- 26 Eylül 2015
- 124
- 86
- 48
- Konu Sahibi Zeynep feray
-
Fuzuli yok sadece zamanq yaymadan aldim hepsini bi anda :/ kahvalti cikolata labne peynir yumurta kasar sucuk vs oyle tuttu 4 gunde de bitti :) yani fazla bisey yok gibi ama cok fazla diyorlar harcamayi da yazmisiz abartmissiniz diolar halaAma listede pahalı yiyecek yok ki
Yani 20 tl palamut gayet makul
22 tl kıyma da lafı edilmez bir miktar
Kahvaltı ve bilet Yüksek miktarlı
Bir de o süt yağ yufka 70 küsür Nasıl tuttu onu bilemedim hem sıvı yağ ben tereyağ vs mi aldınız
Deterjan ve kızartma tenceresi ev harcaması
30 küsur manav da normal
Açıkçası bana çok gelmedi listeniz
4-5 kişi için gayet makul sonuçta et vs alıp tek öğün 100 de olurdu
Bence tek Fuzuli harcama o dışarı kahvaltısı
Misafir geldiginde senin gibi et kullandogim icin sorun oldu galibaBu kurban eti bir yıl Nasıl yetiyor ki
Bu sene ilk defa bir Koç kestik biraz da dolapta et oluyor dendiği için Kv çıkıp alamıyor diye
Bize ve Kv ye bölüştürdük etrafa dağıttığım dışında
Aralık gelmeden etler bitti hem bizde hem Kv de de
Biz arada zaten aldık buzluktan çözdürmek zor geldiği için
Örneğin dün İzmir köfte yaptım bol patatesli yarım kilo kıyma gitti
Bugün kurufasülye yapacağım yine 250-300 gram dana eti girecek
Cumartesi ıspanak yaptım 250 gr kıyma gitti
Sebze yemeği olarak ıspanak pırasa karnabahar var
Ispanak da kıymalı karnabahar da yumurtalı pırasa da yanına başka yemek ister
Ben burayı okuyunca kendimi çok müsrif görüyorum ama örneğin tavuk haşladı isem suyuna mutlaka çorba yaparım
Sofrada çorba salata vs de olur
dünyaya bir kere geliyorsun750 tl ile market alisverisini bitirmek zorundayim sikinti degil normal zamanda bir sekilde.yetoriyorum pazar market temizlik vs
Ama misafir gelincegecen zorla 800 tl biriktirdim kac ayda misafir geldi 1 ayda yok oldu sorun degil canlari sag olsun
Ama bugun bir misafir daha geldi 2 gundur bende kaliuor 2 gun daha kalacak kendisi ogrenci esimin kardesi aman cok iyi beslensin orda duzgun yiyemiyor tatlisi meyvesineksik olmasin arada pasta falan da yesin derken 4 gunde 500 tl harcamisim ...bogazli biri
Biriktirdigim 500 tl var ya 1 ay boyunca 250 tl ile gecinicem yada o biriktirdigim de gidecek kendime istedigim 1 bilekligi alamiycam bi turlu 1000 tl olmadan gelen misafire gidio 800 tl yi 9 ayda 500 tl yi 4 ayda zorla biriktirdim ve bnm 3 4 ayda bir misafirim olur kalici
Ya canlari sagolsun misafir evin bereketidir ama o bereket neden ugramiyor bnm parama :'(
Fuzuli yok sadece zamanq yaymadan aldim hepsini bi anda :/ kahvalti cikolata labne peynir yumurta kasar sucuk vs oyle tuttu 4 gunde de bitti :) yani fazla bisey yok gibi ama cok fazla diyorlar harcamayi da yazmisiz abartmissiniz diolar hala
750 ile ev gecindirmek zorundayim 500 basta gidince geriye 250 kaldi o dert oldu icime yani extra bebek bezi falan da alinacak haftada 50 yi gecmesek sorun yok neyse allah yardim etsin kimi 3000 ile gecinemez kimi 300 ile gecinir 750 elhamdulillah allah bereket ersin bi sekilde geciniyoruz taki misafir gelmeye gorsun :) oda sikinti degil geciniriz de iste basta 500 tutunca harcamalar ...
Mutfak.masrafi degil ev masrafi coxuknbezi deterjan eczane mutfak et okul gideri hepsi.icinde arta kalirsa kiyafet falan yani fatura haric butun masraflarMutfak masrafı 750 tl mi?? 9 aylık evliyim 300 tl ile geçiniyorum arada keşke 400 e çıkabilsem diye düşünüyorum… Rabbim daha çok versin gözüm yok tabi ki de tuhaf geldi
Mutfak masrafı 750 tl mi?? 9 aylık evliyim 300 tl ile geçiniyorum arada keşke 400 e çıkabilsem diye düşünüyorum… Rabbim daha çok versin gözüm yok tabi ki de tuhaf geldi
Eşiniz çalışmıyor mu?Evin gecimi bende
yas pasta aldim.baklava yaptim balik yaptim cig borek yaptim ee ayrani salatasi meyvesi .. bide dedifim gjbi esim ve kucuk cocugumun toplam yemegi o yer yani oyle xxl degil ama cok hareketli tuketiyor vucudu enerjiyi
Calismayan bnmEşiniz çalışmıyor mu?
Evin geçimi bende diyince öyle anladım. Bazen ne kadar uğraşsan da belli bir miktarın üstünde almayınca birikim yapılmıyor. Birikim yapmanız gerçekten gerekliyse çalışmayı düşünebilirsiniz.Calismayan bnm
Mutfak.masrafi degil ev masrafi coxuknbezi deterjan eczane mutfak et okul gideri hepsi.icinde arta kalirsa kiyafet falan yani fatura haric butun masraflar
Bence siz madalyalıksınız
+1Geliriniz ne kadar? Niye yatılı misafir bu kadar sık geliyor? Geçim zor tabi, vergiler gırtlağa kadar maaş kuş kadar. Kolay gelsin.
kurban bayramindaki eti dondurucuyu doldurulmak icin kestirmedigimden olabilrimiValla ya biz ac geziyoruz ki hicte oyle degil yada cok fuzuli seyler aliyorsunuz et zaten kurban bayraminda kurban kesiyoruz ordan kalma et 1 sene yetiyor bir gun tavuk bir gun bakliyat sebze derken yetiyor bize ne bileyim ben anlamadim
bence kurbani kendi yemesi tuhaf... bir kismini hadi neyse koyarsin ama tüm sene yetecek kadar:) hicmi dagitilmiyor bu et... kurban kesmenin anlami dolabina depolamak degilki... bu arkdas bayaga cimri geldi bana:)Bu kurban eti bir yıl Nasıl yetiyor ki
Bu sene ilk defa bir Koç kestik biraz da dolapta et oluyor dendiği için Kv çıkıp alamıyor diye
Bize ve Kv ye bölüştürdük etrafa dağıttığım dışında
Aralık gelmeden etler bitti hem bizde hem Kv de de
Biz arada zaten aldık buzluktan çözdürmek zor geldiği için
Örneğin dün İzmir köfte yaptım bol patatesli yarım kilo kıyma gitti
Bugün kurufasülye yapacağım yine 250-300 gram dana eti girecek
Cumartesi ıspanak yaptım 250 gr kıyma gitti
Sebze yemeği olarak ıspanak pırasa karnabahar var
Ispanak da kıymalı karnabahar da yumurtalı pırasa da yanına başka yemek ister
Ben burayı okuyunca kendimi çok müsrif görüyorum ama örneğin tavuk haşladı isem suyuna mutlaka çorba yaparım
Sofrada çorba salata vs de olur
bazen şurayı okuyunca ne kadar fakir yaşıyoruz resmen kendimizi aç bırakıyoruz diye düşünüyorum. ama evimizde etimiz tatlımız eksik olmaz çok şükür. ailemle yaşıyorum kira derdim yok. babam 3 bin alıyor ben ona yakın, kısaca eve 6 bin lira para giriyor. 4 kişiyiz ve şu market masrafının daha 500 lirayı geçtiğini görmedim. bir aylık hem de. arkadaşım suşi falan mı yiyoırsunuz her gün de bu kadar masraf oluyor. 4 günde 500 lira nedir? boğazlı biri demişsiniz de günde 34 öğün falan yemesi lazım ki o kadar masraf olsun. hayır cidden bu kadar harcama normal değil. hadi kıyafete para gider telefona gezmeye tozmaya okey ama market alışverişine bu kadar para harcandığını görmedim. çok abartmışsınız. bir de çok sağlıksız yani, hiç sebze yemeği pişmiyor mu evinizde sürekli paketlenmiş gıdalardan mı tüketiyorsunuz?750 tl ile market alisverisini bitirmek zorundayim sikinti degil normal zamanda bir sekilde.yetoriyorum pazar market temizlik vs
Ama misafir gelincegecen zorla 800 tl biriktirdim kac ayda misafir geldi 1 ayda yok oldu sorun degil canlari sag olsun
Ama bugun bir misafir daha geldi 2 gundur bende kaliuor 2 gun daha kalacak kendisi ogrenci esimin kardesi aman cok iyi beslensin orda duzgun yiyemiyor tatlisi meyvesineksik olmasin arada pasta falan da yesin derken 4 gunde 500 tl harcamisim ...bogazli biri
Biriktirdigim 500 tl var ya 1 ay boyunca 250 tl ile gecinicem yada o biriktirdigim de gidecek kendime istedigim 1 bilekligi alamiycam bi turlu 1000 tl olmadan gelen misafire gidio 800 tl yi 9 ayda 500 tl yi 4 ayda zorla biriktirdim ve bnm 3 4 ayda bir misafirim olur kalici
Ya canlari sagolsun misafir evin bereketidir ama o bereket neden ugramiyor bnm parama :'(
bizde öyle. tek et yiyen benim çünkübence kurbani kendi yemesi tuhaf... bir kismini hadi neyse koyarsin ama tüm sene yetecek kadar:) hicmi dagitilmiyor bu et... kurban kesmenin anlami dolabina depolamak degilki... bu arkdas bayaga cimri geldi bana:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?