Ev hanımları tü kakamı yahu!

[QU3 wOTE="zammbak, post: 44878983, member: 327237"]Ben eşimin ailesiyim eline bakmıyorum zaten. O bana ve çocuklarına bakmak zorunda. Calışmaya zorlayacaksa evlenmesin, kendine güvenmeyen insanla işim olmazki

o zaman dua edinki eşiniz karakterli olsun.
bakın size bir örnek arkadaşımın annesi. 60ından sonra ortada. nedenmi. kocsı çalıştırmamış. güvence yok. adam altmışından sonra 40 ında bir kadın buluyor netten. ve boşanıyor. kadın ortada. nafaka falanda bağlanamadı. nedeni bir araba verildi. o arabada hasarlı çıktı. 7000 liralık bir araba.
3 ev vardı adamın üstüne. hepsini o ara satmış. para nerde belli değil.
kadın küçük kızında yaşıyor şimdi. damatla.kalakala elinde 40 yıllık evliğin karşılığı 7000 lirayla.
en önemlisi ekonomik özgürlük hayat çok acımasız. venceniz. yaşlılığınızı düşünmeniz.
[/QUOTE]

Benim demek istedigim bu oky.
Valla kendimi Sgk uzmani Ali Tezel gibi hissediyorum bu basliklarda.
55 60 indan sonra dimdizlak kalma ihtimalleri var hala ohh ev haniminiyim modunda olanlara aklim almiyor.
Naparsaniz yapin kardesim deyip kestirip atmak en mantiklisi.

[QU3 wOTE="zammbak, post: 44878983, member: 327237"]Ben eşimin ailesiyim eline bakmıyorum zaten. O bana ve çocuklarına bakmak zorunda. Calışmaya zorlayacaksa evlenmesin, kendine güvenmeyen insanla işim olmazki

Yalnız benim

o zaman dua edinki eşiniz karakterli olsun.
bakın size bir örnek arkadaşımın annesi. 60ından sonra ortada. nedenmi. kocsı çalıştırmamış. güvence yok. adam altmışından sonra 40 ında bir kadın buluyor netten. ve boşanıyor. kadın ortada. nafaka falanda bağlanamadı. nedeni bir araba verildi. o arabada hasarlı çıktı. 7000 liralık bir araba.
3 ev vardı adamın üstüne. hepsini o ara satmış. para nerde belli değil.
kadın küçük kızında yaşıyor şimdi. damatla.kalakala elinde 40 yıllık evliğin karşılığı 7000 lirayla.
en önemlisi ekonomik gü hayat çok acımasız. venceniz. yaşlılığınızı düşünmeniz.
[/QUOTE]

Yalnız benim durumum biraz daha farklı. Kocam bana bakmak zorunda diyip sadece evde oturmuyorum. Yine çalışma planım var, mesleğim var. Hala okumaya devam rdiyorum ki birbirinden çok bağımsız meslekler. İkisinide kullanabilirim yani. Eşim bu süreçte elbette destek olacak bana, çünkü bende manevi anlamda destek oluyorum ona. Birgün çalışmaya başlarsam yine iş bölümü olacak. Çünkü hayat müşterek.

Hala ve ısrarla tahammül ediliyor. Biz konu dışı bir mesaj yazsak banlanıyoruz. Bu arkadaş devamlı hakaret ediyor ama hala buralarda. Bir gün ceza vermekle olmuyor işte bu işler. @Mune abla bir bak lütfen.

Kime ne hakareti etmişim? Göstersene bi. Farkli bir düşünceye karşı toleransiniz bu iste: Dışlamak, suçlamak, ayrımcılık yapmak.

Kendi adıma seviyesiz bir yorumda bulunmadım ben sadece kızıyorum burda çalışan bayanların çocukları ile az ilgilendiğini hatta dengesiz bir üye annenin haricinde büyüyen çocukların sıkıntılı olduğunu çok emin olarak yazdı bu ne cürett
bu sizin tercihiniz burda belirtmenize gerek yoktu evde kalmak tabikide hata değil demekki sizin kafanızda soru işaretleri varmış netleştirmek için konu açmışsınız kimse 4 aylık bebeğini bırakıp işe gitmez bunu bilin benimde ihtiyacım olmasa bende çalışmazdım belki nerden bileceksiniz ve şu konunuzu kapatında daha fazla gerilmeyelim

Ama yine söylüyorum, eşini çocuklarını ortada bırakacak adam (bana göre adamda değil) evlenmesin. Bence topluma bu yönde farkındalık olusturmalı. Kadın kimsenin kölesideğil, iater çalışır ister evinin hanımı olur

Olamıyosun demedik eve geldiğinde napıyosun kocalar gibi yatamıyosun hayat müşterek deyimini hiç sevmem yok öyle bi dünya ne oluyosan ol bacım banane
Evde bir ev hanimi varsa adam eve gelince yatar, hayat musterek ya is bolumu yapilmis ya,siz dediniz bunu ben demedim.

Çünkü karalayacak birşey bulamıyorsun, buyur karala.

Açıp senin konularını mı okuyum şimdi senin gibi? Yönetime mi sikayet edeyim çocuk gibi? Sana bisey dedigim bile yok benim ortaya yazdığım lafı evirip cevirip beni hedef haline getiriyorsun. Cevap vermesem bile yapiyorsun. Igrenc yorumlarimi görmek istemeyenler göz ardi etsin beni. Hayatin gerceklerini erkeklerin zihniyetlerini göz ardı ettiginiz gibi.

Olamıyosun demedik eve geldiğinde napıyosun kocalar gibi yatamıyosun hayat müşterek deyimini hiç sevmem yok öyle bi dünya ne oluyosan ol bacım banane

Kocamda yatmıyor ki, ben yemeği ocağa koyarken o masayı hazırlıyor. Ben masadan kalkıp çocukları yıkarken o mutfağı topluyor. Çocuklar yattıktan sonra da birbirimize vaktimiz kalıyor. Hafta sonu kahvaltı hazırlamak bana ait, eşim çocuklarla ilgilenir. Kahvaltı sofrasını ben toplarım, eşim evi süpürür. Ben yerleri siliptoz alırken o banyoyu temizler. Hatta fayans aralarının kirlenmesinden nefret ettiği için 15 günde 1 mutlaka aralarını fırçalar. Ben ütü yaparım o akşam yemeği için mangalı hazırlar (hafta sonları)...Bizde hayat müşterek...Dışarı çıkılacaksa da hep beraber çıkılır, gezilir. Herkes bir değil...

Dikkate aldığıma göre yorumunuzu seviyesiz bulmamışım. Yine söylüyorum konu derhal kapanabilir. Ben kimsenin hayatına yorum yapmıyorum, yapsam o da suç olacaktı ki asla yapmam zaten. Yazmaktan yoruldum ama bende çalıştım ve yine çalısmayı düşünüyorum. Ama bu benim evimin hanımı olarak yagırganmamın önüne geçmiyor ki yorumlardan da görüyoruz.

Kime ne hakareti etmişim? Göstersene bi. Farkli bir düşünceye karşı toleransiniz bu iste: Dışlamak, suçlamak, ayrımcılık yapmak.
Tam da söylediğiniz gibisiniz.

Farklı hayatları aşağılıyorsunuz, sonra da başkasını ayrımcılıkla suçluyorsunuz.

Kendi hayatınız tabii ki size en güzeli gibi gelebilir.

Ama zıt durumlar neden küçük görme sebebi olsun ki?

Tepeden bakarak mı mutlu oluyorsunuz acaba?

İşte bence sıkıntı burda adam çocuklara bakmak zorunda da bir başka yetişkine neden bakmak zorunda avda nereye kadar bakmak zorunda

Örneğin çocuklar büyüdü işi gücü var adamın kadına bakma yükümlülüğü devam edecek mi

Adam ömür boyu mu bakacak

Kanunlar örneğin evet diyor ama adam kendisi ile eşit bir bireye neden baksın ömür boyu

Bir kişi iki kişiye bakmak için daha çok çalışmak zorunda kalmaz mı herkes kendine baksa daha az çalışma ile daha refah hayat olmaz mu

Ben baskasinin insafina kalmaktan korkarim. Ailem bile olsa bu yapamam. Ben ev hanimlgini kucumsemiyorum ama bilerek calismak istemeyenler esleri sorun cikarinca, param yok gidecek yerim yok, aileme siginti olamam onlarin da durumu yok diyince uzulmuyorum da. Hic icim sizlamiyor bu kisilere. Bilincli okutulmayan, calismasi engellenen, aileden dayatmayla boyle gorenler haric tabi..

Erkekler de tüm hayat icin en basindan öngörülü olamiyorlar. Belki 10 yıl sonra baskasina aşık olcak. Belki o da calismaktan sikilcak falan...

Ben senin profiline bile bakmadım, değil ki konunu okumak
Buraya taşınıp alıntı yapılmışsa görmüşümdür o ayrı
Uzun uzun her yorum yapanın geçmişini araştıracak vaktim de yok sabrım da
Ama burdaki cevaplarında yetti, hakkında az çok fikir sahibi olmama
Evet ağzın çok bozuk ve ben bundan rahatsız oluyorum. Bana olması şart değil birçok kesime hakaret ettin, polemik bile suçken hakaretin daha ağır cezası olması gerektiğini savunuyorum. Bunu da ilgili yönetime söylüyorum gizlice değil ulu orta buraya yazdım. Şikayet dediğin öyle olur ya da kib yaparsın ben yapmadım ama kiblik insansın vesselam.
Sen değil başkası da ağzını bozsa ona da aynılarını yaparım, seni de tanımıyorum onları da ama terbiye evet benim için çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…