• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alışverişi ve öfke

1 kere eve gelirken 1 ananas falan aldıysa onu söylüyordur alır gelir diye. konu sahibi açlıktan hayal görüyor
Yok bence liçi falan var ya dandik dundik tropikal meyveler aklıma onlar geldi direkt

Ananas bile değildir

ben konuyu niye açtı onu da anlamadım ki. zaten hayatından memnun eve kapanmış bedava kölelik yapıyor. adam markete bile gitmeye tenezzül etmiyor ama iyi insan oluyor. deterjan almıyor olsun şampuanla yıkarım oluyor. kocası dese ki bundan sonra suyla beslen, ona da tamam kocisim der. hikayede çocuğa içim gidiyor sadece
Bizi duygusal çöp kutusu olarak kullanmak için neden olsun ya.
Boşan desek ikinci evliliğim, çocuğum var diyecek. Çalış desek çocuk küçük diyecek. Neden koşa koşa gittin 27 yaşında iki kez evlendin desek ailem evde barındırmadı diyecek, komşular laf etti diyecek.
Çözüm arayışı falan yok işte. Birileri dinlesin ah canım ya kıyamam desin istiyorlar.

Bir buçuk yıllık evliyim ve ev alışverişini genelde eşim yapar üç beş kez birlikte çıkmışızdır evimize kurban bayramı dışında et misafir geleceği zaman harici girmemiştir ki hamile ve lohusalığım dahil iyi beslenmeliydim ama bunu bilmiyor herhalde diye geçiştirdim bu hafta ise bir haftadır evde tuz dahil herşey bitmişti bebeğimin süt alerjisi var haliyle ikimizde herşeyi tüketemiyoruz markete birlikte gidelim de bakayım gözüme çarpan bişey olur dedim bugün gidemeyiz şimdi olmaz diye diye bir hafta oldu bugün de evde bişey kalmadı ki pişireyim yemek ne var dedi bişey yok dedim sonra aradı markete geldim söyle dedi hiçbişry yok deterjan bile diye sitem ettim ki birlikte gideceğiz sandım acil olanları aldı çıktı ama kızdım kırıldım bir insan hiç mi düşünmez bunlar evde ne yiyip ne içiyor aman şunu da alayım ha alır ama kendi merak edip istediklerini şimdi konuşunca istedin aldım ya sizi muhtaç mı ettim ne dram yapıyorsun diyor bu dengeyi nasıl sağlarım?
Bu kavgaları sürecek gibi. Taze sebze meyve etleri marketten alın. Geri kalanı deterjan veya hazır gidaları süt ürünleri kapalı kutu vs. uygulamadan siparis edin evinize getirir.
Kocan cok ilgisiz mi anlamadım cocugunuzun hassas bünyesi olduğunun farkında degil mi

Bir buçuk yıllık evliyim ve ev alışverişini genelde eşim yapar üç beş kez birlikte çıkmışızdır evimize kurban bayramı dışında et misafir geleceği zaman harici girmemiştir ki hamile ve lohusalığım dahil iyi beslenmeliydim ama bunu bilmiyor herhalde diye geçiştirdim bu hafta ise bir haftadır evde tuz dahil herşey bitmişti bebeğimin süt alerjisi var haliyle ikimizde herşeyi tüketemiyoruz markete birlikte gidelim de bakayım gözüme çarpan bişey olur dedim bugün gidemeyiz şimdi olmaz diye diye bir hafta oldu bugün de evde bişey kalmadı ki pişireyim yemek ne var dedi bişey yok dedim sonra aradı markete geldim söyle dedi hiçbişry yok deterjan bile diye sitem ettim ki birlikte gideceğiz sandım acil olanları aldı çıktı ama kızdım kırıldım bir insan hiç mi düşünmez bunlar evde ne yiyip ne içiyor aman şunu da alayım ha alır ama kendi merak edip istediklerini şimdi konuşunca istedin aldım ya sizi muhtaç mı ettim ne dram yapıyorsun diyor bu dengeyi nasıl sağlarım?
kartını ıste
bundan sonra alışverişi ben yapacağım, de

Hergün gün gün boyu ne yapsam diye düşünüyorum işte kahvaltı zaten yapamıyorum alerjiden ötürü patates makarna ya da dünden kalanlar yani insan hiç mi araştırmaz al karıcım şu protein yapar süt yapar bak araştırdım şunu aldım gibi
Düşünmez , çünkü işine geliyor malesef kocan cimri ve ayrıca da düşüncesiz , bu modelden bende de var ,aynı anlattığın şekilde yıllar önce bugün alıcam yarın alıcam diye sıvı yağ almamıştı , para da vermezdi margarinle yemek yaptığım bilirim ... Evle ilgili marketle ilgili her konuda beni yetersiz hissettirirdi sen anlamazsın sen pahalısını alırsın diye , kendi alırdı , inan ellerinde market poşetiyle yürüyen insanlara özenirdim , bu benim hayalimdi🙁 naptım peki , eşek gibi çalıştım atandım , maddi olarak istediğim şeyi istediğim şekilde alıyorum , hala karışıyor çünkü hala cimri ama artık huyunu suyunu öğrendim gerekirse dişe diş kavga ediyorum , sende susma sakın , bu konu çok önemli ev kadının kalesidir orayla ilgili karar veremezsen özgüveninden eser kalmaz ilerde , ne yap ne et ipleri eline al , tatlı dille kavgayla , o geçiştirmelerini sakın görmezden gelme , ihtiyacın varsa ısrarla iste gerekirse bağır çağır , ailesi anlayışlıysa onlarla paylaş , Allah yardımcın olsun

Kocamın ek kartı bende değilse kocam niye var? Kendi kartım hariç
her gün yeni bir şükür sebebi buluyorum şu sitede. Bazı günler dışarı çıkıp alışveriş yapıp döndükten sonra unuttuklarımı onlinedan söyleyip üzerine bir de kocamdan istiyorum gelirken şunu alır mısın diye. Ne adamlar var ya gerçekten.

Herkes çocuğun şartlarına takılmış ama konu sahibinin o kısım zerre umrunda değil eminim. Amaç o çocuğun şartları olsa ama benim harçlığım, yok kargo parası yok market uzak gibi bir dolu salak saçma bahane bulunmazdi. Böyle biri de iyi baba diye savunulmazdı.

Görücü usulü mü evlendiniz? Eşinizin durumu çok mu kötü? Bir de köyde falan mıyaşıyorsunuz market yok yakınlarınızda demişsiniz? Keşke adresinizi bilsem ben gerçekten o bebek için bir şeyler göndermek isterim size çok üzüldüm ya protein alamamak ne demk çok üzgünüm

Düşünmez , çünkü işine geliyor malesef kocan cimri ve ayrıca da düşüncesiz , bu modelden bende de var ,aynı anlattığın şekilde yıllar önce bugün alıcam yarın alıcam diye sıvı yağ almamıştı , para da vermezdi margarinle yemek yaptığım bilirim ... Evle ilgili marketle ilgili her konuda beni yetersiz hissettirirdi sen anlamazsın sen pahalısını alırsın diye , kendi alırdı , inan ellerinde market poşetiyle yürüyen insanlara özenirdim , bu benim hayalimdi🙁 naptım peki , eşek gibi çalıştım atandım , maddi olarak istediğim şeyi istediğim şekilde alıyorum , hala karışıyor çünkü hala cimri ama artık huyunu suyunu öğrendim gerekirse dişe diş kavga ediyorum , sende susma sakın , bu konu çok önemli ev kadının kalesidir orayla ilgili karar veremezsen özgüveninden eser kalmaz ilerde , ne yap ne et ipleri eline al , tatlı dille kavgayla , o geçiştirmelerini sakın görmezden gelme , ihtiyacın varsa ısrarla iste gerekirse bağır çağır , ailesi anlayışlıysa onlarla paylaş , Allah yardımcın olsun
Adami bosadim demeni beklerdim😂

Bu adam kendi öğle molasında yada eve gelmediği akşam yemeklerinde masasını donatmıyorsa ben bir şey bilmiyorum. Evden kısıyor ama kendine harcayan bir tip. Kıyafet alışverişine konu sahibi gelmek isteyince kendine alırken onlara almak istemediği için tersleyip vazgeçiyor.
Oruçken meyve sebzelerle gelmesi de bu yüzden. Normalde ev dışında yaptığını ramazanda akşam evde yapmıştır.

Cimri olsa kendine de harcayamaz. Bu korkunç bencil biri.

Bu adam kendi öğle molasında yada eve gelmediği akşam yemeklerinde masasını donatmıyorsa ben bir şey bilmiyorum. Evden kısıyor ama kendine harcayan bir tip. Kıyafet alışverişine konu sahibi gelmek isteyince kendine alırken onlara almak istemediği için tersleyip vazgeçiyor.
Oruçken meyve sebzelerle gelmesi de bu yüzden. Normalde ev dışında yaptığını ramazanda akşam evde yapmıştır.

Cimri olsa kendine de harcayamaz. Bu korkunç bencil biri.
Kesinlikle katılıyorum cimri değil bencil cimri olan birisi kendinede harcamaz.

Yıllar önce böyle bir tanıdığım adam vardı uzun zaman oldu adam dışarıda yiyip içer evine gidince elleri kolları bomboş hatta bir bakkal amcamız vardı adamın yüzüne yüzüne demiş evinde çolugun çogunla yesene diye niye böyle yapıyorsun en basiti bir kola alsa dışarıda içerdi.

Benim de 3.5 yaşında yeğenim var ailede ki tek torun ,doğdugunda bağışıklık düşüktü bazı şeylere alerjisi vardı şimdi çok şükür iyi ama hala takipli iki lokma yesin diye gözünün içine bakıyoruz.

Doğdugunda bez alerjisi cıktı mesela,doğru bezi buluncaya kadar ailecek alamadığımız bez kalmadı.

Adami bosadim demeni beklerdim😂
Bu şekilde çözüm buldum ben , şuan ekonomik olarak bir sıkıntım kalmadı çok şükür , kendi çapında cimrilik yapmaya devam ediyor ama benim ve çocuklarımın ihtiyaçlarından kısamıyor , eşim de kendini çok törpüledi tabiki yoksa tek taraflı mücadele ile evlilik yürümüyor

Hah işte kızdığım kırıldığım şey tam olarak bu yani Hergün uyduruyorum bişeyler hiç ne yiyorsunuz Hergün patates makarna olur mu bak şunu buldum aldım yok
Neden bu kadar edilgensiniz. Neden dusunulsun, akil edilsin diye bekliyorsunuz. Ne alinimacaksa yazin eline verin alsin gelsin. Denge kuracak bisi yok sunlar alinacak diyeceksiniz.

Ben adamin cok parasi olupta boyle yaptigini
dusunmuyorum. Bedensel çalişan insan soncta asgariden yuksek aliyor olmasi cok parasi oldugu anlamina gelmiyor butune bakinca konu sahibine cok geliyordur belki ama ev kiraysa, eski evliliginde cocuk varsa nafaka ödüyorsa, borc varsa bu duruma düşmesi gayet normal.
Bazi kadinlarin adamin ne kazandigindan haberi olmuyor veya evde oturana para cok gibi geliyor.
Evde oturcaksaniz evi gecindirebilecek adam bulacaksiniz. Yoksa ne getirirse onu yiyeceksiniz

Yoruluyor işte işi çok yorucu anlıyorum ama yol üzerinde marketler zaten dip dibe onda yoksa yanındakine girmiyor bile üşeniyor

Adamın parası var mı yok mu ona göre değişir bu konu. Ama ilgisiz olduğu kesin işte bu tercihtir. Neden evlendiniz?

Size ne deseler itiraz etmişsiniz. O kadar sinir oldum ki 18 sayfa da 2-3 sayfa okudum. Adam size 5000 veriyor, o almıyor diye siz de bebeğinize et, muz almıyorsunuz. Çok tebrik ederim. Harikasınız. Ama merak ettim o parayı ne yapıyorsunuz? Hani netten alışveriş yapmiyor, market falan da olmayan bir yerdesiniz ya ondan sordum.
Size önerim acilen ikinciyi yapın düzelir 🤮

Back
X