- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi gelincik23072006
-
bu konuyu açtım çünkü. merak ettiğim bişey vardı. gizli kullansam tahlilde falan çıkar mı demiştim hepsi bu. ayrıca hiç merak etmeyin hayatta sinirlerim bozulmaz. sonuç olarak taş çatlasın 1300 tl yle iki kişi ilk etapta onca masrafta neye yetecek acaba? doğum masraflarına mı bebeğin masraflarına mı hamilelik kıyafetlerine mi vs falan işte. yani benim için önemli. tamam hadi kocadan istedim diyelim. ALLAH aşkına o maaşla koca doğumumu karşılaşın hamilelikteki masrafla mı uğraşsın bebeğin ihtiyacını mı karşılasın söyler misiniz hangi birine para dayanır ki?o yüzden hazırlıklı olmak iyidir her zaman.
yazsammı yazmasammı baya dusundum
konu sahıbını anlıyorum
bana gore bu bır tercıh meselesıdır.
bız ıkımızde calısıyoruz Allah bereket versın ıyı kazanıyoruz ancak aylık 1 kısının maası araba kredı ve faturalar sabıt gıderlere gıdıyor.
2.bebegımız oldugunda bır sure calısmamam gerekecek benım maasım daha yuksek bunun ıcın kenarda bellı bır mıktarda para olması gerekıyor(bu tutarı hesapladım bıle) kı kımseye muhtac olmadan bakabılelım ılk cocuguma ıstedıgım gıbı baktım ıstedıgımı gonlumce alabıldım eskı gıydırmek bıraz yanlıs anlasılmıs yegenının tertemız tulumunu elbette gıydırebılırsın bırde alamadıgın ıcın mecbur olmak var bılırmısınız ,
evlendıgımızden berı maddı olarak cok sıkıntı cektık borcumuz vardı odedık evımızı tadılat ettırdık oturduk arabamızı aldık odemeye yenı basladık 2 ay daha bazen ay sonu gelmemıs oldu defalarca metelıge talım ettık boyle soylenıyor sanırım
bebek oldu bebek emmedı mama yemesı gerek sutte sorun var pompa aldın sorun var bebekte bır hastalık oldu para demek .
bız bu ay korunmadık 4 kere ama eger hamıle degılsem 1 sene para bırıktırmeyı dusunuyorumkı bebek oldugunda alamadıgım yapamadıgım bırsey olmasın dıye ha kendı oglumunda kuculenleırnı ıllakı gıydırırım ama mecbur olmamak kaydıyla
kısacası senı anlıyorum ve korunmak ıstedıgını desteklıyorum ama esınle aynı yonde bakamıyor olmanız sasırttı benı,
cunku bende esımde arabanın kredısı olmasa dahıl aylık 500 tl faturalara gıttıgını dusunsek gerıye kalan para ancak gecındırır bızı ekstrem bır duruma gırılmemek kaydıyla .
falanf ılan uzar gıder ıllakı rızkıyla gelır gelmesıne bu hayattan ne ıstedıgınızede baglı sımdıye kadar nasıl yasadıgımızlada cok alakalı
not : bunu forumda yazdıgım bır cok yerden maddıyata cok onem verdıgımı soyluyorlar
bende ksıacası bızım kadar ya zorluk cekmedıler yada bır cougunun ılk cocugu oldugu ıcın cocuk olunca nereye nasl para gıttıgını bıldıgımden 2.cocuga hazır olarak sahıp olmak elbette daha rahatlatıcıdır
konuyu soyle baglıyayım ılk cocugum 3 tup bebek tedavısıyle oldu cok agladım ve cok uzuldum ve ınanılmaz para harcandı o yuzden Eger hakkımızda hayırlısı buysa bu ay hamıle kalmayı dılıyorum dedıgım gıbı degılsem eger 1 sene dusunmem bebek işini
Allah aratmadan versin inşallah
Yeni konu acarsaniz daha cok yorum alirsinizEşşekten düşenin halini yine eşşekten düşen anlar diye boşuna söylememiş atalarımız, yıl olmuş 2017 hala bu yolu uygulamak zorunda olanlar var bende bunlardan biriyim, ama Allah şahit hiç gizli saklı iş yapmak istemiyorum ama kimse anlamıyor, olsun artık diye herkesin diline pelesenk olmuş, eşim, eşimin ailesi eşi dostu.. üstelik 4 ay önce düşük yaptım, borcumuz var, evlendigimizden beri borç ödemediğimiz zamanımız olmadı, daha iki senemiz dolmadı, bir nefes alamadım ama tabi ne olursa olsun herkesten önce koca düşünceli olacak dolduruşa gelmeyecek anlayacak ki hazir değil ama yok çocuk istiyorum deyip geçince kenara yapayalnız kalıyorsun ne yapsam diye
ben hangi ilacı önerirsiniz onu soracaktım daha önce hiç kullanmadım, eşim korunmamı istemedi, ilk zamanlarda kondom sonra da geri çekildi ama bu yöntemlere rağmen hamile kaldım, sonra düşük yaptım, şimdi yine alevlendi çocuk istiyorum demeleri.. bir akla ihtiyacım var
konuyu okurken birden içimden geçenleri yazdım, içimi dökmekti amacım yine de ilgin için teşekkür ederim..Yeni konu acarsaniz daha cok yorum alirsiniz
Konu 2013 de acilmis simdi herkes konuyu acan arkadasa yorum yapacak sizinkini kimse gormeyecek
Sardunyaya, çocuk bir kadının mucizesi.. herkes işin içine girmese, baskı, gizli -hatta alanen imalar olmasa su aksa yolunu bulsa daha güzel olmaz mı? Birileri istiyor diye yapmak doğru mu?Hersey ohtimaller dahilinde diyorsunuz ama cocugunuzun olma garantisi varmi hepimiz cocuk icin ugrasiyoruz ve milayrlar dokuyoruz suanda para biriktiremiyoruz birikimlerde oraya gidiyor yani sizin planladiginiz gobi olmaz hicbirsey. Bence yapin cocugu ve yolunuza bakin belkinolmayacak ve birikimler hep oraya gidecek yada olur bi iki yil cocugunu buyutur hemen ise gorersin boylesi daha mantikli yani siz sadece plan yapiyorsunuz ama kendinizce yani neler olacak bilmeden . Ve bnce esinizden saklida olmaz yanlis bi durum bn olsam ve ogrensem bu durumu herseyi dusunurum. Sizi karariniz yinede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?