yasca buyukler varken tabiki arada ziyaret ettiginiz evde biseyler hazirlamak elimize yapismaz, ama evde baska genc bayan erkekler varsa her seyi ben yapmam, esime de cok yaptim ama artik ona da yapmiyorum, kabul ediyolar eninde sonunda kararli olmak lazim.Ben de öyle yetiştirildim annem babam ananem babaannem teyzemler elimi sıcak sudan soğuk suya sürdürmediler...ama karşı tarafta var bu gelenek maalesef...
ay ne kafa kızsın sen ya çok güldürdün beni sorun tespiti yapabiliyorum çözüm üretemiyorum ki ben de sözünle. Allahta seni güldürsün inş. sinirliydim o geçti valla.
yasca buyukler varken tabiki arada ziyaret ettiginiz evde biseyler hazirlamak elimize yapismaz, ama evde baska genc bayan erkekler varsa her seyi ben yapmam, esime de cok yaptim ama artik ona da yapmiyorum, kabul ediyolar eninde sonunda kararli olmak lazim.
Birazda annelerin yetiştirme seklinden kaynakli hatta biraz degil tamamen....anne evinde sadece erkek diye her seyi onune getirilen erkekten evlenince yardim etmesini beklemek imkansiz gibi bisey..yapsa bile aile buna sahit olursa veya duyarsa arkası kesilir emin olun...tek çaresi var bunun oda bundan sonra ki nesiller icin erkek cocuklarini gokten zembinle inmis gibi yetistirmemek kii burda biz annelere büyük gorev dusuyor
Canim bende yeni evli sayılırım 1 sene olmadi. Yemek yapmayi cok severim,ama bazen tiksinti geliyor ya da o an malzeme olmuyor insanin yapasi gelmiyor.
Yerinde olsam bazi seylerle cok ugrasmam. Mesela haftada 1 yarim gun temizlikçi al evine. Ben oyle yapiyorum. Ustelik ben calismiyorum. Saglik sorunlarim var boyun fıtığı,kanal daralmasi boyun düzleşmesi vs. Mecburum yani fenalardayim
Herseyi ince dusunme
Bir aksamda meyve yemeyiversin
Hergun yemek yapma mesela ben sahsen hergun yapmiyorum. Hatta suan disaridan soylettik yine
Herseyi bilme
Bil ama bilme bu defa nasilsa halleder diye düşünüyorlar .
Bazen yorgun ol hasta ol
Tabiki gittigin yerde misafirlikte yardim edersin ama sana kasgoz yapmasi sinir bozucu geldi bana biraz annesine artislik tasliyor bence
Gorumceler zaten hep oturur.
Benimkide hep oturuyor
Yatagini toplamaz gillerden.
Inan bu hayat cook kisa sana kimse madalya takmayacak cok dert var bu hayatta ev islerine gelene kadar. Birak biraz rahat ol.
Perde asmak erkek isi zaten yani zor.
Ben sana kendimden ornek vereyim,esim yedigini kaldırır,balkonu yikar,bazen çamaşırları toplar,topla dedigimde bazen off yine is kitledin der.. yok oyle yagma home ofis calisiyor tabi yardim edicek bu boynumla kolumla zor duruyorum
Bak seninkide yardim ediyormus.
Biz beraber degistiririz nevresimi. Yapamiyorum yorgan agir geliyor boynumdan.
Misafir gelince servisi esim yapar mesela
Cok yardim eder Allah var bazen evi de süpürür ama bazen de söylenir
Bana cok cektirdi ama başlarda umursamadi sonralari boyun agrisindan sabah agladigimi gordu vicdana geldi herhalde
Zamanla düzelir erkeklerin bazisi tembel oluyor alıştırma onu öyle
Kopegimiz var
Anlaştık mesela sabah ben aksam yani gece o gezdiriyor
Ayaklarini yikiyor kuruluyor
Başlarda yine ben yapiyordum aksamda çıkaran bendim.
Zaten yiye yiye sisko oldu artik pizza mizzada yapmiyorum evde
Simdi boyle konustuguma da bakma az evel dantel utuledim haldir haldir örttüm sehpayaben akillanmam
anlamadımhe gülüm he
o zaman çalışmakta adamın, kabul mü?
Ben bastan esime soylemistim, evlenmeden once konusulmasi gereken bi konu bence ev isleri. 4 4luk ev hanimligi bekleme benden hayatimda yemek, is yapmadim ona gore demistim. Kabul etti ve esim annesinin evinde 1 bardak cayi kendi almayan bir tipmis.
Hic oyle degil simdi. Yemegi de surekli yapmam 2 gun yapiyorsam 2 gun yapmiyorumdur.
Ben bastan esime soylemistim, evlenmeden once konusulmasi gereken bi konu bence ev isleri. 4 4luk ev hanimligi bekleme benden hayatimda yemek, is yapmadim ona gore demistim. Kabul etti ve esim annesinin evinde 1 bardak cayi kendi almayan bir tipmis.
Hic oyle degil simdi. Yemegi de surekli yapmam 2 gun yapiyorsam 2 gun yapmiyorumdur.
başlıkta demişsiniz ya en işi kadının diye.anlamadım
başlıkta demişsiniz ya en işi kadının diye.
bende diyorum ki 'çalışmakta adamın, kabul mü?'
bende kime demişseniz ona dedimmev işi kadınındır diye düşünen erkeklere seslendim ben.ev işi kadınındır nokta demedim ki
Kadın ya da erkek fark etmez. Taraflardan biri çalışıyor ise, diğeri evde ise elbette evde olanın daha çok ilgilenmesi gerekiyor ev işleri ile. Zira evde ev işi yapan kişiye, işleri bitince hadi şimdi de dışarıda çalış demiyorsak, dışarıdan yorgun gelen kişiye de dışarıdaki iş bitti şimdi de ev işlerini yap demek vicdansızlık oluyor.
Her iki kişi de dışarıda çalışıyor ise, ev işleri elbette ortak olmalı. Hafta sonu temizlik birlikte yapılmalı. Eve gelindiğinde ne iş varsa ortak yapılmalı. Zira ikisi de çalışıp yoruluyor.
Ancak ben haftada bir gün evine yardımcı alan, çocuğunu kreşe gönderen ev hanımlarının "ama erkekler de ev işi yapmalı" diyerek işten gelen eşlerine iş itelemelerine sinir oluyorum. Böyle bir örnek var çevremde. O kadar da değil yahu. Evet hayat müşterek. Evet işin ne olduğuna bakmaksızın, cinsiyet gözetmeksizin ortaklaşa yüklenmeli tüm işleri. Lakin ben iş hayatının ne kadar yorucu ve stres yüklü olduğunu bilen eski bir çalışan, yeni ev hanımı olarak eşim işten geldiğinde ondan iş yapmasını beklemiyorum. Hasta veya yorgun isem zaten ben söylemeden destek olur. Ancak şu an hayatımızda uygulanan iş bölümü; o dışarıda çalışıp para kazanıyor ben ise evin ve çocuğun sorumluluğunu üstleniyorum. Çalışmaya geri döndüğümde eskisi gibi ortak yapacağız ev işlerini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?