Ev işi bayanın görevidir düşüncesi...

Evet hosuma hosuma gitmiyor.. Ve ben evlilikte huzurun bozulmamasi adina bu tarz durumlarda rica edilerek, yumusak bir uslupla konusulmasini isterim. Bunun icin niye kari koca birbirine girsin?. Oldu olacak bosansinlar

Bu davranışlarınız gereksiz fedakarlık değil bence ince düşünmektir..
Anahtar deliği tozu alan ya da ne biliyim çayın şekerini karıştırıp veren vs kadınların ciddi dertlenmeleri gerekiyor fedakarlık zannettikleri şeylerin hizmetçilik olduğu konusunda...
Yapanlar varsa da kusura bakmasınlar örnek vermek istedim sadece ..

Erkek ava gittiğinde o mağarada kalmayacaktık...

Aşağılık demeyelim de yanlış diyelim. Küçük bir örneklem grubunu alıp genellemek yanlış. Zaten insanın çevresi genelde aynı davranışa sahip kişiler ile oruludur. Çevrede aynı örnekleri görmek mümkün. Benim de tam zıttı görüşlerim mesela. Bir de evrimle ilgili kitaplarda yazdığına göre bu olay yatkınlık değil evrimsel bir süreç ama dünya değiştiği için özellikle son 30 yıldır bu durum değişmeye başladı. Bir 20 seneye de kalkar inşallah bu görüş. Kadınların daha çok iş hayatına katılması ve çocuklarını daha bilinçli yetiştirmesi ile. Ne kadar çok olursa böyle ebeveyn süre kısalır tabii.

Bu erkek kadın değil, çalışan çalışmayanla ilgili aslında. Ama anneler oğullarını prens gibi gördükçe, babalar koçum diye sırt sıvazladıkça “kadının görevi”ne dönüyor. Kadın çalışsa da, çocukta baksa hep aynı iş yüküne devam ediyor.

Evdeyseniz daha 2. ayda bunun sitemini etmeyin. Ki eşiniz zaten yardım ediyor. Kendi işini halletsin yeter. Ama çalışıyorsanız zaten düzeni buna göre kurmuş olmanız gerekiyor.

Nasıl başlarsa öyle devam ediyor .
Yeni evlendiğinde çalışıyordum (4 sene kadarda çalıştım)
Şimdi eşim çalışıyor ben doğumdan sonra evdeyim hep akşam yemeği yaparım çünkü hemen gelir gelmez yemek yiyoruz .
Sonra çay demler ..
İzinli olduğu günler çocuğa eşim bakar ses çıkarmadan bilir diğer günler uyuyamıyorum sonra uyanır oğlumu alırım emzirmeye o ara eşim kahvaltı hazırlar yemek yeriz bebeği alır onlar oynarken ben bulaşık yıkarım sonra tam oğlumun uyku saatinde ben evi süpürürken banyoyu tuvaleti yıkar toz alır sonra oğlum uyanır ben oğluma bakarken evi viledalar sonra işi bitince çocuğu alır bende çamaşır asarım bütün bir günümüzü anlattım haftalık temizlik eşimin izin günüdür hep ..
Tabi ilk lohusalık dönemlerimizde affalamadık değil ama rahata alıştırmaya gelmez o insansa sende insansın ..

Sen sikayet mi ediyorsun yoksa kocani mi ovuyosun pek anlasilmiyor:))

Sanırım ben yaşlandım ve artık yeni nesil gibi düşünemiyorum

21 senedir eşimle beraberim 17 senemiz de bir kaç aya bitecek evlilikte. Bu sürenin 15 senesi çalışarak geçti. Çalıştığım dönemde birimiz yemek pişirirken, diğerimiz salata yapardı. Birimiz bulaşık makinesi yerleştirirken diğeri masadan tabak getirirdi ama bunlar görev gibi değildi de birbirine yardım amaçlıydı. Ama mesela hiç ev süpürdüğünü bilmem. Toz da almamıştır mesela. Viledayla bir iki kez ev silmişliği vardır. Gerçi ben şanslı gruptanım zira benim eşim gayet derli toplu.

2,5 senedir ikimiz de evde olduğumuzdan daha iç içeyiz. Burada da en fazla veranda yıkar, turşu kurarken sarımsak doğrar falan. Gerçi Allah var seslendiğimde gelir yardıma da, ben yapı olarak ben karıştırmıyorum galiba.

Gelelim yeni nesli anlamadığım bölüme: Ben kocasını şımartangillerdenim. Terleyince havlu da veririm, üşüyünce çorap da. Hatta genelde o istemeden ben getirmiş olurum bile. Bunu bir kere ne ayak işi , ne görev, ne hizmetçilik gibi görmedim. Ama o da ben hasta olduğumda çorbamı pişirir, hastanede refakatçi kalır.

Bu işler sanırım aradaki iletişimle alakalı. Emir kipi kullanılmadıktan sonra, emrivaki yapılmadıktan sonra, görev gibi yüklenmedikçe bence sorun yok.

Siz de çalışıyormuşsunuz . O yüzden biraz daha fazla yardım beklemeniz normal . Haftasonu temizliği birlikte yapabilirsiniz. İlerde çocuk olunca daha fazla yardım ihtiyacı duyacaksınız çünkü . Şimdiden yavaş yavaş işe alışması iyi olur. Kv ye gittiğinizde de sizi yardım konusunda uyarması laf gelmesin yok yere bozulmasın ilişkiler diyedir belki. Çünkü sizden gelin olarak yardım beklenir karşı taraftan. Buna takılmayın yapın geçin . Görümceniz yapmıyorsa da onun ayıbı olarak kalsın.

Sadece kiz cocuklarina degil erkek cocuklarina da ev isi ogrettigimizde,cocuklar buyurken sadece annenin degil babanin da ev isi yaptigini gördüğünde belki bu algi nesiller sonra değişir

evlenmeden önce bir arkadaşım bana, eşinden bir iş isterken elinde mutlaka bir iş olsun demişti. yani mesela evi süpürmesini mi istiyorsun, bunu sen bulaşık yıkarken söyle. ben bulaşıkları yıkarken sen de evi bi süpürüversen sonra birlikte otursak gibi :) bir de mesela alışverişe gittiniz önce onun isteklerini alacaksın demişti. önce ona alırsanız sonra seninle dolaşır ama önce seninkilere bakarsanız mutlaka kavga çıkar burnundan gelir demişti.

ben 7 yıllık evliyim bizde de bu ev işleri hep kriz olmuştur ama ne zaman aklıma gelse şu taktik o zaman işe yarıyor ya

bir de ben zaten avm gezmek sevmiyorum o konuda da her seferinde onunkileri önce alıyoruz o zaman ev alışverişinde de ben bir şey alacaksam da asla kriz çıkmıyor. benim gezmem gerekiyorsa da onunla gitmiyorum. (benim bir şeye ihtiyacım olduğunda 15 dk sonra kavga dövüş eve gelirdik hep) bu taktikte işe yarıyor deneyimle sabit :)

Benim eşim hemen bana bir şeyler bakıyor avmde...giysi olayını sever ilgisini çeker ya da ev alışverişi...ilk dediğiniz taktiği bir keresinde eşim bana dedi...sen süpür ben kahvaltı hazırlayım ben kahvaltıyı toplarken de sen silersin bir an önce işimiz biter gezmeye çıkarız diye

Öyle mi dersiniz...kimisi görümcen otururken kalkma demiş bilemedim bakk

Yani ben de içimden gelerek yapıyorum ablacım eşim yap demiyor havlu su vs şeyleri..yeni nesil derken bana mı dediniz yoksa genel mi konuştunuz anlamadım

Benim eşim de özel kuvvetlerde 24 saat de çalışıyor gece de çalışıyor gündüz de...geldiğinde yine de bir şeyler yapmaya çalışıyor.Ailesinin yanında küçük düşürmese de benden bekliyor ama kardeşinden de çok şikayetçi çünkü küçüklüğünden beri iş yapmazmış hep eşim hazırlarmış kahvaltı çay...çok kızmış annesine babasına çok şımarttınız diye ama nafile

Disari cikip yiyoruz eger hava kotuyse ve cikasimiz da yoksa eve soyluyoruz.

Bilmiyorum o da ben de gün içinde dışardan yiyoruz akşam da yiyesimiz gelmiyor haliyle...bir de sürekli dışardan sıkıyor hadi ayda 1-2 tamam da...

Esine yardim etmek kelimesi bile o kadar cirkin ki, neden esim bana yardim etsin? İkimiz bu evi, bu hayati paylasiyorsak butun sorumluluklarimiz ortak olmali, ne o ev gecindirmekle yukumlu ne ben temizlemekle...
Ama erkeklere bu yuzu hemcinslerim veriyor, bana da 24 saat hizmet eden bir gonullu bulsam ben de 24 saat yatarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…