- 23 Ağustos 2012
- 51.850
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.489
- 898
- Konu Sahibi Dandinidastana2
-
Gonullu calisabilecegim yerleri arastiracagim ciddi ciddi tesekurler.ozguven kaybimi yerine koyabilirsemO kadar çok ki yapabileceğin şeyler. Delimisin sen üzülüyorsun ise yaramiyorum diye. Yurt dışındayım ben kan verme kampanyasında kan verirken yanımdaki bağışlayıcıyla sohbet ederken peşine takılmaya karar verdim, gel zaman git zaman bir baktım elimde sıcak çorba kış ayazında yardım dağıtıyorum. Bu öle bir tatmin duygusu ki dünyada yapabileceğin hiç bir kariyer bu hazzı vermez sana. Tatilde türkiye'de lösev e gittim mesela her şehirde büroları var. İnternetten bul yaşadığın şehirdeki adresi. Gönüllü olucam de, o kadar çok yardıma ihtiyaç var ki görsen şaşarsın. Sene içinde losevde satılması için bir sürü buzdolabı magneti yaptım bez çanta diktim oyuncaklar ördüm, taaaa buradan postaladim. Geliri çocuklara ve ailelerine dağıtılıyor ihtiyaç doğrultusunda. Çevrende çocuk hastanesi varsa oraya git. Hasta çocuklara yardım et. Küçükler hasta yatakta onlara kitap okuyan insanlara muhtaç mesela. Yada yaşadığın yerin muhtarına git. Anlat gönüllü olarak ne yapabileceğini. Sokak hayvanları derneklerine üye ol. İmkanın ne durumda bilmiyorum ama yapacak çok ama çok şey var sen yeter ki iste
Cocuk var mi bilemedim de, yaslari buyukse birlikte disarida bir sürü aktiviteler var arastirin. Bunun yanisira cocuklari okula vs gonderdikten sonra tek basiniza da tonla aktivite yapabilirsiniz, is bulup çalışabilirsiniz bu yasta hala anne-koca diktesi cekmek zorunda degilsiniz ki..ayrica sizi calistirmiyorlarsa maddi durumunuz iyi mi? Yani iyiyse yine avantaj.. yeni cevreler kurslar toplantilar vs katilin takilin, ev islerine yardimci ayarlayin.. cok yuzeysel yazmissiniz durumunuz tam olarak ne? Oturduğun yerden biktim demekle olmaz ki degismez yani hicbir sey. Bana gunler kisa geliyor 4,5 aylik anneyim tonla yapacak isim gorusecek insanim var. Kisir donguye girmissiniz kirmak sizin elinizde.Ev hanimligindsn ve eziklik duygusundan biktim.gittigim hrryerdr ve her ortamda akranlarimin ve akrabalarimin calisiyor olmasindan bitmek tukenmek bilmeyrn is hayati anilarini dinlemekten.anlatacak bisey bulamamaktan(ev usleri haric).HATTA sadece dinleyici olmaktan ote gidememektrn.bombos ve sıkıcıcı monoton hayatimdan.hizmetci gibi butun gun is yapmaktan.konusmayi ve muhabbet etmeyi bile unutmaktan.etrafimdakilerin komsu teyzelerden ote gidemeyisinden(onlari cok seviyorum bu arada).
Bitmis tukenmis ozguvenimden.beni hayatim boyunca hep asagilayan ve calistirmayan annemden.calistirmayan ve kisiligimi yok eden kocamdan.herseyden nefret ediyorum
Böyle düşünmeyin bende ev hanımıyım gelir düzeyimiz çok şükür yerinde ama evde sıkılmamak için hobi olarak dikiş dikiyorum vakit nasıl geçiyor anlamıyorum bile bi uğraş bulun evinizde evinizi güzelce temizleyin yemeğinizi yapın duş sonrası bi kahve ooohh temizlik hastasıyım bu aradaEv hanimligindsn ve eziklik duygusundan biktim.gittigim hrryerdr ve her ortamda akranlarimin ve akrabalarimin calisiyor olmasindan bitmek tukenmek bilmeyrn is hayati anilarini dinlemekten.anlatacak bisey bulamamaktan(ev usleri haric).HATTA sadece dinleyici olmaktan ote gidememektrn.bombos ve sıkıcıcı monoton hayatimdan.hizmetci gibi butun gun is yapmaktan.konusmayi ve muhabbet etmeyi bile unutmaktan.etrafimdakilerin komsu teyzelerden ote gidemeyisinden(onlari cok seviyorum bu arada).
Bitmis tukenmis ozguvenimden.beni hayatim boyunca hep asagilayan ve calistirmayan annemden.calistirmayan ve kisiligimi yok eden kocamdan.herseyden nefret ediyorum
Hayir bir ise yararim diye esimin akli gidiyor.ya yeni insanlar tanirsam.ya guclenirsem.ya ayaklarimin ustunde durursam .o zaman onu birakma ihtimalim artar.anneme gelince ben onun icin komsuculuk oynuyacagi.onun eglencesi gorevindeyim.calisirsam kimle komsuculuk oynucak.emekli olunca cani sıkılırBen sizi anlayamadım bu kadar rahatsızsınız çalışın madem. Annem izin vermiyor sonra kocam izin vermiyor diyerek çalışmamayı kabullenmişsiniz şimdi madem bu kadar sıkıntıdasınız değiştirmek yine sizin elinizde. Siz muhtemelen hiçbir şey yapmayıp hep çalıştırmıyorlar diye şikayet ederek yaşayacaksınız
Lutfen bugüne bugün 4 bin maaşı olan canım elticim hakkında konusken destur cekmeliyiz. Holding CEO'su atım parcalmak halt etmiş koskoca ortmen o. Her seferinde 4 bin maaşım var diyor,abla hosgeldinle başlıyor muhabbet ne ara maaşa geliyor bilemiyorum. En son okulda ogretmen,benim evimde elti,kaynana evinde gelin sifatindasin dedim küstü bağa : (Taşlayacaklar şimdi amaaltı üstü öğretmen o da, holding CEOsu mu , çok nitelikli bir iş mi yapıyor atomu mu parçalıyor...kendisine böylece söyleyin
10 yildir calisma hayatina giremiyorsaniz bu kadar ezikleneceginize kendinize baska bir amac, ugraş belirleseydiniz en azindan. 10 yildir bir adim atamamis ve baska konularda da vir arpa boy almayip "ezigim" diye soylenen bir insanin sıkıcı olmama ihtimali yok zaten. İşe girip iş anilarini anlatmayla duzelecek bisey degil bence sizdeki.
Baska seylerle ugras diyenlere eve girmiyorum, aktifim diyorsun sonra da "ev işinden baska konusacak biseyim yok" diyorsun. Eve girmeyecek kadar aktif olan insanin iş anilarina ihtiyaci olmazdi bu kadar.
Siz aile, evlilik hayatindan memnun degilsiniz, olay tuketici olmak degil, belli ko sadece iş konusunda degil her konida kisitlaniyorsun ve eline para gecsin derdindesin sadece, dolayisiyla cicek ekmeyle, baska biseyle olmaz sizin ki umarim calisabilirsiniz.
Öğretmenler bu mesaja alındıTaşlayacaklar şimdi amaaltı üstü öğretmen o da, holding CEOsu mu , çok nitelikli bir iş mi yapıyor atomu mu parçalıyor...kendisine böylece söyleyin
YL mezunuyum ev hanimi olmak istiyorum ahsgshs
Ama sey boyle sabah yogaya gidicem, oglen kahve icicem arkadaslarimla aksam cocuklari kresten alicam oyle ev hanimligi
Mesele vakti nasil degerlendirdigin degil.zaten vaktim dolu geciyor.calissam ancak bu kadar yorulurum.mesele benim cevrem bir sekilde benim gibilerle degil tamamen calisanlarla dolu.haliyle muhabbetlerde ona gore.bana gore daha ozguvenli ve bakimlilar.dolu dolular.eziklik bundan geliyor.insanlari hemcinsleri eziyor once.kotu bile hissetseler disariya guclu gorunerek.oysa benim yerimde olmak isteyen coktur eminim.esim her isime burnunu sokan her seye maydonoz baskin kisilik.son bir deneme yapicam.ya kircam kabugumu zira yok oldugumu hissediyorum.yada bosanicam.
İşe yaramama duygusu o kadar okuyup çalışmamak küçükken eleştirdiğim ev kadınlarından oldum ben de. Ölsem gözüm arkada kalmaz yaşama amacı bulamıyorum çalışsam amaçlarım olurdu çok sıkılıyorum ben de çok. Kendimi bu hayatta mutlu edemedim diye çocuk yapmak istemiyorum. Olsaydı oyalanırmıydım yoksa daha da mı bunalırdım bilmiyorum
Ablacım şu yazdıklarınız İsveçte Norveçte olsaydık geçerli olurdu
Ama bizim toplumda kadına aileden baskı var, toplumdan baskı var, işdünyasında ayrım var...yani bir şeyler yapmak isteyip de yapmak için kadınların çabalaması gerekiyor öyle hemen hop diyince olmuyor. Kadın da usanmış baskıdan artık yeter demiş. Çalışmak istiyorum demiş. Bize düşen tek şey haklısın bacım demek olur bu kadar. Kadın çalışmak istiyorsa istiyordur o kadar, şimdi bunu evhanımlığı çok harika sen eksiksine vb yerlere çekmeye hiç hiç gerek yok.
Bütün bunları ben de İstanbul/California/Marsilya güneşi altında yapmak istiyorum.
Su marinaya yat baglayan herifler bir beni bulmadi ahhhhh beeeeeee
Hayir bir ise yararim diye esimin akli gidiyor.ya yeni insanlar tanirsam.ya guclenirsem.ya ayaklarimin ustunde durursam .o zaman onu birakma ihtimalim artar.anneme gelince ben onun icin komsuculuk oynuyacagi.onun eglencesi gorevindeyim.calisirsam kimle komsuculuk oynucak.emekli olunca cani sıkılır
İyide çalışanlar da ev hanımlarının işini yapıyor sonuçta ütü çamaşır yemek temizlik vs...sizde çalışan insanların yapmaya fırsat bulamadıkları yüzlerce şey yapabilirsiniz ...kendimden örnek vermek gerekirse (seyahat,kuran kursu,İngilizce kursu,ehliyet kursu yüzme,plates,yoga,altıngünü,çocuğumuneğitim hayatını yakından takip etmek)Ev hanimligindsn ve eziklik duygusundan biktim.gittigim hrryerdr ve her ortamda akranlarimin ve akrabalarimin calisiyor olmasindan bitmek tukenmek bilmeyrn is hayati anilarini dinlemekten.anlatacak bisey bulamamaktan(ev usleri haric).HATTA sadece dinleyici olmaktan ote gidememektrn.bombos ve sıkıcıcı monoton hayatimdan.hizmetci gibi butun gun is yapmaktan.konusmayi ve muhabbet etmeyi bile unutmaktan.etrafimdakilerin komsu teyzelerden ote gidemeyisinden(onlari cok seviyorum bu arada).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?