Ev almak

Safkedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
283
116
53
Merhaba habimlar...biraz kafam karışık sizlerden fikir almak istedim.tayinim çıktı ve taşınmamiz gerekiyor başka bir şehire kiralar en az 1200 TL krediler yeni düştüğü icin evmi alsak diye düşündük ben ücretsiz izindeyim şu anda ilk yıl 2500 diğer yillar 5600 ödeyerek 6 yılda bitirmeyi dusunuyoruz. Zaten 6 yılda kiraya vereceğimiz parayı faiz olarak bankaya vericez o yüzden mantıklı gibi ama benim kafama takılan konu 30 yaşındayız ve tek maaşla hayatımızı yasayabilirmiyiz keyfimize göre gezip yiip icebilirmiyiz tatile gidebilir miyiz ayrıca bebegimiz 1 yaşında seneye bakıcıya vermeyi düşünüyorum en az 1200 TL bakici olacak ve ikinci bebeğide 3 yıl sonra düşünüyorum o zman nasıl yapariz falan... ilk bir yıl 3600 sonraki yıllar 6000 kalacak bize yoksa birikim yapıp bir kaç yıl keyif yaptıktan sonrami ev almak mantıklı sizce ayrıca skisirsk köşede altinimiz var destek olacak ama yinede tereddutteyim..sizin fikirlerinizide duymak isterim. Şimdiden tesekkurler.

Ben acele isleri sevmem. Icinize sinen mantikli bir ev bulduysaniz alin derim fakat kafaniz karisik aslinda, sorun cikabilir düsüncesindesiniz, Az biraz daha bekleyip alin derdim, borc ödemek kolay degil, cocuklarinizin bir masrafi cikar cani birsey ceker, ev aldik onun burcunu ödüyorz ikileminde kalmak istemezdim.
Ayaginizi yorganiniza göre uzatin siz icinize nasil sinerse öyle yapin

azcıkın sıkın dişinizi ev alın bencede . .

Biz su an mesela sadece birikim yapiyoruz uygun yatirim bulamazsak muhtemelen hisse satin alacagiz
Evi iyi bulursaniz alin ama bu konuda cok titiz olmak gerekiyor, bazen kirada kalmak daha mantikli olabiliyor aldiginiz evin fiyatina bagli
gerci ben yurt disinda yasiyorum burada fiyatlar uctu, kirada kalmak burada her zaman icin daha mantikli
Dedigim gibi icinize sinsin yaptiginiz is

Görmemişim. Kalan yeterli gibi görünüyor. Uygun bir ev bulursanız faiz düşmüşken iyi olur.

Evet kararsızım aslında kendimi borcum var diyip kısıtlamak istemiyorum

Kısmen birikim yaptık esimde hisse aldı ama al sat al sat ben bir kar göremedim o konuda biraz başarısız sanırım

Bence faizler bu kadar düşmüşken ev alın. Her ay yaklaşık 1200 tl kiraya verilecek paraya da yazık. İlk zamanlar zor olsa da seneye rahat edersiniz. Hem maaşlarınıza da zam gelcek sonuçta.

Faizler düştü ama ev fiyatları arttı. Ben bu inşaatçıları da anlamıyorum. Evler elimizde kaldı kimse ev almıyor düşürün faizleri diye ağladılar. Faizler düşürüldü. Adam evin üzerine 50bin koymuş yeni fiyat çekiyor. Her türlü halk sömürülüyor. Senin vereceğin para aynı aslında. Ya bankaya ya inşaat şirketine veriyorsun parayı cebinde kalmıyor.

Sıkışırlarsa kenarda altınları varmış zaten

Ev alın.

Zira bende şuan aynı fikirdeyim.

Hesapladım 7 yılda 68.000 lira kira ödemişiz elin adamına.

Elimizde ne var 0.

O parayı bankaya faiz ödesem en azından hikayenin sonunda ev sahibi olabilirdim.

Neyse canımız sağolsun!

diğer yıllarda 5600 ödemek sizi zorlamazsa alın tabi ki
ama çok düşük bir meblağ da değilmiş.

Evet kararsızım aslında kendimi borcum var diyip kısıtlamak istemiyorum

Pyasaya göre degil de kendi aile ici duruma göre plan yapin bence, iki cücük cocuk var ortada nihayetinde
Kiralar gercekten yüksek degilse idare edin derim
Cevremde ev alip pisman olan insanlar var, ben yurt disindayim gerci nasil yazsam bilemedim
Ama kiradan kurtulmak icin almayin en azindan evi, alirken iyi düsünün derim, ev sahibi olmanin getirdigi sorumluluklar da olacak ve söyle gelisiyor olayla insanlar kendi evlerine daha cok harcama yapiyorlar yani kiradayken önemi olmayan bircok sey ev kendin olunca daha iyisini yapayim nasilsa benim moduna geciliyor bu da harcama demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…