- 1 Haziran 2017
- 53
- 20
- 3
- Konu Sahibi Gelyarimol
-
Peki sizde simdi durumlar nasıl nasıl sabır ettiniz evde : (Cnm yeni evlendiginde 2 sene boyunca kaynanadan başka kimseye misafirliğe gitmemiş bir olarak ayda bı tane arkadaşına bı iki sefer gitmiş biriyim.annemler uzak olduğu için ayda yada 2 ayda bir görüyordum çok iyi bilirim duvarlarla konuşmayı .seni çok ama çok iyi anlıyorum çalışmama izin verilmiyorsa hobiler edin ve evde onlarla uğraş inan zaman çabuk geçiyor ozaman.
Hayır 24 yaşındayımYaşınız 17 mi?
Hayır 24 yaşındayım
Evet sabır ama baskı altında ders bile çalışılmıyo iki duvar arasında baskalarının mutluluguna ağlıyorum derse odaklanamıyorum istediğim genel geçer bölümlerde hep matematik ağırlıklı oda acıktan okuduğum icin zor evdede yalnız ögrenemiyorum diger sözel derslerdede kazanıp yükselebiliceğim bölüm yok gibi geliyo iki arada bi derede kaldım calıssam bosa gidicek gibiUniversite sınavına giricem diyince 17dir diye düşündüm :)
Belli bir yastan sonra anne babadan harçlık istemek insanı zorluyor evet ama siz üniversite sınavına girecekseniz bu yazı cokbiyi degerlendirneniz gerek.
Ben sınava gireceğim senenin yazında ygs'yi bitirip lys'ye başlamıştım. Siz de eger bir işe girmeyip sinava hazırlanırsanız daha faydanıza olur. Çünkü 2 ay para kazanmak ugruna belki de ömür boyu daha iyi bir işi kaçıracaksnz.
Sabredin bence, dersinize çalışın büyük bir azimle
Aynen benimde içim sıkılıyo boğuluyorum int de kesmiyo zamanımız bosa gidiyo pismanlıklarım artıyo bu dört duvara sıkısmıs gibiyimBi konu açmıştım ben içim sıkılıyor diye bende aynı durumdayım. Bütün gün tv internet. Arada yürüyüşe çıkıyorum ama zaman geçmiyor kafayı yiyecek gibi oluyorum...
Aynen iyi söylediniz kazansam bile gitme derlerse gidemem öyle bi ailede yaşıyorumCnm hayat sizin bahsettiğiniz gibi değil her ailede.tsmam özgürlük birey seçim filan ama
Öyle aileler var yapısı gereği ne derlerse onu yapmak zorundasindir.
Keşke sizin dediğiniz gibi hadi ozguruz deyipl isteyen istediğini yapabilse.hayat standartları çok çok farklı emin ol.
Aynen benimde içim sıkılıyo boğuluyorum int de kesmiyo zamanımız bosa gidiyo pismanlıklarım artıyo bu dört duvara sıkısmıs gibiyim
Evet çok doğru hissettiniz hicbiseye izin yok bu ailedesizler kesinlikle dogru söylüyorsunuzda
olması gerekende bu tamam ama
ben bu kızımızın ailesinin baskıcı oldugunu hissettim yazdıklarından
cünkü calısmyor ama baska seylerde yapmasına izin verilmiyor gibi...
Aynen üstümde mutsuzlugun verdigi agırlık var etrafımdaki insanları görünce hele iyice kalıyorum herkes mutlu bi yerlere geliyo bense bu geri zihniyetli ailede öylece kaldım zamanım gecmesini bile istemiyorum çünkü gecsede bisey değismiyorFilm dizi izliyrorum bilgisayardan. Bi de tv de gelin evi diye ptogram var ona bakıyorum. Akşam vakit geçiyor ama iftar edene kadar zaman geçmiyor. Çok iyi anlıyorum seni. İçime öküz oturmuş gibi öyle bir ağırlık var üstümde...
Hayır lise çoktan bitti 24 yaşındayım11.sınıf mısın?
Ailemin izin vermeme sebebi anlamsız sorsanız onlar bile cevap veremez geri zihniyet iste bilirsiniz bu dusunce yapisini disari cikma calisma evde otur sakin bir erkekle konusma aman iste namus abideleri zihniyetleriEvde çok bunaldığınız için çalışmak istediğinizi anlayabiliyorum. Ben de çalışma hayatını seven biriyim. Fakat yaşınız itibariyle şuanda önünüze üniversite gibi güçlü bir hedef koymalı ve ona odaklanmalısınız. Gelecekte iyi bir işte çalışmak istiyorsanız önce bunu halletmelisiniz. Şuanda gireceğiniz bir iş yaşınız itibariyle zaten basit bir iş olacak size pek fazla birşey katmadığı gibi sadece can sıkıntınızı giderecek aynı zamanda ciddi bir zaman kaybı olacaktır. Üniversiteye hazırlanma çabanızı da sekteye uğratacak verimli bir şekilde ders çalışmanızı engelleyecektir. İnsan sosyal bir varlık. En azından o arada yeni hobiler edinebilirsiniz. Ekonomik gücünüz uygun değilse ismekin kurslarından da yararlanabilirsiniz. Yeni sosyal ilişkiler kazanmanıza da yardımı olabilir. Bu arada ailenizin çalışmanıza izin vermeme sebeplerine değinmemişsiniz.
Oh ben valla sana imrendim bende şöle ev hayatı yaşayabilsemmm baba parasıyla gezip tozdan oh hayat bana guzel
Keske anlattiğınız gibi olsaydı
Aynen üstümde mutsuzlugun verdigi agırlık var etrafımdaki insanları görünce hele iyice kalıyorum herkes mutlu bi yerlere geliyo bense bu geri zihniyetli ailede öylece kaldım zamanım gecmesini bile istemiyorum çünkü gecsede bisey değismiyor
Ev hayatını seven varmı acaba ? ben o kadar mutsuzumki dayanamıyorum icim sıkılıyor fazla arkadaşım yok en yakın olan arkadasımda çalışmaya başladı o kadar üzgün ve umutsuzumki ailem çalışama izin vermiyo evde tursumu kurucaklar artık çalışan sosyal olan insanları kıskanıyorum elimde değil mutlu fotolara bakınca ağlıyorum onların mutluluğu değilde benim mutsuzluguma ağlıyorum varmı benim gibi evde mutsuz sonradan hayatı değişen birileri : (
Liseye zamaninda baslayamadim ailevi nedenlerden dolayi sonra zor zoruna izin verdiler okul almadi bu sefer yasın büyük diye acıktan bitirdim tam zamaninda ilk sinavda istediğim bölum olmadi ikincide gec kaldim sınava böyle hep evde gecti 6 yılPeki liseden sonraki 6 yili nasil gecirdin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?