Ev hanımları tü kakamı yahu!

Bende kızım ilkokula başlayınca işten çıktım , ki gayet rahat ve ücreti yüksek işte çalışmama rağmen ki iyiki işten çıktım bu ona başarı ve okul derslerini çalışma disziplini olarak geri döndü sonra altyapıyı yapınca tekrar işe girdim ama lise 2 tekrar ev hanımlığına dönük yaptım ergenliği ağır geçince ki başıboş kalmasın ve yanlış arkadaşların etkisinde kurtulsun diye yakından ve uzaktan sürekli denetimde bulundum hiçte pişman değilim şu an yüksek notlarla üniye devam ediyor sevdiği bölümüde seçince başarı gösterdi ben doğru karar verdiğim için vicdan azabı çekmedim tabi her ay giyecek alamadım ama bu benim için önemli değil azla yetinip mutlu olan kişiyim , herşeyden önce evladım gelir

Konu sahibi de 6 yil calismis ve suan iki cocukla 2. Universitesini okuyormuş. Ben tekrar okudum ilk mesaji, herhangi bir laf atma goremedim, siz biraz uzerinize alinmişsiniz herhalde, zira benim yorumumun da sizinle alakasi yoktu =) ayrica kendi cevresinden konu sahibinin canini sikan biri olmus olabilir ve o da burada herkes gibi derdini paylaşmiştir. Bdv'ye konu acan insanlarin dertleri de genelde bu sekilde olmuyor mu zaten kendi hayatimizda bizi uzen seyleri burada paylasmis oluyoruz. Şu da var, konu sahibi kendisinin cocuklariyla daha kaliteli zaman gecirdigini iddia ettigini de gormedim? Dedigim gibi siz alinganlik yapmis olabilirsiniz ama emin olun beni hickimsenin -siz de dahil- hayati, cocugu, işi, evi ilgilendirmiyor, zaten kendi mesajimda da belirttim. Cocugum da yok. Kiyaslamalar da umrumda degil. Siz savunmaya gectiginize gore sizin kafanizda oturmayan, icinize sinmeyen seyler olabilir. Bu yuzden herkes kendi iç dunyasina baksin ve kendisini analiz etsin.

Ben asla sizi yadırgamadım yadırgayanlarıda kınarım sadece bu tarz konular açıldığında olay hep çalışan kadınlara ve çocuklarına geliyor bende buna tahammül edemiyorum işte

Hey maşallah ne kocalar var ya

Erkekler de tüm hayat icin en basindan öngörülü olamiyorlar. Belki 10 yıl sonra baskasina aşık olcak. Belki o da calismaktan sikilcak falan...

Bana göre olmayacak. Çünkü bayan gibi oda ömürlük söz veriyor. Aşık olma planı olan evlenmesin.

Bence bu sizin meslekle ve kazandığınız miktarla da alakalı. Bebeğinizi 2000 tl için bırakmayın tabii. 3000-4000 kazanıyorsaniz farklı düşünebilirsiniz.
Bebek büyüdükten sonra 1000 tl de olsa çalışırdım, orası ayrı.
Bu tamamen zihniyet meselesi. Bazı kadınların gerekçeleri var ama bazılarının da sadece bahanesi var.

Başkasına muhtaç yaşayanı asagilarim asagilamam. Ustune alinir insanlar alinmaz. Forum adabı karsilikli girilen dialoglar önemlidir. Ben ona kişisel bir sey soylemezken o bana söylüyor. Ortaya yazsin cok yazmak istiyorsa ve duymak istemiyorsa. Ben uzerime alınırım alinmam o benim problemim olur. Dogrudan kisisel hakaretler yapmiyorum ben biri bana satasmadikca dusuncelerimi genellemelerimi ortaya yaziyorum. Açık mi?

Ben asla sizi yadırgamadım yadırgayanlarıda kınarım sadece bu tarz konular açıldığında olay hep çalışan kadınlara ve çocuklarına geliyor bende buna tahammül edemiyorum işte

Yoo gayet makul.cvplar var. Çoğu bayan iki tarafıda savunmuş. Bence bardağın dolu tarafına bakalım. Ben baktım ve kendi adıma doğru olanı buldum

Bir kadının çalışmak istememesinin tek nedeni tembelliktir. Yoksa çocuğuma vakit ayırmak istiyorum falan olayı kocaman bir bahane..
Konu sahibi de bundan bahsediyor işte. Sirf calistiginiz icin, calismayan insanlari bu sekilde yargilama ve asagilama hakkini kendinizde gormeniz tuhaf oluyor. Buarada ben de cevirmenim ve ayni zamanda kpss icin dersaneye gidiyorum, belirteyim de!

baksan köydeki kadın da ev hanımı. ama özellikle git bak karadenizde bütün tarla hayvan fındık vs işleri kadınlar yapar. onlar da hiç evde oturmazlar. zamanında bütün kırsalda yaşayan kadınlar gibi. Fadime teyzeye bir diyelim ki. teyze yaradılış gereği evde evin hanımı olman lazım. tarlaya inme. o da der ki "ne fışkı yiyeceğuk o zaman"

Çocuğuyla zaman geçirmek her annenin en çok istediği şeydir. Onu başkasına bırakmadan kendi büyütmek.
Ama ben kadın olarak çalışmak zorundayım. Ayaklarımın üstünde durmak zorundayım. Bu göreceli birşey. Ama bende durumun varken niye çalışıyosun otur çocuğuna bak diyenlere karşıyım. Kusura bakmayın ama bazı ev hanimlarida bu konuda çok acımasız.
Çalışan anne olmak zor. Ama ben kadının ekonomik özgürlüğünün mutlaka olmasından yanayım. Devir öyle bir devirki kimseye güvenilmiyor. Evladinla kaliteli geçirdiğin 4 5 saat kalitesiz geçirdiğin 24 saate değer. Kaliteli zaman geçirenleri ayrı tutuyorum tabi.
Ama bende çalışan bayanlara yuklenilmesinden şikayetçiyim. Sanki çalışan kadın kotu anne. İlgisiz anne. Hic biseye yetişemeyen anne gibi gösteriliyor. Yok öyle birşey.
Ayrıca ev hanimligida hic kolay değil. Bütün kadınlara saygim var. Her anneye saygim var. Allah herkese kolaylıklar versin.

Calismalayan kadinlara kimsenin tu kaka dedigi yok. Ama bu calismayan kadinlarin boyle konu acip sanki dunyanin en ulvi gorevini basarmis gibi kendi hayatlarina ozendirmeye calismalarina anlam veremiyorum. Guya disarda ev hanimlarina olan tepkileri dert ediyorlar. Yahu sen karsi taraftan borc, maddi yardim istemedigin surece senin calismamana kim laf ediyor? Ama sen buraya konu acip "anayim ben, evimin sultaniyim, cocuk dogurdum, cocuk emzirdim, kocam bana bakmak zorunda" diye ucuz naralar atarsan, calisanlardan da tepki alirsin dogal olarak. Sen kendi kucuk dunyanda oyle mutluysan yasa. Ne diye herkes tarafindan onaylanma ihtiyaci hissediyorsun?

Yalniz, o calisan kadinlar da bebeklerini tasiyici anne vasitasiyla dogurmuyolar yani. Sizin kafanizda calisan kadin figuru ne tam anlayamadim. Ama dogurmak emzirmek sadece size has bi yetenek degil. Ev isine gelince, calisma sartlari hafif olan kendi yapiyor, agir olan da kendine yardimci olacak birini ise aliyor. Boylece baska calisan bir kadin icin istihdam saglamis oluyor. Neyse calisan kadini daha fazla anlatip calismayanlarin tepkisine maruz kalmayayim.

Bana göre olmayacak. Çünkü bayan gibi oda ömürlük söz veriyor. Aşık olma planı olan evlenmesin.

Katılıyorum. Benim dediklerim kadın icin de gecerli zaten. Kadin erkek fark etmez herkes, her duruma hazırlıklı olmak icin ve tembel bir millet olmamamiz icin çalışmalı diyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…