Ev arkadaşı teklifi

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Konumu biliyorsunuz hanımlar. Tekrar konu açtığım için üzgünüm ama başka başvuracak kimse yok.

Dün anlaşmalı için mesaj atmıştı ama bugün çark etti. Az önce bana bir teklifte bulundu. 3 oda 1 salon bir ev tutalım. Senden karı koca ilişkisi istemeyeceğim. Sadece aynı çatı altında yaşayıp çocukları bir arada büyütelim diyorum dedi.

Beni bunu düşünmeye iten sebepleri sayayım. Yaptığım işten yeterince para kazanamıyorum. Nafakadan umutluydum ama 7 bin civarı aldığı halde bunun 5 bin kadarı resmi. Yani çekişmelide bana düşecek para en fazla 1200 civarı bu da anca kirama yeter. Faturalar, çocukların gideri yaşam masrafları. İnanın 4 ayda o kadar çok altın bozdurdum ki. Altınlar bitince ne b.k yiyeceğimi düşünüyorum. Bu kaynak sonsuz değil, elbet tükenecek. Hayat pahalılığı başa çıkacağım şekilde değil.

Benim fikrim şu şekilde. Danışmadan karşı tarafa bir şey söylemek istemiyorum. Boşanma davam devam edecek. Çekilmeli olarak boşanacağım. 3+1 ev teklifini kabul etsem. Evin temizliğini, yemeğini yapıp bir iş gibi görevlerimi yerine getirsem, cinsellik kesinlikle katiyyen yok. Bu en kesin talebim. Kendisinden iğreniyorum ve asla vücuduma bir daha dokunmasına ölüm pahasına bile olsa müsaade edemem. Bir odaya hem yatağımı hem iş malzemelerimi koysam ve o odada zaman geçirsem uyusam kalksam. Ben işimi ciddi şekilde elime alsam bu arada çocuklar biraz büyümüş olsa?

İnanın geçim stresinden saçım beyazladı, kalp ağrısı çekiyorum. Bunları çekmektense en azından maddi yükü ve çocukların sorumluluğunu paylaşabileceğim bir ev arkadaşlığı şu noktada mantıklı gelmeye başladı. En azından çekişme boşanma sonuçlanana kadar (2-3 yıl) işimi geliştirip geçim derdi çekmemiş olurum. Ne diyorsunuz, saçmalıyor muyum çaresizlikten kafayı mı yedim yoksa kabul edilebilir bir çözüm mü?

Düzenleme: Akşam yaklaşık 1 saat tekefonda konuştuk. Tabii benim amacım anlaşmalı boşanma konusunda konuşmaktı ama kendisi biraz insan gibi iletişim kurunca hemen y.vşadığı için o 1 saat, onun suçlamaları ve hayatımın ne kadar kötüye gideceğiyle ilgili tahminlerine karşı kendimi savunmakla geçti. Doğal olarak telefonu kapattığımda özgüvenim yerle bir olmuş, umudum ciddi şekilde kırılmıştı. Bu meseleyi o ruh haliyle düşündüm. Ama uyudum uyandım ve çok iyiyim. Bu adam ki beni yıllarca değersiz, çirkin, yetersiz, kötü hissettirdi. Bende ki yıkıcı etkisi bu kadar büyükken onunla anlaşmalı boşanma konusunda dahi konuşmam çok gereksizdi. Şu an kendimi gayet iyi ve güçlü hissediyorum. Yukarıda yazdığım düşünce tamamen ihtimal dışıdır.

Düzenleme 2:
Anlaşmalı boşanmayı imzaladı Babam sağolsun araya girip "kızımla oynama, bitsin hemen" dedi. Yine ne varsa babamda var, sağolsun kıyamadı bana. Bugün şahıs şirketi için de muhasebeciyle görüşüp işlem başlattım. Birçok hakkım varmış, bir yıl sgk bile devlet tarafından ödenecekmiş. Yakın zamanda e-ticaret sitekerinde olacağım

Hayat ne değişken. İki gün önce herşeyden yılmış pes etmeyi düşünüyordum. Bugün ise tek kalemde herşey yoluna girdi. Hayat sürprizlerle dolu hanımlar. Yaşamaya ve görmeye değer...

Son düzenleme:
Bir yerde mutlaka cinsel birliktelik yaşanır. Her sey eskiye döner. Nolursa olsun cinsel arzularımız var. Evde karşı cinsle, hele de o kocanizsa arkadaş gibi yasamaniz imkansiz.

Maddi sıkıntılardan ötürü sağlıklı düşünemiyorsunuz bence.

Eşinizi anlattığıniz konuları hatırlıyorum da eşinizin size bazı şeylere zorladığını yazmıştiniz. Nasıl aynı evde yaşamayı düşünebilirsiniz öyle bir adamla?

Allah işinizi gücünüzü rast getirsin, beraber yaşamayı seçenek olarak düşünmeyin.

Cok sacma bence

Neden çocukların bu saçma şeyi 'aile' olarak görüp , normallestirip özel hayatinda problem yaşayan insanlar olsun ki?
Dediğinizin hiç bir mantığı yok.sevgisiz bir ailede buyuyeceklerine kendilerini seven,mutlu bir anne evi olsun, bir baba evi.
İnanın ki onlar için de daha iyi olur ,sizin için de

Di mi ama? Çocuklar üzerinden benimle oynuyor ve ben buna karşı koyamıyorum. Bugüne bugün boşanmanın bsini bilmeyen annemi babamı ikna etmiş insanım, nasıl bu hale geldim bilmiyorum. Sadece çok çaresiz hissediyorum.

Hayatımda bu kadar saçma bir fikir duymadım. Gerekirse aç kalırım ama boşandığım adamla aynı evde kalmam bide siz yemeğini temizliğini görevlerimi yaparım demişsiniz hiçmi kendinize saygınız yok.

Ailenin yanına sığınsan bi süre olmaz mı?? Ben cinsel saldırı olur diye düşünüyorum açıkçası

Benim cevremde, akrabalarımda kimse kimsenin kahrını cekmiyor , kötü kocayı bosuyorlar. Tarla bahçeden başka iş bilmeyen halam bile çocukları biraz büyüyünce-yasi elliye yaklaşmışken kocayı def edip tekstilde çalışmaya başladı (hem şehirde hem köyde ev aldı kendine) , bir başka halam yine ellilere gelmek üzereyken boşadı kocasını,şehir değiştirdi. Ev hanımiyken sıfırdan işe başladı -kardeslerinin çoğunun oldugu şehirde . Teyzem keza öyle.
Hiçbiri de bosanip sorumsuz kocalarindan kurtulduğu için mutsuz değil. Hepsi 'ah şimdiki aklım olsaydı,onca sene cekmeseydim' diyorlar.
Kötü kocadan ne kadar çabuk kurtulursan o kadar iyidir.
Çocuk meselesine gelince.
Stv dizisi gibi insanların çocuğunuza vahvah yapmasına izin verirseniz, "senin baban şerefsiz -senin annen geçimsiz - senin nenen yuvamizi yıktı" tarzı konuşmalar yapmazsanız, çocuğun yanında kavga edip çocuğun yanında aglamazsaniz, çocuğunuza acimazsaniz ve yeni hayatinizi güzelleştirmek için bir şeyler yaparsaniz çocuklarınız o kadar da kötü etkilenmezler. Zaten çocuklar her şeye çok daha kolay adapte olan bir yapıdadır. Sadece yeni olan eski olanı aratmasin, yeter

Saçmalığın saçması. Daha saçma hiçbirşey görmedim.
Bu adam ki size evliyken tecavüz etmiş bir insan. Bu adam ki sizi öldürecek kıvama gelmiş bir insan. Nasıl aynı evde yaşayabilirsiniz ki?
Anlıyorum geçim sıkıntısı zor ama kendi işinize ek başka bir iş yapsanız olmaz mı? Çevremde çocuklarıyla ayakta kalmaya çalışan çok insan var, sizde böyle olabilirsiniz.

Aylardır konuşmuyordum ama anlaşmalı boşanma umuduyla konuştum. Adam o kadar saçmalayıp beni kötü hissettirdi ki oturup düşününce farkettim. Demek beni hep böyle sabote ediyordu. Özellikle çocuklar konusunda felaket senaryoları yazıp durdu, beni aşırı şekilde yetersiz hissettirdi. Avukatımı dinlesem iyi olur. Bir daha kesinlikle konuşmayacağım.

Evimde çocuk bakma olayı aklımda ama dışarıda çalışamam. Çocuklarımı bırakacak kimse yok. Bir yere bıraksam astarı yüzünü geçecek Okullar da kapalı ve zaten iş yok.

Mecbursaniz bana mantıklı geldi.sonucta çoğu evlilerinde evlilikleri cinsel manada kalmiyor ev arkadaşı gibi çocuklar için pekala yaşanabilir.Ama bunu çocuklara açıklamanız gerekiyor.babanla artık eş değil çok iyi arkadaşız yaşamımızı duzene solana kadar bu şekilde yaşayacağız sonra herşey daha farklı olacak denip bence aynı evde yaşanabilir.sonucta parasızlıktan dolayı ailenizin yanında da yaşayabilirsiniz buda çocuklar için sıkıntı olabilir yada ev arkadaşı olarak birini bulabilirsiniz ama oda çocuklardan rahatsız olabilir.Ailenizin yanına aileniz çok anlayışlı ve hisgoruluyse siginabilirsiniz.bence zaten eşler ayrılırken de arkadaş gibi olmalı zaten medeniyet bu değil mi?

Evimde çocuk bakma olayı aklımda ama dışarıda çalışamam. Çocuklarımı bırakacak kimse yok. Bir yere bıraksam astarı yüzünü geçecek Okullar da kapalı ve zaten iş yok.
Çocukların yaşı kaç? Boşanan annelerin genel sıkıntısı bu zaten "çocuğa kim bakacak?".
Teyzelerimde boşandı annemde ayrıldı, hepimiz bir şekilde büyüdük, 3 giymedik 1 giydik 2 gezeceğimize hiç gezmedik ama büyüdük. Annenizden, kardeşlerinizden falan yardım almaya bakın, olmadı babaanne baksın. Çocuğu tek başınıza yapmadınız sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…