Ev işi bayanın görevidir düşüncesi...

Ben de öyle yetiştirildim annem babam ananem babaannem teyzemler elimi sıcak sudan soğuk suya sürdürmediler...ama karşı tarafta var bu gelenek maalesef...
yasca buyukler varken tabiki arada ziyaret ettiginiz evde biseyler hazirlamak elimize yapismaz, ama evde baska genc bayan erkekler varsa her seyi ben yapmam, esime de cok yaptim ama artik ona da yapmiyorum, kabul ediyolar eninde sonunda kararli olmak lazim.

Birazda annelerin yetiştirme seklinden kaynakli hatta biraz degil tamamen....anne evinde sadece erkek diye her seyi onune getirilen erkekten evlenince yardim etmesini beklemek imkansiz gibi bisey..yapsa bile aile buna sahit olursa veya duyarsa arkası kesilir emin olun...tek çaresi var bunun oda bundan sonra ki nesiller icin erkek cocuklarini gokten zembinle inmis gibi yetistirmemek kii burda biz annelere büyük gorev dusuyor

aynen öyle...kv bana bir keresinde birini örnek verdi...geldiğinde kahvaltıyı hazırlar balkonu yıkar camaşırları asar diye ama ben yapmam yani hee ne güzel dedim geçtim

işte eşimin annesi çalışan bir anne ve kardeşi de iş yapmazdı eşimin.Eşim o yüzden hep kendi işini kendisi görürdü.Şimdi bana gelince biraz rahatladı gibi...

İşte senin görevin diyecek bir adamla evlenmemek gerek bana göre. Kadını kendinden aşağı gören hizmetçi gören adamlara tahammülüm yok. Utanmadan bunu nasıl söyler. Bu saçma düşünceyi derhal değiştirin yoksa çocuk olunca o da sizin göreviniz olur. Ve Çocuk bakmak gerçekten çok yorucu. Kp im aterkil diye kendisini fazla ciddiye almam bir de eşim böyle olsa Allah korusun. Böyle insanlara asla tahammülüm yok

Bilmiyorum canım ya biraz nazlanmam gerekiyor haklısın...

Siz olayı çok abartmışsınız havlu başucu suyu falan ama yine yardım ediyor sizin ki.kv nizde bence görümce varken direk sizin kalkmanıza hiç gerek yok.bence ev işi kadınındır düşüncesi tamamen bizim kültürümüzle alakalı bi durum.Türk kültüründe var bu ama kadınlarımız çalışma hayatına atıldıkça yavaş yavaş bu düşünce de azalıyor gibi :)

Ben bastan esime soylemistim, evlenmeden once konusulmasi gereken bi konu bence ev isleri. 4 4luk ev hanimligi bekleme benden hayatimda yemek, is yapmadim ona gore demistim. Kabul etti ve esim annesinin evinde 1 bardak cayi kendi almayan bir tipmis.
Hic oyle degil simdi. Yemegi de surekli yapmam 2 gun yapiyorsam 2 gun yapmiyorumdur.

Ee yemek yokken ne yapıyorsunuz

Bence de evlenmeden önce kesinlikle konuşulması ve anlaşılması gerek.Yoksa,ya ömür boyu ''onu kaldır,burayı temizle'' diye sürekli hatırlatacaksınız ya da vazgeçip her şeyi kendiniz yapacaksınız.İkisi de çok zor bence.
Ayrıca kim ne derse desin ben bunu saygı ve sevgiye de bağlıyorum biraz.İnsan değer verdiği insanın 7/24 yorulmasına göz yummaz,elinden gelen bir şey olursa yapar.

Kadın ya da erkek fark etmez. Taraflardan biri çalışıyor ise, diğeri evde ise elbette evde olanın daha çok ilgilenmesi gerekiyor ev işleri ile. Zira evde ev işi yapan kişiye, işleri bitince hadi şimdi de dışarıda çalış demiyorsak, dışarıdan yorgun gelen kişiye de dışarıdaki iş bitti şimdi de ev işlerini yap demek vicdansızlık oluyor.

Her iki kişi de dışarıda çalışıyor ise, ev işleri elbette ortak olmalı. Hafta sonu temizlik birlikte yapılmalı. Eve gelindiğinde ne iş varsa ortak yapılmalı. Zira ikisi de çalışıp yoruluyor.

Ancak ben haftada bir gün evine yardımcı alan, çocuğunu kreşe gönderen ev hanımlarının "ama erkekler de ev işi yapmalı" diyerek işten gelen eşlerine iş itelemelerine sinir oluyorum. Böyle bir örnek var çevremde. O kadar da değil yahu. Evet hayat müşterek. Evet işin ne olduğuna bakmaksızın, cinsiyet gözetmeksizin ortaklaşa yüklenmeli tüm işleri. Lakin ben iş hayatının ne kadar yorucu ve stres yüklü olduğunu bilen eski bir çalışan, yeni ev hanımı olarak eşim işten geldiğinde ondan iş yapmasını beklemiyorum. Hasta veya yorgun isem zaten ben söylemeden destek olur. Ancak şu an hayatımızda uygulanan iş bölümü; o dışarıda çalışıp para kazanıyor ben ise evin ve çocuğun sorumluluğunu üstleniyorum. Çalışmaya geri döndüğümde eskisi gibi ortak yapacağız ev işlerini.

Zaten çalışan kadınlar eziliyor çalışmamak en iyisi de...işte o kadar emek verdim bırakamam..özel olsa bir sn beklemem

O kadar uçsuz bucaksız bir konu ki.. İnsan nereden başlar bilmiyorum. Kültür, yetiştiriliş tarzı adını ne koyarsanız koyun. Bu bizim içinde geçerli. İlk aylar herşey dört dörtlük olsun istiyoruz biz de. Evim temiz olsun, 4 çeşit yemeğim olsun, tüm çamaşırlarım mis gibi koksun ütülü olsun. ee geçiyor 2-3 ay, 'ne oluyor be kölemiyim ben' moduna giriyoruz.
Bir de anneleri herşeylerini önlerine koymuş düşünsenize ..Adam yatağını ömrü hayatı boyunca 1 kez toplamamış, ne bekliyoruz ki?
AMA bu aile meselesini ben hiç anlamıyorum ve burada bazı yazılanlar gerçek mi acaba diye düşündürüyor beni. Mesela eşim görümcem varken benden asla bir şey istemez. Çayını suyunu hep küçük görümcemden ister. Ailesinin yanında beni hiç küçük düşürmedi. Belki de bu yüzden hiç sorun yaşamadık. Görümcemden istese de, oda bir kadın sonuçta. Çaylarını neden alamıyorlar ben anlayamıyorum. Gerçi dünyada bu kadar ev işi yapan ama bir okadar da söylenen başka bir ırk var mıdır onu da bilmiyorum. Adam çayını bir kez alsa, bir dahakine ben getireyim aşkım demezsem ben de neyim.
Acaba çok şey mi bekliyoruz? Eşim çocuğuyla çok ilgilenir, onu al bunu getir hiç bir zaman hayır demez ve 12 saat dışarıda çalışıyor. Yani eve 20:30'da gelip ne yapsın? Bu da var..
Sanırım tüm dünya düzeni kadının bu şekilde olmasına yönelik çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…