Ev aldık lojmandan evime geçmeli miyim?

Ev varken lojmanda oturmak vicdansızlık bence başkasının hakkına girmeyin

O zaman keşke 3+1 alıp ödeme yapsaydınız lojmandayken. Sıfırdan girmişsiniz daha bitmemiş bitmek üzere olması hemen içine geçiliyor demek değil bazen iskan sorunu çıkıyor. Abim de ev aldı lojmanda duruyor o eski kiracılı ev aldı borcu bitince onu satıp temelden eve girme planı yapıyor. Ben olsam oturacağım evi kiraya verip mahvettirmem

Kiracı koyup , kiraların altına çevirip evinizi 3+1 yapın sonra da geçin bence

Ben olsam kendi evime taşınırım lojmanda da sırası gelen otursun.

Eve kiracı koyup 1-2 yıl içinde satmak bana göre kiracıyada haksızlık insanlar ev kiralamak için dünya kadar masraf yapıyor 4-5 sene otursun en azından eğer içine kiracı koyup 1-2 yıl sonra satmaksa niyetiniz hiç yapmayın hem o insanlara yazık olur hem evi alana kiracı içinden cıkmak istemezse yıllarca beklerler dava ile uğraşırlar.

Başkalarının lojman hakkını yiyor olacaksınız.

Sanırım bu lojman hakkı, evi olana verilmiyor, gibi bir durum değil. Benim esim de memur. Mudurler vs hep lojmanda kaliyor, evlerinin olmamasi gibi bir durum yok.

He bence de evi olan oturmasın, özellikle evi olmayanlara verilsin lojman ama şartlar öyle değil.
3+1 icin kac sene daha beklemeniz gerekecek.
Iyi kiraciya denk gelecek misiniz?

Ben olsam yeni evi tercih ederdim. Yeni evime kiraci sokmazdim ama ecele etmeyin.

Tertemiz eve geçmek isterim ben olsam

Eşinize sonsuz katılıyorum. Ekonomi berbat devir kötü . Ben bunu birilerinin hakkını gaspetmek olarak görmüyorum sonuçta size bu hakkı devlet vermiş siz cökmemissiniz. Hakkınız bitene dek paranızı biriktirin. Ben olsam böyle yaparım . Lojman dediğiniz yer birilerine bakmakla yükümlülüğü olan askerlerin barındığı yerdir bugün yeni atanan bakmakla sorumluluğu olduğu insanlar olmayan 20lerin başında bir asker de tek başına At meydanı gibi lojmanda eve çıkıyor. Devlet bu hakkı tanıyor çünkü . Gaspetmis mi oluyor ? Yanlış bir mantık . Piyasa kötü paranızı biriktirin bence iyilik meleği olmaya gerek yok .

Son düzenleme:
Neden ki ya kiracılı şekilde alan olmuyor mu yatirimlik
olmaz tabii çünkü kiraci cikmazsa ugras dur
once ihtarname cekiyorsun, 6 ay bekliyorsun. cikmadiysa mahkeme yoluna giriyorsun avukat dava masrafi ediyorsun, arabulucuda anlasmiyor, uzattikca uzatiyor. 1 sene sonraya mahkeme, ona da gelmiyor zaten genelde 6 ay sonraya erteleniyor. sonra karar da ciksa diretebiliyor cikmamakla.
cok var boyle ornek. cikmayan cikmiyor. ya da inat olsun diye eve s.ciyor oyle cikiyor.
yani haksiz da diyemem gerci ev tutacak o da tasinma masrafi, icine oturma masrafi yapacak belki eve uygun mobilya vs alacak 1-2 seneye "ev sahibi evi satti 6 ay içinde cik" ilami gelecek. ona da yazik, valla ben olsam ben de cikmam boyle durumda. en azindan dava falan acsin kafadan 1 sene daha eklensin derim. kimse bir eve bir iki seneligine oturmak icin gelmiyor. ben de bir yillik kiracıyim, cik dese cikmak istemem. bahceye kaliteli topraklar aldik guzel çıksın cicekler diye, kendi organik atiklarimizdan gubre yaptik vs, bahce mobilyasi aldik. daha bahceme doyamadan neden cikayim ki :)

Vay be doğru olanın ne olduğunu anlatıyor birçok insan. Eger ki hiç etkilenmiyorsaniz kendinize bakın. Dışarda sıra bekleyenler hakkını helal etmiyor bu sistemi suistimal edenleri. İyi örnekler çoğalmalı. Biz de vesile olmalıyız. Kötü örnekleri kendinize örnek almayın. Zaten kamu işinde çalışan insan her şeyini bu millete borçlu. Hissetmesek de vebali büyük.

mis gibi lojman hakkın var, masraf da yapmışsın. otur bence. çok ihtiyacınız yoksa kiraya da vermeyin, sonra kendin çıkarsın belki veya sıfır olarak satarsın evi.

Benim çalıştığım kurumda 2-3 evi olanlar lojmanda oturuyor çünkü sıra ancak 20-25 senede geliyor ve yeni memura asla çıkmıyor mecbur kirada oturuyorlar. Evi olanın puanından düşüyor elbette ev sayısı kadar ama hizmet yılı fazla olduğu için yine de yüksek puanlı oluyor ve lojman ona çıkıyor. Milli emlak genel tebliğinin değişmesi lazım, görev yaptığı şehirde evi olan hiç başvuramamalı bence.

Başvururken bizim de yoktu onlar da sonradan almış olabilirler

Bence görev yaptığı şehirde evi olan başvuramaz şartı koyarsan herkes evi başka yerden alır zaten ki halihazirda öyle yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…