Valla hiç bir erkekte ev işi yapıyım ağlayan cocugu susturuyim karima yardım ediyim zihniyeti yok yardım istediginde bile banane benim gorevimmi diyip kavga ediyolar o yüzden kadınlarda çalışmak zorunda değil.Değiller
Sizde ev işini tek başınıza yapmak zorunda değilsiniz.
Çalışan kadın olunca hem evi idare edip hem çocuk bakmıyorsun ama. Maddi sıkıntı yoksa Eve temizlikçi geliyor çocuğun yükünüde eşit şekilde paylaşıyorsun. İllaki annenin çocukla daha fazla ilgileneceği zamanlar olacaktır. Çalışmayan bayanlarda daha çok dediğin gibi oluyor çünkü evde olduğu için o onun görevi haline geliyor. Ve eşine sen yap sen bak diyemiyor bütün gün evdesine geliyor konu.Ne zamandan beri karısına çocuğuna bakıyor diye kocalar zavallı oluyor. Pardonda bunları da yapmicaksa ne işe yarıyor bu erkekler. Kadın hem evi idare edicek hem çocuk büyütücek hemde calisicak yok ya başka kadın bunları yaparken eşitlik oluyor erkek bi calisicak diye köle oluyor. Hiç bi kadın istemiyorsa çalışmaz onun zaten görevleri var her erkekte mecbur bakıcak hiçbirine acimiyorum bakmakla yükümlüler .
Valla hiç bir erkekte ev işi yapıyım ağlayan cocugu susturuyim karima yardım ediyim zihniyeti yok yardım istediginde bile banane benim gorevimmi diyip kavga ediyolar o yüzden kadınlarda çalışmak zorunda değil.
Peki madem. Kendinizi öyle görüp kıyaslıyorsanız bir şey diyemem.
Çalıştığın işe göre değişir. Ama evde duran bir kadın için her gün sürprizlerle doludur . Mesai hiç bitmez efenim öyle bir lüks yok bugün cumartesi pazar dur bütün gün yatayım olmuyor malesef. Ama çalışırsan çalıştığın için haftasonu ev işi yapması gerekse bile müsmaha gösterilebiliyor yapmayıversin canım denilip göze batmıyor e çalışıyor para kazanıyor sonuçta. Ev hanımlığı bacasız sanayidir. Çalışkan kadın her alanda çalışır işteyse işte evdeyse evde . tembel kadın işte arazi olmaya bakar evde ki kadın da kıçında pijama elinde kumanda yan gelir yatar. Olay birazda bu esasen.Cidden çalışan bir erkek/kadın kadar çalıştığınıza inanıyor musunuz?
Dediğin gibi 'maddi sıkıntı yoksa' istanbulda hemen hemen herkesde bu sıkıntı olduğundan herkes temizligini kendi yapıp kendi çocuğuna kendi bakıyor.Çalışan kadın olunca hem evi idare edip hem çocuk bakmıyorsun ama. Maddi sıkıntı yoksa Eve temizlikçi geliyor çocuğun yükünüde eşit şekilde paylaşıyorsun. İllaki annenin çocukla daha fazla ilgileneceği zamanlar olacaktır. Çalışmayan bayanlarda daha çok dediğin gibi oluyor çünkü evde olduğu için o onun görevi haline geliyor. Ve eşine sen yap sen bak diyemiyor bütün gün evdesine geliyor konu.
Çalışıp çalışmamak tercih meselesi tabi
Valla hiç bir erkekte ev işi yapıyım ağlayan cocugu susturuyim karima yardım ediyim zihniyeti yok yardım istediginde bile banane benim gorevimmi diyip kavga ediyolar o yüzden kadınlarda çalışmak zorunda değil.
Bende onu diyorum işte zaten çalıştığın zaman çocuğa da sen bakiyorsun evide sen idare ediyorsun üstüne bide niye çalışıyım ki erkenden çöküp yipranmak icinmi. Neymiş erkek eve çocuğa para getirmek zorundamiymis kolemiymis o evet bakmak zorunda.Çünkü çalışmadığınız için o görev sizin. Hem eşiniz işten yorgun gelsin hem de çocukla mı ilgilensin? Zaten siz ev işlerini yapmak cocuklarla ilgilenmek için çalışmaktan vazgeçmiyor musunuz? Calışmıyorsanız bu sizin göreviniz.
Çalıştıgınız halde böyle herşeyi eşinden bekliyorsa erkek orda bir yanlış vardır tabiki.
Ben bu uretme konusuna su noktada kizmistim; calisanlar uretiyor olabilir evet,ama bu diger insanlari 'hayatta amaci olmayan, bi eseri olmayan' kisiler olarak gorme hakkini vermez.. Biri yazmis da 'hayatta amaci olmali insanin'.. Calismayan tum kadinlar bos beles insanlar mi oluyor?Calisiyorum uretiyorum diye hava atanlar da sabahtan aksama kadar online niyeyse. Ne uretiyorsunuz sormasi ayip? Kadinlar kulubunde begeni mi ?
Bende onu diyorum işte zaten çalıştığın zaman çocuğa da sen bakiyorsun evide sen idare ediyorsun üstüne bide niye çalışıyım ki erkenden çöküp yipranmak icinmi. Neymiş erkek eve çocuğa para getirmek zorundamiymis kolemiymis o evet bakmak zorunda.Çünkü çalışmadığınız için o görev sizin. Hem eşiniz işten yorgun gelsin hem de çocukla mı ilgilensin? Zaten siz ev işlerini yapmak cocuklarla ilgilenmek için çalışmaktan vazgeçmiyor musunuz? Calışmıyorsanız bu sizin göreviniz.
Çalıştıgınız halde böyle herşeyi eşinden bekliyorsa erkek orda bir yanlış vardır tabiki.
Tam da aklımdan geçenler bunlardı. Merak ediyorum eşinin eline bakmak istemeyip de çalışan kadınlar, acaba eşleriniz olmadan şu an ki standartlarda yaşayabilirmisiniz? Hani eşim olmasa da varım diyorsunuz ya, onu soruyorum.Ev hanımıyım ve çatır çatır para kazanıyorum....
Aşçı
Temizlikçi
Kreş
Sekreter
Hemşire
Psikolojik danışman
Masöz
Her işini ev rahatlığında karşılıyorum daha ne olsun...aslında aldığım para az bile ama tanıdık indirimi yapıyorum
Tüm bunları parayla yaptırmaya kalksa ohooo 24 saat çalışsa yetmez
Kiskancligin disa vurumuna cok guzel bir ornek olmusCalisiyorum uretiyorum diye hava atanlar da sabahtan aksama kadar online niyeyse. Ne uretiyorsunuz sormasi ayip? Kadinlar kulubunde begeni mi ?
Yahu oyle yaziyorlar ki sanki uzay araci tasarliyorlar.Ben bu uretme konusuna su noktada kizmistim; calisanlar uretiyor olabilir evet,ama bu diger insanlari 'hayatta amaci olmayan, bi eseri olmayan' kisiler olarak gorme hakkini vermez.. Biri yazmis da 'hayatta amaci olmali insanin'.. Calismayan tum kadinlar bos beles insanlar mi oluyor?
Kesinlikle bakmak zorunda.. Simdi dine cekmis diycekler de sorun degil.. Kendi dusuncemi aciklamak icin soyluyorum bunu.. Calismak dinen erkege farzdir,kadina degil.. Kadin da elbet duruma gore calisabilir ama farz kilinmamistir, zorunlu tutulmamistir.. Hatta erkegin evlilik yapabilmesinin sartlarindan biri de evine bakabilecek gucte olmasidir.. Simdi 'erkek kole mi' sorusu, bana cok klise ve zorla ve gereksizce esitlige kasmak(cunku burda fitraten esit olmayan bi durum yok)olarak geliyor,kusura bakilmasin..Bende onu diyorum işte zaten çalıştığın zaman çocuğa da sen bakiyorsun evide sen idare ediyorsun üstüne bide niye çalışıyım ki erkenden çöküp yipranmak icinmi. Neymiş erkek eve çocuğa para getirmek zorundamiymis kolemiymis o evet bakmak zorunda.
Ben bu uretme konusuna su noktada kizmistim; calisanlar uretiyor olabilir evet,ama bu diger insanlari 'hayatta amaci olmayan, bi eseri olmayan' kisiler olarak gorme hakkini vermez.. Biri yazmis da 'hayatta amaci olmali insanin'.. Calismayan tum kadinlar bos beles insanlar mi oluyor?
Bende onu diyorum işte zaten çalıştığın zaman çocuğa da sen bakiyorsun evide sen idare ediyorsun üstüne bide niye çalışıyım ki erkenden çöküp yipranmak icinmi. Neymiş erkek eve çocuğa para getirmek zorundamiymis kolemiymis o evet bakmak zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?