Etrafınızda sürekli hayatını anlatan ve öven insanlara nasıl tahammül ediyorsunuz?

Ben de kimsenin gereksiz tatil aile vs olaylarını dinlemek istemiyorum. Hele bazı tipler var bir çocuk doğuruyor Allahım herkei boguyor cocugunu anlatırken artık sus diyesim geliyor.
Not: Haset falan degilim iki kızım var. Kimsenin saçma sapan hayatını dinlemek istemiyorum sadexe...

Peki ne konuşuyorsunuz arkadaşlarınızla? Sürekli ciddi konular mı?

İnsan arkadaşının anlatmak istediklerini dinlemezse nerede kalıyor o arkadaşlık?

Sürekli eşlerinden, çocuklarından, arabalarından, gittikleri tatillerden, aldıkları kıyafetlerden bahseden. Dürüst olmak gerekirse sinir oluyorum. Keyifli bir şekilde sabahtan akşama kadar anlatıyorlar.
Döndüklerinde onlara nasıl tahammül edeceğimi bilmiyorum.

Hepsi birden böyleyse, bir çok benzer keyifleri ya da ilgi alanları olan insan birbirini bulmuş gibi... Bir tek siz orada ayrık otu gibi duruyorsunuz anladığım kadarıyla.

Benim naçizane tavsiyem şu olur, bu derece sinir olup, "tahammül" kelimesiyle halinizi anlatacak hale geldiyseniz, yalnız olun daha iyi. Sizde bu tip hislerin oluşmasına sebep olan kim ve ne olursa olsun, kendinizi bu duruma kendi elinizle sürekli maruz bırakmanız hiç doğru değil. Bu devirde en kıymetli şey beden ve ruh sağlığımız. İnanın, yalnızlık bu insanlarla yorulduğunuz kadar yormaz sizi. Görüşmeyi mümkün olduğunca azaltın bence.

Ben de kimsenin gereksiz tatil aile vs olaylarını dinlemek istemiyorum. Hele bazı tipler var bir çocuk doğuruyor Allahım herkei boguyor cocugunu anlatırken artık sus diyesim geliyor.
Not: Haset falan degilim iki kızım var. Kimsenin saçma sapan hayatını dinlemek istemiyorum sadexe...
Siz de eşinizle tanışınca burada konu açtınız. İnsan sevinçli olunca da üzgün olunca da paylaşmak ister. Bundan doğal ne olabilir ki?

Zor bir hayatım var. Ve bir de arkadaş çevrem. Sürekli eşlerinden, çocuklarından, arabalarından, gittikleri tatillerden, aldıkları kıyafetlerden bahseden. Dürüst olmak gerekirse sinir oluyorum. Keyifli bir şekilde sabahtan akşama kadar anlatıyorlar. Şimdi çoğu tatilde. Döndüklerinde onlara nasıl tahammül edeceğimi bilmiyorum.
Zor bir hayatım var. Ve bir de arkadaş çevrem. Sürekli eşlerinden, çocuklarından, arabalarından, gittikleri tatillerden, aldıkları kıyafetlerden bahseden. Dürüst olmak gerekirse sinir oluyorum. Keyifli bir şekilde sabahtan akşama kadar anlatıyorlar. Şimdi çoğu tatilde. Döndüklerinde onlara nasıl tahammül edeceğimi bilmiyorum.
Herkesin hayatında bi takım mutsuzluklar var bazıları evinde iç dÜnyasında çok mutsuzdur dışarı farklı gösterir kendini .
sende bence başkalarının hayatına takılma bu seni mutsuz eder . Kendi hayatında küçük mutluluklar ara mesela sağlıklısın evlatların var şükret şükrettikçe hayatta şükür sebeplerin artacak

Herkes ne yasiyorsa onu anlatiyor bilerek inat olsun diye anlatilmaz bence boyle seyler

Ay kusura bakma konuyla hiç alakası yok ama buna çok güldüm. Rölantide anca yerinde sayarsın şekerim yoluna devam edemezsin 😂 metafor olmamış.

Konu sahibi insanlar hayatlarında ne varsa ondan bahsederler. Siz biraz haset yapmışsınız sanki. İyi düşünün ki her şey sizin için de iyi olsun 😂
Zaten onu demek istedim ya yerimde tam olduğum yerde kalayım onlar geçsin gitsin... 😂😂😂

Bence insan mutlulugunu da mutsuzlugunu da dostlariyla paylasabilmeli... az once kilo verme serefine aldigim yeni mayomla cektigim selfimi kiz whatsapp grubuna yolladim. Bakin kilo verdim diyerek. Kizlar da oooo tas gibi olmussun diye destekledi tas gibi dedikleri de hala bi yirmi kilo fazlam ardir. Baska biri nikahinda gelinligin altina giyecegi ayakkabiyi cekip yolluyor. Baska biri cocugunun komik videosunu. baska bir arkadasim kocasiyla bebegiyle mutlu tatil anisini paylasiyor iki gun sonra yeri ggeliyor sikayet ediyor biktim bu isten bu kocadan yeter bunaldim keske evlenmeseydim diye. Aci tatli anlarimizi dostlarla paylasmayacagiz kiminle paylasacagiz ki? Ben dusunmek istemezdim yani bunu anlatiyorum ama ne dusunurler diye. Sansursuz olmak isterim yakinlarimla.

Ama bu konuda anlatilan suysa katiliyorum: oyle bI ortam vardir ki yaris gibi, sahte, instagram influencerlari dernegi gibi bir ortam. Herkes yalan yalan kendini ovuyor, asla samimiyet yok, kim en mutlu, kim en iyi tatile cikti sidik yaristiriliyor, o zaman haklisiniz. O ortam en ruh emici ortamdir. Kosarak uzaklasin bence.

Benim daha keyifli bir hayatim olduğu için hiç umursamıyorum açıkçası :)
Bir yakın arkadaşım var mesela. Devamlı ev ve araba almakla ne iyi yaptığını, çevresindeki insanların adım atmak için korktuğunu,yerinde saydığını falan anlatır durur. Bazen kiskanildigindan , nazara geldiğinden bahseder.
Ben de ona gerçekten iyi yaptığıni , evinin de arabasının da degerlendigini söylerim.
Belki o bana bakınca 'ay yazık,ne kocası ne bebeği var, ne evi ne arabası,bir bisikleti var' diye üzülüyordur 🤪🤪 ama şahsen ne onun kocası gibi görücü usulü evlenmek isterim , ne onun gibi TV karsisinda büyüyen,annemin kaynanamın annelik ettiigi bir bebek isterim, ne de tüm parami krediye verip gramla et almak-kocamla ekonomik sebepli kavga etmek isteeim.
Onun hayatı, kendi secmis. Umarım daha mutlu olur ama daha otuz olmadan öyle sıkıcı bir hayatın içinde yasasaydim icim bayılırdı 😂 mesela o anne-kaynana yazlığında yemek yapıp bebek bakıp tatil yaptığını sanirken ben tatillerimde koy koy geziyorum, romantik hikayeler yaşıyorum:) neden ozeneyim ki?
Aynı şekilde evlenip , milyonlarca insanla aynı mobilyayı alıp aynı düğünü yapıp,aynı gelinliği giyinip,hatta aynı sarkilarla dans edip farklı ve özel olduğunu dusunen yeni gelin arkadaşlarım.
Onlar da 'ay darısı basina' diyor. Ben de içtenlikle 'cok güzel olmuşsun canım,Allah mesut etsin' diyroum.
Ama zaten evlilik istesem bugüne kadar kaç kere evlenmiştim . Aday sorunum falan hiç olmadı 😅 ama daha gençliğimi yasayamadan , daldan dala ucmadan , kendimi gerçekleştirmeden evlenmek gerçekten istemiyorum . Zaten evlensem bile bu sıradan düğünlere ozenecegime karı koca Başbaşa konsolos nikahı kiyana, tum koltuk mobilyalari takım alinan torna tezgahından çıkmış evlerdense daire YouTube hesabındaki gibi çeşitli yerlerden bulunup eşyaları yerleştirilmiş,ruhu olan evlerde yaşamak isterim.
Yani benim bakış açım bu olduğu için açıkçası isteyen istediğini anlatsın, övsün kendini.
Hiç umursamıyorum.
İş arkadaşlarıma kargo gelmeyen gün yok. Her gün yeni kargo, her gün yeni kıyafet. Bense yılda on kiyafet belki alırım,belki almam. Çünkü eşyaya önem vermiyorum. Çuval da giysem zaten kendimi güzel hissediyorum . Oysa her gün başka bir estetik ameliyat düşünen ,alışveriş bağımlısı iş arkadaşım bin liralık elbisede bile kendini kötü hissediyor . Neden ozeneyim ki?
Bence siz de yaşadığınız hayattan keyif almaya bakın. Siz yaşadığınız hayatı gerçekten severseniz başka insanların ne yaptığı sizi ilgilendirmeyecektir

Son düzenleme:
Hayatları yolunda keyifli ve keyifli seyler yasıyorlar insanlar.
Calmadan cırpmadan alın teriyle kazandıkları para ile tatil yapıyorlar
Bunu neden anlatmasınlar, bizde tatile gıttık tatilden donduk cok eğlendik demenin neresi nispet olsun ki?

Bence insanların mutlulugu ile mutlu bıle olmayacaksanız mutsuz olmamayı ogrenın, bu sekilde baya yorucu olur sızın ıcın.

sahsen ben ınsanların hayatlarında yasadıgı guzel seylerı kendılerınce sahıp oldukları seylerı anlatmalarından hıc rahatsız olmuyorum
allah daha cok versın herkese versın ınsallah ...ne guzel gezsın tozsun oh sefası olsun
hatta bır arkadasım boyle anlattıgında benım yerıme de gez kız oh sefan olsun dıyorum mutlu oluyorum

neden rahatsızlık duydunuz kı gercekten gıcık etmek rahatsız etmek ıcın mı anlatıyorlar yanı oyle mı hıssettınız oyleyse bırsey dıyemem boyle bırsey yasamadım cunku

Tahammül edemiyorum.
Dinlemiyorum.
Ayrıca şu dönemde tatile gittilerse bu yaptıkları övünülerek anlatılacak birşey değil

Anlatsınlar nevarki bunda? Nispet değilde normal hayatlarını anlatıyorlarsa bunda kötü birşey yok hasetlenmemek gerek. Başka ne anlatsınlarki yaşamlarını hayatlarını anlatıyorlarmış işte sende anlat.

Kimisi cok dert dinliyor enerji menerji emiyor diye dertlenir cevremdede cok var ayyyy gelcek yine kocasini anlatcak bana diye
Bide gunluk hayattan bahsedenler var hicmi derdi yok diye
Yani demekki arkadas olarak degil yaris olarak goruyorsunuz

kötü niyetle anlattıklarını dusunmuyorum herkes kendi hayatından bahsederken böyle seylerden bahseder, onlar konusurken siz susup oturuyorsanız bence bu daha garip :/ inanın herkesin hayatında kendine göre zorlukları var, ben zannetmiyorum onların da full time keyif yaptıgını. ya da siz biraz haset ediyor olabilir misiniz

Açık bir şekilde “sürekli kendini anlatıyorsun, anladık çok mükemmel hayatın var ama hep böyle senin hayatını mı dinleyeceğiz?” diyerek mesela. Sürekli kendini anlatan insanın vardır bir sorunu bence.

İnsan arkadaşının anlatmak istediklerini dinlemezse nerede kalıyor o arkadaşlık?
İş arkadaşı birçoğu... mecburiyet bilginize. Ayrıca benim de çocuklarım var kimsenin çocuğunu dinlemek zorunda değilim!

sahsen ben ınsanların hayatlarında yasadıgı guzel seylerı kendılerınce sahıp oldukları seylerı anlatmalarından hıc rahatsız olmuyorum
allah daha cok versın herkese versın ınsallah ...ne guzel gezsın tozsun oh sefası olsun
hatta bır arkadasım boyle anlattıgında benım yerıme de gez kız oh sefan olsun dıyorum mutlu oluyorum

neden rahatsızlık duydunuz kı gercekten gıcık etmek rahatsız etmek ıcın mı anlatıyorlar yanı oyle mı hıssettınız oyleyse bırsey dıyemem boyle bırsey yasamadım cunku
Herkes siz gibi dinlemekle mutlu olmaz. Resmen kadının Haset durumuna düşürmek te pesss

Siz oturun Güzin abla olun herkes olmak zorunda mi? Sizin yorumlarinizi severdim de resmen sataşma bu. Lorenth ayrı muamma... Hayde byeee

Back
X