- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
dün onu da yaptım maalesef2 sene önce evleneceğim çocukla o işi yaptım dedim, ondan 2 çocuk aldırdım dedim. o sinirle çıktı ağzımdan. annem çocuğu telefonla aramaya kalktı. sonra bana "oo.pu, fa..şe, patlak bidon", "patlak bidon,seni artık kimse almaz patlak bidon, unut artık evliliği patlak bidon" dedi. kurtulmak istedim ama bi lakap daha taktı "patlak bidon" diye.
evet farkındayım maalesefbu arada senin psikolojin de iyi değil.
ben de benzer şeyler yaşadım yaşıyorum ama en azından kendimi kontrol etmeyi öğrendim. bi süredir rahatım çünkü kavga olduğunda ben evden yok oluyorum artık. o cinnet anlarını iyi bilirim ama kendini kontrol edemiyorsun sen balkondan atlamaya kalkmalar çocuk aldırdım gbi büyük yalanlar vs. bunlar olmamalı. hata yaptığını kabul et kendini değiştir. yapamazsan mutlaka bi psikologdan yardım almalısın.
evet farkındayım maalesefaslında kendime söz vermiştim daha önce, annemle tartışmaya girmeyecektim dua okuyacaktım. çünkü böyle hakaretli tartışmaya girince ben sonrasında kendimi uzun süre toplayamıyorum ve özsaygımı kaybediyorum. ama dün o onur kırıcı lakabı duyunca başladı herşey, engel olamadım, sonra da freni patlak kamyon gibi duvara tosladım (
ayrı ev tutma hayalim var ama kendime güvenim yok yapabilir miyim diye.ev işleri konusunnda sıfırım. ömrüm yatılı okullarda geçti. annem de takıntı ölçüsünde titiz, bana yemek öğretecekti bir defa ama herşeyi elimden alıp kendi yapıyordu. böyle işte. beceriksizk bir insanım.
istediklerini desinler sen öyle olduğuna inanırsan sadece başarılı olur insanlar. sen içinden inanmazsan sadece söz olur laf olur. ne yazık ki hasta olduklarını kabul etmeyen insan çok bizim ülkede. ama sıkıntı şu çok fazla muhattap olursan sen de hastalanırsın böyle bir ortamda
işi mizaha ve biraz yüzsüzlüğe vurmalısın.
mesela bana ablam anne babamın yanında .... çocuğu diye küfür etti döndüm bunun muhattabı sizsiniz beni ilgilendirmez dedim güldüm geçtim
bi gün ananemin kaburgası kırılmıştı nası ağrın var mı diye soruyordum konuşuyorduk "sen işte bunla anlaşırsın püüü sana" diye tükürdü yüzüme :) şu an telefonumda lama diye kayıtlı arayınca lama resmi çıkıyor ve lama müziği yüklü.
yani içselleştirme yaptıklarını önce normal olmadığını annenin kabullen. bi bebek vazoyu kırarsa kızmazsın bi köpek eve işerse kızmazsın ya? öyle düşün annen hasta ruhsal olarak o yüzden ne yapsa boş bak ona. öfken azalırsa daha akıllı düşünebilirsin.
Bunun beceriksizlikle bir alakasi yok ki. Pratik yaparak ogreniyor insan. Annen Polyanna'yi bile hayata kusturur yemin ederim, soyledigi hicbir seyi duyma. Meslegin var, paran var; kendi hayatini kur. Benim ailemle aramda cok fazla sorun yok ama tek yasama imkanim olsaydi kesinlikle durmazdim. Insan her turlu ortama adapte olur, merak etme. Birkac gun ac kalirsin belki ama sonunda yoluna girer her sey.işte beceriksiz olduğumu, yemek yapamadığımı, ütü yapamadığımı annem de biliyor. üniversite yıllarında okul balosu içinbir kıyafet ütületmiştim kaldığım yurttaki bir kadına, kadın 70 tl almıştı o zamanın parasıyla. 10 yıl geçti annem hala bu olayı kafama kakar, sen beceriksizsin der. Ben de "beceriksiz olsam kaç yazar,param pulum var" dediğimde de annem şöyle der: "paran olsa da herkes senden tırtıklar,sen de beceriksiz olduğun için anlayamazsın para hayhuya gider.ne evin ne yazlığın ne de araban olur."
Bunun beceriksizlikle bir alakasi yok ki. Pratik yaparak ogreniyor insan. Annen Polyanna'yi bile hayata kusturur yemin ederim, soyledigi hicbir seyi duyma. Meslegin var, paran var; kendi hayatini kur. Benim ailemle aramda cok fazla sorun yok ama tek yasama imkanim olsaydi kesinlikle durmazdim. Insan her turlu ortama adapte olur, merak etme. Birkac gun ac kalirsin belki ama sonunda yoluna girer her sey.
canım evet var ben yıllar önce bir kız arkadaşımla ev tutamıyoruz diye öğrenci apartinda kalmıştık yüzyüze git konuş kabul ediyorlar diğer öğrenciler gibi senet imzalıyorsun ve apart saatlerine herkes gibi uymak zorundasın hepsi bu iş çıkışı gelip girersin odanaah böyle yurtlar var mıdır gerçekten ? öğrenci olmayan ama çalışanların da kalabileceği ? öyle birşey olsa ne güzel olurdu ailemin yanından giderdim hemen.
yurtta kalmak için yüksek lisansa başlasam mı diye düşünüyordum ama göze alamıyordum yüksek lisans zor çünkü. ama öğrenci olamdan yurtta kalmak mümkün müdür ?
öğrenciler çok gürültü yaparlar diye korkuyorum biraz. bir de haftasonu da mı giriş saati var ?canım evet var ben yıllar önce bir kız arkadaşımla ev tutamıyoruz diye öğrenci apartinda kalmıştık yüzyüze git konuş kabul ediyorlar diğer öğrenciler gibi senet imzalıyorsun ve apart saatlerine herkes gibi uymak zorundasın hepsi bu iş çıkışı gelip girersin odana
Canım senden kaç yaş küçüğümçok teşekkür ederim. 20 yaşından beri çalışıyorum ve birikmiş baya param var. ayrı eve çıkmak en büyük rüyam ama kendime güvenemiyorum. ailem beni ezik biri olarak yetiştirdi. insan ne kadar kendini yetiştirse de tortuları kalıyor. hayat karşısında çok fazla ürkek, çok fazla korkağım.
aynı evde de sosyalleşme girişimlerim oluyor ama sonra annemin suratını çekmek, sorgulamaları çekmek, beni gerçekten çok yoruyor.ben her defasında kendimi anlatmak zorunda olmak istemiyorum. 31 yaşındayım kafam çekmiyor artık.
Bu yuzyilda hicbir sey zor degil artik. Bak internete milyon tane tarif sitesi var. Video sitelerinde bile insanlar yemegi nasil yaptiklarini adim adim cekiyorlar. Dusunecegin en son sey bu olmaliydi.aslında hafta için işyerinde kahvaltı yapıp yemeğimi yiyorum öğlen. sadece haftasonu sorun olur olursa onu da bir şekilde halledebilirim basit tariflerle. en olmadı dışarıda yerim.
Bak canım öğrenciler gürültü yapsa da evdeki huzursuzluktan bin kat iyidir ayrıca gece ablası oluyor söylersin müdahale eder sen hepsinden büyüksün kendini ezdirme kimseye ve apartlar yurt gibi değil herkes kendi odasında kendi derdinde hafta sonu da giriş saat var mesela 12 ama sen zaten çalışan insansın sana çok karışmazlar apartlar yurt gibi sıkıcı değil çevrende olur ve sakın gittiğin yerlerde hayatını anlatma insanlara koz verme neden apart a yerleştin şu bu muhabbeti olursa kredi çektim ev bana fazla geliyor masrafı de geç ev hayatını kimseye anlatma gibi bir hata yapma ve unutma yurt değil apart bak telefonda da değil bazıları telefonda olmaz öğrenci olması şart diyor ama yüzyüze gidince kabul ediyor telefonda pek bilgi vermiyorlar çok güvenli yerler sabah yurt müdiresi akşam da yurt ablasi başında erkek sinek giremez istemezsen ailen giremez apart sahibi ablaya da evde rahat değilim çok kardeşim var dinlenemiyorum dersen kadın anlayış gösteriröğrenciler çok gürültü yaparlar diye korkuyorum biraz. bir de haftasonu da mı giriş saati var ?
Birseyi denemeden, ama gercekten denemeden, yapip yapamayacaginizi bilemezsiniz. Ogrenmek, bir isi becermek deneyimle olur :) dogustan eli yatkin olanlara saygi duyarak es geciyorum, ama hepimiz kendimize bakmayi, yemek yapmayi, ev cekip cevirmeyi deneyimle ogrendik. Siz de yapabilirsiniz. Lutfen ayri eve cikin.ayrı ev tutma hayalim var ama kendime güvenim yok yapabilir miyim diye.ev işleri konusunnda sıfırım. ömrüm yatılı okullarda geçti. annem de takıntı ölçüsünde titiz, bana yemek öğretecekti bir defa ama herşeyi elimden alıp kendi yapıyordu. böyle işte. beceriksizk bir insanım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?