- 12 Aralık 2017
- 3.065
- 3.397
- 63
- Konu Sahibi atalente35
-
Çocuk yapmadan önce siz de çalışıp evi alabilirdiniz mesela..
4 bin maaşla kiralık evdeyken iyi cesaret çocuk fikri
justice o zaman benim hiç çocuk yapmamam gerekiyorevet çok zor geçim evet para yetmiyor evet çocuk çok masraf ama bir şekilde de olacak yani. eşimle benim toplam maaşımız 5 bin sen düşün.. ki hamileyim Allah nasip ederse temmuza kadar çalışıp çıkarım (kovulmazsam) devamında nereden baksan 8-9 ay işsizim
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin öncelikle,
5 bin bi nebze daha iyi tabi
eviniz kira mı bilmiyorum
arkadaş kira veriyorum demiş ve 3500 civarı bir aylıktan bahsetmiş o yüzden bana çok çok düşük geldi bu rakam
kira vermese yine bi nebze iyi, üzerine ev fikri bana uçuk geldi
şartlar çok kötü.. çalıştığımız kiraya borca faturalara gidiyor ne yazıkki herşey ateş pahası..
çok teşekkür ederim.
konu içimi kararttı inanır mısın?
muhtemelen ben hamileyim dediğim zaman iş veren beni çıkartacaktır, zaten sorunlu bir yerdeyim ve bütün gün oturuyorum. o yüzden burada ki 4. ayımı doldurup öyle bildirmeyi düşünüyorum ki çıkarttıkları zaman işsizlik maaşına hak kazanabileyim.
eşimin maaşı şuan 2500 şubatta zamlı alacak 15 yıllık çalışmasına olsa olsa 2700 olur diye düşünüyorum.
ev kira aidatla birlikte 950 tl.
gelecek paralarla birlikte kenarda 8.000 tl birikim olacak bilemedim ki benim evde olduğum süre içerisinde bu para bize yeter mi
15 yıllık emeğin karşılığı 2700 mü gerçekten ?
ne diceğimi bilemiyorum artık..
kira ve aidatınız varmış ve size çok çok düşük bi rakam kalacak..
6 ay ücretli izin hakkınız var eğer işten çıkarma gibi bi durum olursa dava açın derim. bu konuda kesinlikle hakkınızı alırsınız hamile kadın işten çıkarılamaz hakkınızı arayın lütfen
Iş mahkemesine gittiğiniz an kazanırsınız.çok teşekkür ederim.
konu içimi kararttı inanır mısın?
muhtemelen ben hamileyim dediğim zaman iş veren beni çıkartacaktır, zaten sorunlu bir yerdeyim ve bütün gün oturuyorum. o yüzden burada ki 4. ayımı doldurup öyle bildirmeyi düşünüyorum ki çıkarttıkları zaman işsizlik maaşına hak kazanabileyim.
eşimin maaşı şuan 2500 şubatta zamlı alacak 15 yıllık çalışmasına olsa olsa 2700 olur diye düşünüyorum.
ev kira aidatla birlikte 950 tl.
gelecek paralarla birlikte kenarda 8.000 tl birikim olacak bilemedim ki benim evde olduğum süre içerisinde bu para bize yeter mi
12 saat aynı bezi bebeğin altında tutmak da hiç sağlıklı değil, ıslaklık hissi vermese de değişirimbende primadan molfixe dondum 20.ayda ama pek sorun yasamadik sizdirma konusunda falan ama bahsettikleri gibi 12 saate kadar koruma yok o kesin bu sadece primada var sanirim
islak mendil yerine ilik su ile pamukta iyi oluyor ama ben 6.aydan sonra bunaldim bu isten ve islak mendile gectim uni babynin islakligi ve dokusu gayet guzel bencede
evet bende çok şaşırıyorum ama 15 yıla karşılık 2700 tl yetmediği için tütün sarıyorduk ve eşim iş yerine satıyordu patron utanmadan gelip "x çalışanlarla arana ticaret sokma sözünü dinletemezsin" dedi eşim de aldığım maaş yetmiyor dedi buna rağmen vereceği para taş çatlasın 2700 olur..
dava açabilmek için uzun süre çalışmak gerekiyor sanırım ben daha 2,5 aydır buradayım
kalite kontrol sorumlusu. çıkmayı kendi işi olmadığı sürece düşünmüyor o da farkında aslında ama lise mezunu olup çocukluğundan beri orada çalıştığı için korkuyorEşinizin mesleği nedir? 15 senelik tecrübesi varsa daha iyi şartlarda iş bulabilir belki. Diğer türlüsü emek sömürüsüne giriyor.
kalite kontrol sorumlusu. çıkmayı kendi işi olmadığı sürece düşünmüyor o da farkında aslında ama lise mezunu olup çocukluğundan beri orada çalıştığı için korkuyor
Uzun süredir orada çalıştığını tahmin ettim, o yüzden belirli aralıklarla iş yeri değiştirmek ve mümkünse daha iyi bir pozisyona geçmek gerekiyor. Kendi işini yapması çok daha zor şu anki ekonomide, belki siz ilanları takip etseniz ve görüşmeye gitmesini sağlasanız kabul eder. Mezuniyet evet önemli ama alanda 15 senelik tecrübe de göz ardı edilmez. Benim arkadaşımın annesi lise mezunu yaklaşık 27-28 senedir dış ticaret sorumlusu olarak çalışıyor uzun yıllardır da dış ticaret müdürü ve şirketten kendi isteği ile çıktığında bile şirket birkaç sene sonra yalvar yakar geri çağırdı; hem de bütün şartlarını iyileştirerek. Tecrübe çok daha önemli olabiliyor bazen.
birevim eminevim fuzulev dusundunuz mu ? 60.000 tl pesinatla 1. Yilda evi teslim ederler tahminimce kredi gibi degl faiz yok odedigin kadar borcundan dusuyorlar tabi kendileine calisma payini alyrlar buda ortalama 10.000 falan bi arastrn benceMeraba k.k.iyi akşamlar.fikir amaclı çok kararsız kaldım buraya yazmak istedim.kiradayiz evleneli 2 buçuk yıl oldu eşim kirada oturmaktan nefret ediyo ev sahibide cins bazı şeyler zoruna gidiyo şimdi burayı anlatmayayım. 600 kora veriyoruz bu sene 700 750 falan olcak..ev almak istiyoruz çok uçuk olmasın diye en fazla 200.000lik evlere bakıyoruz buldukta içimize sindi masraflar falan 215 paramiz herşeyimiz 60 binimiz var kalanı kredi aylık ödeme 2200 maaş 4 bin oda bazen bazen 3.500 çalışmıyorum hamileyim bende çalışamam . bana faiz oranları yüksek geliyor ve zoruma gidiyo ama kim vercek sanki bu kadar parayı mecbur sonuçta. Bizde çocuk doğunca masraflar artıcak falan kalan para 1 buçuk civarı fatura market mutfak eşim iş yemek yol vs bana harçlık derken para kalmiyo sizce almakmı kirada kalmakmi?çok gözüm korkuyo yapamazsak diye
zaten vijdanen tutamiyosunuz o bezi soylemek istedigim disardayken falan 3 4 saat sonra sizdirmaya basliyor bir cok bez12 saat aynı bezi bebeğin altında tutmak da hiç sağlıklı değil, ıslaklık hissi vermese de değişirim
3 bitmek üzere ve iyi geçmiyor bulantılarım çok fazlapardon kaç aylık hamilesiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?