Ev hanimligindan biktim.eziklik duygusundan biktim

Simdi ablacim pekcok evhanimi var burda ama cogunlugu sizin gibi kotu hissetmiyor.

Oncelikle soyleyecegim sey su, eger ciddden calisip ekonomiye katilmak istiyorsaniz calisin para kazanin nokta. Nasil bir is oldugu size kalmis.

Ote yandan, is bulsaniz bile size saygisizca davranan insanlara had bildirmeniz ayrice gerekli. Bence kotu hissetmenizdeki bir etken etrafinizdaki insanlarin kocanizdan baslayarak, size saygisiz tutumlari.

Is bulun, para getirin olmazsa kocaniza tekmeyi koyarsiniz en kotu olasilikla.

Gonullu calisabilecegim yerleri arastiracagim ciddi ciddi tesekurler.ozguven kaybimi yerine koyabilirsem

Cocuk var mi bilemedim de, yaslari buyukse birlikte disarida bir sürü aktiviteler var arastirin. Bunun yanisira cocuklari okula vs gonderdikten sonra tek basiniza da tonla aktivite yapabilirsiniz, is bulup çalışabilirsiniz bu yasta hala anne-koca diktesi cekmek zorunda degilsiniz ki..ayrica sizi calistirmiyorlarsa maddi durumunuz iyi mi? Yani iyiyse yine avantaj.. yeni cevreler kurslar toplantilar vs katilin takilin, ev islerine yardimci ayarlayin.. cok yuzeysel yazmissiniz durumunuz tam olarak ne? Oturduğun yerden biktim demekle olmaz ki degismez yani hicbir sey. Bana gunler kisa geliyor 4,5 aylik anneyim tonla yapacak isim gorusecek insanim var. Kisir donguye girmissiniz kirmak sizin elinizde.

Böyle düşünmeyin bende ev hanımıyım gelir düzeyimiz çok şükür yerinde ama evde sıkılmamak için hobi olarak dikiş dikiyorum vakit nasıl geçiyor anlamıyorum bile bi uğraş bulun evinizde evinizi güzelce temizleyin yemeğinizi yapın duş sonrası bi kahve ooohh temizlik hastasıyım bu arada ne mutlu ediyorsa onu keşfedin herşeye olumlu bakın ben biraz keyfime düşkünüm herkesin yapısı farklı ama hiç sıkılmam günlerce evden çıkmasam bile pozitif olun bence sizi yıpratan aşşağlıyan kim varsada mesafe koyun hepsi bu

Hayir bir ise yararim diye esimin akli gidiyor.ya yeni insanlar tanirsam.ya guclenirsem.ya ayaklarimin ustunde durursam .o zaman onu birakma ihtimalim artar.anneme gelince ben onun icin komsuculuk oynuyacagi.onun eglencesi gorevindeyim.calisirsam kimle komsuculuk oynucak.emekli olunca cani sıkılır

Taşlayacaklar şimdi ama altı üstü öğretmen o da, holding CEOsu mu , çok nitelikli bir iş mi yapıyor atomu mu parçalıyor...kendisine böylece söyleyin
Lutfen bugüne bugün 4 bin maaşı olan canım elticim hakkında konusken destur cekmeliyiz. Holding CEO'su atım parcalmak halt etmiş koskoca ortmen o. Her seferinde 4 bin maaşım var diyor,abla hosgeldinle başlıyor muhabbet ne ara maaşa geliyor bilemiyorum. En son okulda ogretmen,benim evimde elti,kaynana evinde gelin sifatindasin dedim küstü bağa : (

10 yildir calisma hayatina giremiyorsaniz bu kadar ezikleneceginize kendinize baska bir amac, ugraş belirleseydiniz en azindan. 10 yildir bir adim atamamis ve baska konularda da bir arpa boy alamayip "ezigim" diye soylenen bir insanin sıkıcı olmama ihtimali yok zaten. İşe girip iş anilarini anlatmayla duzelecek bisey degil bence sizdeki.

Baska seylerle ugras diyenlere eve girmiyorum, aktifim diyorsun sonra da "ev işinden baska konusacak biseyim yok" diyorsun. Eve girmeyecek kadar aktif olan insanin iş anilarina ihtiyaci olmazdi bu kadar ve kendini ezik olarak tanimlamazdi.

Siz aile, evlilik hayatindan memnun degilsiniz, olay tuketici olmak degil, belli ki sadece iş konusunda degil her konuda kisitlaniyorsun esin tarafindan ve eline para gecsin derdindesin sadece, dolayisiyla cicek ekmeyle, baska biseyle olmaz sizin ki umarim calisabilirsiniz.

Ablacım şu yazdıklarınız İsveçte Norveçte olsaydık geçerli olurdu
Ama bizim toplumda kadına aileden baskı var, toplumdan baskı var, işdünyasında ayrım var...yani bir şeyler yapmak isteyip de yapmak için kadınların çabalaması gerekiyor öyle hemen hop diyince olmuyor. Kadın da usanmış baskıdan artık yeter demiş. Çalışmak istiyorum demiş. Bize düşen tek şey haklısın bacım demek olur bu kadar. Kadın çalışmak istiyorsa istiyordur o kadar, şimdi bunu evhanımlığı çok harika sen eksiksine vb yerlere çekmeye hiç hiç gerek yok.

Mesele vakti nasil degerlendirdigin degil.zaten vaktim dolu geciyor.calissam ancak bu kadar yorulurum.mesele benim cevrem bir sekilde benim gibilerle degil tamamen calisanlarla dolu.haliyle muhabbetlerde ona gore.bana gore daha ozguvenli ve bakimlilar.dolu dolular.eziklik bundan geliyor.insanlari hemcinsleri eziyor once.kotu bile hissetseler disariya guclu gorunerek.oysa benim yerimde olmak isteyen coktur eminim.esim her isime burnunu sokan her seye maydonoz baskin kisilik.son bir deneme yapicam.ya kircam kabugumu zira yok oldugumu hissediyorum.yada bosanicam.

YL mezunuyum ev hanimi olmak istiyorum ahsgshs
Ama sey boyle sabah yogaya gidicem, oglen kahve icicem arkadaslarimla aksam cocuklari kresten alicam oyle ev hanimligi

Bütün bunları ben de İstanbul/California/Marsilya güneşi altında yapmak istiyorum.
Su marinaya yat baglayan herifler bir beni bulmadi ahhhhh beeeeeee

Esiniz cok cok saygisiz ve asagi cekici bir tip. Biraz para biriktirin, sonra da bir bakin olmazsa bosanin.

25 yıl iş hayatının ardından 4 aydır ev hanımıyım; başlarda aynen senin gibi hissettim, hatta kocam sabahları işe giderken vicdan azabı çektim. Çocuğum yok ama bir kedi kızım var, artık evimle daha rahat ilgilenebiliyorum ama hayatı ev işi olarak algılamıyorum, evimi seviyorum ama bir de kütüphanem var. Yıllardır detaylı zaman ayıramadığım felsefe tarihine vaktim var artık. Uzun çalışma hayatımın ardından komşular ve ev gezmeleri pek bana göre değil , benim için önemli olan zamanı verimli kullanmak. Eskiden hem çalışıp hem evin içinde yoruluyordum, şimdi daha iyi hissediyorum. Namazlarımı vaktinde kılabiliyorum, kendime bakabiliyorum. Mesela bu yaz gün ışığını ne kadar özlemiş olduğumu fark ettim, çalışırken sabah çık akşam gel mevsimin bile farkında olmuyor muşum, yıllardır ilk defa iş yaparken kan ter içinde kalmak bile hoşuma gitti ve evde dikiş dikiyorum, geniş geniş zamana yayarak kışlık hazırlıklar yapıyorum kendini depresyona itme, sadece zamanını güzel değerlendir. Severek çalıştım yıllarca ama fark ettim ki hayattan çok şeyi kaçırmışım, kendine bunu yapma.

Baski yok demiyorum ama 10(on) YİL. Bir insan cidden biseyi bu kadar cok istiyorsa 10 yil oturup annem asagiladi, kocam izin vermedi diye beklemez. Calismak en cok boyle baski altindaki kadinlara gerekli bence.

Devamli asagilanip, kisitlandigi aile ve evlilik hayatinda evde oturmak harika filan degil elbette ama ya kabullenip kendine baska kafa dagitacak motive edecek seyler bulacakti bu surede ya da bu boyle olmaz diyip işe girecekti. Meslege 10 yil ara verip sonra işe girmek kolay mi? Kaldi ki hala işe girebilecek gibi de durmuyor.

Ev hanimligi cok harika sen eksiksin demiyorum. Ezik hissetmesinin, sıkıcı hissetmesinin sebebi ev hanimligi degil diyorum baska dertler de var.

Bütün bunları ben de İstanbul/California/Marsilya güneşi altında yapmak istiyorum.
Su marinaya yat baglayan herifler bir beni bulmadi ahhhhh beeeeeee

Valla gunlerdir tekne turu, partisi vb derken ben de diyorum ki Guney Turkiyeden tekne sahibi genc adaylara duyrulur buradan cok guzel ev hanimligi yaparim

Eğer çalışmak istiyorsanız bu sizin elinizde. Eşinizi de annenizi de hayatınıza fazla müdahil etmişsiniz. Her şeyin farkındasınız madem bunu değiştirmek için bir şeyler yapmalısınız yoksa bir ömür bu şekilde sürer gider

İyide çalışanlar da ev hanımlarının işini yapıyor sonuçta ütü çamaşır yemek temizlik vs...sizde çalışan insanların yapmaya fırsat bulamadıkları yüzlerce şey yapabilirsiniz ...kendimden örnek vermek gerekirse (seyahat,kuran kursu,İngilizce kursu,ehliyet kursu yüzme,plates,yoga,altıngünü,çocuğumuneğitim hayatını yakından takip etmek)

Çalışırken hayatım çok daha yalnız ve monotondu...yıllarım iş ve yetişemediğim ev işleri sağlıksız sosyal iilişkiler arasında ezilip gidiyordu ....

Benim ailem de tutucuydu ve başka şehirde üniversite kazandigim halde ğondermediler.İngilizcesi iyi Lise mezunu olarak kaldım.Hıç calismadim ve evlendim.21 yillik evliyim ve ev hanimiyim.Asla sizin gibi hissetmedim.Surekli kendimi gelistirdim.Cok kitap okurum,kurslara katilirim,öz güvenim yaşimin yükselmesiyle tavan bile yapti :) Halk egitimin ücretsiz kurslarina katildim.Yunanca kursunda sinif 2.si oldum sertifikada.Fotograf sanati ile ugrastim.Sosyal ortamlara girdim bana uyanlarla devam ettim uymayanlari gönderdim :) Mutlu olmanin yolu ev kadini,iş kadini olmak degil ! Çözüm kendimizi sevmekle başliyor .Yola burdan başlarsanız önünüz açık .

O sıkılmak değil o parasızlık ben çalışyorum ama muhabbetim işimle ilgili olmaz mesela. Zira zaten tüm gün kafan isinle dolu bi de ne gerek var muhabbete konu etmeye. Biraz kurslar aktiviteler gezmek dolaşmak iyi gelir size. Ha bu arada evi de temziliyorum yemek çamaşır bulaşık ütü de. Cok içinden çıkamazsam yardımcı çağırıyorum bazen. Çalışınca daha çok yoruluyor insan emin olun. Tabi ne olursa olsun kadınların çalışması taraftarıyım o ayrı. Ne kadar yorulsa da Daha güçlü hissediyor insan o vakit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…