Ev hanımları tü kakamı yahu!

Evet destekçi bulmak icin açtım ve çokça destekleyen oldu saolsunlar. Seviyesiz yorumları dikkate dahi almıyorum. Düşüncemi yazdım ve bu benim en doğal hakkım. Katılanada katılmayanada saygım sonsuz. Ben kimseyi engellemiyorum, istedikleri gibi yine yaşasınlar. Ama toplumdaki önyargıyı daha iyi görmemi sağladı. Şuan daha rahatım.bikiyormusubuz? Evde kalmak bir hata değilmiş onun farkına vardım ve çalışmaya bir müddet daha ara verebilirim. Kimde ne değişti bilemem ama benim düşüncelerimde önemli derecede değişim oldu. Evet şuan evimin hanımıyım ve artık söylemeye çekinmeyeceğim...

İlkel komünal toplumlarda kadınlar erkeklerden daha üstündü. Erkek avlanır kadın evde ve bahçede çalışırdı. Erkeğin avlanması şansa kalmıştı doğal olarak eve yiyecek getiremeyebilirdi ama kadın her zaman yiyeceğini temin edebiliyordu. Bundan dolayı kadın daha üstündü ve soy da kadın üzerinden devam ederdi. Ne zaman ki erkek beden gücünü keşfetti, kadın üzerinde de hakimiyet kurmaya başladı. Daha sonra üretim araçlarının beden gücü fazla olan erkeğin eline geçmesiyle köleci toplumlar oluşmaya başladı. Dinlerle birlikte de kadın tamamen pasif erkeğe muhtaç duruma getirildi.

Kadın hayatın içinde olmalı. Aktif olmalı. Özgür olmalı. Erkeklerle eşitlik sadece ev işlerinin ortak yapılması anlamına gelmemeli. Bu hayatta kimseye bağımlı olmamalı, ne maddi ne de düşünce olarak.

Benim de kastettiğim şey anatomik olarak aynı olmayan iki beden aynı şeyleri yapamaz çalışan kadın evine koşa koşa gelir bebeğini emzirir yemek yapar çamaşır yıkar ya erkek? İşten gelir yemek yer çamaşırını kirliye koyar bebekle oynar(!) hani müştereklik? kadın daha çok çalıştı kadın bitti kadın pert. Ha tek ortaklık banka hesapları kadın üstüne bi de para kazandı.
O tamamen anatomik farklilik, esitlik derken toplumsal esitlikten bahsederiz genelde, ben de penisim olmadiginin farkindayim, herhalde esim de vajinam nerde diye aramiyordur

Yani konu gene çalışan bayanlara geliyorya çıldırıyorumm konu sahibi amacın neydi bu konuyu açarken anlamadım

bir de bakireler için o km kendini saklayan mal diyordu :)

abla baya relaks :)

Hiçte sıkıntılı değilim, anneannem baktı bana ve kardeşime. Annem 20 yıl devlet memurluğu yaptıktan sonra emekli oldu. Hayatım boyunca onunla gurur duydum. İlkokula gittiğim yıllarda o zaman çalışan çok kadın yoktu, ben okulda ayağa kalkıp "benim annem çalışıyor" diye hava atardım. 87 yılında ehliyet aldı, ben okuldan almaya gelirdi, havamdan yanıma varılmazdı. Onun çalışmasıyla, araba kullanmasıyla, mutfakta ki el çabukluğuyla, hem çalışıp hemde temiz ve becerikli olmasıyla gurur duydum. Şimdi 36 yaşındayım , annem emekli 59 yaşında. Onunla hala gurur duyuyorum. Hayata bakışına, dimdik duruşuna. Örnek oldu bana, benim rol modelim annemdi. İşletme okudum, beğenmedim hukuk okuyup avukat oldum. Şimdi her gün karşımda ağlayan kadınlar var. Yıllarını verdiği adamlar, şimdi onları yüzüstü bırakmış. El avuç açıyorlar onları istemeyen eski eşlerine. Şiddet görüyorlar,susuyorlar; aldatılıyorlar susuyorlar. 30 senelik evliliğini tek kalemde bitiren erkekler görüyorum. 250-300 lira nafaka ödeyerek kurtulduğuna sevinen erkekler, diğer tarafta da 250-300 lira ne yapacağını düşünen kadınlar. Hayat toz pembeyken zaten sorun yok, ama insanlar neden çalışıyor? Kadın yada erkek, gelecek için çalışmıyor mu? Emekli olurum, yaşlılığımda rahat ederim demiyor mu? Kötü günler için çalışmıyor muyuz? Ben mesleğim gereği daha çok boşanma ve tatsız olaylara tanık oluyorum. Bunun hastalığı, sakatlığı yada ölümü var. "Kocam bana bakmak zorunda" diyen kadınların bugün nelere mahkum olduğunu görmek için ille de avukat olmanıza da gerek yok. Bakın etrafınıza, hiç birşey yapamıyorsanız BDV'de açılan konulara bakın. Pek çok kadının sırf ekonomik özgürlüğü olmadığı için, ihanete,şiddete boyun eğmek zorunda olduğunu görürsünüz. Bir kadın neden kendine bunu layık görür? Evet beni anneannem büyüttü, ama annem tüm hayatım oldu. Sıkıntılı olmadım, aksine 2 üniversite mezunu, kendi ayakları üzerinde duran, kocası boşasa da, kocası hastalansa da,ölse de yıkılmayacak, çocuklarına kol kanat gerecek bir kadın oldum. Sıkıntılı bir insan olmadım, sıkıntılar karşısında yıkılmayacak kadar ve sıkıntı yaratanlara da sıkıntı yaratacak kadar güçlü oldum. Genelleme yaparken bence dikkat edin, çalışan kadınların çocuklarının tamamını sıkıntılı diye sınıflandıramazsınız. Siz bunu yaparsanız, bende evde evlendirme programını rahat izlemek için çocuğunu sokağa gönderen sorumsuz ev hanımlarının hepsini aynı kefeye koyarım, burası karışır.

[QU3 wOTE="zammbak, post: 44878983, member: 327237"]Ben eşimin ailesiyim eline bakmıyorum zaten. O bana ve çocuklarına bakmak zorunda. Calışmaya zorlayacaksa evlenmesin, kendine güvenmeyen insanla işim olmazki[/QUOTE]

o zaman dua edinki eşiniz karakterli olsun.
bakın size bir örnek arkadaşımın annesi. 60ından sonra ortada. nedenmi. kocsı çalıştırmamış. güvence yok. adam altmışından sonra 40 ında bir kadın buluyor netten. ve boşanıyor. kadın ortada. nafaka falanda bağlanamadı. nedeni bir araba verildi. o arabada hasarlı çıktı. 7000 liralık bir araba.
3 ev vardı adamın üstüne. hepsini o ara satmış. para nerde belli değil.
kadın küçük kızında yaşıyor şimdi. damatla.kalakala elinde 40 yıllık evliğin karşılığı 7000 lirayla.
en önemlisi ekonomik özgürlük ve güvenceniz.
hayat çok acımasız. yaşlılığınızı düşünmeniz şart

E kadın hamal olmasın zaten, öğretmen olabilir mühendis olabilir, dünyanın en iyi aşcıları erkek bu da son cümleye istinaden

Katılamıcam bu yoruma

Amcam Rusya'ya çalışmaya gittiğinde inşaat şantiyesindeki işçilerin yarıya yakınını kadın olarak görünce küçük çaplı bir şok yaşmış. Kaynakçı, duvarcı, tesisatçı, vs. Amerika'da erkekler savaşa gittiğinden ağır işlerde bile kadınlar çalışmış, uçak yapımı, demiryolları, taşımacılık...

Kadın işi erkek işi olayının kültürel birşey olduğunu düşünüyorum. Hamallığı güçsüz kuvvetsiz erkekler de yapamaz mesela.

Yonetimle muhatap olmuyorum konular icerisinde oturup onlar yazmiyor bana fikirlerini. Sen beni durduk yere istedigin gibi elestiriyorsun her türlü çamuru atarak ben sana tek cümle yazmiyorum seni karalayacak.

Hala ve ısrarla tahammül ediliyor. Biz konu dışı bir mesaj yazsak banlanıyoruz. Bu arkadaş devamlı hakaret ediyor ama hala buralarda. Bir gün ceza vermekle olmuyor işte bu işler. Mune abla bir bak lütfen.

Elbette bana endekslenemez bu durum. Sen görümcene indirgedin diye ben kendimden örnek verdim. Tabi ki de Çalışan/ çalışma şartları/ özlük hakları bunlar bir mozaik ..

Mesleklerimizin artılarını görüp saçma yükümlülükleri de Tolere edebiliriz diye düşünüyorum ayrıca

Yonetimle muhatap olmuyorum konular icerisinde oturup onlar yazmiyor bana fikirlerini. Sen beni durduk yere istedigin gibi elestiriyorsun her türlü çamuru atarak ben sana tek cümle yazmiyorum seni karalayacak.
Çünkü karalayacak birşey bulamıyorsun, buyur karala.

Valla samantha sana akıl sır erdirmek zor zenaat bacım
Dolu dolu hakaret edip sonra ne var bunda ayol demek gerçekten anlaşılması zor hareket :)

Zaten o da göğsünü gere gere 1 güncük ceza aldım ne var ki diyor. İkinci üyeliğini de ekliyor. Oldu görüşürüz

Anatomik farklilik var diye muhendis olamiyor muyuz, doktor olamiyor muyuz? Sanki butun erkekler hamal veya insaat iscisi te Allahim ya

aynı şeyleri yaşamışız egem.şimdi hergün dışarıda yemek yiyecek param var ama iş işten geçti birkere.
benim gelinim lise mezunu muhasebeci ve maalesef evlendiğinden beri,işten çıkmayı düşünüyor.bazı kadınların,çalışmak işine gelmiyor.zannediyor ki,işten ayrılınca,hergün avm ler de dolaşacak,öğlene kadar yatacak.parayı düşünen yok.evlendim ,kocam bana baksın mantalitesinde.oysa ki kazın ayağı öyle değil.her hafta kuaföre gidiyorsan,ay da bir gideceksin.öyle her beğendiğini alamayacaksın,annene babana harçlık verirken,eşine sormak zorunda kalacaksın.vb.

ev hanımı olmanın getirdiği avantajlar,götürdüklerini yanında hiç kalır.

Anatomik farklilik var diye muhendis olamiyor muyuz, doktor olamiyor muyuz? Sanki butun erkekler hamal veya insaat iscisi te Allahim ya
Olamıyosun demedik eve geldiğinde napıyosun kocalar gibi yatamıyosun hayat müşterek deyimini hiç sevmem yok öyle bi dünya ne oluyosan ol bacım banane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…