- 22 Şubat 2019
- 292
- 853
- 103
- 27
Ev varken lojmanda oturmak vicdansızlık bence başkasının hakkına girmeyinoturduğumuz lojman 2 + 1 ve bayağı geniş tek eksi yönü 30 yıllık bina olması ve zemin katta olması. Yoksa içi iyi idare eder. Biz bulunduğumuz şehirde Çakılı kadro olduğumuz için tayin durumumuz yok. Şimdi 2 + 1 ev aldık temelden. Ama bilirsiniz yeni evler bayağı dar yapılıyor. Bitmek üzere gittim baktım. Ara katta geniş balkonlu ana odaları dar ama güzel bir ev aslında. geçmeyip içine kiracı koyup 1.02 yıla satıp 3 + 1 alınca mı geçmeliyiz acaba? Evim olmasına rağmen geçmemek vicdani bir yük de yapıyor aslında. Sonuçta kira verenler var. Ama evi olmasına rağmen evine geçmeyip lojmanda oturan o kadar da çok insan var ki tek sen değilsin diyorum kendime. Yine de doğru olanı yapmak da istiyorum. Ay çok ikilemde kaldım.
Kiracı koyup , kiraların altına çevirip evinizi 3+1 yapın sonra da geçin benceoturduğumuz lojman 2 + 1 ve bayağı geniş tek eksi yönü 30 yıllık bina olması ve zemin katta olması. Yoksa içi iyi idare eder. Biz bulunduğumuz şehirde Çakılı kadro olduğumuz için tayin durumumuz yok. Şimdi 2 + 1 ev aldık temelden. Ama bilirsiniz yeni evler bayağı dar yapılıyor. Bitmek üzere gittim baktım. Ara katta geniş balkonlu ana odaları dar ama güzel bir ev aslında. geçmeyip içine kiracı koyup 1.02 yıla satıp 3 + 1 alınca mı geçmeliyiz acaba? Evim olmasına rağmen geçmemek vicdani bir yük de yapıyor aslında. Sonuçta kira verenler var. Ama evi olmasına rağmen evine geçmeyip lojmanda oturan o kadar da çok insan var ki tek sen değilsin diyorum kendime. Yine de doğru olanı yapmak da istiyorum. Ay çok ikilemde kaldım.
Eviniz var işte geçip oturun, parabl para diye 30yıllık zemin katında yaşamak mı daha kötü, yoksa başka insanların hakkını gesp etmek mi bilemedimözel sektörde bilegimin hakkıyla varolduğum için Allaha şukrediyirum, nuh nebiden kalma binaya yapışıp harama geçen vasar güruhla muhattap olmuyorum en azından.
Başkalarının lojman hakkını yiyor olacaksınız.oturduğumuz lojman 2 + 1 ve bayağı geniş tek eksi yönü 30 yıllık bina olması ve zemin katta olması. Yoksa içi iyi idare eder. Biz bulunduğumuz şehirde Çakılı kadro olduğumuz için tayin durumumuz yok. Şimdi 2 + 1 ev aldık temelden. Ama bilirsiniz yeni evler bayağı dar yapılıyor. Bitmek üzere gittim baktım. Ara katta geniş balkonlu ana odaları dar ama güzel bir ev aslında. geçmeyip içine kiracı koyup 1.02 yıla satıp 3 + 1 alınca mı geçmeliyiz acaba? Evim olmasına rağmen geçmemek vicdani bir yük de yapıyor aslında. Sonuçta kira verenler var. Ama evi olmasına rağmen evine geçmeyip lojmanda oturan o kadar da çok insan var ki tek sen değilsin diyorum kendime. Yine de doğru olanı yapmak da istiyorum. Ay çok ikilemde kaldım.
oturduğumuz lojman 2 + 1 ve bayağı geniş tek eksi yönü 30 yıllık bina olması ve zemin katta olması. Yoksa içi iyi idare eder. Biz bulunduğumuz şehirde Çakılı kadro olduğumuz için tayin durumumuz yok. Şimdi 2 + 1 ev aldık temelden. Ama bilirsiniz yeni evler bayağı dar yapılıyor. Bitmek üzere gittim baktım. Ara katta geniş balkonlu ana odaları dar ama güzel bir ev aslında. geçmeyip içine kiracı koyup 1.02 yıla satıp 3 + 1 alınca mı geçmeliyiz acaba? Evim olmasına rağmen geçmemek vicdani bir yük de yapıyor aslında. Sonuçta kira verenler var. Ama evi olmasına rağmen evine geçmeyip lojmanda oturan o kadar da çok insan var ki tek sen değilsin diyorum kendime. Yine de doğru olanı yapmak da istiyorum. Ay çok ikilemde kaldım.
Eşinize sonsuz katılıyorum. Ekonomi berbat devir kötü . Ben bunu birilerinin hakkını gaspetmek olarak görmüyorum sonuçta size bu hakkı devlet vermiş siz cökmemissiniz. Hakkınız bitene dek paranızı biriktirin. Ben olsam böyle yaparım . Lojman dediğiniz yer birilerine bakmakla yükümlülüğü olan askerlerin barındığı yerdir bugün yeni atanan bakmakla sorumluluğu olduğu insanlar olmayan 20lerin başında bir asker de tek başına At meydanı gibi lojmanda eve çıkıyor. Devlet bu hakkı tanıyor çünkü . Gaspetmis mi oluyor ? Yanlış bir mantık . Piyasa kötü paranızı biriktirin bence iyilik meleği olmaya gerek yok .Evet ya…… ben galiba aslında destek almaya geldim. Eşim lojmanı boşaltmak salaklik olur diyor çünkü bir daha çıkmaz artık evimiz var diye. Ama ben bu hayatta hep doğru olanı yaptım ve mukafatini aldım. Başka yerden aldım ama doğru olanı yapmaktan geri kalmamalıyım
olmaz tabii çünkü kiraci cikmazsa ugras durNeden ki ya kiracılı şekilde alan olmuyor mu yatirimlik
Başvururken bizim de yoktu onlar da sonradan almış olabilirlerBenim çalıştığım kurumda 2-3 evi olanlar lojmanda oturuyor çünkü sıra ancak 20-25 senede geliyor ve yeni memura asla çıkmıyor mecbur kirada oturuyorlar. Evi olanın puanından düşüyor elbette ev sayısı kadar ama hizmet yılı fazla olduğu için yine de yüksek puanlı oluyor ve lojman ona çıkıyor. Milli emlak genel tebliğinin değişmesi lazım, görev yaptığı şehirde evi olan hiç başvuramamalı bence.
Yok süre 5 yıl zaten. Hakikaten emekliliğe yakın çıkıyor neredeyseBaşvururken bizim de yoktu onlar da sonradan almış olabilirler
Onlar süre tahsisli olabilir. Görev tahsisli lojmanlarda süre yokYok süre 5 yıl zaten. Hakikaten emekliliğe yakın çıkıyor neredeyse
Bence görev yaptığı şehirde evi olan başvuramaz şartı koyarsan herkes evi başka yerden alır zaten ki halihazirda öyle yapıyorlar.Benim çalıştığım kurumda 2-3 evi olanlar lojmanda oturuyor çünkü sıra ancak 20-25 senede geliyor ve yeni memura asla çıkmıyor mecbur kirada oturuyorlar. Evi olanın puanından düşüyor elbette ev sayısı kadar ama hizmet yılı fazla olduğu için yine de yüksek puanlı oluyor ve lojman ona çıkıyor. Milli emlak genel tebliğinin değişmesi lazım, görev yaptığı şehirde evi olan hiç başvuramamalı bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?