Ev Arkadaşım Evden Ayrılmıyor=(

rapunzel0316

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
1.086
13
116
İstanbul
Merhaba kızlar çok büyük bir sorunum var buraya biraz uzun yazacağım ama umarım okur da bana yardımcı olursunuz çünkü desteğe çok ihtiyacım var =(

1 senedir ev arkadaşımla beraber kalıyoruz. Elbet bazı sorunlarımız oldu onları da aşağıda anlatırım asıl önemli sorun şu ki evimizde 2 oda+1 salon şeklinde ve odalardan biri bariz daha büyük. Başta eve çıkarken kura çektik küçük oda bana çıktı ve 6 ayda bir odaları değişiriz dedik. 6 ay sonra ev arkadaşım kabul etmedi. Bahanesi de sorun olursa değiştiririz demişiz vs vs. Ben de biraz üsteledim ama sorun çıkmasın zaten ev arkadaşı bulmak zor diye sustum. 1 yıl sonra değişiriz dedik ben de kabul ettim. Şu an tam 1 yıl oldu ben konuyu yine gündeme getirdim. Neymiş hanımefendi oda değiştirmeyle uğraşamazmış da. Ben de artık sinirlendim resmen beni parmağında oynatıyor. Başta öyle anlaşsaydık ben bir oda yüzünden sorun çıkarmazdım ama beni oyalamak adına 6 ay 1 yıl diye diye beni kandırıyor ve hiç değişme işine yanaşmıyor. Ben de dedim ki o zaman iki odası eşit bir ev buluruz ona çıkarız. Bakarız gibi şeylerle beni geçiştirdi. Sinirlerimi baya zorladı ve sonunda ben onu evden kovdum. Eğer böyle devam ediceksen oda değişme işinde anlaşmaya varmayacaksan evden ayrıl dedim. Kira kontratı elektrik su doğalgaz ve internet benim üzerimde. Kabul etmedi benim ayrılmamı istedi. Ben de ısrar ettim bir an önce boşaltıcaksın evi diye. Evdeki tüm ortak eşyalar bana ait. O sadece kendi odasına eşya aldı ve ortak eşya olarak da çamaşır makinesi ile mikrodalga aldı. Geriye kalan buzdolabıdır ocaktır salondaki koltuklardır hepsi bana ait. Kız evden çıkmadığı gibi bir de pişkin pişkin mayısta ancak çıkarım beklemen lazım diye beni oyalıyor. Ben de o zaman eşyaları ayırıyoruz bana ait hiç bir şeye dokunamazsın bu evde ve 15 gün içinde çıkmazsan yasal işleme başlarım dedim. İşler iyice çirkinleşti artık. Şu ana her türlü şeye sustum ama beni canavara çevirdi.

Şimdiye kadar evin her ihtiyacını ben karşıladım bu kız banyodaki kirlenen ayak paspasını bile kaldırıp yenisini koymaya tenezzül etmiyor. Misafir gibi yaşıyor evde. Ayrıca içtiğimiz suyun bile hesabını yapıyor 1 liranın hesabını yapıyor. Ben ailemden böyle görmedim bu şekilde yaşamaya devam etmek istemiyorum. Belki onu kovduğum için beni haksız bulabilirsiniz ama 6 aymış 1 yılmış diye diye kandırılmaya tahammül edemiyorum.

Şimdi sömestırdayız ikimiz de ailemizin evindeyiz, pazartesi ikimiz de eve dönücez ve karşılaşıcaz. O kadar aklıma takıldı ki dün geceden beri uyuyamıyorum, dün gece telefonda gerçekleşti bu olay. Eve gidince rezillik çıkacak kız evden çıkmayıp inat edecek. Benim sorum şu ben bu kızın evden ayrılmasını nasıl sağlayabilirim? Yasal olarak haklarım neler? Dediğim gibi kontrat elektrik su vs bana ait. Öyle ya da böyle bana daha fazla zorluk çıkarıp inat edip evde kalmasını istemiyorum.

Son düzenleme:
Peki kirayı yarı yarıya mı ödüyorsunuz,bu durumda onun daha fazla ödemesi lazım.

Canım hukuki boyutunu bilmiyorum ama ben olsam ortak eşyalarımı ona kullandırtmazdım

Peki siz çıksanız evden,bir arkadaşınızla..

Sanırım düzeninizi de bozmak istemiyorsunuz ki haklısınız..

En azından kiranın büyük bölümünü ona ödetin...

ondan birkaç gün önce gidip kapı kilidini değiştir. veya yine ondan birkaç gün önce gidip büyük odadaki onun eşyalarını odadan çıkar kendininkini koy.

Kirayı yarı yarıyo ödüyoruz evet ben başta düşünmemiştim böyle sorun olacağını o yüzden parayı hiç sorun etmedim
Eşyaları kullandırtmayacağım ama sonuçta ben yokken kullanıcak zincirle mi bağlıycam kızı o konuda dertliyim=( O kadar yüzsüz ki aynı şey bana yapılsa o evde kalmaya asla devam edemezdim. Bu kız evden çıkmadığı gibi benim eşyalarımla yaşamaya devam ediyor nasıl insanlar var aklım almıyor psikolojim bozulucak. Daha önce de başka birisiyle kalıyordum ve eski ev arkadaşımla benzer sorunlar yaşadığım için evi ben boşaltıp bu eve çıktım. Şimdi tekrar düzen değiştirmek maddi açıdan da zok zor

ondan birkaç gün önce gidip kapı kilidini değiştir. veya yine ondan birkaç gün önce gidip büyük odadaki onun eşyalarını odadan çıkar kendininkini koy.

Kilidi değiştirsem rezillik çıkaracak komşular falan herkes bana zorla kapıyı açtıracaklar, sonrasında o da kilidi değiştirirse diye korkuyorum. Her şey bana ait ama ne yapacağımı bilmediğimden korkup susuyorum hala bir şey yapamıyorum =(

Ama gerçekten insanların ne kadar bencil ne kadar yüzsüz olduklarına hayran kaldım doğrusu hala şaşkınım

Son düzenleme:
aaahhh ahhh bende neler çektim ünv.tede ev arkadaşlarım yüzünden... senin gibi bizim öğrenci evimizdeki bütün eşyaları ben getirmiştim.. koltuk takımları, halılar, perdeler, mutfak eşyaları, buzdolabı, ocak, ütü, ütü masası, tencereler, tabaklar, bulaşık sepetine varana kadar hatta ev aarkadaşımın yatağını bile ben getirmiştim.. ayrıca bir araba tuttuk bütün eşyaları taşıyıp yerleştirdik ailemle, arkadaşım memleketinden gelmesin zahmet etmesin dedik.. okul açılınca annesiyle beraber geldi, evdeki ufak tefek eksikler için alışverişe çıkalım dedi annesi, kesim tahtası, mandal, kova vs gibi şeyler için.. hepsi alındı 50 tl gibi bişi tuttu ve utanmadan bu paranın yarısını istediler, babam çirkefle çirkef olunmaz kızım boşver verelim dedi verdik... evdeki tek eksiğimiz çamaşır makinesiydi, onuda sen al ortak olmasın ilerde satarken veya başkasına verirken sorun olmasın dedim ama onuda ortak almamız lazım dedi utanmadan.. ve nitekim bende almadım.. benim memleketim bir saat uzaklıktaydı haftada bir götürüp anneme yıkatıyodum kız 3 yıl elinde yıkadı yinede pintiliğinden almadı... evet bu kızla ben 3 yıl aynı evde yaşadım, hiç bir şeyi sorun etmez hep susardım yoksa çekilecek biri değildi...

sana yardımcı olamadım ama benim içimde kaldı biçok şey şimdi keşke o zamanlar susmasaymışım diyorum. bence susma sende hakkını koru.

ayyyyyhhhh anlattım rahatladım, meğer ne kadar içimde kalmış...

bu arada o arkadaş okul bittikten sonra evlendi ben düğününe gittim, bir sene sonrada ben evlendim ama o düğünüme gelmedi, kocası izin vermemiş.. yalaaaan pintiliğindennn...

Canım tamamen aynılarını yaşamışız, koltuklardan tut çay kaşığına kadar benimdi. Bizimki de okul açılınca ailesiyle gelip 50-100 liralık birkaç tava, sepet, vs aldı utanmadan onların yarı parasını istedi benden. Aman düzenim bozulmasın aman sorun çıkarmayım dedim sustum çünkü duysalar ailem de üzülücek, resmen ev arkadaşımdan korkar oldum 1 yıldır. Sonunda aileme anlattım onlar da yeni ev arkadaşı bulana kadar tek kalmamı istediler yeter ki bu kızı evden kovalım diye. Ev arkadaşı olmak çok ayrı bi boyut. Mecbur katlanıcam diyorum ama söylesem inanmazsınız bizim ekmeklerimiz bile ayrı. Ben çok ekmek yiyormuşum o yüzden ayrı ayrı alıyoruz ekmeğe kadar her şeyi.

Her şey senin üzerineymiş canım,ev kotratı bile..bir avukata sor istersen neler yapabilirim diye..ben direk onu evden atma yetkisine sahip olduğunu düşünüyorum..iş bu boyuta geldikten sonra düzelmez,o evi mutlaka ayırmanız lazım..o çıksın sen başka birini bulursun,hem kurulu düzen,sen neden bozuyorsun ki..muhatap olma..eşyalarının hiç birini kullandırma gerekirse topla koy bir kenara..sürekli onu rahatsız edecek şeyler yap evde..ne bilim bir sürü arkadaş mı getitirsin müzik mi açarsın evi pis mi tutarsın..neyden rahatsız oluyorsa..ama en başında düzgünce söyle çıkmasını,senin bu ev üzerinde hiç bir hakkın yok,söylediğimi dinlemezsen yasal yollara başvurcam,çirkinleşmeden git burdan de..

kov gıtsınnefret ederım bole tıplerden sen cok bıle sabretmıssın valla ben coktan yolmustum

ben olsam alırdım elime laftann anlamıyo sözden anlamıyo tutar atardım valla
bune cnm pişkinliğe bakar mısın yaaa
kira sözleşmesi snn üzerineyse hiç korkma anhtarı değiştir gitsin hani demişsin ya
oda değiştirir diye korkuyorum diye birşey olmaz polisi çağırırsın onlar atıverir snn
yerine normalde bnm acıyıp düzelir falan demem gerekirdi ama ne demek 1 yıl oyala
ması seni

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım okul açılmadan bir kaç gün önce git bence bütün eşyasını paketle evin anahtarınıda değiştir.Komşularıda tembihle ben yokken gelipte girmeye kalkarsa izin vermeyin Bana telefon açın diye rica et .Sonrada geldiğinde koy eşyalarını kapıya baksın başının çaresineYada tek sorun büyük odaya geçmek onun dışında sorunumuz yok idare ederiz dersen yine ondan birkaç gün önce gidip odaları değiştirebilirsin kendi odanın kapısınada bir kilit yaptırıp kendine ait herşeyi bir odada toplarsınn oda kullanamamış olur.

Son düzenleme:

her kelimesine katılıyorum, hiçbirşey yapamaz değiştir kilidi, hiçbi hak iddia edemez
ben şunu bilir şunu söylerim; hakedene hak'a dansı!

Destekleriniz beni gerçekten rahatlattı çok teşekkürler hepinize, kafama o kadar takıldı ki her an bunu düşünüyorum yemek yemeyi bile unutmuşum. Ben bu kadar kafaya takmışken onun bu kadar rahat olabilmesi beni çıldırtıyor, oysa ki karda kışta evden kovuldu ve nerede kalacağını düşünmesi lazım.

bkt00, ev sahibimiz avukat zaten ona sorduk bugün. Kontrat bana ait olduğu için benim muhattabım sensin dedi. Ben onu evden kovamam ama sen kovabilirsin dedi. Ben bu saatten sonra düzelmez artık çık dedikçe, o da yasal yollara başvurursan başvur 6 ayda sonuçlanır ve o zamana kadar kalırım diyordu. Ben de senin dediğin gibi düşündüm bütün eşyalarımı salona taşıyacağım ve kitleyeceğim. Beni zorla çirkefleştiriyor.

27yasemin, kovmasına kovdum da heralde fiziksel güç ile kovulmayı bekliyor hala ne inadı bi türlü anlayamadım. Zaten çevremdekiler hep sen çok alttan alıyosun taviz verme diyip duruyorlar, suçun bi kısmı da bende aslında resmen tepeme çıkardım kızı.

hatice92 ve maiwesiyah, benim sinin gibi biri olmam lazım işte öyle korkmadan yapabilmeliyim =) Ama işte karda kışta evden nasıl atıcam kızı hala onu düşünüyorum.

megan17, erken gidemiyorum malesef biletim alındı umarım o benden önce davranmaz. Komşularımız böyle bir olayı duysalar ikimizi de kovarlar, apartmanımızda çok öğrenci yok ve pek hoşlanmıyorlar öğrencilerden.

Son olarak birkaç saat önce babamla babası konuştu. Yazık ailesinin hiç bir şeyden haberleri yok. Babası sonra kızı ile konuşmuş ve bizi tekrar aradı, anlaşmaya varıcak kızım şu an büyük odayı boşaltıcak ve yazın da evden çıkıcak dedi. Tam o sırada ev arkadaşım beni aradı ve nasıl bağırıyor. Babama şikayet etmişsin de ben onun sözünü zaten dinlemiycem evden çıkmıyorum diye inat etti. Ben de babasıyla tekrar konuşup bunları söyledim, size öyle söylüyor bana böyle söylüyor dedim. Aileler tamamen birbirine girdi ama onun ailesi bizden en sonunda özür dilediler. Arkadaşım ise hala telefonda terbiyesizlik yapıyordu. Bu sefer ben de bağırdım çağırdım dayanamadım burama kadar geldi. Sonra arkadaşım evden ayrılmak için 6 ay süre istedi, maddi durumları kötüymüş kışın ortasında nasıl ev bulacakmış. Yine yumuşamadım, o zaman yurda çık bunları önceden düşünecektin 1 yıldır ben sana taviz veriyorum dedim. Belki biraz sert çıkmış olabilirim ama başıma ne gelirse yumuşak olmamdan başkalarını düşünmemden geliyor. Kusura bakmasın bizim maddi durumumuz da aşırı iyi değil ki, babam sırf ben ezilmeyim diye tek başıma kalmama ve kirayı tek başıma ödememe razı oluyor. En sonunda razı etti babam onunla konuştu ve kızdı, kız o kadar terbiyesiz ki telefonda anneme babama bağırdı çağırdı. En sonunda ailesi tekrar bizden özür dilediler. Ben ailesine üzülüyorum yazık hiç birşeyden haberleri yok kızlarını okutmaya çalışıyorlar ve olan onlara oldu, maddi yükü onlar çekicek bizimki pişkin pişkin gezerken. 1 ay içinde evden çıkacakmış. Ama güvenmiyorum işte hala utanmadan kalmaya devam ederse tüm önerilerinizi uygulayacağım. Ben huzursuzluğa dayanamıyorum evde onunla karşı karşıya geldiğimizde bana bağırsa ben ağlarım bile. Öyle bir şey yapmamak için sertliğimi korumak için uğraşıcam.

sakın yumuşama canım kız resmen yüzsüzlüğü ele almış, yumuşarsan kurtulamazsın,
baktın olmadı eşyasını koy kapının önüne
ayy bana daral geldi burda okurken nasıl bağırabiliyor annene babana senin ?? maddi durumu kötü madem biraz alttan alsın bu ne böyle?

Ne demek anahtarı değiştir ????
O da herşeyden önce ailesinden uzakta bir kız evladı ! Sokakta mı kalsın ???
Çık diyince tabii ki çıkamaz. Önce kendisine yeni bir ev bulması gerek ki direk taşısın eşyalarını.
O ne kadar çirkinleşirse çirkinleşsin , ben de ailemden uzkta okuyorum, benim de ev arkadaşımla problemlerim oldu. Ama sonuçta şöyle bir şey var ki birbirinizi de yeseniz , o evde birinize bir şey olsa ilk koşacak olan yine diğerinizsiniz.. O yüzden o ne kadar çirkinleşirse çirkinleşsin , sen "Ya sabır" diyip sus.. Kitleme eşyalarını falan. İnsanlığından ödün verme.. 1 ay sonra çıkacağını söylemiş. O süre içinde ev bakar. Baktın çıkmıyor , ailesini sokarsın devreye. Biraz terbiyesiz bir kız belli ki. O zaman çirkinleşirsin sen de. Madem tutmuyor sözünü, ayırırsın eşyalarını. Üstüne kendi aileni çağırırsın gelir kalırlar senin evinde. Onun ailesine de durumu anlatır , sözlerini tutmadıklarını söylersin. Aksi halde yasal yollara başvuracağını anlatırsın. Ama ben insaniyet adına kıza 1 ay süre tanımanı ve o sürede eşyalarını ayırmamanı öneririm.. Büyüklük sende kalsın

Son düzenleme:
Canım bu durumdabir ay bekle ama bu bir aylık süreçtede hiç taviz verme hem neden ağlayacakmışsınsakın ağlama o sana bağırırsa sende ona bağır.Hem suçlu hem güçlü baktın çok sinirlendirdi ailesini ara tekrar konuş bir ayı beklemeden eşyalarını toplayıp kapının önüne koyuyorum ya kızınızla konuşun adam olsun yada gelin kızınızı ve eşyalarını alın deNormalde bende kıza acırdım ama hiç acınacak hali yok yani gayet arsız vede yüzsüz bişey belliki

Son düzenleme:
Gerçekten 6 ayda bir oda değiştirmek fikri en başından saçmaymış.
Kura çekilmiş, hakkaniyetli bir şekilde büyük oda ona çıkmış. En başından sonra değiştiririz diye söz almışsın kızdan.
Orada kopmuş aranızda bir şeyler bence.. Çünkü böyle meselelerde kura en akla yatkın çözümdür ve sonuç baki kalmalıdır.
Büyük oda kurada sana çıkabilirdi, 6 ay sonra o kız kapına dayanıp hadi boşalt odayı deseydi senin de sinirin bozulmaz mıydı??
Kolay mı oda taşımak, düzen bozmak.
Sen bu işi hırs meselesi haline getirmişsin sanki.
Olsun olsun 2 metre kare için kötü olmuşsunuz.
İdare etseydin, sallasaydın keşke.
Gelin olup da ömürlük eviniz diye gitmediniz sonuçta oraya.
Nasılsa okul bitti mi evli evine köylü köyüne. Niçin bu kadar hayat memat meselesi olmuş ki birkaç metre karelik bir fark???
Bir dost edinmekten daha mı değerli?? Keşke orada senin kısmetinmiş arkadaşım hayrını gör diyebilseydin.
Hem o mahcup olur sana minnettar kalırdı, hem de senin kafan rahat olurdu.

İş bu boyuta geldikten sonra kurtarılamaz.
Bu olay fiziksel zarar verme moduna geçmeden hayırlısıyla atlatılır inşallah.
Yine de yüz yüze gelince çizgini bozma, kusura bakma çok gerildik bu konu yüzünden.
Sanırım arkadaşlığımız artık kurtarılamaz halde. Birbirimizi daha da kötü hatırlamadan ayıralım yollarımızı.
Herşey benim üzerime olduğu için ve eşyalar da benim olduğu için senin çıkman uygun olur diye tatlı dille yaklaş ki iş uzamasın.

Son olarak. Paylaşmak güzeldir. Paylaşmayı öğrenmek lazım.

maiwesiyah ve megan17, maddi durum falan bahane işte, hala bağırıp çağırıp üste çıkmaya çalışıyor. Malesef ki bu işlerde çirkef taraf kim ise karşısındaki tarafı susturan kim ise o kazanıyor. Üzülen ağlayan taraf da direk eziliyor. Ben de korkmadan bağırıp çağırmayı öğrenebilsem baştan bunlar yaşanmazdı. Daha da zorlarsa ailesine de söylerim kızını alın diye bence de.

Pluie, kimse kızı 1 gün içinde ya da 1 hafta içinde evden atmaya çalışmıyor ki. Evden çıkması için tabi ki 1 ay süre veririm sokakta kalacak hali yok ama bu kız bana o kadar çok diretti ki çıkmamak için, çıkarsa da 6 ay sonraymış. Ben onun sözüne nasıl güvenebilirim, bana 1 ay sonra çıkıyorum desin 1 ayda çıksın canımı yesin başka bir şey istemiyorum. Başta uzlaşmaya çalışmayan o, ya odadan çık ya evden çık diye 2 seçenek sundum, ben bunu derken bile odayı boşaltır sanmıştım ama olmadı. Benim derdim hala ısrarla pişkin pişkin evde kalmaya devam etmesi ve bu durumda artık ben de kızı kolundan tutup kapının önüne koyamayacağıma göre nasıl evden vazgeçiricem bunu düşünüyorum. Son yorumlarımda belirttim sonuç olarak 1 ay sonra çıkmaya razı oldu. Ama işte karşı karşıya geldiğimizde altta kalırsam diye korkuyorum

Ayyy inanamıyorum sadece ben yaşıyormuşum bu durumu öğrenci evine dair ben geçimsizim galiba diye suçlardım kendimi..hikayemiz ne kadar da benziyor..ancak benim durumum biraz farklı..ben tek eve çıkmıştım soradan da yakın 2 arkadaşım bana yerleşmişti sadece yatak ve dolap almışlardı eve geri kalan aklınıza ne gelirse evde zaten mevcuttu ben almıştım..zamanla en yakın arkadaşlarım o kadar kanki oldu ki ben düşman muamelesi gördüm..kütüphaneye gidelim diolardı aa bende gelirim samimi olayım diyorudm sabah bi kalkıorum benden önce gitmişler arıorum nie beklemediniz aa biz zaten ayrı ayrı çıktık filan durumları..son bikaç ay bende kabuğuma çekildim sadece odama girip ertesi gün sabahtan evden çıkıp yatma saati gelene kadar eve gelmiodum ve eve her gidişimde içime daral geliyodu..mutfaktaki aldıgım yıyeceklerın sonuna kadar yenılmesı durumu ayrı bı konu tabıı..yumuşak huyluyum soramam diye etmedıklerını bırakmadılar..en son dedim ben napıyorum..ve bunlar benım kankımdı zamanında..oturdum cıkın evden dedım..sorun etmedıler ama o süreç çok zordu ufak kavgalar oldu..bende kavgaya alışkın değilim elim ayağım boşalıyodu ağlıyodum sora gizlice..neyse ki sora ortak bı arkadaş sayesınde yenı ev arkadası buldum cok ıyı gecındık o kadar guzeldı kı hersey ama 1 yıl sora doktora yaptıgı ıcın baska bı sehre atandı ve gıttı..gene sansım yaver gıttı kı erkek kardesım ankyı kazandı ve kuzumla aynı evdeyız evı tadılat ettık cok guzel oldu herseyı yenıledık..cok uzun olmasın dıye daha yazmadım ama cok zor süreç bunlar..ben çok ev arkadaşı eskittim..çok ödünler verdim..ama inanki yumuşak görünce çok eziyolar..kesinlikle tavsiyem acımasız ol ve şartlar neyi gerektiriyosa onu yap emin ol çivi çiviyi söküyor :))

Başta niye o şekilde konuşulmuyor ki o zaman. 6 ay olsun 1 yıl olsun ya da 2 yıl olsun sorun o değil. Sorun beni salak yerine koyması. Ben ses çıkarmadıkça 6 sonra çıkacağım diyor, bekletiyor, aradan zaman geçip yine bekletiyor. Bu yüzden bende hırs meselesi haline geldi. Başta dese ki ben bu odada kalmak istiyorum ona göre konuşulur anlaşılır. Aylarca oyalamak niye? İnsanlar o kadar bencil ki ne koparsam kardır diye düşünüyorlar. O gelen elektrik parasını bile sen fazla kullandın diyip bana fazla ödetirken ben niye sessiz kalayım. Zaten pasif kaldığım için üste çıkıyor. Size şöyle anlatıyım ben odama çalışma masamı bile sokamadım ki öğrenciyim ama oda darlığından yatağımın üzerinde çalışıyorum. Ama hanımefendi geniş odasına sevgilisi geliyor diye çift kişilik yatak ve üstüne de koltuk almayı düşünüyor. Haliyle hırs meselesi haline geldi. Ve bu karakterde bir insansa evet bir dost edinmekten daha değerli. Böyle bir insana dost demem ben.
Umarım dilekleriniz gibi sonumuz iyi olur kavga etmeden ayrılırız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…