Evet hosuma hosuma gitmiyor.. Ve ben evlilikte huzurun bozulmamasi adina bu tarz durumlarda rica edilerek, yumusak bir uslupla konusulmasini isterim. Bunun icin niye kari koca birbirine girsin?. Oldu olacak bosansinlarSiz "Kadinlar ev isine daha yatkindir. Yetistirilme biciminden kaynaklaniyordur" filan demediniz.
Yaradiliş geregi erkekler yapamiyor dediniz basbayagi. Cooook fark var arada. Yaradilis geregi erkekler ev isi yapamaz beceremez. Istiyorlarsa yapsinlar, yapmiyorlarsa evet paşadir oturur kadin cingar cikarmasin demeye de getiriyorsunuz hatta diyorsunuz. Konu sahibi eşi gibi disarda calisip para getiriyorsa, adam da eşi gibi ev isi yapacak ayni zamanda. Gayette cingar cikarilir. Hosunuza gitmese de...
Bunları yaparken hizmetçisi gibi hissetmiyorum aslında.Gece deli gibi terliyor ve fark etmiyor başucuna bırakıyorum temiz havlu bir bakmışım gece sermiş havlusunu.Baş ucu suyu kendime hep koyarım alışkanlığım var.Eşime de getiriyorum getirmişken
Valla benim de eşim sağ olsun istersem her şeyi yapar ama istersem. Kendi kendine demez ki dur bunu ben hallediyim.
Ama ben erkeklere kızmıyorum onları böyle yapan kadınlar. Sadece anneleri değil bak eşler de var böyle havaya sokan erkekleri.
Kim nasıl becermişse bu sorumluluklar kadının üstüne yapışmış kalmış.
Eşim bana bu benim vazifemmiş gibi diretse eminim ki çoookk birbirimizi yerdik.
Aşağılık demeyelim de yanlış diyelim. Küçük bir örneklem grubunu alıp genellemek yanlış. Zaten insanın çevresi genelde aynı davranışa sahip kişiler ile oruludur. Çevrede aynı örnekleri görmek mümkün. Benim de tam zıttı görüşlerim mesela. Bir de evrimle ilgili kitaplarda yazdığına göre bu olay yatkınlık değil evrimsel bir süreç ama dünya değiştiği için özellikle son 30 yıldır bu durum değişmeye başladı. Bir 20 seneye de kalkar inşallah bu görüş. Kadınların daha çok iş hayatına katılması ve çocuklarını daha bilinçli yetiştirmesi ile. Ne kadar çok olursa böyle ebeveyn süre kısalır tabii.Bilimsel gercege dayanmiyor soylediklerim, ben gozlemlerimi yorumladim. Ayrica ben anlamiyorum, bu yatkinlik meselesi kadin icin cok asagilik bir durum mu ki bu kadar sert tepkiler verdiniz? Benim yatkinliktan bahsediyor olmam kesinlikle karsi oldugum erkek oturur kadin is yapar durumunu savundugum anlamina gelmiyor!!
Arkadaşlar ben 2 aylık evliyim.Eşim yemek hazırlarken salatayı yapar balkonu yıkar hazırladıklarımı taşır...sonrasında oturur çayını getiririm balkonda sohbet eder uyuruz sonrasında...Yalnız ben evlilikte şöyle bir şey umardım...aa eşim çamaşırlarımı yıkıyor ütülüyor yemeğimi hazırlıyor önüme getiriyor çarşaflarımı değiştiriyor..bunları düşünüp erkekler bize hep müteşekkir olurlar diye düşünüyordum.Bir kaç arkadaşın konusunu da okuyunca şimdi...iyice doldum..Ne yapabiliriz kızlar...gözlerine soka soka mı yapmalıyız acaba...Bir kk üyesi arkadaşımız 2 aylık çocuğuyla uykuyu zor bulurken eşi 'baaak senden kahvaltı bile beklemiyorum uyu diye' demiş.Sinir küpü oldum ya.Neden bu bizim görevimizmiş gibi algılanıyor.Mesela kv gittiğimizde neden görümcem değil de ben kalkayım bekler eşim...Ben yaparken görümceme kalk yengene yardım et demez ama görümcem yapsın biraz da diye otursam hayatım diye kaş göz yapar...Bunun bir çözümü olmalı..Dün hafta sonuydu ve işlerimi yaptım.Perdeyle ilgili bir sorun vardı nazı tuttu yorgunum sonra yapalım mı diye.Sonra tekrar söyledim tamam gel bakalım dedi.Öfledi püfledi öyle yapmaya çalıştı yapamadı zaten.Halbuki kv der ki perde asar yemek yapar çamaşır asar yardım eder...Balkondayken dedim kendisine...Annen öyle över böyle över karına gelince öfler püflersin dedim.Sonra zaten suratım da düştü.Sarıldı öptü yorgunum ya ondan aşkım cart curt...Önüne meyve getireyim gece terleyince havlu getireyim başına suyunu koyayım...belki de ayrıntı düşünmemek ilgilenmemek gerekiyor.
evlenmeden önce bir arkadaşım bana, eşinden bir iş isterken elinde mutlaka bir iş olsun demişti. yani mesela evi süpürmesini mi istiyorsun, bunu sen bulaşık yıkarken söyle. ben bulaşıkları yıkarken sen de evi bi süpürüversen sonra birlikte otursak gibi :) bir de mesela alışverişe gittiniz önce onun isteklerini alacaksın demişti. önce ona alırsanız sonra seninle dolaşır ama önce seninkilere bakarsanız mutlaka kavga çıkar burnundan gelir demişti.
ben 7 yıllık evliyim bizde de bu ev işleri hep kriz olmuştur ama ne zaman aklıma gelse şu taktik o zaman işe yarıyor ya
bir de ben zaten avm gezmek sevmiyorum o konuda da her seferinde onunkileri önce alıyoruz o zaman ev alışverişinde de ben bir şey alacaksam da asla kriz çıkmıyor. benim gezmem gerekiyorsa da onunla gitmiyorum. (benim bir şeye ihtiyacım olduğunda 15 dk sonra kavga dövüş eve gelirdik hep) bu taktikte işe yarıyor deneyimle sabit :)
Siz de çalışıyormuşsunuz . O yüzden biraz daha fazla yardım beklemeniz normal . Haftasonu temizliği birlikte yapabilirsiniz. İlerde çocuk olunca daha fazla yardım ihtiyacı duyacaksınız çünkü . Şimdiden yavaş yavaş işe alışması iyi olur. Kv ye gittiğinizde de sizi yardım konusunda uyarması laf gelmesin yok yere bozulmasın ilişkiler diyedir belki. Çünkü sizden gelin olarak yardım beklenir karşı taraftan. Buna takılmayın yapın geçin . Görümceniz yapmıyorsa da onun ayıbı olarak kalsın.
Sanırım ben yaşlandım ve artık yeni nesil gibi düşünemiyorum
21 senedir eşimle beraberim 17 senemiz de bir kaç aya bitecek evlilikte. Bu sürenin 15 senesi çalışarak geçti. Çalıştığım dönemde birimiz yemek pişirirken, diğerimiz salata yapardı. Birimiz bulaşık makinesi yerleştirirken diğeri masadan tabak getirirdi ama bunlar görev gibi değildi de birbirine yardım amaçlıydı. Ama mesela hiç ev süpürdüğünü bilmem. Toz da almamıştır mesela. Viledayla bir iki kez ev silmişliği vardır. Gerçi ben şanslı gruptanım zira benim eşim gayet derli toplu.
2,5 senedir ikimiz de evde olduğumuzdan daha iç içeyiz. Burada da en fazla veranda yıkar, turşu kurarken sarımsak doğrar falan. Gerçi Allah var seslendiğimde gelir yardıma da, ben yapı olarak ben karıştırmıyorum galiba.
Gelelim yeni nesli anlamadığım bölüme: Ben kocasını şımartangillerdenim. Terleyince havlu da veririm, üşüyünce çorap da. Hatta genelde o istemeden ben getirmiş olurum bile. Bunu bir kere ne ayak işi , ne görev, ne hizmetçilik gibi görmedim. Ama o da ben hasta olduğumda çorbamı pişirir, hastanede refakatçi kalır.
Bu işler sanırım aradaki iletişimle alakalı. Emir kipi kullanılmadıktan sonra, emrivaki yapılmadıktan sonra, görev gibi yüklenmedikçe bence sorun yok.
O kadar uçsuz bucaksız bir konu ki.. İnsan nereden başlar bilmiyorum. Kültür, yetiştiriliş tarzı adını ne koyarsanız koyun. Bu bizim içinde geçerli. İlk aylar herşey dört dörtlük olsun istiyoruz biz de. Evim temiz olsun, 4 çeşit yemeğim olsun, tüm çamaşırlarım mis gibi koksun ütülü olsun. ee geçiyor 2-3 ay, 'ne oluyor be kölemiyim ben' moduna giriyoruz.
Bir de anneleri herşeylerini önlerine koymuş düşünsenize ..Adam yatağını ömrü hayatı boyunca 1 kez toplamamış, ne bekliyoruz ki?
AMA bu aile meselesini ben hiç anlamıyorum ve burada bazı yazılanlar gerçek mi acaba diye düşündürüyor beni. Mesela eşim görümcem varken benden asla bir şey istemez. Çayını suyunu hep küçük görümcemden ister. Ailesinin yanında beni hiç küçük düşürmedi. Belki de bu yüzden hiç sorun yaşamadık. Görümcemden istese de, oda bir kadın sonuçta. Çaylarını neden alamıyorlar ben anlayamıyorum. Gerçi dünyada bu kadar ev işi yapan ama bir okadar da söylenen başka bir ırk var mıdır onu da bilmiyorum. Adam çayını bir kez alsa, bir dahakine ben getireyim aşkım demezsem ben de neyim.
Acaba çok şey mi bekliyoruz? Eşim çocuğuyla çok ilgilenir, onu al bunu getir hiç bir zaman hayır demez ve 12 saat dışarıda çalışıyor. Yani eve 20:30'da gelip ne yapsın? Bu da var..
Sanırım tüm dünya düzeni kadının bu şekilde olmasına yönelik çalışıyor.
Disari cikip yiyoruz eger hava kotuyse ve cikasimiz da yoksa eve soyluyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?