Ev almak mantıklı mı ?

Evim firmalarındada mağduriyet yaşayanlar çok olmuş.Aslına bakarsanız hepside risk ama riski göze almak zorunda kalıyoruz bir yerden sonra.Diğer türlü hiç alamayacağız evi
Bilmiyorum ben krediyle alabileceğimi alırdım faize bakmadan aylık ödemeye bakıp hiç mi 5 6 milyona ev yok öyle de yapıyorum ki ben 1+1 alıyorum firmalara da baktım 2 sene bu ülkede neler değişiyor kimler mağdur oluyor

Ama faiz mantıklı mı sizce makul bir rakam değil ki en az 20 milyonda faiz koyuyorlar üzerine.Ömrü hayatımız boyunca çalışsak bu rakamı ödeyemeyiz

Ama faiz mantıklı mı sizce makul bir rakam değil ki en az 20 milyonda faiz koyuyorlar üzerine.Ömrü hayatımız boyunca çalışsak bu rakamı ödeyemeyiz
Valla ben 1 milyon çekeceğim 3 sene 600 sadece faizi. Ya 2 sene sonra ev teslim edilmezse ne olacak? Ben sadece uyarıyorum çevremde mağdur çok var

Valla ben 1 milyon çekeceğim 3 sene 600 sadece faizi. Ya 2 sene sonra ev teslim edilmezse ne olacak? Ben sadece uyarıyorum çevremde mağdur çok var
Sözleşme yapıyorlar ona göre.Teslim edilmezse inşaat firmasının yaptırımları oluyor.Detayları konuşmadık henüz,tam bilmiyoruz ama detaylı araştırmak lazım

4-5 milyon TL gene fazladan ödenecek bu durumda. Gerçi bankadan aldığınız konut kredisinde daha fazla faiz ödersiniz. 2 milyon TL'ye 10 yılda ilave 5 milyon TL faiz geliyor bugünün şartlarında ki masraf, sigorta, ekspertiz hariç hali ile..

Hakkınızda hayırlısı olsun.. Lütfen çok sağlam ve köklü bir firma tercih edin, risk hep var maalesef

Siz çok yüksek çekmiyorsunuz krediyi ve vade de çok uzun değil, o yüzden aylık 44.000 civarı aylık ödemeyle toplamda 600.000 faiz ödeyeceksiniz. Katlanılabilir bir rakam ve dolayısıyla mantıklı. Konu sahibinin çekeceği tutar çok yüksek ve aylık taksidi karşılayabilmek için vadeyi uzun tutacaklar, başa çıkabilecekleri bir rakam değil maalesef..Ama dediğiniz gibi risk barındıran bir yatırım olacak, haklarında hayırlısı olsun size de ödeme kolaylığı diliyorum

Evet ben cesaret edemezdim valla bilmiyorum çünkü çevremde mağdur olan çok var bu konuda. İlla sıfır olmak zorunda değil ev eski ev bakılabilir tabii aylık gelirleri 250 vs ise ödenir koymaz. Yarı bitmiş ev olsaydı bari. O 2 senede ben mahvolurdum stresten Allah herkesi en yakın zamanda ev sahibi etsin inşallah

Kura mı çekildi yoksa banka kredisi kullanır gibi beklemeden mi aldınız?
Ben kuralı sisteme girmedim, peşinat verdim yaklaşık 6 ay sonra aldım. Yani sisteme girdiğimde teslimat tarihim belliydi. Ki zaten bu sistemlerde en az 5 ay sonra teslimat yapılıyor bildiğim kadarıyla. 5 ay sonra teslim için de alacağınız paranın yaklaşık %40’ını ödemiş olmanız gerekiyor bunun içine ödediğiniz ayların taksitleri de dahil. Yani peşinatlı sistemde paranın %40 ını ödemeden teslimat yapılmıyor diye biliyorum. Kura konusunda pek bilgim yok ama şansıma pek güvenmiyorum o yüzden hiç denemedim :)

Evet haklısınız.Bankadan çekmeye kalktığımızda çok korkunç rakamlar çıkıyor ortaya.O sebeple inşaat firmasına borçlanmak en mantıklısı bizim için

Firmayla anlaşırsanız 60ay boyunca aylık ne kadar ödeyeceksiniz? Daha uygun bi ev baksanız daha iyi değil mi 10milyona 2 ev alınır

Eski ev yeni ev diye farketmiyor bizim için.Burada önemli olan şey evin tüm parasını nakit ödememek vaadeli bir şekilde ödemek.Sahibinden eski bir ev satın alacağımızı düşünürsek onlar bize evin fiyatı 8 milyonsa eğer 8 milyonu vaadelendirmiyor ki.Nakit istiyorlar parayı.Evin tüm parasıda nakit olarak elimizde olmadığı için mecburen vaadeli şekilde ödeyebileceğimiz yöntemlere bakıyoruz.

Firmayla anlaşırsanız 60ay boyunca aylık ne kadar ödeyeceksiniz? Daha uygun bi ev baksanız daha iyi değil mi 10milyona 2 ev alınır
İstanbulda evlerin fiyatı çok yüksek.Genelde 3+1 evlerin ortalama fiyatı zaten bu şekilde.Farklı şehirlerde yarı fiyatından bile daha uygun tabi.Firmalar kişiye özel ödeme planı çıkarıyorlar.Adamlar şunu söylüyor isterseniz bize 59 ay boyunca 1 ₺ ödeyin 60.ayda evin tamamını ödeyin.İstersenizde her ay ödeyebileceğiniz rakamları ödeyin.Her ailenin hane bütçesi farklı olduğu için kişiye özel ödeme kolaylığı sağlıyorlar bu konuda

O zaman firmayı çok iyi araştırın istanbulda belki daha zordur güvenilir firma bulmak. Mutlaka hukuksal kısmınıda öğrenin garantiye alın az buz paralarda değil, 2 sene sonra tapusu kat mülkiyeti vs her şeyi öğrenin bunlar hep sıkıntı sonradan.
B planı yaparak girin bence, borçsuzda bir şey elde edilmiyor.

Amin, Allah herkese nasip etsin Evet dediğiniz gibi bitmiş veya bitmeye yakın daha mantıklı olurdu. Benim mantığıma göre de ev eski olsun ama zorlanmadan ev alabileyim daha iyi, ilk etapta kirasını alır istediğim evde otururum, üzerine ilave ile..(İlerde kentsele gidecek ev de mantıklı olur)

Konu sahibinin hane gelirinin görece iyi olduğunu düşünüyorum. (firmaya ödeyecekleri aylık taksit de düşük olmayacağından hareketle) Ben olsam aylık firmaya ödeyeceğime o parayı biriktirir, aldığım eski evi satar sonra bir tık daha iyisini alırdım. El yükselterek ilerlemek daha mantıklı geliyor bana. Firmaya veya bankaya faiz ödeyeceğime o parayı biriktirmeyi tercih ederim. Tabii günün sonunda herkesin kendi düşüncesi l..

Tabii onda haklısınız, o noktada banka kredisi girer devreye o da mantıklı değil bu zamanda. Ancak 4-5 milyona yatırımlık bir ev alıp, bir süre kirasını alsanız, o arada da para biriktirip sonra daha iyi bir ev alırdınız. Belki de alacağınız ev kentsele gidecek. 2 versiyon da ihtimal dahilinde olurdu.. Aslında aylık hane gelirinizi söyleseniz daha mantıklı yorumlar yapabiliriz.

Yatırımlık ev almak istemiyoruz açıkçası.Ev sahibimizle sorunlar yaşıyoruz ve bir an önce kiracılıktan kurtulma derdindeyiz.Hane geliri 240 bin.Kendi oturacağımız evi almak bizim için en mantıklısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…