Ev gecindirmek zor

Kizlar 1 haftada yemek listesi yazabilirmisiniz 50 tl harcayacagim en fazla ne yemek yapabilirim ?

4 günde 500 tl yi nasıl harcadınız ben ona takıldım, 3 öğün pastırma mı yediniz? o da 90 tl bir kilosu aşağı yıkarı. yani günde 1 kg pastırma yeseniz bile 500 tl bitmez siz biraz abartıyor olabilir misiniz?

Benim öyle bı sorunum yok şükür benim biriktirdiğim onların birikimini n yanında devede kulak kalıyor o yüzden rahatım :)

O zaman evde acamayacagin bı kumbrada biriktir canım 5 TL ye testi kumbaralar var kırıp alıyorsun dolana kadar kirmazsin

Hayat çok pahalı canlar

Biraz önce ekmek alayım dedim hadi çocuklara öğlen içecek yumurta derken baktım 39.95 harcamisim markette ve evimde yumurta ekmek hariç herseyim vardı

Hemen gidiyor para

Ama 3 günde 500 TL harcamak için sebze meyve bakliyat sıfır dır yani evde

Başka türlü nasıl yenir 500 TL

Benim aylık masrafım o kadar yani

ne varsa onu yesin? suc sizde

aylik masrafin 500 Tl mi? Bu nasil oluyor cok az

aylik masrafin 500 Tl mi? Bu nasil oluyor cok az
Mesela toplu alışverişe çıkıyorum her ay çay detarjan yağ alınmıyor bı ay alıyorum bı ay almıyorum bitmediyse tabi bu alışveriş 150 TL falan oluyor bunun dışında

Mesela ekmek almaya gittiğimde makarna yumurta vs aldığım oluyor yada evde ummadığım bişey bitiyor bakıyorum 50 TL ile çıkıyorum eğer bunları da toplarsam 600-700 civardiri
tabi oyuncak di dışarda yemektir vs bunları saymiyorun bence hiç de az değil

az bence yani bize göre etin fiyati belli. sebze meyve vs. Biz bunun kat kat fazlasini harciyoruz 2 cocugum var.Bir misafir agırladıgım zaman yemesi icmesi en az 100 gider yemegıyle. şaşırdım cok az

Kizlar 1 haftada yemek listesi yazabilirmisiniz 50 tl harcayacagim en fazla ne yemek yapabilirim ?
Patates yemeği yap
Yoğurt turşu salata koy her sofraya
Evde tarhanan varsa pişir
Mutlaka çorban olsun
Bigün kısır börek yap
Yada yumurtalı akşam kahvaltısı yapın
Soslu makarna yap
Yazdan konserven menemenin falan yok mu onları kullan
Buzluğuna bak
Haşlanmış nohutun varsa nohutlu pilav yap

az bence yani bize göre etin fiyati belli. sebze meyve vs. Biz bunun kat kat fazlasini harciyoruz 2 cocugum var.Bir misafir agırladıgım zaman yemesi icmesi en az 100 gider yemegıyle. şaşırdım cok az
Et girmiyor ki doğru dürüst eve yarım kilo kıyma anca

Genelde tavuk balik

Kit kanaat gecinirken yatılı misafir niye?hemde bu kadar pahali yemekler.Birde ayrani begenmemis.Bir daha alma evine ne terbiyesizlik.Resmen yiyici.Ailesi cocuklarini agirladiginiz icin erzak gondermeli bu ne böyle.Acilen bu ülkede erkek ailelerinin arsizligi bitmeli siz kocanizla evlendiniz kayniniz resmen sizi yemeye gelmis

Et girmiyor ki doğru dürüst eve yarım kilo kıyma anca

Genelde tavuk balik
siz bayaga tutumlusunuz:) 500 Tl bir aile gecınemez düzgün et va alınırsa imkansiz yani. Yemektende asla kısmam... yarım kılo kiyma ben günlük yemege koyuyorum yada et... boğazdanda bukadar kısılmaz bir dahamı gelecen dünyaya:)

Hayır neden misafirin canı sağolsun diyip yığıyorsunuz ki.
Bir ölçüsü olur, misafir bulduğunu yer.
Misafir geldiğinde neden abartıp ağır ikramlar yapılıyor anlamadım.
Önce iz bunu unutmayın. Önce sizin paranız, yiyeceğiniZ, sizin kazancınız.

Ne yedirdiniz icirdiniz merak ettim havyarla falan mi besleniyor bu cocuk
Banada cok misafir gelir iyle yatili gelmez ama gunluk gelir ayda 300 tl ye ben market alisversimide pazar alisverisimi de hallederim yemegimzden icmemizden de hic kismayiz nasil besleniyosunuz anlamadim

Valla ya biz ac geziyoruz ki hicte oyle degil yada cok fuzuli seyler aliyorsunuz et zaten kurban bayraminda kurban kesiyoruz ordan kalma et 1 sene yetiyor bir gun tavuk bir gun bakliyat sebze derken yetiyor bize ne bileyim ben anlamadim

Ama listede pahalı yiyecek yok ki

Yani 20 tl palamut gayet makul

22 tl kıyma da lafı edilmez bir miktar

Kahvaltı ve bilet Yüksek miktarlı

Bir de o süt yağ yufka 70 küsür Nasıl tuttu onu bilemedim hem sıvı yağ ben tereyağ vs mi aldınız

Deterjan ve kızartma tenceresi ev harcaması

30 küsur manav da normal

Açıkçası bana çok gelmedi listeniz

4-5 kişi için gayet makul sonuçta et vs alıp tek öğün 100 de olurdu

Bence tek Fuzuli harcama o dışarı kahvaltısı

Valla ya biz ac geziyoruz ki hicte oyle degil yada cok fuzuli seyler aliyorsunuz et zaten kurban bayraminda kurban kesiyoruz ordan kalma et 1 sene yetiyor bir gun tavuk bir gun bakliyat sebze derken yetiyor bize ne bileyim ben anlamadim

Bu kurban eti bir yıl Nasıl yetiyor ki

Bu sene ilk defa bir Koç kestik biraz da dolapta et oluyor dendiği için Kv çıkıp alamıyor diye

Bize ve Kv ye bölüştürdük etrafa dağıttığım dışında

Aralık gelmeden etler bitti hem bizde hem Kv de de

Biz arada zaten aldık buzluktan çözdürmek zor geldiği için

Örneğin dün İzmir köfte yaptım bol patatesli yarım kilo kıyma gitti

Bugün kurufasülye yapacağım yine 250-300 gram dana eti girecek

Cumartesi ıspanak yaptım 250 gr kıyma gitti

Sebze yemeği olarak ıspanak pırasa karnabahar var

Ispanak da kıymalı karnabahar da yumurtalı pırasa da yanına başka yemek ister

Ben burayı okuyunca kendimi çok müsrif görüyorum ama örneğin tavuk haşladı isem suyuna mutlaka çorba yaparım

Sofrada çorba salata vs de olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…