Ev aldık lojmandan evime geçmeli miyim?

Muhendoz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
5.172
7.013
198
oturduğumuz lojman 2 + 1 ve bayağı geniş tek eksi yönü 30 yıllık bina olması ve zemin katta olması. Yoksa içi iyi idare eder. Biz bulunduğumuz şehirde Çakılı kadro olduğumuz için tayin durumumuz yok. Şimdi 2 + 1 ev aldık temelden. Ama bilirsiniz yeni evler bayağı dar yapılıyor. Bitmek üzere gittim baktım. Ara katta geniş balkonlu ana odaları dar ama güzel bir ev aslında. geçmeyip içine kiracı koyup 1.02 yıla satıp 3 + 1 alınca mı geçmeliyiz acaba? Evim olmasına rağmen geçmemek vicdani bir yük de yapıyor aslında. Sonuçta kira verenler var. Ama evi olmasına rağmen evine geçmeyip lojmanda oturan o kadar da çok insan var ki tek sen değilsin diyorum kendime. Yine de doğru olanı yapmak da istiyorum. Ay çok ikilemde kaldım.

Bir şeyi çok kişi yapıyorsa o yanlış olmaktan çıkmıyor maalesef.
Hadi vicdani kısmını geçtim. Kendi evin olacak sonuçta. Sıfır daire tertemiz hiç mi heveslenmiyorsun?
Ay nasıl da hevesleniyorum aslında ama bu lojmana da masraf yaptık içinde 5 -10 yıl kalırız dedik eşim özel sektörde işleri açıldı ev alabildik böylece hiç planda yoktu. Şimdi evi kiraya verirsek ek gelirimiz olacak

Kendi eviniz varsa geçin bence. Bir sürü insan yanlış yapıyor diye siz de yapmayın.

Kendi eviniz varsa geçin bence. Bir sürü insan yanlış yapıyor diye siz de yapmayın.
Evet ya…… ben galiba aslında destek almaya geldim. Eşim lojmanı boşaltmak salaklik olur diyor çünkü bir daha çıkmaz artık evimiz var diye. Ama ben bu hayatta hep doğru olanı yaptım ve mukafatini aldım. Başka yerden aldım ama doğru olanı yapmaktan geri kalmamalıyım

Eviniz varken lojmanda kalmanız ihtiyaç sahiplerinin hakkını gasp etmek oluyor. Diğer insanlar yapıyor diye yapmak doğru değil.
Ayrıca kiraya verirseniz satamazsınız. Biz 4 yıldır satamıyoruz kiracı yüzünden.

Neden ki ya kiracılı şekilde alan olmuyor mu yatirimlik

Diğer konunuzda da sizi çok takdir etmiştim. Gerçekten bazılarının söylediğinin aksine " İYİ KALPLİ" birisiniz

Kira geliri için insanlar bilhassa alıyor alırdım yani
Kira geliri için ev almıyor artık insanlar. Oturmak için almak isteyene de kiracı “ ben çıkmam git mahkemeye ver” diyor, babasının malıya
Yani tavsiyem içine taşınmayacaksanız hiç kiraya vermeden satın. Kiraya verince satmanız çok zor.

İhtiyacı olan biri gelir,kimin yükünü hafifletirsiniz bilinmez.Siz kalbinizden geçeni yapın bırakın diğerleri hak yesin. Siz bildiğiniz yoldan ayrılmayın o yolun sonu selâmet.....

Lojman çıkma şartları nedir? Üzerinizde ev olup olmaması etkilemiyorsa,lojmanla ilgili ciddi sıkıntım yoksa istediğim büyük bir evi alana kadar çıkmazdım.Yani benim kamuda çalışan birkaç tanıdığım vardı lojmanda kalıyorlardı.Şartları,çalışma yılı,çocuk sayısı gibi gibiydi.Ev mal mülk şartı yoktu.Yani orada çalışıyor olması ona lojman hakkını veriyordu.Sizde tam olarak nasıl bilemem

Son düzenleme:
Eviniz var işte geçip oturun, parabl para diye 30yıllık zemin katında yaşamak mı daha kötü, yoksa başka insanların hakkını gesp etmek mi bilemedimözel sektörde bilegimin hakkıyla varolduğum için Allaha şukrediyirum, nuh nebiden kalma binaya yapışıp harama geçen vasar güruhla muhattap olmuyorum en azından.

Amaaann 3 günlük dünyada tertemiz ve zemin kat olmayan bir evde yaşamak varken loǰmana tıkılıp kalmazdım ben olsam.Ayrıca yapmış olduklarınız sizden sonra geleni rahat ettirecek belki ev alacak gücü olmayan bir memur gelecek.Hem dünyanız ,hem ahiretiniz için evinize geçin oturn mis gibi.Küçük bir evse eşyayı azaltırsınız olur mis gibi ...

Arkadaşlar lojmanlar görev tahsisli ya da sıra tahsislidir. Görev tahsisli ise o insan orda o görevi icra ettiği sürece oturur. Sıra tahsisliyse belli bir süresi vardır süresini dolduran çıkar yerine sırası gelen girer.

Yani kişinin evi olması herhangi bir hak gaspına sebep olmaz.

Devlet lojmanları eski de olsa ülkedeki en güvenli yapılardır. Yani 30 yaşında zemin katta oturmak > yeni müteahhit binasında oturmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…