- 4 Şubat 2015
- 6.226
- 12.559
- 448
Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.
Özgürlük ve refah için evlenmedim ben, baba evinde daha özgürdüm hatta,babamın durumu da iyiydi refah para anlamındaysa, eşimde daha ziyade duygu adamı sekse ben daha düşkünüm
Her konuda olduğu gibi bu genelleme de olmamış
bence o kişiliklerle alakalı.Sizin eşiniz lütfedip iyi bir insan oluyor, sizin için kazanıyorum diyor. Siz onun lütfuna, yücegönüllülüğüne , insafına kalmışsınız. Başka birinin ihsanına bakmak, insafına kalmak hiç tarzım değil. Zira adam yarın fikrini değiştirip başja bir kadına aile olmayı lütfetmek isterse , insaf için yalvarmak istemem.
İnsanın kendi parası olması gibisi yok buna hiç değinmiyrm bile.
Tabi ki çocuklarınızla daha çok vakit geçirmek güzel ama karşılığı başkasının insafına kalmak. Dediğim gibi bana göre değil.
Birisi para için diğeri ailesi için çalışıyor yazmışsınız da o parayı biz ailemiz için kazanıyoruz ayrıca çalısan kadın da evinde temizlik yemek ütü bulaşık işi yapıyor ve iki kat daha fazla yıpranıyor
Silikon muhabbeti dönen çevrede yaşadığınjz için sizin tanıdıklarınız kesin kötü görür kadını
ben de hak verdim sana
Yani sen evde bekleyen vajina olun diye cagirmiyorsun ki kimseyi, hadi boyle olun demiyorsun ki, boyle olursunuz diyorsun. Evde bekleyen vajina olmayi desteklemiyorsun, toplumda ister istemez evde oturunca oyle olunuyor kim ne kadar itiraz ederse etsin, bugun bana bakan es yarin benden skilip artik baskasina bakacagini soyleyebilir neticede, o zaman da sokaga atilan vajina olurum
Senin aklın fikrin uzuvlarda zatenKız çocuğu gibi cümleler kurmak haklı çıkarmaz sizi. Silikon muhabbeti de garip bir sey degil. Forumu açın herkes silikon üstüne silikon yaptırıyor ve bu konuşuluyor insan uzvu çünkü meme konusulmayacak bir sey degil.
mahkumiyet yok, hayatı her manada paylaşmak var.Ben eşimin ailesiyim eline bakmıyorum zaten. O bana ve çocuklarına bakmak zorunda. Calışmaya zorlayacaksa evlenmesin, kendine güvenmeyen insanla işim olmazki
Kız çocuğu gibi cümleler kurmak haklı çıkarmaz sizi. Silikon muhabbeti de garip bir sey degil. Forumu açın herkes silikon üstüne silikon yaptırıyor ve bu konuşuluyor insan uzvu çünkü meme konusulmayacak bir sey degil.
sevgiliyken ne olarak görüyordu o zaman kocam beni bilemedim şimdiUzun süre sevismeden ev arkadaşı gibi yaşamayı deneyin bakalım o adam neler diyecek nasil görecek kadini.
Senin aklın fikrin uzuvlarda zaten
Sabahtan beri bir bir sıralıyorsun
Bence konu sahibinin demek istediği çalışıp yada calismamak değil sadece insanlarin bakis acisi boyle calisanlar ev hanimiyim diyemiyorum diyor ya konu sahibi kendisini ezik gostermemek icin yani burda bile insana insan olarak deger verilmiyorda mesleğine göre deger veriliyor ama ev hanimi olmakta bence cok zor bi gorev öyle çocuğa bakmak ev isleri yapmak misafir ağırlamak falan filan bence herseyden once insana insan oldugu icin deger vermek lazimYa varya abartının dibini buluyorsunuz bazen he !
Çalışan da mutlu, çalışmayan da
Kime ne ?
Ben çalışıyorum ama özel sektör koşullarından dolayı ayıla bayıla aman ben birşeyler üretiyorum havasında çalışmıyorum..
Eşim bir borç yükü altına girdi geliri iyi olmasına ragmen öderken zorlanıyoruz..
Destek olmak için girdim..
Ama çalışan kadın tribi atabilecek kadar da kendimi kutsal kadın moduna sokmuyorum yahu..
Sürekli bir didişme hali..
Kimisi çalışmaktan haz alır kimi almaz
Ben alıyor muyum mesela ?
Vallahi almıyorum..
Özel sektör diyoruz aloooooo (!)
İnsanın yağının çıkarıldıgı mekanlar diyoruz
Bu anlatılmak istenen vajina metaforu üzerinden anlatılmaz ama,anlatılırsa değişik oluyo,söyle ki çalışan kadın seks yapmıyo mu eşiyle, oda o zaman gezip gelen vajina, sonunda gene seks gene seks
Genelleme istisnaları haric tutar. Babanin evinde gece 4te girebiliyor muydun eve? Refah her zaman maddiyat olmak zorunda degil. Babanin evinde sekse düşkünmussun seks kelimesini bile kullanabiliyor muydun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?