Ev işi bayanın görevidir düşüncesi...

Bende valla fenalik geldi bugün yapmadim mesela. Yarina buzluktaki nohut..napim.. aferin bize bencee kuzum :)

Ev isi ve yemek yapmak en sevmedigim seyler. Bazen keske yemek yemek zorunda olmasak diyorum. cidden cok useniyorum kendime bile hazirlamaya.
Aynen yaaaaa bende bazen diyorum ki sanki hep yemek yiyoruz.
Üşenirsin tabi teferruat çok bide bazi bulasiklar elde yıkanıyor ya mesela tahta kaşık. Uffffffff.

Aynen yaaaaa bende bazen diyorum ki sanki hep yemek yiyoruz.
Üşenirsin tabi teferruat çok bide bazi bulasiklar elde yıkanıyor ya mesela tahta kaşık. Uffffffff.

Ben tahta kasigi da makinaya atiyorum. Hatta tahta kesme tahtasini makinaya ata ata parcaladim çöp oldu. Ne pisim...

Anneme gittiğimizde eşim kalkıp sofraya yardım etmez ben de onun ailesinde etmem kimse de bize gelince kalksın diye beklemeyiz. En fazla kendi çayınızı kalkıp doldurun onun dışında misafir olduğunuzu asla unutturmayın. Evde de kırk yılın başı bir jest yaparsanız eşiniz müteşekkir olur ama her gün yaparsanız göreviniz beller ve bir gün yapmazsanız hır çıkarır. Evde sadece canım istediğinde ve kendi ihtiyacım kadar iş yaparım. Genel temizliği kendim yapıyorsam karpuz gibi ortadan bölerim işleri ve eşimin kalkıp yarısını yapmasını bekler yapmazsa da dehşete kapılır ve ben de bu evin kahyası hixmetçisi değilim diye restleşirim. Onunki de can benimki de can. Ha bu arada şuna da karşıyım; bizim kadınlarımız fazla titiz evde bi dakika oturmuyor kendileri abarttığı için de eşlerinin de buna uymasını bekliyor. Ben erkek olsam ben de her hafta sonu komple temizlik iki üç günde bir ütü her gece üç öğün yemek iş paylaşımına girmem yani

12 senedir evliyim birgün meyve hazırlayıp getirmedi eşime ( kızma yaparım tabi ona can feda )
hiç terli sırta havlu koyum derdim olmadı çocukmu kaklıp kendı değiştirsin üstünü ,
başına niye su koyuyorsun , kendının eli ayağı yokmu sen onun anasımısın ,

Sunca yillik evliyim birak balkon yıkayıp salata yapmayi bir bardak suyu vermez iceyim diye yat kalk sukret bence

Benim esim bu konuda gercekten ayridir ama şöylede bir durum var pazar gunlerimiz tatsiz bilirim eli kolu kalkmaz ben hic ilismem gonderirim elini surdurmem
Ameliyat durumum vardi hic kim bakar ne olur diye dusunmedim annem bile dusunmedi
Ilk zamanlar benden iyi yemek bilirdi cok misafir agirladik
Ben hic balkon yikamadim cam silmedim tul asmadim yaptirmadi yorulursun dedi
Asla aramizda sen yap tartismasi olmadi ve ikimizde birbirimize naz yapabiliriz ben kotu anda olsamda o kotuyse bilirimki gercekten kotu onemli olan o dengenin saglanmasi ve kotu niyet iyi niyet ayrimi benim esim kadar olmasada her evde bu denge olmali
Esimin ailesinin yaninda da yapacagimi yapar olay haline getirmem gorumcemi onu bunu takmam

Yetişme tarzındaki erkek-kadın esitsizligimiz maalesef. Evet kadınlar çalışmalı ekonomik özgürlüğü olmalı diye her yerde haykırıyoruz ama ev işlerinde erkekleri de artik görmeliyiz diye kimsenin sesi çıkmıyor.

İşte bu yüzden bilinçlenmeli kız-erkek ayrımı yapmadan tüm çocuklarımızı hayatın her alanın da eşit buyutmeliyiz. Şahsen benim 18 aylık oğlum var ve aynen bu şekilde yetiştirmeyi düşünüyorum.

. Yaratilislari geregi erkek yapamiyor kadinlar daha yatkin bu tarz islere. Bir kadina ve bir erkege verin yastik kilifini. Gecirin ssunu yastiga diyin en cabuk kim yapar. Tabiki kadin. Mutfaga sokun yemek yapsinlar en iyi ve duzenli kim yapar, yine kadin. O yuzden ev isleri kadinlarin daha kolay ve guzel yapmalarindan dolayi onlarin gorevi olarak gorulebiliyor iste. Ama bu demek degil ki erkek esine, annesine yardim edemez. Etmeli. Ama yapmiyor diye de niye yapmiyorsun diyip burnundan getirmek de biraz hos olmaz diye dusunuyorum.

yastık kılıfını ters çevirip yastığa geçirmeyi kocamdan öğrendim

Anladığım kadarıyla siz kayınvalidenizdeyken eşinzin görümcenizden değil de sizden bir şeyleri beklemesi canınızı sıkmış. Şöyle bir şey var ki kızkardeşine kalk iş yap demesi biraz garip kaçabilir eşinize göre ama siz eşi olduğunuz için bir de malum bir gelin kavramı olduğu için o beklentiyle eşiniz size kaş göz yapmış olabilir. Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla eşiniz gayet yardımcı oluyor size aslında. Siz de fazlasıyla ona verici davranıyorsunuz doğal olarak. Bu iş için dengeyi gözeterek gitmek gerektiğini düşünüyorum, erkek-kadın ya da sen şu kadar yaptın ben bu kadar iş gördüm mevzusu olmamalı.

Benim eşim sağolsun evdeyken her konuda yardımcı olur. Ben işim sebebiyle bir kaç gün evde olamıyorum, o zaman yemeğini yapar bırakırım, bir kaç gün de evde olurum haftaiçi, o zaman da temizliği kendim hallederim çoğunlukla. Ütü falan olduğunda yapar, çamaşırları asar, nevresimi takar, sofra kurmaya kaldırmaya yardımcı olur. Yani ne olsa hayır demez sağolsun.

Başta havlu v.s abartı geldi de söyle bir düşündüm bizler hayat arkadaşıyiz , siz onu düşüneceksiniz o sizi.

Eğer emrivaki yapan, su getir , şunu bunu getir diyen bir erkek değilse , sizi de düşünüyorsa birbirinizin ayrıntılarına dikkat edip yardimci olabilirsiniz.

....

Kv. evindeyken ne zaman kalkıp kalmayacaginizi size söylemesin , bunu konuşun onunla.

Ne şefler var, hatta ünlü kadın şef çok az. Kadın bir aşçı olarak yiyecek içecek sektöründe zorlanırsınız erkekler size "yapamaz" diye bakarlar ve o erkek şefleri mutfağa soktuğunuzda harikalar yaratır hem lezzet hem de hijyen konusunda.

Sizin dediğiniz yaratılış değil "yetiştiriliş" erkek çocuklarınızın da eline verin yastık kılıfını yapa yapa öğrenir. Verin eline süpürgeyi, ütüyü, bezi büyüyünce mis gibi yapar ev işini..

Ben eşimle yaşarken "ev arkadaşı" mantığındaydım. Birlikte yaşıyorsak birlikte temizleyeceğiz diye bakıyordum.

Siz eşinize "gömleğim yıkandı mı?, ütülü eteğim var mı? temiz donum kalmadı mı? " diye aormuyorsanız, eşinizin de size sorması abes bence. Ayrıca kadın çalışmıyor diye evin tüm işini yüklenmesi de çok saçma. O evi iki kişi dağıtıyorsa sadece birinin toparlaması adil değil bence..

Eşimi bir eş, bir hayat arkadaşı olarak gördüğüm için hiç havlu getirmedim,suyunu baş ucuna getirmedim. Eşim temizlik yapan, eşyalarını düzenle koyan çamaşır makinasını çalıştıran masa toplayan derz aralarını bile fırçalayıp silen süpüren bir adam. Çünkü bu hayat ikimizin. Bu ev sadece benim yaşadığım bir ev değil. Başta böyle değildi tabi. Eşim sürwkli hizmet bekledi ben çalışan bir bayanım baktım olmuyor bir hafta mutfak toplamadım bıraktığı eşyaları toplamadım. Yanlış yaptığını anladı. Şuan ben elimden geleni yapıyorum oda az çok yapıyor. Beraber yaşıyoruz bu evde. Mesela çarşaf değiştirmez bilmez çünkü. Ya da benşm giysilerini ütülemez bir şey olacak diye kendi giysilerini ütüler sadece vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…