Esleriniz ve kavgalariniz

Valla ben burdaki hanımlar gibi "hiç kavga etmedik, hic vurmadı, 10 numara günler yaşadık " diye konuşmayacağım. Çünkü onlara da inanasım gelmiyor.
Ben eşimle sevgiliyken bir keresinde işten gelmiştim. Bu da sigarayı bırakmaya çalışıyormuş o gün. Ters ters konuştu bende onu tersledim. Masayı falan yıktı bana da bir tokat attı. Bir saniye beklemeden çıktım gittim evden. Gecenin 1ine kadar beni aramış her yerde. O gün aklıma koymuştum onu hayatımdan atmaya. Üstelik ne annem var ne babam. Tek tabancayım yani. Sonrasında çok çaba gösterdi affettim. Ikinci şansını çok iyi kullandı. Şimdi tartışma yaşayınca gelip özür dilemesini biliyor ,gönlümü alıyor, ben ağlayınca o da ağlıyor. Her günümüz güllük gülistanlık değil evet ama , gerçekten mutlu bi hayatımız var böyle de devam eder insallah
Tokat yemişsiniz affetmişsiniz ikinci şanstan falan bağımsız. Sanırım bunun hıncı var içinizde. Sizin gibi ikinci şansa ihtiyaç duymadan ilk şanslarını çok iyi değerlendiren çiftler de var tabii neden olmasın. Tokat atan adamın değiştiğine inanmamızı bekliyorsunuz da buna mı inanmıyosunuz 🤪
 
Milana22 Milana22
Çok haklısınız. Ben de 10 yıllık evliyim 1 kere kavga etmiştik daha doğrusu ben kızıp bağırdım eşim de sustu. Şimdi hatırlamıyorum bile konuyu.Bi enstantanem var.ilk okulda kulakları çınlasın öğretmenimiz her anne baba kavga eder,normaldir bu demişti. Ben de: ama benim anne babam hiç kavga etmez dedim. Ediyorlardır da senin yanında etmemişlerdir dedi. Tabi ben şok,eve gelince anneme sormuştum benden gizli iş mi çeviriyorsunuz diye.. büyüdükçe gördüm ki herşeyi insanca konuşarak hallediyorlar.
 
Benim eşim çok çabuk her şeye sinirlenen biri ama çokta hızlı bir şekilde sakinleşir. Ama ben onun tam tersiyim çok çabuk sinirlenmesemde sinirlenince de kendimi çok zor sakinleştiririm. Eğer beni o noktaya getirdiyse bağırır çağrırım elimde ne varsa onu fırlatırım. Ağır sözler söylerim. Hatta ayrılık laflarını bile söylerim sinirle.Hatta bir kere çok şiddetli bir kavgamızda ona tokat atmıştım. O kadar sinirlenmiştim ki gözüm dönmüştü. Eşim hiçbir tepki vermedi tabi sakinleşmemi beklemişti çünkü beni hiç öyle görmemişti. Ama hala en ufak şeyde bile saçma sapan kavga ediyor bende artık konuşmuyorum. İyice dolup taşınca patlıyorum. Eşim hiçbir şey olmamış gibi yaklaşmaya konuşmaya çalışıyor ve benden de bunu bekliyor ama ben öyle çabucak unutup devam edemiyorum ki bence kimse de edemez. Zaten en sinir olduğum şey de bu oluyor sanki kavga edip tartışan biz değilmişiz gibi konuşmaya çalışması beni dahada sinirlendiriyor.
Yazdıklarınız birebir bizi anlatmış çok benzettim. Bende sinirlenince açarım ağzımı yumarım gözümü. Resmen elim ayağım titrer ağzıma geleni sayarım çok ağır konuşurum elimde olmadan. Eşimde birden parlayan ama çabuk sönen biri. Özür diler hemen yaklaşmaya çalışır. Ama benimde sinirimin bittiği yerde inadım başlıyor maalesef:KK70:
 
en buyuk kavgamiz ailesi yuzunden oldu. yuzde yuz hakli oldugum bir konuda, herkes hakli oldugumu bildigi halde, bana ifitra atarak esime kv farkli konusmus. o da dolmus geldi acisini benden cikardi. sonra her sey aciga cikti, Allah hesabini aci sordu onlardan.. ama yasadiklarimi unutamadim. ilk ve tek buyuk kavgamizdi. siddet hakaret olmadi ama kalp kirici konustu ofkeyle haliyle..

siddeti asla kabul etmezdim. hakareti ileri tasisaydi asla kabul etmezdim.
 
Bizim bütün kavgalarımız kıskançlık yüzünden olur. Öyle vurdulu kırdılı kavgamız olmadı çok şükür ben bi kere elimdekini firlatmistim . Eşim malına düşkündür atıp tutup kıramaz çünkü kıyamaz 🤣 Evliligimizin ilk yılı idi sanırım üzerime yürüyüp boğazıma yapışıyordu ki Kayinvalidem müdahil olup eşimi evden s..etti ❤ Bende bana bir daha şiddete meyil edersen çeker giderim dedim üzerime yürümek de boğazıma yapışmak da evirip çevirip dövmek ile aynı. Bu konuda eyvallahim yok dedim,o ilk ve son oldu. Ilk yıllar çok ağız dalasimiz oldu ama şuan çok şükür büyük kavgamız hiç yok . En fazla 1 dakika ağız dalaşı ederiz sonra ben bir yolunu bulur triplenir odama giderim oda ardımdan gelir özür diler tatlıya bağlanır. Genelde evliliğin ilk bir iki yılı tartışma ve kavgalar oluyor sonra eşler birbirini tanıyıp nasıl tavır alacağını öğreniyor.
 
Gerçekten çok iyi anlaşan çiftler vardır aslında iyi anlaşmak demeyelim de idare etmeyi bilen ve karşıdakine saygı duymayı başaran . Burada da vardır inanırım. Ama bazı insanlar da var ki ilişkisini dört dörtlük göstermeye çalışan o yüzden buradaki yorumlarla bir yere varamazsın. Yani burada herkes çok iyi anlaşıyoruz derse sen kocanı boşayacak mısın ya da biz de şiddet görüyoruz derse susup oturacak mısın? Bizzat tanıdığım birisi daha sevgiliyken sokak ortasında tokat yedi yoldan geçen adama baktın diye. Ama şu an kocişim, beyim erim diye ölüyor sosyal medyada kocasını övmekten. Hiç kalbini kırmazmış kocası. Bakıyorum kadına şiddet haberlerinin altında yorumları filan. Yani tabi ki banane onun hayatından da insanların böyle mükemmel görünme çabaları da var. hiçbir zaman tokat yedin boşan git vs diyemiyorum kimseye çünkü maalesef herkesin şartları bir değil ve dışarıdan bunu söylemek kolay olsa da bir kadın için yeni bir hayat kurmak bu ülkede çok zor. En azından herkes hemen yapamıyor bunu maalesef
 
Hanimlar selamm. Iyisinizdir insaallah..
Size net ve tek soru sormak istoyorum. 2 ablam 1 kiz kardesim var evli. Fakat onlara bu sorulari sorarsam tabii ki icimde bulundugum durumu anlarlar. Ve insan aile icini detayli anlatamiyo. Onlar da samimi cevap veremezler zaten. Gelin beraber konusalim. SUNU CIDDI MERAK EDIYORUM. Esinizle enn buyuk kavganiz nedir? Cok buyuk sorun yasadiginiz konu? Cok kotu kavga ettiginiz an? Ve bu buyuuk kavgalarda sizin ve esinizin tavri? Esinizin en kotu soyleidgi size karsi cumle, tutumu? Sadwce bagirir mi? Hakaret eder mi? Size vurur mu? Ya da etrafi kirip doker mi? Kavgalarinizi detayli anlatir misiniz rica etsem? Nasil oluyor nasil gelisiyor uzuyor kavga?
Milletin kavgasından sizene sizin bir sorununuz varsa anlatın millette ağzını açmış anlatıyor valla helal olsun ama siz normal birş değilsiniz haberiniz olsun
 
Genelde çok büyük kavgalar etmeyiz. Birbirimizi yanlış anladığımızda, yeterince kendimizi birbirimize ifade etmediğimizde alınganlıklarımız olur. Genelde benim savurganlığım yüzünden, eşimin aşırı temkinli oluşundan ve bunu sık sık yinelemesinden tartışırız. Seslerimiz hafifce yükselir, ama asla üstüne yürüme fiziksel şiddet vs söz konusu olamaz. En fazla 10 dk sonra eski halimize döneriz. Asla izin vermeyin şiddete, taviz vermeyin!
 
Hanimlar selamm. Iyisinizdir insaallah..
Size net ve tek soru sormak istoyorum. 2 ablam 1 kiz kardesim var evli. Fakat onlara bu sorulari sorarsam tabii ki icimde bulundugum durumu anlarlar. Ve insan aile icini detayli anlatamiyo. Onlar da samimi cevap veremezler zaten. Gelin beraber konusalim. SUNU CIDDI MERAK EDIYORUM. Esinizle enn buyuk kavganiz nedir? Cok buyuk sorun yasadiginiz konu? Cok kotu kavga ettiginiz an? Ve bu buyuuk kavgalarda sizin ve esinizin tavri? Esinizin en kotu soyleidgi size karsi cumle, tutumu? Sadwce bagirir mi? Hakaret eder mi? Size vurur mu? Ya da etrafi kirip doker mi? Kavgalarinizi detayli anlatir misiniz rica etsem? Nasil oluyor nasil gelisiyor uzuyor kavga?
Eşim kavga etmez genelde ben kendi kendime ederim kavga ama ses falan yükseltmem konuşurum konuşurum konuşurum saatlerce konuşurum o sessiz sakin dinler, sonra beni ciddiye almıyosun diye ondan farklı bir odaya gider trip atarım, aradan zaman geçince hiçbirşey olmamış gibi gelir sarılır öper olay kapanır.
 
en büyük kavgalarımız evliliğimizin ilk yıllarında oldu. bağıırmaz sessiz kalır ki ben buna psikolojik şiddet derim. yapıcak birşey yok oda öfkesini böyle belli ediyor.ben bağıran kıran döken taraf olurum. erken parladığım için erken sönerim. barışmak istediğimdede hala kızgın birini görürüm karşımda. çünkü öfke bi şekilde dışarı atılmadığında geç sakinleşiliyor. kavga sebepleride hep yanlış anlaşılmalar yada aile meseleleri oluyor. 4 yıldır evliyim. şimdi nasılsın diye sorarsanız. kavga edıyoruz ama kendimizi kırıcıda olsa rahat ifade edebildigimiz için birbirimizi anlıyoruz. iki gün konuşmayız kavganın şiddetine göre ama sonra aynı evin içinde küslük mümkün olmadıgından barışırız. bide ben küsemiyorum ya . evin içinde kırgınlıga tahammül edemiyorum . çok öfkeli olsambile sevdiğimden sanırım hemen barışasım gelıyo :halay:
 
Eşimin doktora gitmesi gerekiyordu bir sağlık sorunundan dolayı ama gitmiyordu ben de her gün üzerine gidiyordum her gün tartışma çıkarıyordum bir kere dayanamayıp sua diye ağzımı kapatmıştı biraz sıkarak o bile beni çok üzmüştü.İttirme olsun kolunu tutup sıkmak olsun hepsi şiddete giriyor 😕
 
Nadiren tartışıyoruz o da genelde başka biri yüzünden oluyor. Hiç ikimiz arasında sen şöyle yaptın sen böylesin kavgası olmadı. En yakın kız arkadaşımı çok sevmez kendisi. Bi onun yüzünden tartışırız o da düzeldi çok şükür hallettik. Sinirlenince bağırır çağırır ben hep sessiz kalan taraf olurum. Sesim çıkmaz çok. Eğer ben de bağırırsam daha çok sinirleniyor çünkü. Kavga da etsek küssek de ayrı yatmak yok diye en başta söz vermiştik. Tartışınca hemen bunu hatırlatıyorum o her ne kadar yanımdan uzaklaşmak istese de.
En son iki ay önce tartıştık geçti oturma odasına kafası dağılsın diye PS oyunu oynamış.Ben de içerde adam sakinleşsin gelsin diye bekliyorum bi de seksi meksi giyiniyorum ki yumuşasın 😂😂Baktım gelmiyor geceliğimin askısını düşürdüm yanına gideyim dedim orda uyumuş 😒 Ben de tekrar içeri gitmedim yere oturdum. Başucuna kafamı koydum oturur vaziyette ben de uyudum. Hasta bekler gibi. Sonra baktı kafasının yanında biri nefes alıp veriyo korktu bi şaşırdı sonra saçımı okşadı özür diledik birbirimizden. Aşırı duygusal olduğum için üzülüyorum hemen ağlamaya başladım beni yalnız bırakma bir daha diye.
Bide eğer çok sinirliyse öpmeme elini tutmama falan izin vermiyor. Uzaklaşıyor sakinleşip öyle geliyor. Şunu söyleyebilirim ki ilişkiyi ayakta tutacak şey seygiyse saygı da bir o kadar temel direk.
Değerli olan sensin ben değilimin daha güzel anlatım şekli olamazdı ..
 
Tamamini okuyamsdim. Midem bulandi. Allah basiniza vermesin. Diyecek baska kelime yok..

Niye mideniz bulandı okumak istedikleriniz bunlar değil mi zaten ? Konuyu açma amacınız bu değil miydi? İnsanlar size gördüğü şiddeti ya da hakareti anlatacaktı siz de bunun normal olup olmadığını yahut bireysel olarak tahammül edip edemeyeceğinizi düşünmek yerine "he iyi benim dışımda da yaşayanlar varmış o zaman ayrılmamalıyım tek değilim sonuçta" deyip şiddete ya da hakarete devam edecektiniz. Kendinizi rahatlatmış olacaktınız. İstediğinizi verdim ben size sadece.

Madem evlenecek olgunluğa eriştiniz şunu da öğrenin. Bir evlilik yahut bir birey bir diğeri ile kıyaslanamaz. Beni doğuran öz annem ki beni o yetiştirdi. Kadının şiddet görmesini "pipili erkektir sinirlenir ağzını burnunu kırmamış bir tane vurmuş sonuçta" diye karşılarken benim için bir tokat boşanma sebebidir. Bakın öz annem diyorum.

Bir diğeri kocasının salak demesi üzerine dünya yıkılmış gibi davranırken başkası kavga anında ana avrat sayar ve bunu normal görür. Kültürle, yetişme tarzıyla, normalleştirdiklerimizle alakalı bu durum. Tek doğru yok, tek iletişim şekli yok.

Psikolojik ve fiziksel şiddetin normal olduğunu iddia edecek tek bir insan bulamazsınız. Ancak buna katlanmayı seçen binlerce insan bulabilirsiniz. Öğrenmek istediğiniz her ne ise yanlış yoldan ilerliyorsunuz. Kimin ne yaşadığı mühim değil. Sizin bireysel olarak yaşadıklarınıza katlanmak isteyip istemediğiniz önemli. Yoksa Ayşe tokat yiyip oturdu diye Fatma he o yediyse ben de yerim Demez. Dememeli.
 
Tokat yemişsiniz affetmişsiniz ikinci şanstan falan bağımsız. Sanırım bunun hıncı var içinizde. Sizin gibi ikinci şansa ihtiyaç duymadan ilk şanslarını çok iyi değerlendiren çiftler de var tabii neden olmasın. Tokat atan adamın değiştiğine inanmamızı bekliyorsunuz da buna mı inanmıyosunuz 🤪
Inanmiyorum. Içimde de hınç yok kimseye karşı. Benim tarafimdan da şiddet olduğu zamanlar oldu. Bununla övünmüyorum tabiki. Ama biz o " tokat yemeyenler" gibi el bebek gül bebek büyümedik. Ben bi cehennemden çıkıp kendime bi hayat kurdum. Yani bi "tokat yemek" benim tarafimda eşime olan sevgimi bitirmedi. Ben bi "tokat yemekten " agir seyler yasadim onceki yasantimda .Ikinci şansa inanırım. Ve iyiki de vermişim.
 
evli değilim ama çabucak tartışmaya girebilen biriyim. sesimi de yükseltirim haklıysam ama kişisel, ailevi değerlere vs laf edecek raddeye getirmem.. içimde tutarım sakinleşince de konuşur çözerim.
iki taraf da hakaret etmemeli. karşılıklı kırgınlıklar olur ama unutulmayacak laflar edilmemeli.
 
Yalan borcumuz mu var hanimefendi?
Neden herkesi kendiniz gibi saniyorsunuz ki?
İnsan kendisine hakim olmayi bilirse kavga da etmez , ben kimseyle kavga etmiyorum neden esimle ediyim ki?
Neden kendimi geriyim , eger anlasamiyorsam zaten bosanirim
Eski esimle tartisirdim arada , birakin kavgayi tartismadan bile rahatsiz olan insanim ben , bosandim gitti bitti , simdiki esimle de evlenirken soyledim ona , ben kavga etmem , etmeye calisirsan da birakir giderim diye , bana bir kere sesini yukseltmedi 5 yilda , dogru duzgun iletisim kurmak varken neden kavga ediyim?
Ve bununla ilgili de neden yalan soyliyim?
Ben kendime hakim olamıyorum hanımefendi. Kavga etmekten haz duyuyorum. Ve eşimden boşanırsam da bunun şiddet yüzünden olacağını sanmıyorum çünkü şuan gayet düzgün, seviyeli bir evliligim var. Ilerde şiddet olursa da evelallah bırakacak gücüm var. En güzel evlilik sizin tamam. Siz en birinci en mükemmel evliliğe sahipsiniz.
 
Back
X