- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.520
- 308
- 35
- Konu Sahibi lavinharper
-
tamam da siz girdide tasarruf açısından demiyorum yazmışsınız. ben de ona binayen sordum aslında.Şuan havanın tam olarak soğumadığını düşünüyorum. Tasarruf etmek isteyen insan neden daha kar düşmeyen ayda binlerce TL'lik bir fatura ödesin? Ayrıca iki çalışan insan evde bulunmuyor bile
11e 12 ye kadar acıkmıyorum. Kahvaltıyı bu saatlerde yapıyorum çerezide kahvaltıda tüketiyorum ama 2-3 saat sonra yine acıkıyorum çocuklarında etkisi büyük tabi onlara hazırla meyve hazırla derken canımmı çekiyo bilmiyorumDiyetisyene gittiğim bi dönem öğlenleri öğün vermiyordu. Badem fındık ceviz öneriyordu. Bi kase çerez yesen onlarda tutar mideni. Akşam mecbur yemelisin zaten
Mutfak konusunda bahsettim bu durumdan.tamam da siz girdide tasarruf açısından demiyorum yazmışsınız. ben de ona binayen sordum aslında.
Yoğurt pul biber limon 3lüsünü denedin mi hiç? Bayağı da tok tutuyor. Eşim gece yatmadan yiyordu onu yaklaşık o kürle beraber 2 3 ay içinde 10 kilonun üstünde verdi sporla destekleyerek11e 12 ye kadar acıkmıyorum. Kahvaltıyı bu saatlerde yapıyorum çerezide kahvaltıda tüketiyorum ama 2-3 saat sonra yine acıkıyorum çocuklarında etkisi büyük tabi onlara hazırla meyve hazırla derken canımmı çekiyo bilmiyorumakşam yemeğini erken yesem sorun çözülecek gibi ama 7de 8de yiyoruz onu bir türlü aşamadım
Zencefil zerdaçallı yapıyorum bende ama aklıma gelirse işte bazı şeyleri eksik yapıyorumYoğurt pul biber limon 3lüsünü denedin mi hiç? Bayağı da tok tutuyor. Eşim gece yatmadan yiyordu onu yaklaşık o kürle beraber 2 3 ay içinde 10 kilonun üstünde verdi sporla destekleyerek
Sağlıklı kilo vermek aşırı derecede önemli birşey. Eşim 2 ayda 10 kilonun üstünde verdi ben 1 sene içinde 10 kilo verdim. Hızlı kilo verdiğin zaman iştahın bi anda açılıyor. Spor hocalarım bana bir diyet listesi atıyordu şok olursun. Haftalık 15 bin kalori civarıydı. Kızıyordum bunu yesem ben nasıl kilo veririm diye. Spor destekledikleri için aşırı yediriyorlardı. Spor yapamıyorsan ekmeği şekeri tuzu kesmelisin. Ekmek yemiyorum aramıyorum şekerde kullanmıyoruz çay kahvede ama tuzu bende bırakamıyorum. Bide olabildiğince ne yersem yiyeyim acılı yemeyi tercih ediyorum. İştah açar diyolar ama aksine yakıyor midedekileri diye düşünüyorum doğru mudur bilememZencefil zerdaçallı yapıyorum bende ama aklıma gelirse işte bazı şeyleri eksik yapıyorum
Valla canim eminimki herkez ayni durumda cok şükür eşimin maaşi iyi ama genede birikim yok herşey cok pahali ne yaparsan yap ya sende calişicaksin gencsindir cocukta yoksa caliş rahatlayij biraz kimseden fayda yok cünkü allah yardimciniz olsunİyi geceler hanımlar.
Çok muzdarip olduğum bir konu var,1.5 senelik evliyiz eşim çalışıyor şu an ben çalışamıyor maaşının üçte biri odemelerimize gidiyor ama kalanıyla kesinlikle ay sonunu göremiyoruz. Ay sonu hesaba bakıyoruz ne yaptık fuzuli diye hiçbirşey. En fuzuli harcamamiz dışarda yediğimiz bir iki yemek. Evlendigimizden beri ne eşim ne ben doğru dürüst üst baş aldık ne bir tatil yaptık ama olmuyor olmuyor olmuyor. O kadar bunaldım ki bir yandan evliliğimin en tatlı dönemlerinde yaşadığımız bu ekonomik kriz bir yandan mental çöküşler. Moralim modum günbegün dibe çekiliyor. Siz nasıl yapıyorsunuz bu devranı nasıl döndürüyorsunuz?
Tecrübesizim ev idamesi konusunda bilgisizimde aşikar bir yandan ülkenin batik ekonomisi vesaire.
Bana verebileceğiniz tavsiyelere ihtiyacım var.
Yağ protein vs ölçümlerimi yaptırdım. Vitamin kullanıyorum. Doktorum abartmadığım sürece( yediğimi kusmadığım sürece) ve aşırı kilo vermeye geçmediğim sürece şuan bir sağlık sorunum olarak görmedi bunu. Yani ordan sürekli açım olarak mı algılandı bilmiyorum ancak, ekmeği tamamen kestim ara sıra kek poğaça çok canım isterse yiyorum. Hiç bişey yoksa meyveler yiyerek geziyorum. Yani şuan açım ama yememek için direniyorum değil. Acıkırsam kalkıp birşeyler yapıyorum. Şimdilik daha senelerdir bu sebepten başıma daha bişey gelmedi şükür kiiiiii
Ya tabiki, genelde o yediğim öğünlerde protein ağırlıklı et tavuk balık şeklinde büyük porsiyonlarla besleniyorum. Evet sanırım tek şansım o. Eşimin bu işinde geç gelmesi sebebiyle evde yemek pişmiyor. Bazen şey algılanıyor o ne biçim evlilik yemek pişmeyen ev mi olurmuş diye. Oluyor açıkçasııı şunun şurasında daha 2 3 aydır düzenimiz böyle normalde 4te çıkar gelirdi her gün çeşit çeşit pişerdi. Böylesi benimde işime geliyor ve evet lütfen bu mesajları okuyup kendinizi aç bırakmayın kilo vermek amaçlı. doktor kontrolünde gidiyorum benim bünyem bu duruma alışkın, ben sağlık sorunu yaşamıyorum ama görüp o yaşamıyor bende yaşamam diyerek lütfen aç kalmayın. Asla kilo verme tavsiyesi değildir
Akşamları yemek yersem olabildiğince et tavuk tercih ediyorum. Öğünümü gün ortası yaparsam fırında birşeyler yapıyorumBen anlamadım.
Acıkınca kek,poğaça,abur cubur mu yiyorsunuz balık,et,tavuk mu?
Şu anda muhtemelen gençsiniz henüz bedeniniz kaldırıyor ancak yaş geçtikçe sıkıntılar yaşarsınız.
Doktorun müdahale etmemesine ayrıca şaşırdım.
Eşinizle beraber en azından sabah 6da kalkıp bir omlet yeseniz en azından aynı sofraya oturmuş olurdunuz.
Ben okuyunca dikkatimi çekti, çok benzer bir süreç yaşadım, büyük sıkıntılar gördüm. İster istemez yazayım dedim.
Her neyse hayat sizin.
İşte yemek yersem diye bir durum olmamalı.Akşamları yemek yersem olabildiğince et tavuk tercih ediyorum. Öğünümü gün ortası yaparsam fırında birşeyler yapıyorum
Psikolojik olduğunu, kürtajın bunu tetiklediğini düşünüyor. Bu yüzden bir ilaç takviyesi vermek istemediİşte yemek yersem diye bir durum olmamalı.
Normal bir düzen olmalı.
Ben hâla doktora şaşkınım, bana çok üzülmüştü doktor mesela.
Yooo yooo!Psikolojik olduğunu, kürtajın bunu tetiklediğini düşünüyor. Bu yüzden bir ilaç takviyesi vermek istemedi
Gebeliğimde kusmamın iştahımın kesildiği dönem kürtaj oldum. 2 3 hafta daha beta etkisi ile belirtiler devam etti. Sonrasında da psikolojik olarak devam etti anlayacağınızYooo yooo!
İlaç takviyesi düşünmedim zaten.
Psikolojik olduğu çok belli zaten.
Kürtaj ile ilgisini bilmiyorum tabii. Doktor öyle diyorsa öyledir.
Ben de 3 defa kürtaj oldum. Bana öyle bir durumdan bahsetmediler.
Acı bende yiyorum pul biber ve isot katıyorum sürekli. Karbonhidrat diye bişey tüketmiyorum. Ekmek, pilav, makarna zaten yok. Çaya kahveye şekeri bırakalı yıllar oldu. ama gel görki spor diye bişey yok o yüzden çok yavaş veriyorum. Ayda anca iki kilo gitmeye başladı. Daha öncede yapmıştım ama yaş 30u geçince metabolizmamı yavaşladı bilmiyorum gayette hızlı aslında ama dediğim gibi spor hatta en ağır sporlar şart bana. koronadan beri kas kaybıda yaşamış olabilirim ve hala toparlanamadım iyice hamlaştım maalesefSağlıklı kilo vermek aşırı derecede önemli birşey. Eşim 2 ayda 10 kilonun üstünde verdi ben 1 sene içinde 10 kilo verdim. Hızlı kilo verdiğin zaman iştahın bi anda açılıyor. Spor hocalarım bana bir diyet listesi atıyordu şok olursun. Haftalık 15 bin kalori civarıydı. Kızıyordum bunu yesem ben nasıl kilo veririm diye. Spor destekledikleri için aşırı yediriyorlardı. Spor yapamıyorsan ekmeği şekeri tuzu kesmelisin. Ekmek yemiyorum aramıyorum şekerde kullanmıyoruz çay kahvede ama tuzu bende bırakamıyorum. Bide olabildiğince ne yersem yiyeyim acılı yemeyi tercih ediyorum. İştah açar diyolar ama aksine yakıyor midedekileri diye düşünüyorum doğru mudur bilemem
Anladım.Gebeliğimde kusmamın iştahımın kesildiği dönem kürtaj oldum. 2 3 hafta daha beta etkisi ile belirtiler devam etti. Sonrasında da psikolojik olarak devam etti anlayacağınız
Ayda 2 kilo kötü değil. Gayet sağlıklı ilerliyor. Günlük haftalık düşünmeyin. Seneye vurursanız düzenli verimde bir senede 24 kilo vermiş oluyorsunuz az mı hiiçAcı bende yiyorum pul biber ve isot katıyorum sürekli. Karbonhidrat diye bişey tüketmiyorum. Ekmek, pilav, makarna zaten yok. Çaya kahveye şekeri bırakalı yıllar oldu. ama gel görki spor diye bişey yok o yüzden çok yavaş veriyorum. Ayda anca iki kilo gitmeye başladı. Daha öncede yapmıştım ama yaş 30u geçince metabolizmamı yavaşladı bilmiyorum gayette hızlı aslında ama dediğim gibi spor hatta en ağır sporlar şart bana. koronadan beri kas kaybıda yaşamış olabilirim ve hala toparlanamadım iyice hamlaştım maalesef
Evet öyle az değil kesinlikle ama benimde bu spor olayı her pazartesi diyet yapanlara döndüAyda 2 kilo kötü değil. Gayet sağlıklı ilerliyor. Günlük haftalık düşünmeyin. Seneye vurursanız düzenli verimde bir senede 24 kilo vermiş oluyorsunuz az mı hiiç
Ayy inşallah sağlıkla istediğiniz kiloya ulaşırsınız. Benim bi 5 kilo falan fazlam var. Malum evlilik sonrası rutin kilo alma dönemi yüzündenEvet öyle az değil kesinlikle ama benimde bu spor olayı her pazartesi diyet yapanlara döndüvücudumda bi halsizlik var kesinlikle oda sporsuzluktan malesef bir ay dişimi sıksam devamı gelecekte yapan yok .hatta çok hareketli olduğum zamanlarda acıkmıyorum ve çabucak doyuyorum. İnşallah bismillah der başlarım yakın zamanda
Ayrıntı vermediğim için gerçekten olay Başkaya gitmiş. Eşim işten akşam 8 9dan önce gelmiyor. Yani öyle erken bir saatte gelmiyor hatta bazen 12 1e bile sekebiliyor geldiği saat. Bazen benim ısrarlarımla şu yemeği yapacağım yemek yemeden gel dememle beraber yemek yemeden geliyor. Kendim içinse ilk birkaç hafta mide bulantısı yüzünden yemek yiyemedim o ara kendimi zorladım. Ancak şuan aç kalmıyorum. Kalkıyorum kek poğaça yapıyorum. Hiç bişeyim yoksa çerezlerim abur cuburum var. Yeme bozukluğunu senelerdir belli aralıklarla yaşadığım için alıştım. Muhtemelen bir iki ay içinde iştahım tamamen dönecektir. Yani aç açıkta olduğumuz bi konu yok. Sadece yemek pişirmediğim bi eve yemek masrafı yapmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?