Ev almakmi kirada devammi..

Canim bana bir bankaci arkadas alinan ev 200.000 civarindaysa 100.000 pesinat verilmesi en iyisi.diger türlü bankaya odedigin taksit diyelim 2200tl ama ana para borctan diyelum 1200 düşüyor yani sen ödedigin kiranin nerdeyse 2 katini bankaya faiz olarak ödüyorsun dedi. Bence hamileysen en azindan dogumdan sonrasini bekle dünyanin türlü türlu halleri var. Bir bakin bakalim cocugun aylik masrafida eklenince diger masraflarda ciktiginda ödeyeceginiz kredi taksiti elinize kaliyormu. Bir bez 1 mama diyip geçme kremi ,losyonu , sampuani ,vitamini ,biberonu, islak bezi ,alt bezi, yağı , emmezse mama masrafi vs.cok iyi para tutuyor. Birde bebek olunca insan alelade üründe alamiyor.
Bende bjnlari düşününce korkuyorum zaten diye düşündüm. yanlız 100bin pasinatimiz ancak 2 sene sonra olur 2 sene sonrada alacağımız 200binlik 250 bin olcak bunuda dusunuyo insan ama yani şu şartlarda düşünce evet mantısız

Bende bjnlari düşününce korkuyorum zaten diye düşündüm. yanlız 100bin pasinatimiz ancak 2 sene sonra olur 2 sene sonrada alacağımız 200binlik 250 bin olcak bunuda dusunuyo insan ama yani şu şartlarda düşünce evet mantısız

Evet 200binlik ev 250bin olucak ama esinin maasinada zam gelicek. Bende simdilik hamilelige bebegine odaklan . Insan kari koca sogan ekmek yer ama is cocuga gelince en iyisini en dogalini almak zorunda kaliyor . Boşuna strese girersiniz.

Bizde ev alirken cok dusunduk , odeyebilir miyiz, zorlanir miyiz diye, ama çok şükür ki uygun fiyatlı güzel bir ev bulduk şimdi 1400 kredi ödüyoruz. Kirada oturmak gerçekten çok zor, hiç bir şey yapamıyorsun eve, sahiplenemiyorsun . Bir de nereye kadar başkasına yok yere para ödeyelim diye dusunduk, sonuçta bizim kazandığımız bir şey olmuyor. Inşallah sizde bütçenize uygun bir ev bulursunuz.

Maddi durumu çok yetersiz ve belirsiz kişilerin çocuk yapması bana da doğru gelmiyor ama 4 bin de memlekette ortalama bir maaş. Bu maaşı alan da çocuk yapmayacaksa kim yapacak bilemiyorum. Ha bir de ev almaya kalkmak fazla yüklenme orada haklısınız
Yani bilemiyorum ben cesaret edemezdim
700 kira diyor. Doğalgaz 200 elektrik su 100 gelsin en iyi ihtimalleri hesaplıyorum
Faturalar internet kıyafet vs hiç girmiyorum
Kimi zaman 3500 alıyomuş kalan 2500le çocuk bakılıp düzgün bi hayat yaşanır mı bilemiyorum.
Ben yaşayamazdım şahsen
Üzerine bi de ev almayı düşünmek çılgınlık

Kalan parayla çocuk da varkengecinmeniz imkansız. Kiraniz çok uygun. Ev sahibi olmak takıntı sadece. Hayatınızı, gençliğinizi zehir edip, bir çocuğa hayatının en güzel zamanlarını yokluk içinde gecirtip ev almaniz bi kazanç değil kayıptır. Hiç hırslanip gaza gelip girmeyin öyle bir işe. Çocuk büyür siz de çalışmaya başlar alırsınız.

Ev değiştirin ? 60bine güvenip yola çıkılmaz. Uygun fiyaylı tasarruf yapın 1 yıl boyunca bin tl kenara atın 100 bine yakın paranız olunca ev bakın.

Yani bilemiyorum ben cesaret edemezdim
700 kira diyor. Doğalgaz 200 elektrik su 100 gelsin en iyi ihtimalleri hesaplıyorum
Faturalar internet kıyafet vs hiç girmiyorum
Kimi zaman 3500 alıyomuş kalan 2500le çocuk bakılıp düzgün bi hayat yaşanır mı bilemiyorum.
Ben yaşayamazdım şahsen
Üzerine bi de ev almayı düşünmek çılgınlık
Doğalgaza selam versen 300 tl fatura geliyor :KK53:

Siz de çalışabileceğiniz zamana kadar bekleyin.
O zamana kadar da biriktirebildiginiz kadar biriktirmeye devam edin, elinizdeki peşinat artsın.
Sonra alırsınız evi.
1300 lira kalan para, en basiti, bebeğiniz meme emmeyecek olsa, haftada 100-200 lira mama masrafı olacak..
Bezin 1 tanesi 1 liradan fazla artik :)
Yenidoğan ilk 40 gün günde 8-10 bez değiştiriyor. Varın gerisini siz hesaplayın.
Ciddi misiniz o kadar bez gidiyor mu gerçekten ilk ay? İlk bebeği bekliyoruz, deneme amaçlı 40 lı paket almıştım ben de sanıyorum iki hafta gider bu :)

çok zor bebekten sonra o kalan paraya mumkun degil gecinemezsiniz
beziydi oyuncagiydi anne sutunu almasa yada yetmese mamalarin fiyati ucuk ilk 1 sene nerdeyse ayda 3 4 kutu gidiyor buda 300 400 lira masraf demek 1 2 sene daha kirada kalip para biriktirmeye devam edin sonra alin bence

4.000 maaş alıp 1000 küsur kira ödeseniz belki düşünülebilirdi ama 600-700 kira için çok uygun rakamlar.
Biz de yeni ev aldık Allah ödeme kolaylığı versin ancak bizim burada içimize sinen evlere 1500-1600 kira vermektense bankaya 2000 vermeyi tercih ettik. Aradaki fark çok cüzi ama sizin kira ile krediye bakınca 3 katı ediyor bu da bana çok geldi açıkçası. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ciddi misiniz o kadar bez gidiyor mu gerçekten ilk ay? İlk bebeği bekliyoruz, deneme amaçlı 40 lı paket almıştım ben de sanıyorum iki hafta gider bu :)
yok ne iki haftasi daha hastaneden cikip eve gitmeden biter o bez bebekler 2 gr sut iciyo hop kaka gunde 8 9 u buluyo

hahahah aynı ben 80’li paket aldım 1 ay gider sanıyordum günde 8-9 bez değiştiğini öğrenince 10 gün yetse şükür diyorum😁😁😁

Bebeğiniz sağlıkla doğsun..
Ev alsanız kalan 1300 liraya ek gelir yoksa geçinmeniz imkansız.
Faturalar , yeni doğan masrafları, yiyecek, giyecek , ekstra masraflar 1300 lirayı aşar gider.
Ev hemen istiyorsanız çocuğu biraz daha bekletmeliydiniz.
Bebekten sonra işe girip sizde birikime katkı sağlarsınız.
O zaman 10 yıl içinde bir eviniz olur.
Ama bir çocuk daha olursa zor gibi..

Kiranız çok uygunmuş. Hangi semt bu şaşırdım..

Bebeğiniz sağlıkla doğsun..
Ev alsanız kalan 1300 liraya ek gelir yoksa geçinmeniz imkansız.
Faturalar , yeni doğan masrafları, yiyecek, giyecek , ekstra masraflar 1300 lirayı aşar gider.
Ev hemen istiyorsanız çocuğu biraz daha bekletmeliydiniz.
Bebekten sonra işe girip sizde birikime katkı sağlarsınız.
O zaman 10 yıl içinde bir eviniz olur.
Ama bir çocuk daha olursa zor gibi..

Kiranız çok uygunmuş. Hangi semt bu şaşırdım..
Izmir için bu fiyat, tabi daha yüksek normalde ama,biraz ikna konuş falan uygun fiyata girdik uzaktan tanıdık diye,evde lüks falan değil 20 25 yıllık bina

• Beğen
Reactions: 000
4bin liranin 2.200 lirasini krediye verip gecinmeyi dusunebilmek, ihtimal vermek için nasil bir hesap kitap yapiyorsunuz?
Ustelik o maas bazen 3.500 lira oluyor, ustelik bebek geliyor???
Boyle ihtimali eşin nasil dusunebiliyor. 🙄
[/QUOT

o istiyor, bende cesaret edemiyorum, ki zaten mantıklıda değilmiş

Back
X