum :Sokadar cok okudum ki burda esim sinirliyken agzina geleni sayar sover . ama normalde cok iyidir sadece sinirlenince boyledir diye ..... belki kendimizi avutuyoruz boyle belki eslerimiz sinirlenince gercekleri soyluyor . bilmiyorum ama bu durum beni cok yaraliyor . siz nasil emin oluyorsunuz sadece sinirle dediginesonra o yumusayinca hersey gecmis mi oluyor ... konusulmuyor cozulmuyor hep bi sinir hep bi tartisma . 7. ayimiz . bosanmanin esiginden donduk . nasil asilcak nasil gecicek bu donem. gecicek mi gecmiycek mi bilmiyorum. seviyor mu sevmiyor mu bilmiyorum .... bunaldim boguldum daraldim .
Bi de şu var biz birbirimizde sevmediğimiz şeyleri asla ama asla söylemiyoruz. Dürüstçe değil ama ben ne kadar öfkelenirsem öfkeleneyim söylemiyorum. O da hiç söylemedi. Eşinizdeki özgüvene de hayran kaldım. Seven insan sevdiğinin kusurunu görmez. 7 ay olmuş daha, ortada saygı kalmamış.Valla benim eşim sinirliyken benimle hiç konuşmaz. Konuşsun diye hakaret bile ettim konuşmadı. Ben de konuşmuyor diye boşancam senden dedim. Valizimi topladım gidiyordum haklı olduğu halde özür diledi. Benim anlamadığım konu eşiniz neden ağzına geleni söylüyor? Sonuçta erkek kadına nazaran daha iradeli ve sabırlıdır. Sinirleniyorsa sussun, konuşmasın. İlla kalbinizi kırması mi gerekiyor. Biz de 7 aylık evliyiz ama kavgayı sadece ben çıkarır, konuşur konuşur susarım. 7. ayda böyleyse sonra ne olur bilemiyorum :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?