Ev gecindirmek çok zor daha tutumlu nasil olunur ?

Larisko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
1.488
770
38
32
Merhaba kizlar onceden ben calisirken evi daha kolay gecindirebiliyordum ama simdi calismadigim icin ay sonu zor geliyor bir insan tek maasla gecinmek icin ne yapabilir.

Şehir maaş kaç kişi ev kira mı lira ise ne kadar sabit borç var mı kredi vs sigara içki gibi ya da ilaç hastane gibi düzenli ödeme var mıonları bir yazın

Bir de sonuçta iki maaş ile olduğu gibi geçinilmez asla

Bir yerlerden kısmak ona da lükslerden başlamak lazım

Maas 1700 esim sigara kullaniyor dogalgaz elektrik su market derken birde sabit her ay 500 lira kredi borcumuz var 65 bin lira borcumuz vardi 3 bucuk yildir bende calistim son 5 bin lira kaldi ve bende bunu sorun ediyorum oyle gezmeye falanda cok gittigim yok bankalar icralar mahvetti bizi omrum onlari odemekle gecti ama rahatsizligim sebebiyle calisacak gucu kendimde bulamiyorum

Öncelikle markete veya fırına gidiyor sun uzerinde 5 tl var diyelim 1 ekmek alınca 1 tl diyelim geriye4 tl kalıyor buna da ay çikolata vs alayım demeden 4 tl yi bir yere kat ama cüzdanın olmasın.
Üzerine kıyafet alman gerekiyor diyelim pantolon ve kazak çanta ayakkabı alman gerekiyor diyelim bu ay pantolon al üstünde ücret artarsa yine o bozuk paranin yanına koyarsin diğer ay kazak al üstünü yine oraya katarsin herşeyi bir aya sıkıştırma ve bana amannn böyle böyle birikim mi olur demeyin. Ben bu şekilde artıra artira 2 kere çeyrek altın aldım vede birinde 600 birinde 800 bu şekilde olarak para da biriktirdim ha ne oldu eşim öğrenince aman zaten sende var para diyip olanı kullan deyince param biterdi ama suan zaten var kendinden kullan demiyor günlük 5 tl bırakmaya (çocuğumuz yok) çalışıyor bende hiç harcamadan kutunun içine katiyorum suan ise 120 tl biriktirdim hayirhayırlısıyla inşallah daha da biriktirecegim

Maas 1700 esim sigara kullaniyor dogalgaz elektrik su market derken birde sabit her ay 500 lira kredi borcumuz var 65 bin lira borcumuz vardi 3 bucuk yildir bende calistim son 5 bin lira kaldi ve bende bunu sorun ediyorum oyle gezmeye falanda cok gittigim yok bankalar icralar mahvetti bizi omrum onlari odemekle gecti ama rahatsizligim sebebiyle calisacak gucu kendimde bulamiyorum
Geçmiş olsun canım neyin var

Benimde 6 bin kaldi:)) ödemeler Aksarsa diye korkuyorum

Geçmiş olsun canım neyin var
Tesekkur ederim canim hem piskolojik hem fizyolojik asiri derecede kansizligim var demir eksikligide var bunlarda kalpte carpinti yapiyor malum demir eksikligide depresyon yaptigi icin cok kotu durumdayim panik atakta basladi onceden hic bir sorunun yoktu :(

Bnde aynı sıkıntıdan muzdarip im :) eşim de bende işsiziz piskolojim bozuldu resmen .
İş yok şirket yok ya markette , mağazada çalışıcan Allah yardımcımız olsun .
Ben iş bakıyorum da bulamıyorum eşimde aynı boşa okuduk resmen.
Hayat o kadar pahali ki disarda yemek yemek surda dursun bazen evde bil yiycek birsey olmuyor basit aperatiflerle gunu idare ettigim oluyor cok zor millet lokanta lokanta geziyor

Aynı şeyi yaşıyoruz su an işten çıktım bir ay oluyor .nasıl geçiniriz diye dusunuyorum
Isten cikinca kendimi cok boslukta hissetmeye basladim ama uzun yillardir calisiyorum ben 10 yildir calisiyorum hem ev hem is 3 sene idare ettim en son vucut yorgunluktan alarm vermeye basladi

Hayat o kadar pahali ki disarda yemek yemek surda dursun bazen evde bil yiycek birsey olmuyor basit aperatiflerle gunu idare ettigim oluyor cok zor millet lokanta lokanta geziyor
Ben de çok imreniyorm tek maaşla çok rahat yaşayan insanlara ,hiç çalışma sıkıntısı olmayan insanlara mesala ,ben hep ay sonu hesabı yaparken buluyorum kendimi .
Nasip demekki yapacak birşey yok.

Gelir düşük kredi vs de var

Çözüm faturaları azaltmak

Rahatsızmışsınız geçmiş olsun o nedenle doğalgazı kısın da diyemeyeceğim

Eşin sarma tütüne geçsin faturalar için özen göster makinaların az dolu çalıştırma deyerjanı vs çok koyma örneğin fırını sabah börek için akşam kek için yakma bir yakınca peşinden her şeyi pişir

Ütü vs çok gerekli olmayanları yapma gömlek pantolon yeter

Marketten de hazır yiyecek almamaya çalışın yani paketli bir şey almayın

Gerekirse ekmeği bile evde yapın

Umarım en kısa zamanda düze çıkarsınız

Bu maaşla geçinebilmek ne kadar zor. Allah kolaylık versin bir önerim yok.Hayat çok pahalı her şey çok pahalı Umarım eşinin maaşı yükselir.

sigara parasi zaten sizin pazarinizi karsilar ... gercekten bir arkadasim yurtta surekli doner yerdi parasi bitmesin diye ...sonra gider sigara alirdi...maalesef fedakarlik gerek

Borcunu bitir bence canim eger varsa imkanin iki taksit halinde bitir insan kafasina takiyor sonra o 6 bin lira kafanda buyuyor
Niyetim oydu beş bin aldım tazminat üç bin krediye yatırdım gerisini kredi kartına ve avnas kreşi kullandım ona yatırdım kapattım hepsini.yani kredi kaldı 14 ay vade işsizlik alacağım ocakta 6 ay onla ödeyeceğim kredimi 700 ödemem var.

Eşimin maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz benimki krediye gidecek ama hep düşünüyorum nasıl yaşarız ne yaparız diye diye offf çok bunaltıcı şimdide 3 aylık hamileyim nereye gireyim ise giremem dört ay için beni kimse almaz ve bu ssiLige başvurdum ise giremem.

Back
X