- Konu Sahibi rapunzel0316
-
Peki kirayı yarı yarıya mı ödüyorsunuz,bu durumda onun daha fazla ödemesi lazım.
Canım hukuki boyutunu bilmiyorum ama ben olsam ortak eşyalarımı ona kullandırtmazdım
Peki siz çıksanız evden,bir arkadaşınızla..
Sanırım düzeninizi de bozmak istemiyorsunuz ki haklısınız..
En azından kiranın büyük bölümünü ona ödetin...
ondan birkaç gün önce gidip kapı kilidini değiştir. veya yine ondan birkaç gün önce gidip büyük odadaki onun eşyalarını odadan çıkar kendininkini koy.
Canım tamamen aynılarını yaşamışız, koltuklardan tut çay kaşığına kadar benimdi. Bizimki de okul açılınca ailesiyle gelip 50-100 liralık birkaç tava, sepet, vs aldı utanmadan onların yarı parasını istedi benden. Aman düzenim bozulmasın aman sorun çıkarmayım dedim sustum çünkü duysalar ailem de üzülücek, resmen ev arkadaşımdan korkar oldum 1 yıldır. Sonunda aileme anlattım onlar da yeni ev arkadaşı bulana kadar tek kalmamı istediler yeter ki bu kızı evden kovalım diye. Ev arkadaşı olmak çok ayrı bi boyut. Mecbur katlanıcam diyorum ama söylesem inanmazsınız bizim ekmeklerimiz bile ayrı. Ben çok ekmek yiyormuşum o yüzden ayrı ayrı alıyoruz ekmeğe kadar her şeyi.aaahhh ahhh bende neler çektim ünv.tede ev arkadaşlarım yüzünden... senin gibi bizim öğrenci evimizdeki bütün eşyaları ben getirmiştim.. koltuk takımları, halılar, perdeler, mutfak eşyaları, buzdolabı, ocak, ütü, ütü masası, tencereler, tabaklar, bulaşık sepetine varana kadar hatta ev aarkadaşımın yatağını bile ben getirmiştim.. ayrıca bir araba tuttuk bütün eşyaları taşıyıp yerleştirdik ailemle, arkadaşım memleketinden gelmesin zahmet etmesin dedik.. okul açılınca annesiyle beraber geldi, evdeki ufak tefek eksikler için alışverişe çıkalım dedi annesi, kesim tahtası, mandal, kova vs gibi şeyler için.. hepsi alındı 50 tl gibi bişi tuttu ve utanmadan bu paranın yarısını istediler, babam çirkefle çirkef olunmaz kızım boşver verelim dedi verdik... evdeki tek eksiğimiz çamaşır makinesiydi, onuda sen al ortak olmasın ilerde satarken veya başkasına verirken sorun olmasın dedim ama onuda ortak almamız lazım dedi utanmadan.. ve nitekim bende almadım.. benim memleketim bir saat uzaklıktaydı haftada bir götürüp anneme yıkatıyodum kız 3 yıl elinde yıkadı yinede pintiliğinden almadı... evet bu kızla ben 3 yıl aynı evde yaşadım, hiç bir şeyi sorun etmez hep susardım yoksa çekilecek biri değildi...
sana yardımcı olamadım ama benim içimde kaldı biçok şey şimdi keşke o zamanlar susmasaymışım diyorum. bence susma sende hakkını koru.
ayyyyyhhhh anlattım rahatladım, meğer ne kadar içimde kalmış...
bu arada o arkadaş okul bittikten sonra evlendi ben düğününe gittim, bir sene sonrada ben evlendim ama o düğünüme gelmedi, kocası izin vermemiş.. yalaaaan pintiliğindennn...
ben olsam alırdım elime laftann anlamıyo sözden anlamıyo tutar atardım valla
bune cnm pişkinliğe bakar mısın yaaa
kira sözleşmesi snn üzerineyse hiç korkma anhtarı değiştir gitsin hani demişsin ya
oda değiştirir diye korkuyorum diye birşey olmaz polisi çağırırsın onlar atıverir snn
yerine normalde bnm acıyıp düzelir falan demem gerekirdi ama ne demek 1 yıl oyala
ması seni
aklın yolu bir tatlım:):):)
her kelimesine katılıyorum, hiçbirşey yapamaz değiştir kilidi, hiçbi hak iddia edemez
ben şunu bilir şunu söylerim; hakedene hak'a dansı!
Gerçekten 6 ayda bir oda değiştirmek fikri en başından saçmaymış.
Kura çekilmiş, hakkaniyetli bir şekilde büyük oda ona çıkmış. En başından sonra değiştiririz diye söz almışsın kızdan.
Orada kopmuş aranızda bir şeyler bence.. Çünkü böyle meselelerde kura en akla yatkın çözümdür ve sonuç baki kalmalıdır.
Büyük oda kurada sana çıkabilirdi, 6 ay sonra o kız kapına dayanıp hadi boşalt odayı deseydi senin de sinirin bozulmaz mıydı??
Kolay mı oda taşımak, düzen bozmak.
Sen bu işi hırs meselesi haline getirmişsin sanki.
Olsun olsun 2 metre kare için kötü olmuşsunuz.
İdare etseydin, sallasaydın keşke.
Gelin olup da ömürlük eviniz diye gitmediniz sonuçta oraya.
Nasılsa okul bitti mi evli evine köylü köyüne. Niçin bu kadar hayat memat meselesi olmuş ki birkaç metre karelik bir fark???
Bir dost edinmekten daha mı değerli?? Keşke orada senin kısmetinmiş arkadaşım hayrını gör diyebilseydin.
Hem o mahcup olur sana minnettar kalırdı, hem de senin kafan rahat olurdu.
İş bu boyuta geldikten sonra kurtarılamaz.
Bu olay fiziksel zarar verme moduna geçmeden hayırlısıyla atlatılır inşallah.
Yine de yüz yüze gelince çizgini bozma, kusura bakma çok gerildik bu konu yüzünden.
Sanırım arkadaşlığımız artık kurtarılamaz halde. Birbirimizi daha da kötü hatırlamadan ayıralım yollarımızı.
Herşey benim üzerime olduğu için ve eşyalar da benim olduğu için senin çıkman uygun olur diye tatlı dille yaklaş ki iş uzamasın.
Son olarak. Paylaşmak güzeldir. Paylaşmayı öğrenmek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?