Ev almakmi kirada devammi..

Çocuk yapmadan önce siz de çalışıp evi alabilirdiniz mesela..
4 bin maaşla kiralık evdeyken iyi cesaret çocuk fikri

justice o zaman benim hiç çocuk yapmamam gerekiyor evet çok zor geçim evet para yetmiyor evet çocuk çok masraf ama bir şekilde de olacak yani. eşimle benim toplam maaşımız 5 bin sen düşün.. ki hamileyim Allah nasip ederse temmuza kadar çalışıp çıkarım (kovulmazsam) devamında nereden baksan 8-9 ay işsizim

600 lira kira ödesem sittin sene ev mev düşünmem. 600 için niye rahatımı bozayım ki. Bizimki 1700.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin öncelikle,
5 bin bi nebze daha iyi tabi
eviniz kira mı bilmiyorum
arkadaş kira veriyorum demiş ve 3500 civarı bir aylıktan bahsetmiş o yüzden bana çok çok düşük geldi bu rakam
kira vermese yine bi nebze iyi, üzerine ev fikri bana uçuk geldi
şartlar çok kötü.. çalıştığımız kiraya borca faturalara gidiyor ne yazıkki herşey ateş pahası..

çok teşekkür ederim.

konu içimi kararttı inanır mısın?
muhtemelen ben hamileyim dediğim zaman iş veren beni çıkartacaktır, zaten sorunlu bir yerdeyim ve bütün gün oturuyorum. o yüzden burada ki 4. ayımı doldurup öyle bildirmeyi düşünüyorum ki çıkarttıkları zaman işsizlik maaşına hak kazanabileyim.
eşimin maaşı şuan 2500 şubatta zamlı alacak 15 yıllık çalışmasına olsa olsa 2700 olur diye düşünüyorum.
ev kira aidatla birlikte 950 tl.
gelecek paralarla birlikte kenarda 8.000 tl birikim olacak bilemedim ki benim evde olduğum süre içerisinde bu para bize yeter mi

15 yıllık emeğin karşılığı 2700 mü gerçekten ?
ne diceğimi bilemiyorum artık..
kira ve aidatınız varmış ve size çok çok düşük bi rakam kalacak..
6 ay ücretli izin hakkınız var eğer işten çıkarma gibi bi durum olursa dava açın derim. bu konuda kesinlikle hakkınızı alırsınız hamile kadın işten çıkarılamaz hakkınızı arayın lütfen

evet bende çok şaşırıyorum ama 15 yıla karşılık 2700 tl yetmediği için tütün sarıyorduk ve eşim iş yerine satıyordu patron utanmadan gelip "x çalışanlarla arana ticaret sokma sözünü dinletemezsin" dedi eşim de aldığım maaş yetmiyor dedi buna rağmen vereceği para taş çatlasın 2700 olur..

dava açabilmek için uzun süre çalışmak gerekiyor sanırım ben daha 2,5 aydır buradayım

Iş mahkemesine gittiğiniz an kazanırsınız.
Size tüm haklarınızı vermek zorunda.
Bir de sonuna kadar çalışın bence.

Doğum izninde de para alırsınız. O da hakkınız..

12 saat aynı bezi bebeğin altında tutmak da hiç sağlıklı değil, ıslaklık hissi vermese de değişirim

Eşinizin mesleği nedir? 15 senelik tecrübesi varsa daha iyi şartlarda iş bulabilir belki. Diğer türlüsü emek sömürüsüne giriyor, 15 seneye 2700tl vermek nedir.

Eşinizin mesleği nedir? 15 senelik tecrübesi varsa daha iyi şartlarda iş bulabilir belki. Diğer türlüsü emek sömürüsüne giriyor.
kalite kontrol sorumlusu. çıkmayı kendi işi olmadığı sürece düşünmüyor o da farkında aslında ama lise mezunu olup çocukluğundan beri orada çalıştığı için korkuyor

biz de şehir değiştirince arabamızı satıp ev almayı düşündük.çünkü kiralar çok uçuktu, 1500 kira vermektense 2000 öder ev sahibi oluruz dedik. 600-700 e kira bulsam asla ev sahibi olmak aklımdan geçmezdi. eşimin maaşı 4bin ev ödemesi 2200dü, ben ücretsiz izinde olduğum için evdeydim,iki çocuğumuz vardı. geçindik çok şükür sadece lükslerimizden vazgeçmiştik özellikle arabasızlık çok zordu. çocuklar olunca hastane işi başka işlerde araba şart oluyor. iznim bitince işe başladım araba aldık benim maaşımla da araba ödeniyor, yani ev masrafları, ev ödemesi yine eşimin maaşından yapılıyor. istanbulda geçinmek zor olabilir her şehrin standartları farklı, benim yaşadığım şehirde imkanlar daha iyi. siz de en iyi kendi durumunuzu bilirsiniz. süresi uzun bir ödeme olacaksa zaman içinde illa ki bunalacaksınız, keşke ev almasaydım dediğim durumlar çok oldu ama geçinme anlamında büyük bir sıkıntım olmadı.

kalite kontrol sorumlusu. çıkmayı kendi işi olmadığı sürece düşünmüyor o da farkında aslında ama lise mezunu olup çocukluğundan beri orada çalıştığı için korkuyor

Uzun süredir orada çalıştığını tahmin ettim, o yüzden belirli aralıklarla iş yeri değiştirmek ve mümkünse daha iyi bir pozisyona geçmek gerekiyor. Kendi işini yapması çok daha zor şu anki ekonomide, belki siz ilanları takip etseniz ve görüşmeye gitmesini sağlasanız kabul eder. Mezuniyet evet önemli ama alanda 15 senelik tecrübe de göz ardı edilmez. Benim arkadaşımın annesi lise mezunu yaklaşık 27-28 senedir dış ticaret sorumlusu olarak çalışıyor uzun yıllardır da dış ticaret müdürü ve şirketten kendi isteği ile çıktığında bile şirket birkaç sene sonra yalvar yakar geri çağırdı; hem de bütün şartlarını iyileştirerek. Tecrübe çok daha önemli olabiliyor bazen.

bunlar için çok cesaretli olmak lazım maalesef bizde o cesaret yok
bana göre de eşim hiç değilse 4000 tl almalı çünkü kendi işiymiş gibi çalışıyor

birevim eminevim fuzulev dusundunuz mu ? 60.000 tl pesinatla 1. Yilda evi teslim ederler tahminimce kredi gibi degl faiz yok odedigin kadar borcundan dusuyorlar tabi kendileine calisma payini alyrlar buda ortalama 10.000 falan bi arastrn bence

215 bini 700 liraya bölersek 25 yıl eder. 25 yıl boyunca o para ile istediğiniz evde oturabilecekken eskiyecek bir eve o kadar para bağlamak en güzel yılları kredi ödemeyle geçirmek doğru mu sizce?

12 saat aynı bezi bebeğin altında tutmak da hiç sağlıklı değil, ıslaklık hissi vermese de değişirim
zaten vijdanen tutamiyosunuz o bezi soylemek istedigim disardayken falan 3 4 saat sonra sizdirmaya basliyor bir cok bez

uzun yıllar kredi çekerek krediye oranla düşük maaşla ev alma fikri bana da yanlış geliyor. sizi çok sıkar bu durum, her şeyden kısmak zorunda kalırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…