• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşyalarımı herkese veriyorum

Hangi videoları izlediniz aşmak için

youtube ya yazın alma verme dengesi düzeltmek diye sıradan izleyin. aşkım kapışmak okudum bi süre . çok iyi geldi

Altta yatan dusunceleri sorgulayın. Belli ki kaygılarıniz var. Misal vermezsem ne olur diye düşünün.. sevilmemek mi reddedilmek mi yalniz kalmak mı dışlanmak mi yargılanma korkusu mu...

Altta yatan dusunceleri sorgulayın. Belli ki kaygılarıniz var. Misal vermezsem ne olur diye düşünün.. sevilmemek mi reddedilmek mi yalniz kalmak mı dışlanmak mi yargılanma korkusu mu...
Vermezsem ne kadar cimri vs demelerini istemem şahsen

Evet çok mantıklı geldi bu mutlaka bu şekil deneyeceğim
Ben yıllardır yapıyorum açıkçası. Aşırı herkesin herkese herşeyi verdiği bir ortamda büyüdüm ve ben eşyalarımı vermekten nefret ederim. Çok kıymetli benim en ufak şeyim. O yüzden biri ayy canımmm fuların çok güzel dediğinde hemen teşekkür ederim senin tişörtünü bayıldım xden(pahalı marka) mı aldın deyip konuyu değiştiriyorum 😁

Bu boyutta olmasa da bende de var bu huy. Normal olmadığını düşünüyorum bu kadar vericiliğin. Bazen düşünüyorum nasıl travmalarım var acaba diye.

Herkese merhaba
İyi geceler
Sizlere danışmak istediğim bir konu var, normal miyim değil miyim bilmiyorum
Fikirlerinizi bekliyorum
Evet başlıkta yazdığım gibi eşyalarımı isteyen herkese veriyorum hayır diyemiyorum ama sonra pişman oluyorum
Örnek verecek olursam istemeyene bile veriyorum
Mesela biri elbisesine uygun şal bulamadığını söyledi bugün ve bende hemen o renk bende var vereyim istersen dedim ve verdim
Başımdaki taç ı beğendi biri beğendiysen vereyim dedim ve verdim
Evime gelen misafir bişeyi beğendiği zaman hemen verme teklifi ediyorum
Tatbiki beğenende alıyor
Bazıları değerli bazıları değersiz
Değerinde değilim zaten kendim teklif ediyorum vermeyi
Ama sonradan bu huyumdan pişman oluyorum
Tacımı çok seviyordum bidaha aynısını bulmam zor ama verdim
Neden böyleyim
Ve
Basıl vazgeçerim bu huyumdan
Şimdiden teşekkürler
Ay aynı ben biraz törpüledim kendimi ama

bende de var bunun farkli bir cesidi. ben kucuklukten itibaren babamin “elindekini arkadasinla paylas, oyuncaginin birini kuzenine ver hadi” demesiyle buyudum.

simdi eger biri ayakkabin ne guzelmis dediyse ve onun o ayakkabiyi alacak durumu olmadigini biliyorsam o kisiye ayakkabi almaya calisirim. kolumdaki bilekligi begendiyse altin da olsa vermek isterim. tamamen babamin abartili durumu kotu olanlara yardim edelim baskisinin sonucu bence.

Hadi siz veriyorsunuz onlar neden alıyor ? İlginç cidden .Birinin eşyasını begenebilirim ama bana versin diye değil aksine vermek isterse ne münasebet derim .

Kullanmadığıniz eşyaları her altı ayda bir ayıklayın .( İyi durumda olanları elbette ) Önce yakın çevrenize sorarsınız isteyen var mı içlerinden diye sonrasında giysi kutuları var onlara bırakırsınız .Verme isteğiniz de azalır biraz .

Hadi siz veriyorsunuz onlar neden alıyor ? İlginç cidden .Birinin eşyasını begenebilirim ama bana versin diye değil aksine vermek isterse ne münasebet derim .

Kullanmadığıniz eşyaları her altı ayda bir ayıklayın .( İyi durumda olanları elbette ) Önce yakın çevrenize sorarsınız isteyen var mı içlerinden diye sonrasında giysi kutuları var onlara bırakırsınız .Verme isteğiniz de azalır biraz .
İşte anormal bir durum olduğunu burda sezdim
Bende mesela örneğin bi tanıdığımın bi şeyini beğeniyorum karşımdaki kişi örneğin görümcem hemen teklif ediyor istiyorsan beğendiysen sana veriyim diye orda hemen redediyorım sonuçta kendine almış başkasının bişeyini almak istemiyorum
Ama benim karşıma denk gelen insanlar hemen alıyor veriyim dediğim zaman

bende de var bunun farkli bir cesidi. ben kucuklukten itibaren babamin “elindekini arkadasinla paylas, oyuncaginin birini kuzenine ver hadi” demesiyle buyudum.

simdi eger biri ayakkabin ne guzelmis dediyse ve onun o ayakkabiyi alacak durumu olmadigini biliyorsam o kisiye ayakkabi almaya calisirim. kolumdaki bilekligi begendiyse altin da olsa vermek isterim. tamamen babamin abartili durumu kotu olanlara yardim edelim baskisinin sonucu bence.
Çocukluğumla alakalı böyle bir durum hatırlamıyorum
Ve şuan bir çocuğum var böyle olmasını istemiyorum

"Ver elindekini ellere, vur k.çını yerlere" diye bi söz okumuştum, siz de o misal. Biri bişeyinizi çok beğendiği zaman ;
- Teşekkür ederim daha güzeli senin olsun
-Falanca yerden aldım, istersen oradan aynısını bulabilirsin,
-Onu bulmak için çok uğraştım, sonunda buldum, gibi sözlerle geçiştirebilirsiniz. Zor değil. Bi iki kez yapınca devamı gelir, önemli olan ilki :)

Bunun altında özgüven sorunu olduğunu dusunuyorum. Belki bu şekilde yaparak karsi tarafın gözündeki yerinizi korumaya çalışıyor bilincaltiniz. Ama şuna emin olun ki böyle yapınca daha değersiz olursunuz, iki kere iki dort. Biri bana dese ki aa tokan ne guzelmis, kupen ne güzelmiş, tesekkur eder geçerim. Sana vereyim mi diye sormak aklıma bile gelmez. Kaldı ki ne münasebet, niye vereyim yani.

Bayılıyorum sizin gibi insanlara :) ama kendiniz de rahatsizsaniz çözüm arayışına girmeniz yerinde olmuş. Bilinçaltında bu şekilde sevilmek ve değer görmek kaygısı yatıyor muhtemelen. Kişisel gelişim kitapları faydalı olacaktır.

Çevrenizdekiler sorunlu sanki
Yani hepimiz birinin bişeyine aaaa ne güzelmiş deriz ama almayız yani 😁
Vereyimmi diyene hayır derim direk sizinkiler aaaa olur diyo bide

Siz kötü olmayı yanlış anlamış olabilirsiniz
ayakkabısı yırtılmış ve alacak parası olmayana alınır
Ama atıyorum bende puma onda normal mağaza ürünü olabilir gidipte puma niye alayım var sonuçta
Yada bende renk renk onda 3 renk olabilir
Gidip niye alayım yahu
Bileklik zaten ayrı mevzuymuş
Bi insanın altın bilekliğe ihtiyacı olabilirmi 🙄

Ben de böyleyim. Ailem de böyle. İş hayatına girene kadar da kendimizi normal olarak görüyordum. ama iş hayatında sömürüle sömürüle çokkk çok az da olsa kendimi törpülemeye başladım. Sadece elindekini vermek değil de dur ben yaparım, dur sen deme ben söylerim gibi davranışlarım da çoktu.
Nasıl törpülediğime gelince, inanın bi aydınlanma geliyor 😁 tıpkı size de geldiği gibi şu an 😄
onun o eksiğini ben kapatmak zorunda değilim diye artık kendimi durdurabiliyorum. Bir de bazen banane demek gerekiyor bence. Çünkü gerçek ihtiyaç sahipleri asla belli etmiyor ve biz gerçekten ihtiyacı olanlara faydalı olamıyoruz diye düşünüyorum.

Back
X