• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev hanımları ve harçlık ?

9 yıldır evliyim eşimden 1 defa da olsa para istemedim maaşını aldığı gün getirir elime verir allah razı olsun.her ay düzenli olarak ödemeler listem ve market listem hazırdır gider alışverişimizi beraber yaparız.kalan parayı ben bilirim idarede bendedir.parayla pulla hiç işi olmaz gerekince benden ister.ben tutumlu olan tarafım eşim biraz daha rahattır.dengeyi sağlıyoruz böylece.eve birşey alınacaksa yada harcama yapılacaksa oturur beraber karar veririz.cebinde kaç parası olduğunu her zaman bilirim amaaaa o benim kenara yaptığım birikimi bilmez,zamanı gelipte ortaya çıkarttığımda hem çok şaşırır hem de mutlu olur.:)

eşim maaş kartının ek kartını çıkarttı bana ..bir de 2 tane ek kredi kartım var ..ihtiyacım neyse alıyorum sağolsun eşim nereye harcadın demez hiç, bende aile bütçemizi düşünerek harcama yaparım tabi savurmam...hiç sıkıntı yaşamadım bu konuda :16:

eşim maaş kartının ek kartını çıkarttı bana ..bir de 2 tane ek kredi kartım var ..ihtiyacım neyse alıyorum sağolsun eşim nereye harcadın demez hiç, bende aile bütçemizi düşünerek harcama yaparım tabi savurmam...hiç sıkıntı yaşamadım bu konuda :16:

vay be ne eşler var şanslısın
nasıl sormuyor harcamalarını o kadar rahat harcama yapabiliyor musun yani

ben kendim calistigim icin ihtiyaclarimi ve mutvak masrafini ordan karsiliyorum, parttime calistigim icin cok bir sey kazanmiyorum, allah bereket versin yine de, ehliyetimi yapiyorum bu aralar.. amaaaaaaaaa yeni evliyken, hele de kaynanamlarla otururken, cebimde bes kurusum yoktu yalana gerek yok... ben de cok özenmisimdir, kazanclarini ve masraflarini ortak hesaptan yapanlara, bi ek kart cikartmaya gittik, banka hesap numarasinin degismesininin gerektigini söyledi, sirf bu sebepten yapmadi pasa.. ben de kendime hesap actim ve maasim kendi hesabima geldi o günden sonra.. bu konu benim icin de cok hassas... cok zoruma da giden seyler oldu, halen de oluyor..

Yeni evliyken calisiyordum cok rahattim para konusunda. Aslinda ben babamdan bile para istememeye utanan bir insandim ki kocan elin adami ondan istemek daha cok koyar insana diyo dusunurdum ama sagolsun esim paran varmi diye sorar surekli. Aylik belli bi miktar harclik verirki is yogunluguna gore degisir bu miktar. Kira faturalar vs. Hesabindan kesiliyo market alisverisinide birlikte yapariz ben bu aralar ekmek almaya bile cikamiyorum minik yavrum hasta olmasin diye :) gunluk ihtiyaclarimizida esim gelirken alir sagolsun :)

vay be ne eşler var şanslısın
nasıl sormuyor harcamalarını o kadar rahat harcama yapabiliyor musun yani

canım eksiğim neyse alırım makyaj malzemesi,krem v.s görüp beğendiğim bir kıyafeti de alırım zaten gelir gider durumumuzu bilirim her yönüyle ...eşimede gösteririm saklı bişey almam zaten, ama şimdiye kadar niye aldın ettin demedi ..diğer alışverişleri beraber yaparız ev için ,giyim alışverişini de... belkide şanslıyım bilmiyorum ...çok şükür :34:

yazdıklarınızı okudum hanımlar herkesin durumu birbirinden farklı,en iyisi gelire göre hareket etmek :48:

Valla size imrendim,ben çalışıyorum ve çok borcumuz var,tüm maaşım borçlara gidiyor. :(

Biz şöyle çözdük harçlık sorununu; evde bir kutumuz var,eşim hergün kontrol eder içinde ortalama 50 tl olacak kadar para bırakır.Eksilmişse tamamlar. Evin alışverişini,giyim vs gibi alışverişleri birlikte yaparız zaten.Bunun dışında o yokken acil bir şey lazım olur ya da ne olur ne olmaz diyede bir kutu çözümü bulduk.Yoksa ben ondan bitsede asla isteyemezdim zaten:6:

11 yıl olacak evleneli 0cak2013 de evlendiğimden hamile kalana kadar çalıştığım için..

paralar ortaya konurdu...borç harc giderdi...kartla alışveriş yapar cebimize belli bir miktar harclık alırdık ki ben işe servisle gittiğimden o para bile kalırdı...abur cubur almaz sigara içmezdim..kahvaltımıda evde hazırlar çıkardım...

hamiş kaldım ikizlere işten çıktım dengeler değişti..

şimdi ise eşim ev kredisi faturalar varsa taksitleri düşer....banada 600 tl para verir ev ve çocuklar için...

bende evde satış yapıyorum eşim içgiyimci ara sıra oradan satışım olursa kenara koyarım

ama genel ihtiyaçlarımı 600 tl den harcarım.....birde ayda ekstra 50 tl verir taksitlerim için

makyajı seven biriyim eğer kullandığım ürün indirimdeyse alırım...tek tek alırsam ayda bütcemi sarsmaz....çocukllarım kılık kıyafeti çoğunlukla hala hediyler gelir..bizde alırz tabi...onlar büyüdüpündede borçlar azaldığında onlara gider diye düşünüyoruz...

ama maddi yük ağır olduğundan indirimdeki marketlere giderim takip ederim...asla büyük marketten alışveriş yapmam real..migros vs. gibi çok pahalılar...mahalle arasındaki büyük marketlelrde çok daha ucuz aynı ürünler....

işte semte ve yaşadığınız şehre göre geçim şartları değişir....bizdede para komutu bendedir....kıscası

benim eşimde esnaf olduğu için belirli bir gelirimiz yok sorsamda söylemiyor zaten bana her pazartesi 150 verir mutfak alışverişini fln yapıyorum pazardı marketti onun dışındaki kişisel ihtiyaçlarımı oğlumun masraflarıda var tabi okula gidiyo kredi kartıyla yapıyoruz oda 200 ü buluyo zaman zaman değişiyo işte böyle geçinip gidiyoruz

Harçlık almak ne demek ya çocuk gibi,ne kadar paramız varsa ortadadır masrafları karşılarız çoluğa çocuğa kendimize ne gerekiyorsa makul bir şekilde kredi kartı yada nakitle alırız,eşim memur standart bir gelirimiz var ama böyle işte..hatta bir keresinde eşim sen benden para istersen bu çok hoşuma gider demişti ama direkt isteyemem canım benim o benden ister bazen...

Ben harçlık almıyorum çünkü kasa bendedir getirir bana verir gerekli ödemeleri yaparım ayırırım falan filan bana hesap bile sormaz para konusunda bana mantıklı gelen şeyi alırım ama ben açıkcası ona sorarım naapdığını çünkü bizde tutumlu olan benimdir

Kredi kartı kullanıyorum. Acil durumlar taksi vs içinde ayrıca nakit bulundururuz evde belli bir miktar.
Bu kira mevzusuna bende rastladım birkaç tanıdıgımda ama karı koca emekliler ve kirada daileri var. bir dairenin kirasını adam eşine veriyor oda genelde kızlarının ceyizlerini vs taksite bağlamış bu bana makul geldi açıkçası.

Son düzenleme:
Kredi kartı kullanıyorum. Acil durumlar taksi vs içinde ayrıca nakit bulundururuz evde belli bir miktar.
Bu kira mevzusuna bende rastladım birkaç tanıdıgımda ama karı koca emekliler ve kirada daileri var. bir dairenin kirasını adam eşine veriyor oda genelde kızlarının ceyizlerini vs taksite bağlamış bu bana makul geldi açıkçası.

kira geliri olunca iyi oluyor. hele ki hanimlara veriliyorsa kira her ay maaşa bağlanmış gibi para geliyor. benim babamların kirada iki dairesi var. iki kirayi da annem alır. mutfak masraflarıni ve kendi kişisel masraflarıni da bu paradan karsilar.faturalar filan babamdan olur. annemin parası bitince ne kadar lazımsa babamdan alır para.

eşimle para konusunda sıkıntımız yok çok şükür.benim eşim maaşı aldığı gibi bana verir ben ona harçlık veririm.... böylece hem eşim

gereksiz harcamalar yapmaz hemde biriktirme olanağımız artar.(eşimin cebinde hiç para durmaz hemen harcar). alışveriş vs eşimle

yaparız bazı özel eşyalarımı da alırım eşimle onun dışında kuaför falan gerektiğinde kendim harcarım eşim paranın hesabını yapmaz.

:))kızlar eşleriniz ne kadar iyiymiş ya benim eski sevgilim bana demişti ki aldığın maaşı bana getireceksin ben sana ordan maaş vericem.herşeye ben karar vericem ne alınacak ne olacak ona göre birikimimizi yaparız diyordu..eskisi gibi çok kıyafet alamazsın diyordu bana ay o kadar üzülüyordum ki..sonuçta şuan istediğim şeyi alıp giyebiliyorum beyefendi bana böyle diyordu şimdiki aklım olsa oğlum ben bakarım sanaaa derdim dert etme bu kadar..o zamanlar saf gibi susuyordum salaklığıma yanayım..burdaki bayanlara helal olsun valla..ben öyle desem valla neler yapardı bana.paralar bende dursun falan diyecek olsam asla kabul etmezdi:)neyseki aldattı ve ayrıldık..şimdi tüm parasını karı kıza ve içkiye yatırıyormuş salak..

gerçi konuda ev han ımı denmiş ama ben aylık kendime 200 lira nakit ayırıorum:)
çalışıorum eşimde çalışıyo.... oda kendine 200 lira ayırır birlikte ortak verdik bu kararı bunun içine benzin parası dahil diil:)
ikimizde sadexce kendi kişisel ihtiyaçlarımız için kullanıoruz:=)işteyken ikimzizinde paraya pek ihtiyacı olmuyo genelde çalışma hayatı dışında harcıoruz....
herkes hesabında 200 olcak şekilde bırakıp parasını getirio ortaya dağıtılan dağıtılıo kalanda birikim için ayrılıo:)

ben ayda 50 lira alırım ama kıyafet için falan ayrı verir eşim:6:

Ben de ẢYri pảra alirim ésimden,hẻr zâmn sunu dẻr senin pảran ảyri cebinde dủrmali,canin ne ístiorsa almalisin,ảkadslrinla kahveni icmelisin yêmgini yêmelisin,mutfak másraflari icinse ảyri pảramiz vảrdir kutuda,yalniz ben ésimin tam mâasini bilmiorum,yani tahminen biliorum da net deil,âma onun dísinda bỏrcumuzu,ney nẻeye gidior,aylik hảrcamalarimiz ne kdr hépsini biliorum.ÂMa gêcn gün canim sen tam olarak ne kadar mâas aliorsun đedigimde bundan pek hóslanmadi,biliorsun zaten neden sỏuorsun,sen de calissaydin ben sâna sỏrmazdim,tüm hảrcama,giderlerimzi biliorsun zaten diye.Bilmiorum bu nỏrmal mi.

Back
X