Ev Cehennem gibi adeta kızlar çok canım acıyor, ağlıyorum :(

yok bu tarz demedim ben.

gerçek olmadığı belli olan şekilde abartmak şeklinde.

mesela bana ananem yüklenirdi "nereye gidiyo bu kız bu saatte" diye imalarla. elimde kitaplar var üstümde eşofman belli ders çalışmaya gidiyorum "erkek arıcam sokaklarda fellik fellik" falan derim mesela. sonra susmak zorunda kalır.

seninkiler en azından hem kovup evden hem de gidince nereye gittin diye hesap sormuyor o da bişeydir :)

O evden kurtul bak en guzel yasindasin,
Yapilan hemen her yorum cok guzel,korkma nicin korkuyorsun memurum demiyormusun, is yerinde sana yardimci olacak bayan arkadas da bulabilirsin,
Benim calistigim yer kadar kotu bir yer olmamasina ragmen, bir skintini anlattiginda herkes yardimci olmaya calisiyor.
Sen 1+1 eve gec ,

bu arada senin psikolojin de iyi değil.

ben de benzer şeyler yaşadım yaşıyorum ama en azından kendimi kontrol etmeyi öğrendim. bi süredir rahatım çünkü kavga olduğunda ben evden yok oluyorum artık. o cinnet anlarını iyi bilirim ama kendini kontrol edemiyorsun sen balkondan atlamaya kalkmalar çocuk aldırdım gbi büyük yalanlar vs. bunlar olmamalı. hata yaptığını kabul et kendini değiştir. yapamazsan mutlaka bi psikologdan yardım almalısın.

Yemek.temizlik yapamayacak degilsin,bilmedigini saniyosun ama
Biliyorsundur ,
senden yemek veya ekstra bisey bekleyen bir eş.bir.bebek.yokki
Isten gelince bir sandvic bile yapar yersin.
Inan yeniden dogacaksin ayri eve cikarsan
Ve bunu yapmani cok isterim cunku
Cok etkilendim anlattiklarindan Allah yardimcin olsun.

evet farkındayım maalesef aslında kendime söz vermiştim daha önce, annemle tartışmaya girmeyecektim dua okuyacaktım. çünkü böyle hakaretli tartışmaya girince ben sonrasında kendimi uzun süre toplayamıyorum ve özsaygımı kaybediyorum. ama dün o onur kırıcı lakabı duyunca başladı herşey, engel olamadım, sonra da freni patlak kamyon gibi duvara tosladım (

Of of of.. Bunlar nasıl knuşmalar nasık seyler böyle.. Aman yarabbim.
Bi annenin kızını kendine rakip görmesi gibi bişey bu. Aman güzelim Rabbim evinize huzur versin

Zaten işin gücün var ciksana evden ne yapacaklar öldürecekler mı Allah aşkına al valisini çık ya bu ne yaa

Ayri eve cikma konusunda asla korkmayin. Korkacak hic bir sey yok! Cok icten söylüyorum, kendinize güvenin ve inanin. Yapabilirsiniz! Siz kendinize güvenip, inanmaz, sevmezseniz, takdir etmezseniz, bunu kimse yapmaz.
Yoksa hep size karsi aileniz gibi davranan insanlari, arkadaslari ve hatta erkekleri kendinize cekecek, ömür boyu dipsiz kuyularda yasayacaksiniz. Insan gercekten de yaydigi enerjiye göre insanlari kendine cekiyor.

Surada yazdikca, paylastikca sorunlarinizin, üzüntünüzün icinde kaybolmak yerine sorunlarinizi daha net belirleyin, kabul edin, sonra da "Peki nasil cözebilirim? Nasil cözümler bulabilirim?" diye düsünün. Her sorunda "Tamam, böyle bir sorun var, nasil bir cözüm üretebilirim?" diye yasayin ve hayatinizi degistirin. Benim terapistimden kendimce en iyi cikarimim bu. Sorunlara degil cözümlere odaklanin, her zaman. En kötü, en zor anlarda bile.

Aileniz iyidir kötüdür diyemem, bilemem, önemi yok. Belli ki cok agir buhranlar gecirip bu hale gelmisler. Önemli olan su: o ev size iyi gelmiyor! O evden ilk firsatta cikip kendi hayatinizi kurmanin, yeniden dogmanin bir yolunu bulun. Ve lütfen ruhunuzu iyilestirip, özgüven, yasam sevinci kazanmadan evlenmeyin. O evden kurtulmak icin evlenmeyin. Memursunuz diye size mantiklica yaklasan inceliklerden yoksun erkeklere kanmayin. Size iyi gelecegi gibi umutlar beslemeyin, cok üzülür, cok büyük hayal kirikligina ugrarsiniz. Gec olsun ama güzel olsun

Izniniz olursa, 2 cözüm önerisinde bulunacagim:
1. Özgüven: Iyi bir terapist arastirin ve hemen baslayin. Sabirli olun, terapistinizin önerilerini can kulagiyla dinleyip, ödevlerinizi yapin. Kendi düsüncelerinize degil, terapistinizin sizi yönlendirdigi olumlu düsüncelere inanin. Olumlu düsünmeyi, cözüm üretip, akti olmayi, cocuklugunuzdan beri yerlesmis olan kaliplasmis duygu ve düsünce biciminizi atmak icin sabirli ve azimli olmalisiniz. Bir de mizaha yönelin. Gülüp gecmeyi ögrenin. En kötü anlarda bile..Bunu aliskanlik edinin. Kaliplari kirmaniza cok yardim edecek.
2. Is: Tayin imkani yok demeyin. Bir arastirin, sorusturun. Vardir bir seyler. Yurt disi imkanlari var dediniz. Asilin! Yabanci dil var mi? Konsolosluk sinavlarina girin. Dil, daktilo, bilgisayar veya bransiniz konusunda kendinize katabileceginiz ne varsa, kurslara gidin. Korkmayin, ögrenmek icin gidiyorsunuz. Cok sanslisiniz, maddi imkanlariniz var. Aileniz tutucu degilse, aksamlari kurslara gidin. Öncelikle keyif almaya, ögrenmeye odaklanin, insanlari cok kafaya takmayin. Kendinizi daha iyi hissettikce kurstaki insanlarla daha keyifli arkadasliklar kurarsiniz.

Bence is dolayisiyla baska bir yere (ailenizden uzak olmasi hayirli olur ama gelip aylarca kalma durumu olacaksa, o da kötü, fakat karamsar düsünmeyin, siz güclenirseniz, zaten sizi kimse yipratamaz) tasinma ya da is yerinizde yükselme, ekstra görev alma durumunuz olursa, özgüveniniz yavas yavas artarsa, ayri eve cikma kendiliginden gelecektir.

Is ve Özgüven olayina odaklanin ve gerisini akisina birakin. Ev isleri, yemek, bir evi cekip cevirme konusundan korkmak yerine yeni yürümeye baslayan bir bebek gibi ögrenme heyecani yasayin bence! ister 31 ister 41 olun, ne olmus yani? Sil bastan baslamak gerek bazen O kadar harika youtube videolari var ki. Kendi basiniza bi yuva kurup heyecanla hayata baslayin. Imkanlariniz da var. Cok sanslisiniz! Iyi düsünün. Bir de miril miril bir kedi, huzur

Bugün 2 sey yapin:
1. Ailenizi görmezden gelmeyi ögrenmeye baslayin. Önünüze, yolunuza bakin. Mümkün oldugunca uzak durun.
2. En yakin kitapciya gidip Pucca Günlük ilk 2 kitabini bir alin Bunu bir yapin.

Gececek hepsi, gececek, yeter ki isteyin. Sevgiler

Devlette çalışıyorsun ne güzel. 1+1 bir ev tut kendine icini döşe ve hayatına bak. Ailende olsa seni bu denli eziklemeye hakaret etmeye seni kotu konusmaya zorlamalarina izin verme. Kusura bakma ama annenin agzi cok bozuk nasil kizina boyle seyler söyleyebilir. Senelerin birikimi sende agir seyler soylemis olabilirsin ama haklisin konunda. Psikolojik destek al. Kendine guven allaha sukur maasin var geçinir gidersin cok rahatlikla...ayri eve çıkmanı tavsiye ederim

istediklerini desinler sen öyle olduğuna inanırsan sadece başarılı olur insanlar. sen içinden inanmazsan sadece söz olur laf olur. ne yazık ki hasta olduklarını kabul etmeyen insan çok bizim ülkede. ama sıkıntı şu çok fazla muhattap olursan sen de hastalanırsın böyle bir ortamda

işi mizaha ve biraz yüzsüzlüğe vurmalısın.

mesela bana ablam anne babamın yanında .... çocuğu diye küfür etti döndüm bunun muhattabı sizsiniz beni ilgilendirmez dedim güldüm geçtim

bi gün ananemin kaburgası kırılmıştı nası ağrın var mı diye soruyordum konuşuyorduk "sen işte bunla anlaşırsın püüü sana" diye tükürdü yüzüme :) şu an telefonumda lama diye kayıtlı arayınca lama resmi çıkıyor ve lama müziği yüklü.

yani içselleştirme yaptıklarını önce normal olmadığını annenin kabullen. bi bebek vazoyu kırarsa kızmazsın bi köpek eve işerse kızmazsın ya? öyle düşün annen hasta ruhsal olarak o yüzden ne yapsa boş bak ona. öfken azalırsa daha akıllı düşünebilirsin.

Gerçekten bunu düşünerek evden ayrilmiyorsan yanlış yapıyorsun. Evden ayrılma yasin gelmiş de geçmiş. Git kendi hayatını kur, korkma o kadar da zor değil.

öneri için çok teşekkürler. sinir geldiği vakit ya da annem sinir bozucu birşey söylediğinde " o normal biri değil" diye telkinle ortamdan uzaklaşmak gerek. bu arada şu lama olayına çok güldüm :)) şu cehennem gibi geçen haftasonumda beni güldüren tek şey oldu, çok sağol paylaştığın için.

Bunun beceriksizlikle bir alakasi yok ki. Pratik yaparak ogreniyor insan. Annen Polyanna'yi bile hayata kusturur yemin ederim, soyledigi hicbir seyi duyma. Meslegin var, paran var; kendi hayatini kur. Benim ailemle aramda cok fazla sorun yok ama tek yasama imkanim olsaydi kesinlikle durmazdim. Insan her turlu ortama adapte olur, merak etme. Birkac gun ac kalirsin belki ama sonunda yoluna girer her sey.

aslında hafta için işyerinde kahvaltı yapıp yemeğimi yiyorum öğlen. sadece haftasonu sorun olur olursa onu da bir şekilde halledebilirim basit tariflerle. en olmadı dışarıda yerim.

canım evet var ben yıllar önce bir kız arkadaşımla ev tutamıyoruz diye öğrenci apartinda kalmıştık yüzyüze git konuş kabul ediyorlar diğer öğrenciler gibi senet imzalıyorsun ve apart saatlerine herkes gibi uymak zorundasın hepsi bu iş çıkışı gelip girersin odana

öğrenciler çok gürültü yaparlar diye korkuyorum biraz. bir de haftasonu da mı giriş saati var ?

Canım senden kaç yaş küçüğüm
1+1 evde bir koltuk bir yatak bir dolap yaşıyorum
Çokta mutluyum
Yemeği de gönlümde yapıyorum. Bende yemek yapmayı bilmem. Doğruyorum patatesi salçalı suyun içine. Oldu bitti. Ya da kendime dışarıdan yemek söylüyorum oh ziyafet.

Bence tek eve çık
Boşver

aslında hafta için işyerinde kahvaltı yapıp yemeğimi yiyorum öğlen. sadece haftasonu sorun olur olursa onu da bir şekilde halledebilirim basit tariflerle. en olmadı dışarıda yerim.
Bu yuzyilda hicbir sey zor degil artik. Bak internete milyon tane tarif sitesi var. Video sitelerinde bile insanlar yemegi nasil yaptiklarini adim adim cekiyorlar. Dusunecegin en son sey bu olmaliydi.

öğrenciler çok gürültü yaparlar diye korkuyorum biraz. bir de haftasonu da mı giriş saati var ?
Bak canım öğrenciler gürültü yapsa da evdeki huzursuzluktan bin kat iyidir ayrıca gece ablası oluyor söylersin müdahale eder sen hepsinden büyüksün kendini ezdirme kimseye ve apartlar yurt gibi değil herkes kendi odasında kendi derdinde hafta sonu da giriş saat var mesela 12 ama sen zaten çalışan insansın sana çok karışmazlar apartlar yurt gibi sıkıcı değil çevrende olur ve sakın gittiğin yerlerde hayatını anlatma insanlara koz verme neden apart a yerleştin şu bu muhabbeti olursa kredi çektim ev bana fazla geliyor masrafı de geç ev hayatını kimseye anlatma gibi bir hata yapma ve unutma yurt değil apart bak telefonda da değil bazıları telefonda olmaz öğrenci olması şart diyor ama yüzyüze gidince kabul ediyor telefonda pek bilgi vermiyorlar çok güvenli yerler sabah yurt müdiresi akşam da yurt ablasi başında erkek sinek giremez istemezsen ailen giremez apart sahibi ablaya da evde rahat değilim çok kardeşim var dinlenemiyorum dersen kadın anlayış gösterir

Birseyi denemeden, ama gercekten denemeden, yapip yapamayacaginizi bilemezsiniz. Ogrenmek, bir isi becermek deneyimle olur :) dogustan eli yatkin olanlara saygi duyarak es geciyorum, ama hepimiz kendimize bakmayi, yemek yapmayi, ev cekip cevirmeyi deneyimle ogrendik. Siz de yapabilirsiniz. Lutfen ayri eve cikin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…