Ev arkadaşım :(

Onun yapısı öyle demek ki, yurt/ev/apart arkadaşlıklarında illa ki uyuşmazlıklar oluyor

Kimse kimsenin gönlünü hoş etmek zorunda değil. Niye uğraşıyorsun? Ortak paydada buluşmaya bakın
İletişimi de minimal seviyede tutun
İlk zamanlar çok durgundu. Küçük şehirden geldiğini alışamadığını söyledi. Yoldaşlık edeyim dedim. Meğer normal hali buymuş. Fazla empatinin zararları..Artık mesafeyi koyacağım zaten

Ne diye tanimadan eve ciktiniz ki? Baban babasiyla anlasti diye siz de anlasirsiniz diye mi dusundunuz? Imkan varsa ayrilin ya da siz de onu gormezden gelin. Zorla gulduremezsiniz yuzunu. Cok da kalp kirmayin :KK66:
Tanıdığım biri yoktu burada babam da eve çıkabileyim diye tanıdık birini buldu bana. Ben de kabul ettim yoksa tek başıma eve izin vermezler. Kalp kırdığıma pişmanım ama olan oldu çok dolmuştum malesef

Yapmıyor. Çok tembel kendisi de söylüyor bunu. Kaç liste yaptım da dalga geçti resmen asla uymuyor. Aylardır tuvaleti ben yıkıyorum artık sen yıka dedim ben memnunum diyor. Ayrıca aynı odayı paylaşıyoruz kapıyı çekip görmezden gelemiyorum

Birlikte yaşanıyorsa, bu işler sırayla yapılır.
Salt başkasının pisliğiyle uğraşmamak için üni. okurken 3 sene yalnız yaşadım. Son sene, -tek başıma yemek yiyesim gelmiyor,sağlığım bozulacak- diye yanıma iki ev arkadaşı aldım. Onların (affedersin) mçtığını sürekli ben temizlemek durumunda kalsaydım, bir süre sonra temizlik bezi olarak dolaplarındaki kıyafetleri kullanıp geri asar, yastıklarını tuvaletten toplatırdım.

Temizlemediği tuvalete, götürün yastığını çarşafını sokun, geri getirip yatağına bırakın.

Benim aklıma ilk gelen sorunlarının olması :( üzüldüm arkadaşınıza. Galiba uni öğrencisisiniz ikinizde gençliğinin baharında oysa ki neden böyle acaba :S

Birlikte yaşanıyorsa, bu işler sırayla yapılır.
Salt başkasının pisliğiyle uğraşmamak için üni. okurken 3 sene yalnız yaşadım. Son sene, -tek başıma yemek yiyesim gelmiyor,sağlığım bozulacak- diye yanıma iki ev arkadaşı aldım. Onların (affedersin) mçtığını sürekli ben temizlemek durumunda kalsaydım, bir süre sonra temizlik bezi olarak dolaplarındaki kıyafetleri kullanıp geri asar, yastıklarını tuvaletten toplatırdım.

Temizlemediği tuvalete, götürün yastığını çarşafını sokun, geri getirip yatağına bırakın.
Temizlik işlerinin sırası tabiki vardı zorla olsa da yaptırırdım. İşi de savsaklardı ya neyse. Baktım olmuyor tepem attı bu sefer de ağladı. Ne yapsam bi yolunu buluyor

Benim aklıma ilk gelen sorunlarının olması :KK43: üzüldüm arkadaşınıza. Galiba uni öğrencisisiniz ikinizde gençliğinin baharında oysa ki neden böyle acaba :S
Şımarıklığından bu hareketler. Sorunu falan yok. 1 senedir aynı evdeyiz tanıdım artık

Aynı evde aynı odada aynı sofradayız. Mecbur hissetmese bile nezakettir bu. Çok zahmetli mi bi selam vermek. Muhattap olmamak pek mümkün değil işte en aza indireceğim ama
Valla ben ayni evde ayni sofrada annemle 1 sene muhattap olmadim. Sizde didinizin didisini gormezden gelebilirsiniz bence.

Temizlik işlerinin sırası tabiki vardı zorla olsa da yaptırırdım. İşi de savsaklardı ya neyse. Baktım olmuyor tepem attı bu sefer de ağladı. Ne yapsam bi yolunu buluyor

Annesi misiniz siz?
Orası sorumluluğunu almak zorunda olduğu, anasının arkasını toplamadığı bir ev ve bu evi biriyle paylaşıyor.
Aylardır mçtığına kadar temizliğini yapıyorsunuz elin kızının farkındasınız değil mi? Ağladığına içim acıdı demeyin gözünüzü seveyim, temizlik bezi ile çamaşır suyunu üzerine atıp "Ağlarken bi yandan da temizliği tamamla bari" demeliydiniz.
Piremsese bak ya.

Ev arkadaşı değiştirmeden önce burnundan getirin rahatlayın bari.
Sen düşün bak o yastığı tuvalete atma olayını, kıyafetleri filan doldur tuvalete. Oturup daha geçerli bi sebebe ağlamış olur o zaman hem.

Arkadaş olmaya çalışmayın sadece ev arkadaşı olun yeterli,yemeginizi bulaşığınızı,çamaşırınızı ayırın,böylece ne sizin canınız sıkılır ne onun kalbi kırılır.

Annesi misiniz siz?
Orası sorumluluğunu almak zorunda olduğu, anasının arkasını toplamadığı bir ev ve bu evi biriyle paylaşıyor.
Aylardır mçtığına kadar temizliğini yapıyorsunuz elin kızının farkındasınız değil mi? Ağladığına içim acıdı demeyin gözünüzü seveyim, temizlik bezi ile çamaşır suyunu üzerine atıp "Ağlarken bi yandan da temizliği tamamla bari" demeliydiniz.
Piremsese bak ya.

Ev arkadaşı değiştirmeden önce burnundan getirin rahatlayın bari.
Sen düşün bak o yastığı tuvalete atma olayını, kıyafetleri filan doldur tuvalete. Oturup daha geçerli bi sebebe ağlamış olur o zaman hem.
Ahahah :) Çok haklısnız tam bir piremses. Tabi bi şaşırdım ağlayınca ama umrumda değil şuan. Aklıma soktunuz eyleme dökersem yazarım:KK48:

aynı odayı paylaşıyoruz. sınırlarımız çok yok o yüzden ev içinde
Ben herkesin odasının ayrı olduğu bir ev gibi düşünmüştüm. Odaysa sıkıntı o zaman başka bir yere geçmeyi düşünebilirsin. Nasıl olsa dönem bitiyor kimsenin sıkıntısını çekmek zorunda degilsin.

Herkese iyi akşamlar. Üniversite öğrencisiyim. Babamın arkadaşının hiç tanımadığım kızıyla bu sene eve çıktık. Kız Bayburt'tan geldi Ankara'ya. Uzun zamandır rahatsız olduğum davranışları vardı ama bugün sinirlerimi tepeme çıkardı. Bilmiyorum ben mi objektif bakamıyorum acaba. Genelde eve benden sonra geliyor ne selam ne sabah var. Yüzü 7/24 asık. hem de hiçbir sebep yokken. Ben hep gönlünü hoş etmeye uğraşıyorum nedense .Dün arkadaşıma tanıdığımız bir abla mesaj atmış. İftara gelin demiş. Ben de planımı iptal ettim birlikte bişeyler yapalım diye ablanın davetine gideyim dedim. Neyse bugün geldi eve yine bir karış suratla geçti yatağına müzik dinliyor. İftara yarım saat kalmış hala oturuyor. Kalk hazırlanalım evleri uzak zaten anca gideriz dedim. E onlar bizi almayacak mı dedi. Dedim ne bileyim sen konuştun ara bir sor . Aradı meğer abla evimize sipariş vermiş yemek eve gelecekmiş. Bizimki mesajı yanlış 'okumuş'. Peki diyorum madem yanlış anladın mesajı ne diye bu saate kadar bi aramadın sormadın' nasıl olacak abla alacak mısın bizi 'diye . Zaten ben harekete geçmesem hiç yerinden kalkmıyor. Öyle de gamsız ki. Onun yüzünden planımı iptal ettim. Zaten dediğim gibi uzun zamandır asık suratından ve huysuzluklarından bezdiğim için açtım ağzımı yumdum gözümü. Gözleri doldu döndü bi tarafa ben konuşurken kulaklığını taktı. Bende sen bilirsin dedim çıktım odadan. Çok garip bir karakteri var kesinlikle uyumsuzuz. Ev işlerinden erinir, bulaşığını yıkamaz, her türlü ortamıma soktum ama insanlara karşı yabani. Neden bana selam vermiyorsun bir güler yüzün yok diyorum 'mecbur muyum?' diyor. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Siz ne dersiniz?:110:

Takmayın bu kadar basit. Siz tek başınıza arkadaşlarınızla plan yapın mümkünse ailenize anlatın farklı arkadaşlarınızla çıkın . 3 günlük ömür de vakit kaybetmeyin .

Back
X