eşyaların pişmanlığı;evimde oturmaya yer yok

öncelikle Allah sağsalim kavuştursun yavrunuza.
bebek odası yapmak çok ta şart değil ki. kızım 3 yaşı geçti hala odasını yapmadım. yatak, dolap. 1-2 sene sonra biz de yeni bir ev düşünüyoruz oraya inşallah mis gibi eşyalarla gireriz.
hele bebeğe odaya hiç gerek yok eviniz küçükse. 1-1,5 yaşına kadar park yatakta yatacak zaten. eşyaları için bir dolap ayarlayın yeterli. heves herkes ediyor ama şartlara bakmaz lazım. heves edip aldığınız salon takımınız gibi olur bu takımda. 2 yıla neler değişir, neler olur. onu o zaman ayarlarsınız.

Ben salondaki eşyaları niye kullanamadığınızı anlamadım. Büyük olsun nolacak ki? Sonuçta kullanılacak o eşyalar, biz evlendiğimizden beri salonda oturuyoruz, 4 yıl geçti üstelik pek de kaliteli değildi ama hala taş gibi ufak defek çizikler falan var. Çocuğunuza mutlaka oda yapın, siz salonda oturun bence...

ben de çocuğun odası olması taraftarıyım..maddi olarak problem yoksa takım almak için yapılmalı bence..
gündüzleri kendi odasında uyur bebek,büyüdükçe de odasını,yatağını bilir.
salondaki mobilyaları kullanın ,çok mu tıkış tıkış,artık hoşunuza mı gitmiyor,o kısmı anlamadım?
oturma odasındaki eşyaları da ya depo gibi bir yere koyun,ilerde lazım olursa diye,yoksa da satın,bebeğin takımı için maddi yardımı olur hem bu arada çocuk odası diyince ben şöyle yapmıştım,büyüyen yatak,dolap bir de yüksek komodin,alt değiştirme için kullandım ama şart da değil.oğlum 6 yaşına geldi hala kullanıyor bunları.

Evim çok büyük olmasına rağmen az eşyam var.benim oturmadığım koltuğa misafir de oturmasın:) az eşyanın önemini özellikle bebeğiniz emekleyince ,yürümeye başlayınca farkedeceksiniz.az eşya demek çok hareket alanı demek.kolay temizlik demek .satın eşyaları oturma odanızı taşıyın.bence bebeğe de çok cafcaflı eşyaya gerek yok şimdilik.ben almadım.kızım 3 yaşına gelince alacağım.bebek için aldığınız o çok süslü çok pahalı takımlar da sonra evde yük oluyor.gardrop ve yatak inanın başta yetiyor.

Salonunu çok merak ettim resim koymak mümkünmü?ille oturmak diyorsan 2.el sat internete koy o parayla bebek odasi al.hevesini anliyorum bizde daha 6 aylıkken odayı alıp koymustuk kaç kere yattı:0 halen yanımızda 28 aylık oldu odayı temizleyip çıkıyorum.kucukten uyku eğitim vermeye hazır ol madem odasında yatmasini istiyosun.hayırlı dogumlar olsun saglikla gelsin gerisi boş

Çocuk odası olabilecek boş odam varken ben bile 1 yaşına kadar küçük bi besik alicam cocuguma 1 yaşından sonra oda kurmayı düşünüyorum şuan çok gereksiz bence sizde öyle yapın sonrasında eşyaların akıbetini dusunursunuz bolca vaktiniz olucak yanı

3+1 deyiz. Mütemadiyen salonda otururuz. Kocaman öutfak var. Yemeğimizi salonda yeriz. 1 oda yatak odası. 1 odada misafir gelirse yatacağı bir koltuk ve çamaşırlık ve ütü masası var. 1 oda da kızımın. Abuk çocuk odalarından almadık. Büyüyen yatak ve dolabı var. Yatak 180 cm oluyor. Dolabı da güzel uzun yıllar kullanır. 6 aylıktan beri de odasında uyuyor.

Anlamıyorum misafir odasına ne gerek var ? Misafirin baş üstünde yeri olur gelir benimle oturur yer içer gider, millete özel odaya ne gerek var. Ben Evimin bana çocuklarıma ait olmasını seviyorum.2 yabancı insanlar için ev döseyemem çok lüzumsuz

Misafir idasi denen seye gerek yok ki. Benim evim 4+1 ama salonda kendim oturuyorum genis genis. Misafir gelince de benim oturdugum yerde oturuyor. En buyuk odami da ogluma oda yaptim o da yayiliyor genisce. Otel degil ki bizim evlerimiz misafire lobi yapalım. Salonda oturun diger odayi da bebeginize oda yapin iste.

Kusura bakmayin ama maddi durumum yok tasinamam diyorsunuz ama bebek odasi kurmak da ucuz bisey degil ki. Arkadasim yapti boya badanasi haric sirf mobilyasina 6 bin harcadi. (Hadi organik mobilya almayin sizin ki de 3 bin olsun boyasi vs ile. )kiz Tam instagramlik oldu diyor bi de.. O bebek yatak odasina hic mi girmeyecek? Zamanla ordaki rutubet belki butun evi etkiler ne biliyorsunuz? Bence esyadan Vs den once o evden cikmaya bakin. Ayrica sosyal medya hayranliginiz size kullanamayacaginiz esyalar olarak geri donmus ama pek ders almisa benzemiyorsunuz.

Şuan bir beşik bir de sifonyer yeter bence 4-5 yaşında birlikte beğenir odasını kurarsiniz. Hem kendi seçer daha bir hevesle yatar odasında. O zamana kadar da salondakileri mi oturma odasindakileri mi gözden çıkartırsınız o zaman karar verirsiniz. Eskimis olurlar belki. Hayırlı doğumlar.

Henüz ilk ve tek cocugum olmasına rağmen bazen 4. Cocugummus gibi hissediyorum. Az hevesliyim sanırım :)
Heves ediyorum demissiniz de o parayı koyun bir kenara çocuk için bir şeyler yapın. 4-5 yaşlarına geldiğinde o sizin özene bezene yaptığınız odayı sevmeyecek bile. Zaten her şeyi o zamana kadar vurup durmaktan yaralamis olcak :)
O zamana kadar da bir park yatak bir de küçük dolap işinizi görür.
Başka hayatlara özenip imkanlarinizi zorlamayın bence.

ahh bana da dedıler ama ozmanlar leyla oldugum için :) birde açık renk hadi rahat degıl kullanımı idare edılır ama rengi açık sürekli temiz tutmak gerek valla zor
Sen hala leylasın, şimdide bebek odası derdine düşmüşsün, illa herşey tam takım olacakya g*t kadar eve neyse hamilesin daha çok sayardım ya neyse üzülme diye.

ben senın yerınde olsam
durumum varsa ıhtıyacı olana salon esyalarını verır bı kose takımı alır oturma odasınıda bebek odası yapardım
durumum yoksa salon takımımı satar uzerıne cok azcık daha ekler bı kose takımı alır orayı oturma odası ve salona cevırır oturma odasınıda bebekodası yapardım
besık alt acma dolaplı sıfonyer ve elbıse dolabı zaten kucuk bı odayı dolduruyor

evladının guzel temız odası olsun

yatak odamda yatıramam malesef rutubet dolu oda berbat durumda

Sen hala leylasın, şimdide bebek odası derdine düşmüşsün, illa herşey tam takım olacakya g*t kadar eve neyse hamilesin daha çok sayardım ya neyse üzülme diye.
allahtan hamileymısım olmasam yerden yere vuracakmışsın bu kendını tuttugun halınse ağzına gelenı saydığın halını dusunmek bile istemıyorum...

düşündüm canım fakat gunluk odam cok dahaa kucuk yatak odasısadece baza ve komidinler sıgar

bende dusundum fakat gundelık odama sadece baza ve ıkı komıdın sıgar cok kucuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…