- 22 Aralık 2021
- 2.438
- 3.324
- 83
Geri ödeyeceğiniz rakam 15-16 milyon ise 11-12 milyon gibi bir rakamı taksitlendirmeyecekler mi bu durumda (elinizde 4 milyon TL olduğu için) sizin yazdığınız rakama istinaden yazıyorumBankayla işimiz yok bu süreçte.Biz inşaat firmasına ödeyeceğiz parayı.Onlar bize bu 6 milyonu taksitlendirecekler en az 60 ay olmak koşulu ile
Asla topraktan eve girmezdim. 4 milyonum var ise ya ona göre ev bakardım ya ödeye bileceğim miktar kredi çeker öyle ev alırdık. Kaldı ki yıllardır topraktan girip tapularını alsalar bile evlerini alamayan (istanbulda) çok fazla dolandırılma olayları var. Kimseye güvenmiyorum.İyi akşamlar hanımlar
Bir sorum olacaktı sizlere.Uzun zamandır ev alma fikrimiz var eşimle.İstanbulda yaşıyoruz,eşimin işine yakın olduğu için şuan oturduğumuz semtte bakıyoruz evlerede.Bulunduğumuz semtte 3+1 ev fiyatları merkezi yerlerde ve site içerisinde ortalama 18-20 milyon bandında.Bunlar korkunç rakamlar tabi.Daha inşaatın temeli bile atılmamış,üstelik topraktan girmeyi düşünüyoruz.Çok firma gezdik ödeme planlarıda çok ağır ayrıca.Zaten bize uymuyor bunlar.Biraz daha ücra yerlerde yapılan evlerin fiyatı ise 10-13 milyon.Tabi bu rakamı vaadelendiriyorlar onlarda,o zamanda 10-13 milyon olan evin fiyatı 15-16 milyona çıkıyor.Elimizde 4 milyon gibi bir peşinatımız var.Geri kalanınıda vaadelendirip ödemek istiyoruz.Bu süreçte çok zorlanacağız tabi ama,ben kredi faizleri yüksekken oturacağımız bir ev almaktan yanayım.İleride kredi faizleri düştüğünde ev fiyatları çok daha yükselecek çünkü.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ev almak mantıklı mı yoksa biraz daha mı beklemeliyiz ? Farklı önerileriniz varsa bilgilendirebilirsenizde çok sevinirim.Teşekkür ederim şimdiden
Ev almak her zaman mantıklıdır, elinizdeki peşinat ve çekeceğiniz kredi miktarina göre kar zarar hesabı yapmak gerekir.1+1 ev almayı düşünüyorum ben de bu zamanlar da mantıklı mıdır
Kura mı çekildi yoksa banka kredisi kullanır gibi beklemeden mi aldınız?Ben birkaç ay önce yaklaşık 400 bin peşinatla evim kuruluşlarından birinden 2 milyona 6 ay içerisinde araba aldım. Size tavsiyem biraz araştırıp böyle bir kuruluşa 4 m peşinatla girip 5 ay sonra 10 m almanız olabilir. Ben konunuzu okuyunca ilk olarak bunu düşündüm açıkçası. Ama onun dışında ev almak her zaman mantıklıdır o konuda hiç düşünmeyin bile. Yani her şey ters gitse kısa vadede zarar bile etseniz her halükarda uzun vadede karlı olacaksınız.
Biz evi satan firmaya borçlanacağız bankalarla işimiz yok.Evi satan firma kendisi vadelendiriyor 60 ay veya daha fazlada vadelendiren firmalar var onlarıda şuan araştırmadayız.E.evimi biliyorum onlarda kura ile yapıyor sistemi.Kura olayı sıkıntılı dediğiniz gibi yılda sadece 3,4 çekiliş oluyor onlardada çıkma olasılığı çok düşük çünkü çok fazla insan var.Şuan için sanırım en mantıklısı elimizdeki peşinatı verip inşaat firmasına aylık taksitler halinde ödeme yapmak.Zira bankaların kredi faizleri aşırı yüksek.Vadelendirme yapan evi satan firma mı yoksa banka kredisi mi çekeceksiniz? 4 milyon TL peşinatla 15-16 milyonluk (geri dönüş rakamı üzerinden hesap yapıyorum);eve girmek çok yorucu olmaz mı, tabii aylık gelirinizi bilsek daha mantıklı/öngörülü yorumlar yapabiliriz. Zaten bu tutarlara bankadan konut kredisi alırsanız korkunç rakamlar geri ödersiniz. Tutar ve geri ödeme makamlarından haneriniz var mı bilemiyorum. Şu an en makul faiz oranlı olan Zi..at Bankasindan 2 milyon TL konut kredisi alırsanız 120 ayda geri ödeyeceğiniz toplam tutar 7 milyon TL (masraf/sigorta/ekspertiz hariç) Bu arada bir arkadaş kredi veren kuruluşlardan bahsetmiş , bizim bir arkadaş E..inevim'e girdi, kurayla çekilis yapılıyor, içeriye yatırdıkları para var ve ayrıca aylık ödeme yapıyorlar, kura çıkmıyor, 5 yıl sonunda içeri yatırdıkları paraları alma hakları var ama kuruluş adam gibi faizlendirmediği için paraları pul olacak gibi. Bu tarz kurumlarda belki kurada ilk cikanlar şanslı olabilirler ancak yılda toplam 3 veya 4 çekiliş yapılıyor ve çok sayıda insan var.
Ben olsam elimdeki 4 milyonla veya biraz üzerinde bir tutarla ev alır , ordan aldığım kira üzerine ekleyerek kirada devam ederdim. Bu arada bir yandan para biriktirip daha sonra biraz daha iyi bir ev alarak el yükseltmeye çalışırdım. Gelirinizin görece yüksek olduğunu düşündüğüm için para biriktirebileceğinizi varsayıyorum. Banka vb.kuruluslara o kadar faiz ödeyeceğinize o süreç zarfında para biriktirip altın/USD vb. alabilirsiniz..
Şöyle ki elimizde 4 milyon peşinat var bizim.İnşaat firması evi nakit para ile alırsak fiyatın 10 milyon olacağını söyledi ama taksitli almak istediğimizde evin fiyatı 12 milyon üzerinden değerlendiriliyor.12 milyonuda faizlendirdiği zaman ortalama 14-15 milyon bandında bir rakama denk geliyor herşey dahil hali ile.Geri ödeyeceğiniz rakam 15-16 milyon ise 11-12 milyon gibi bir rakamı taksitlendirmeyecekler mi bu durumda (elinizde 4 milyon TL olduğu için) sizin yazdığınız rakama istinaden yazıyorum
O tarz olaylarda çok oluyor haklısınız.Bilmiyorum artık değerlendireceğiz tüm olasılıklarıAsla topraktan eve girmezdim. 4 milyonum var ise ya ona göre ev bakardım ya ödeye bileceğim miktar kredi çeker öyle ev alırdık. Kaldı ki yıllardır topraktan girip tapularını alsalar bile evlerini alamayan (istanbulda) çok fazla dolandırılma olayları var. Kimseye güvenmiyorum.
Ev almak bu devirde yapılacak en iyi yatırımlardan ikincisidir e tabii birincisi de imarlı arsa almakİyi akşamlar hanımlar
Bir sorum olacaktı sizlere.Uzun zamandır ev alma fikrimiz var eşimle.İstanbulda yaşıyoruz,eşimin işine yakın olduğu için şuan oturduğumuz semtte bakıyoruz evlerede.Bulunduğumuz semtte 3+1 ev fiyatları merkezi yerlerde ve site içerisinde ortalama 18-20 milyon bandında.Bunlar korkunç rakamlar tabi.Daha inşaatın temeli bile atılmamış,üstelik topraktan girmeyi düşünüyoruz.Çok firma gezdik ödeme planlarıda çok ağır ayrıca.Zaten bize uymuyor bunlar.Biraz daha ücra yerlerde yapılan evlerin fiyatı ise 10-13 milyon.Tabi bu rakamı vaadelendiriyorlar onlarda,o zamanda 10-13 milyon olan evin fiyatı 15-16 milyona çıkıyor.Elimizde 4 milyon gibi bir peşinatımız var.Geri kalanınıda vaadelendirip ödemek istiyoruz.Bu süreçte çok zorlanacağız tabi ama,ben kredi faizleri yüksekken oturacağımız bir ev almaktan yanayım.İleride kredi faizleri düştüğünde ev fiyatları çok daha yükselecek çünkü.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ev almak mantıklı mı yoksa biraz daha mı beklemeliyiz ? Farklı önerileriniz varsa bilgilendirebilirsenizde çok sevinirim.Teşekkür ederim şimdiden
Biz 2 ay önce aldık hazır kiracı vardı kira geliri olsun dedik1+1 ev almayı düşünüyorum ben de bu zamanlar da mantıklı mıdır
Teşekkür ederim bilgilendirmeler için.Arsa almak çok mantıklı haklısınız ama önceliğimiz kiracılıktan çıkmak.Topraktan böyle bir işe girersek kesinlikle araştıracağız bizde bu söyledikleriniziEv almak bu devirde yapılacak en iyi yatırımlardan ikincisidir e tabii birincisi de imarlı arsa almakİşin içinde olan birisi olarak sizi müteahhitlere karşı uyarmak istiyorum evin yapılacağı ada/parsel numaralarını öğrenerek evin bulunduğu belediyenin Plan proje müdürlüklerinden imar durumunu öğrenmeniz. Siz Kat Mülkiyetinizi alacağınızı sanarken bir bakmışsınız eviniz planda Yeşil Alanda gösterilen bir yer ve binanız kaçak olabilir sonra al başına belayı İstanbulda durumlar nasıl bilmiyorum ama Bursa’da bu tip topraktan girilen evlerde çok fazla dolandırıcılık yapan yapı şirketleri oldu. Kendi yakınlarıma da söylerim arsa, ev alırken belediyelere danışmayı unutmayın malum ülke dolandırıcı dolu.
Hazir bir ev almayi dusunuyorsunuz anladigim kadari ile ama bildigim cogu insaat firmasi uretilmis yada uretilecrv evleri 60 ay icinde teslim zorunlulugu oldugu icin bu rakamlari buyuk ara odemeler yapmadan taksitlendirmezler gibi(6-9M rakamlarini) bunu yapan insaat firmalari biliyormusunuz, bizi de bilgilendirir misiniz?Bankayla işimiz yok bu süreçte.Biz inşaat firmasına ödeyeceğiz parayı.Onlar bize bu 6 milyonu taksitlendirecekler en az 60 ay olmak koşulu ile
Hangi ilden aldiniz bir de ortalama satin alma fiyatlari nedir?Biz 2 ay önce aldık hazır kiracı vardı kira geliri olsun dedik
Şuan bizde araştırma sürecindeyiz.Söylediğiniz gibi çoğu inşaat firması ara ödeme (Balon ödeme) istiyor.Bunlarda 3,4 milyon gibi rakamlar.O sebeple bize uymuyor.Ara ödeme istemeyen firmaları araştırıyoruz şuanHazir bir ev almayi dusunuyorsunuz anladigim kadari ile ama bildigim cogu insaat firmasi uretilmis yada uretilecrv evleri 60 ay icinde teslim zorunlulugu oldugu icin bu rakamlari buyuk ara odemeler yapmadan taksitlendirmezler gibi(6-9M rakamlarini) bunu yapan insaat firmalari biliyormusunuz, bizi de bilgilendirir misiniz?
Balıkesirin bir ilçesinden aldık eşimin memleketi, bizde başka bir ilçesinde yaşıyoruz ev dedesinden miras kaldı biz de bedelini ödeyerek satın aldık diğer mirasçılardan 1M ödedikHangi ilden aldiniz bir de ortalama satin alma fiyatlari nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?