- 3 Kasım 2017
- 6.123
- 9.332
- 198
- Konu Sahibi lavinharper
-
Parani garantile oyle cocuk yap katiliyorim bende size.gecen 2 ay once aldigim bez 320 tl idi suan 450 tl .cocuk düşünen birinin acayip birikim yapmasi lazim acayipp oyle böyle değilDusuk yapmak ne alaka calisamamakla anlamadim madem gecinemiyorsunuz neden cocuk yapma ve evde durma cabasi? Calisin birikim yapin borc varsa borcunuzu bitirin ondan sonra cocuk yapin yani
Arkadaşım yanlış anlamayın da sizin de durumunuz hiç doğru değil ki.Ya açıkçası bende merak ediyorum tasarruf edenleri. Benim tek tasarrufum mutfak masrafım yok. Ben yemek yiyen biri değilim 2 günde 1 öğün ara sıra atıştırmalıkla dönüyorum. Ki eşimde iş yerinde yiyip geliyor. Açıkçası evlendiğimizden beri 2.kıştayız daha doğalgaz hiç açmadım. Ufak alışveriş yapmamaya çalışıyorum. Yani gidip deterjan vs tek seferde almıyorum. Genelde 1 ay buna sağlam bir bütçe ayırıyorum bin TL civarı. Gidip deterjanlarımı toplu alıyorum duruma göre bütçeyi artırıyorum. Piyasayı takip edip ona göre stok yapıyorum. Evleneli 1.5 yıl oldu geçen sene yılbaşından önce gelen zamlara göre eşimle yağa zam geleceğini düşünüp 5 adet 5litrelik yağ. 8 kiloluk deterjan 2 3 tane bakliyatlar falan herşeyi yedekledik. Açıkçası 1 sene deterjan alışverişine girmesem yetecek kadar var. Buna peçeteler ped ıslak mendil vs dahil. Olabildiğince 5 6 ayda bi toplu alışveriş yapmaya çalışıyorum. Evde de tek olduğum için bir masrafım olmuyor sigara dışında. Daha aksine artıyor kocam sağolsun onu da arabaya harcıyor. Ancak benim yeme alışkanlığım olmadığı için ben aylık 2 3 binlik bi bütçeyi arabaya ayırabiliyorum. Makinelerimi sık çalıştırmıyorum. Çamaşır makinesi kurutma makinesi bulaşık makinesi hepsi haftada Max 2şer defa çalışıyor. Süpürge kullanmıyorum. Haftada bir gün robotu şarja takıyorum 1 hafta şarjı götürüyor zaten. Açıkçası başkaları nasıl tasarruf ediyo bilmiyorum merak ediyorum
Ayyyy ne desem bilemedim. Yazmasaydınız İyiydi. Bizdemi aç yaşasak napsak gidişat onu gösteriyor.Ya açıkçası bende merak ediyorum tasarruf edenleri. Benim tek tasarrufum mutfak masrafım yok. Ben yemek yiyen biri değilim 2 günde 1 öğün ara sıra atıştırmalıkla dönüyorum. Ki eşimde iş yerinde yiyip geliyor. Açıkçası evlendiğimizden beri 2.kıştayız daha doğalgaz hiç açmadım. Ufak alışveriş yapmamaya çalışıyorum. Yani gidip deterjan vs tek seferde almıyorum. Genelde 1 ay buna sağlam bir bütçe ayırıyorum bin TL civarı. Gidip deterjanlarımı toplu alıyorum duruma göre bütçeyi artırıyorum. Piyasayı takip edip ona göre stok yapıyorum. Evleneli 1.5 yıl oldu geçen sene yılbaşından önce gelen zamlara göre eşimle yağa zam geleceğini düşünüp 5 adet 5litrelik yağ. 8 kiloluk deterjan 2 3 tane bakliyatlar falan herşeyi yedekledik. Açıkçası 1 sene deterjan alışverişine girmesem yetecek kadar var. Buna peçeteler ped ıslak mendil vs dahil. Olabildiğince 5 6 ayda bi toplu alışveriş yapmaya çalışıyorum. Evde de tek olduğum için bir masrafım olmuyor sigara dışında. Daha aksine artıyor kocam sağolsun onu da arabaya harcıyor. Ancak benim yeme alışkanlığım olmadığı için ben aylık 2 3 binlik bi bütçeyi arabaya ayırabiliyorum. Makinelerimi sık çalıştırmıyorum. Çamaşır makinesi kurutma makinesi bulaşık makinesi hepsi haftada Max 2şer defalarca çalışıyor. Süpürge kullanmıyorum. Haftada bir gün robotu şarja takıyorum 1 hafta şarjı götürüyor zaten. Açıkçası başkaları nasıl tasarruf ediyo bilmiyorum merak ediyorum
Tasarruf ede ede millet fotosenteze geçmiş resmen gffdsdgh ay çok sinirim bozulduAyyyy ne desem bilemedim. Yazmasaydınız İyiydi. Bizdemi aç yaşasak napsak gidişat onu gösteriyor.
Ablacım böyle olur mu? Ne kadardır böyle yaşıyorsunuz? Başdonmesi, titreme var mı? İki yıldır diyorsun bı deYa açıkçası bende merak ediyorum tasarruf edenleri. Benim tek tasarrufum mutfak masrafım yok. Ben yemek yiyen biri değilim 2 günde 1 öğün ara sıra atıştırmalıkla dönüyorum. Ki eşimde iş yerinde yiyip geliyor. Açıkçası evlendiğimizden beri 2.kıştayız daha doğalgaz hiç açmadım.
Çok teşekkür ederim asıl siz tatlısınızNe tatlısınız
ya.Bir geldiğinizde misafirim olun.Böyle iyi kalpli birini ağarlamaktan şeref duyarım Çok tatlısınız maşallah.
savaşta mıyız?Pazardan alisveris yapin azar azar
Gunduz kombiyi calistirma
Ust bas dolap ikinci el alin satin
Abur cubur kes saglkli beslen
Sukret ve sabret zamnla çoğalır
Millet ondan şaşırma emojisi atıyor. Ayrıntı vermediğim için bir tık garip olmuş galiba. Yeme bozukluğu sebebi ile yemek yemiyorum. Ancak abur cubur falan gayet yiyorum asla aç kalmıyorum. Isınma konusunda da evde hala kısa kollu ile geziyorum yani yerlerde sürünmüyorumAblacım böyle olur mu? Ne kadardır böyle yaşıyorsunuz? Başdonmesi, titreme var mı? İki yıldır diyorsun bı deSenin anan baban filan yok mu, görmüyorlar mı anlamıyorlar mı durumunu?....Hemen şimdi git bı acile bı serum filan bağlasınlar, biraz ısıtsinlar seni...
Millet kendimi açta açıkta kar ortasında buz gibi evde bırakıyorum sanmış. Arkadaşlar aç değilim, şimdiye kadarda hiç aç kalmadım şükür. Hava da soğuk değilSizden iyisi yok üstad maşallah
Sen hala hesap kitap mı yapiyorsun Dr....Ben bu yıl bıraktım valla, tertemiz tamamen bıraktim amaGeçinmek mi ? O da ne ?
Bunun adı kemer sıkma politikasını geçti.
Evim kira, araba kredim var.
Kızımın okul masrafı devlet okulu oldugu halde yeme içme ve yol ile birlikte (servisle de değil haaaa !) 2500 tl.
Bıktım artık her gün hesap kitap yapmaktan.
Usandım resmen.
Çift maaşız ama inanın maaştan artıramıyorum.
Bu ay fullll içerdeyiz.
Ayrıntı vermediğim için gerçekten olay Başkaya gitmiş. Eşim işten akşam 8 9dan önce gelmiyor. Yani öyle erken bir saatte gelmiyor hatta bazen 12 1e bile sekebiliyor geldiği saat. Bazen benim ısrarlarımla şu yemeği yapacağım yemek yemeden gel dememle beraber yemek yemeden geliyor. Kendim içinse ilk birkaç hafta mide bulantısı yüzünden yemek yiyemedim o ara kendimi zorladım. Ancak şuan aç kalmıyorum. Kalkıyorum kek poğaça yapıyorum. Hiç bişeyim yoksa çerezlerim abur cuburum var. Yeme bozukluğunu senelerdir belli aralıklarla yaşadığım için alıştım. Muhtemelen bir iki ay içinde iştahım tamamen dönecektir. Yani aç açıkta olduğumuz bi konu yok. Sadece yemek pişirmediğim bi eve yemek masrafı yapmıyorumArkadaşım yanlış anlamayın da sizin de durumunuz hiç doğru değil ki.
Bu şekilde beslenme ile sağlığınız bozulur Allahım korusun.
Eşiniz niye hep işyerinde yiyor? Haftada bir, iki mesaidir,vardiyadır anlarım da beraber nasıl yemezsiniz?
O orada ne yiyor bilmiyorum da siz sağlığınıza dikkat edin.
Normal kahvaltınızı, akşam yemeğinizi yiyin. Sağlık bir defa kaybedildi mi sonra çok zor toparlanır. Yaşadım biliyorum. Beslenme bozukluğu çok büyük problem.
Millet ondan şaşırma emojisi atıyor. Ayrıntı vermediğim için bir tık garip olmuş galiba. Yeme bozukluğu sebebi ile yemek yemiyorum. Ancak abur cubur falan gayet yiyorum asla aç kalmıyorum. Isınma konusunda da evde hala kısa kollu ile geziyorum yani yerlerde sürünmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?