Ev almakmi kirada devammi..

atalente35

Tam bir hanımefendi..
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.048
1.916
63
Meraba k.k.iyi akşamlar.fikir amaclı çok kararsız kaldım buraya yazmak istedim.kiradayiz evleneli 2 buçuk yıl oldu eşim kirada oturmaktan nefret ediyo ev sahibide cins bazı şeyler zoruna gidiyo şimdi burayı anlatmayayım. 600 kora veriyoruz bu sene 700 750 falan olcak..ev almak istiyoruz çok uçuk olmasın diye en fazla 200.000lik evlere bakıyoruz buldukta içimize sindi masraflar falan 215 paramiz herşeyimiz 60 binimiz var kalanı kredi aylık ödeme 2200 maaş 4 bin oda bazen bazen 3.500 çalışmıyorum hamileyim bende çalışamam . bana faiz oranları yüksek geliyor ve zoruma gidiyo ama kim vercek sanki bu kadar parayı mecbur sonuçta. Bizde çocuk doğunca masraflar artıcak falan kalan para 1 buçuk civarı fatura market mutfak eşim iş yemek yol vs bana harçlık derken para kalmiyo sizce almakmı kirada kalmakmi?çok gözüm korkuyo yapamazsak diye

4000 TL maaşın 2200 TL'sini krediye verip ev almaya çalışmak hiç mantıklı değil. Arada 3500 oluyormuş birde. Bu kredi uzun yıllar devam edecek muhtemelen.

Kimse mutlu mesut kira ödemiyordur ama olabilecek şeylere heves etmek lazım bence. Çok istiyorsanız, bebeğiniz doğup biraz büyüyünce sizde çalışırsınız. Ancak o şartlarda sizin için ev almak doğru bir karar olur.

Meraba k.k.iyi akşamlar.fikir amaclı çok kararsız kaldım buraya yazmak istedim.kiradayiz evleneli 2 buçuk yıl oldu eşim kirada oturmaktan nefret ediyo ev sahibide cins bazı şeyler zoruna gidiyo şimdi burayı anlatmayayım. 600 kora veriyoruz bu sene 700 750 falan olcak..ev almak istiyoruz çok uçuk olmasın diye en fazla 200.000lik evlere bakıyoruz buldukta içimize sindi masraflar falan 215 paramiz herşeyimiz 60 binimiz var kalanı kredi aylık ödeme 2200 maaş 4 bin oda bazen bazen 3.500 çalışmıyorum hamileyim bende çalışamam . bana faiz oranları yüksek geliyor ve zoruma gidiyo ama kim vercek sanki bu kadar parayı mecbur sonuçta. Bizde çocuk doğunca masraflar artıcak falan kalan para 1 buçuk civarı fatura market mutfak eşim iş yemek yol vs bana harçlık derken para kalmiyo sizce almakmı kirada kalmakmi?çok gözüm korkuyo yapamazsak diye
Ev alın ama bebege bakacak biri olmali anneniz varsa rica edin 7.ay falan işe baslayin esiniz 4bin siz de 2.5 ancak yeter aksi takdirde açlık sınırında yaşarsınız.

Siz de çalışabileceğiniz zamana kadar bekleyin.
O zamana kadar da biriktirebildiginiz kadar biriktirmeye devam edin, elinizdeki peşinat artsın.
Sonra alırsınız evi.
1300 lira kalan para, en basiti, bebeğiniz meme emmeyecek olsa, haftada 100-200 lira mama masrafı olacak..
Bezin 1 tanesi 1 liradan fazla artik :)
Yenidoğan ilk 40 gün günde 8-10 bez değiştiriyor. Varın gerisini siz hesaplayın.

Çocuk yapmadan önce siz de çalışıp evi alabilirdiniz mesela..
4 bin maaşla kiralık evdeyken iyi cesaret çocuk fikri
Maddi durumu çok yetersiz ve belirsiz kişilerin çocuk yapması bana da doğru gelmiyor ama 4 bin de memlekette ortalama bir maaş. Bu maaşı alan da çocuk yapmayacaksa kim yapacak bilemiyorum. Ha bir de ev almaya kalkmak fazla yüklenme orada haklısınız

maaş bazen 3500 oluyor demişsiniz.ev almak , kredi çekmek şu koşullarda hiç mantıklı değil.bu halinizle bile çocuk sizi zorlayacak.Allah korusun tabi ama şartlar malum, maaşı oynak, bir dahaki aya maaşı olacağı kesin değil, kimsenin değil.anca çocuğa anneniz, kardeşiniz kv'niz bakarsa ve siz de bi 3000 civarı maaşla işe girerseniz o şekilde bir düzen oturttuktan sonra dediğinizi düşünebilirsiniz.

Kirada oturmayı kimse sevmez zaten sonuçta 30 gün için o parayı veriyoruz ama mecburuz.
Elinizdeki birikmiş paraya dokunmayın her ay en az bin TL daha ekleyin. Öbür türlü kredi çekmek mantıklı değil. Geliriniz daha fazla olsaydı ev fiyatları artıyor bi an önce alın derdim ama bu şartlarda kredi çekmeyin

Krediden Kalan butceniz Aclik sınırınında altinda.. Bu sekilde yaşayip ev almak bana hic mantikli gelmiyor. Dogalgaz bile 400 liradan asagiya gelmiyor cevremde kimseye. Dogalgaz+elektirik+pazar+market+tlf faturalari+minik bebegin bezi arti mamasi +inanin bebek kiyafetleri de cok pahali cok cabuk buyüdukleri icin ilk yillar surekli kiyafet ihtiyaci+ek gidaya baslayacak saglikli beslenmesi+kaliteli oyuncagi kalan butceniz kaba taslak bu hesaba yetebilecek durumda degil... Kiranizda cogu il ve ilceye gore cok uygun bir sürede daha kirada kalmak yada sizinde calismaniz durumunda ev almak daha mantikli..

Canim bana bir bankaci arkadas alinan ev 200.000 civarindaysa 100.000 pesinat verilmesi en iyisi.diger türlü bankaya odedigin taksit diyelim 2200tl ama ana para borctan diyelum 1200 düşüyor yani sen ödedigin kiranin nerdeyse 2 katini bankaya faiz olarak ödüyorsun dedi. Bence hamileysen en azindan dogumdan sonrasini bekle dünyanin türlü türlu halleri var. Bir bakin bakalim cocugun aylik masrafida eklenince diger masraflarda ciktiginda ödeyeceginiz kredi taksiti elinize kaliyormu. Bir bez 1 mama diyip geçme kremi ,losyonu , sampuani ,vitamini ,biberonu, islak bezi ,alt bezi, yağı , emmezse mama masrafi vs.cok iyi para tutuyor. Birde bebek olunca insan alelade üründe alamiyor. Bu arada cocugum olmasa yorgan altinda kışı geciririm ama mecbur cayir cayir dogalgaz yaniyor

Back
X