Ev hanımları tü kakamı yahu!

Zahmet olmayacaksa tekrar alayım soruyu

Ihtimaller uzerine hayatimizi planlayamayizki,oyle bir durumda basimizin caresine bakariz ,boy ll e hayatmi gecer yahu

Büyüklerin dediği gibi kolunda her zaman altın bir bileziğin olacak yani güvencen, meslek gibi bir güvencede yok şu zamanda bir kadın için. Bir mesleğin olsun ama ister meslekli ev hanımı ol çocuğun başında ol, hayat neler getirir bilinmez zor zamanda bi yolunu bulur mesleğini yaparsın evini geçindirirsin kimseye minnet etmezsin. Kimine çocuk bakmak daha zor gelir iş hayatı tatlı gelir evde biri bakıyordur zaten çocuğuna eve geliosun yemek hazır her yer temiz sen geliosun çocuğunla 1 saat kaliteli vakit geçirip yatıyorsun çalışmak zorunda olmayıp böyle çocuk bakmayı tercih edenlerde var.

Amaan cherry kime diyorsun bunlari. Burda "esim sinirlendi, tokat atti" gibi konularda "eh sende dirdir ediyorsun" yada daha klasik "isten dolayi streslidir o" gibi cevaplar geliyor. Ve halen evlenirken kv'delerinden seksi don almasini bekleyen kadinlar bu cherry. Sonrada gelmisin kadin-erkek esitliginden bahs ediyorsun.

Gercekten azimine hayranim fakat bosuna enerjini harciyorsun cherry'im. Asla anlamazlar bizi.

Yorumlarıma dikkat ederseniz hiç birinde
kadın evde oturmalı ibaresini kullanmadım. Kadın üretmeli ama işe gitmiyor diye yagırganmamalı.
"Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır." demişsiniz. Allah korusun eşiniz çalışamayacak duruma geldi veya vefat etti, siz de biricik evlatlarınızla eşsiz kaldınız. Hayat bu, erken yaşta göçüp gidebilir. Bu durumda ne olacak peki? Burada insanlar kadının çalışmasını savunurken birçok açıdan bu durumu değerlendirerek bunu savunuyorlar. Tercihler yapılırken hayatta başa gelebilecek olumsuz şeyleri de göz önünde bulundurmak lazım. 35-40 yaşından sonra iş bulmak hele ki bir kadın için çok zor, gençler için bile bu kadar zorken... Bulunur, bulunmaz değil ama hayat standartları ne olacak? Hadi sizde biraz tecrübe var, eğitim var. Biz istiyoruz ki genç kızlarımız nasıl olsa kocam ya da ailem bana bakmak zorunda diye düşünüp de eğitimlerine devam etmemeyi tercih etmesinler. Şimdi sizin karşınızda lise eğitimini tamamlamış bir genç kız olsa ve üniversite okuyup okumama, çalışıp çalışmama konusunda kararsız kalmış olsa ve gelse size sorsa, ona ne dersiniz? Eğer bir kadın kendine güveniyorsa, çok geniş açılı düşünebiliyorsa, bu hayatta 35 yaşında eşi vefat etse ve kendisi 2 küçük çocukla kalsa, başına öyle bir durum gelecek olursa hemen toparlanıp çocukları için çalışmayı göze alabiliyorsa, hemen ayağa kalkabilecek gücü varsa tamam, çalışmamayı tercih etsin. Eğer ki bu kadının çözümü, eşim vefat etti, çocuklarım da var, bize bakacak birini bulup yeniden evleneyim kafasındaysa ben bu klavyede iki kelime daha yazmak için kendimi yormam.

Not: Eşim bakmak zorunda dediğiniz için boşanma durumunu söylemedim çünkü boşanma durumunu söylesem bu defa nafaka vererek bakmak zorunda şeklinde bir görüş beyan edilebilir.

Sorumu sadece merak ettiğim için sordum fakat lütfen takdir-i ilahi demeyin rica ediyorum, başınıza geldiğini varsayarak cevap verirseniz sevinirim. Takdir-i ilahidir, hayatın ne getireceği belli olmaz tarzı cevaplar tam kaçış cevaplarıdır çünkü.

[QUOTsektörün nar, post: 44879927, member: 180516"]mesajınızda böyle bir düşünceniz olduğundan bahsetmemişsiniz ayrıca iş hayatı için 5 yıllık bir ara bile çok şey farkettirmez mi ?[/QUOTE]

Her sektorun alışma süreci vardır. Ben bilgisayar mezunuyum ve aynı zamanda çizim yaparım. Alt yapım var, programların sürümlerini öğrenmekte 1 hafta civarı alır.

Zahmet olmayacaksa tekrar alayım soruyu
"Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır." demişsiniz. Allah korusun eşiniz çalışamayacak duruma geldi veya vefat etti, siz de biricik evlatlarınızla eşsiz kaldınız. Hayat bu, erken yaşta göçüp gidebilir. Bu durumda ne olacak peki? Burada insanlar kadının çalışmasını savunurken birçok açıdan bu durumu değerlendirerek bunu savunuyorlar. Tercihler yapılırken hayatta başa gelebilecek olumsuz şeyleri de göz önünde bulundurmak lazım. 35-40 yaşından sonra iş bulmak hele ki bir kadın için çok zor, gençler için bile bu kadar zorken... Bulunur, bulunmaz değil ama hayat standartları ne olacak? Hadi sizde biraz tecrübe var, eğitim var. Biz istiyoruz ki genç kızlarımız nasıl olsa kocam ya da ailem bana bakmak zorunda diye düşünüp de eğitimlerine devam etmemeyi tercih etmesinler. Şimdi sizin karşınızda lise eğitimini tamamlamış bir genç kız olsa ve üniversite okuyup okumama, çalışıp çalışmama konusunda kararsız kalmış olsa ve gelse size sorsa, ona ne dersiniz? Eğer bir kadın kendine güveniyorsa, çok geniş açılı düşünebiliyorsa, bu hayatta 35 yaşında eşi vefat etse ve kendisi 2 küçük çocukla kalsa, başına öyle bir durum gelecek olursa hemen toparlanıp çocukları için çalışmayı göze alabiliyorsa, hemen ayağa kalkabilecek gücü varsa tamam, çalışmamayı tercih etsin. Eğer ki bu kadının çözümü, eşim vefat etti, çocuklarım da var, bize bakacak birini bulup yeniden evleneyim kafasındaysa ben bu klavyede iki kelime daha yazmak için kendimi yormam.

Not: Eşim bakmak zorunda dediğiniz için boşanma durumunu söylemedim çünkü boşanma durumunu söylesem bu defa nafaka vererek bakmak zorunda şeklinde bir görüş beyan edilebilir.

Sorumu sadece merak ettiğim için sordum fakat lütfen takdir-i ilahi demeyin rica ediyorum, başınıza geldiğini varsayarak cevap verirseniz sevinirim. Takdir-i ilahidir, hayatın ne getireceği belli olmaz tarzı cevaplar tam kaçış cevaplarıdır çünkü.

Kusura bakmayın ben yemek yapmak işe temizliği üretmek olarak görmüyorum. Toplasam 3-4 saat sürecek olay ile eşimin sabahın köründe gidip saatlerce yorulduğu olayı bir tutamam. Ama benim düşüncem tabi. Sizinkine de sayıı duyarım

Bunların hepsi taktir-i ilahidir. Kimse başına ne gelecek bilemez. Temkinli olmalı fakat tamamen olumsuza endekslenmemeli. Ben mesleğim varken okuyorum, bunun icin okuyorum zaten.

Ihtimaller uzerine hayatimizi planlayamayizki,oyle bir durumda basimizin caresine bakariz ,boy ll e hayatmi gecer yahu

Hayat dediğiniz şey ihtimaller toplamı zaten. :)
Özellikle çocuğu olan bir kadının bu ihtimalleri düşünmemek gibi bir lüksü yok.

Boşuna mı okudun o kadar diyorlar dimi :))

Yaptığı yemek, temizlik sadece kendi aile bireylerine fayda sağlayan faaliyetler. Topluma fayda bunun neresinde? Mahalleyi doyurmuyor ki. Doyuruyorsa ayrı konu.

E tabi canim orasi oyle am rahat 9-10 sene calismamk demek oluyor bu. O kadar ara verdikten sonra insan zaten isindeki degisimleri yakalayamaz bu sartlarda is bulmakta skinti olur. Ben simdi coluk cocuk yokken gece gunduz calisiyorum.Dogmamis cocugum icin gelecek olusturuyorum. Cocuk olunca hem kolej parasini hemde diger ihtiyaclari katsilayabilecek duzeyde olurum insallah. Hemde onun her aniba ortak olmus olurum. Tabi is hayatndanda tamamen uzaklasmam belki evden danismanlik filan gun de 2-3 saat

Çünkü onlar biricik evlatlarına ve karılarına bakmakla yükümlü zavallı kölelerdir. Bir de hem evde yatıp hem de eşinin emeğini parasını elinden tamamen alıp eşine harçlık verenler varmış. Yazık o kocalara. Cidden çok yazık. Nerde eşitlik

su kadar net konusayım kesınlıkle ev hanımı olmak zor zanaat. neden mı cunkuuu ızındeyken daha ıyı anladım calısan bayanın ev ısı vs konusunda bı bahanesı vardır hep. mesela ben cok yogunum yapamıorum sunu bunu dıorum yada ertelıyorum ama ev hanımı evde dıye butun ısler tıkırında gıtme zorunlulugu var ınsaların gozunde. yapmazsan evın dagınıksa pasaklı damgasını yersın alım allah. zor zor ev hanımlıgı daha zor

Benim annem keşke çalışsam diyor en azından kıçımın üstüne otururdum biraz der hep :)) 3-4 saat mi? :)

yine mevzu ev hanımı yatıyora geldi...
kaç tane ev hanımı istediği zaman yatıp istediği zaman kalkıyor merak ediyorum..
birde üniversiteye gitmemiş küçük yerlerde yaşayan kadınlar var onlar para kazanmak için ne yapsın hayat buyuk şehirlerden ibaret değil herkesin de devlet memuru falan olmak gibi bir şansı yok...
bütün ev hanımları yan gelip yatmıyor birçoğu maddi getirisi olmasa da bir şeyler üretmeye gayret ediyor

Ben hayatta herşeyin takdiri ilahi olduğuna inananlardanım. Yani Rabbim kulunun rızkını verir. Ama yatarak alabileceğimi ummuyorum tabiki. Öncelikle Allah muhafaza eşim vefat ederse, maaşı var. Ama olmasa dahi baba maaşı diye birşey var devlette. Ha bunlar çokta önemli değil. Çünkü ben boş durmuyorum, okumaya, üretmeye çalışıyorum. Mesleğim var çok şükür. Zaten kadınlar evde yatsın kicaları baksın demiyorum. Herkes üretsin fakat bakış açısı kadın evde oturmaz olmasın. Yada koca eline bakmamak icin çalışmak olmasın

Benim annem keşke çalışsam diyor en azından kıçımın üstüne otururdum biraz der hep :)) 3-4 saat mi? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…