Ev işi bayanın görevidir düşüncesi...

Dünyadaki çoğu otelde yastık kiliflarini erkek çalışanlar geçirir dünyanın çoğu en iyi aşçısı erkektir. Kız daha iyi yastık kılıfı geçirir diyorsunuz ya neden biliyor musunuz birisi annesi tarafından 4-5 yaşında ilk kez yastık kılıfı geçir denmiştir birisinin de paşa oğluna ilk kez karısı yastık kılıfı gecirtiyordur da ondan. Paşa oğlanlar ve premses kızlar yetistirmeyelim insan yetiştirelim. Eşi ağır iş yaparken tv karşısında yatmayan vicdanlı bireyler....

bende senin gibi alıştırdım, koca değil bebek almışım kendime dedim 1 sene sonra aklım başıma geldi, şimdi bıraktım kendi haline, biraz zorlanıyo ama sana bakacaksam çocuk isteme benden ikinizede bakamam diyorum kendi işlerini hallediyo artık. Yine hakkını yiyemem yemek yapar, bulaşık toplar, ev temizler ama iş kendi bakımı olunca nazlanır bebek oluverir. Yinede artık tolerans yok.

Ne alaka yahu? Yaradilisimiz ev isine yatkinmis mis... Neden ev islerine ozel bir organimiz filan mi var erkeklerde olmayan? Yastik kilifini hizli degistirmek icin ozel ekstra bir parmagim filan yok benim bildigim kadariyla.

Erkek cocuklarini oturtup, kiz cocuklarini daha minicikken ev isi yaptirmaya baslayan anneler sayesinde kadinlar daha pratiklesiyor olabilir mi zamanla? Sonra da yaradilis diyin...
Kizlari oturtup ev islerini ogullariniza yaptirin yillarca ve bakin bakalim yaradilis mi yoksa sizin ayrimciliginiz miymis?

Harika yemekler yapan erkek ascilar dolu. Duzen delisi erkekler de var.
Ben evlenene kadar mutfaga girmemis bir insanim ve hicte dogustan ev işi yetenegim yoktu esim bile benden daha beceriklidir. Bir cesit yemek icin yapsam mutfak savas alanina donerdi. Ama yapa yapa daha iyi oldum simdi, ogrendim bazi seyleri.

Erkeklerin dogasinda yok, vayy anasi gostermemis demek yerine biseyler yaptirsaniz zamanla alisir ogrenir. Ben oyle ogrendim ve super zeka gerektirmiyor. Maymuna ogretsen yapar bazi " ev isi" dedigimiz seyleri...

Siz bu kafayla yasamaya devam edin

offf yapmayın ya ne yaratılışı? o çocuklara küçükken kodladığınız normlar olmasın? yaratılışmış güldürmeyin ya.
çocukken erkek çocuklarına "aslanım,paşam." deyip çorabını bile yerden kaldırmamayı öğretirsiniz.
analar bayram temizliğinde oğlunu dışarıya yollar kız çocuklarıyla evde bayram temizliği yapar. kız çocuklarına küçükken evcilik oynarlar oradan geliyor o yemek,iş yapma güdüsü. kazık kadar adamlar evlenmeyi biliyorlarsa kendi işlerini yapsınlar bir zahmet.

Maalesef kültürel bir şey. Yerleşik bir fikir haline gelmiş. Kadın çalışıyorsa, erkek ev işlerini paylaşabiliyor ama kadın ev hanımıysa, zaten ne işi var ki diye bakılıyor. Yapılan iş göründüğünde , teşekkür edildiğinde insanın zevkle yapası gelir zaten. Ben hanımların işten erindiğini düşünmüyorum. Bence yapılan işlerin küçümsenmesi, kıymetinin bilinmemesi asıl problem. Hele ki evhanımıysan yan gelip yatıyorsun diye düşünüyorlar maalesef. Bir evi çekip çevirmek kolay değil. Yemek bulaşık, çamaşır, alışveriş,temizlik , ütü , çocuk varsa o da ayrı ilgi ister ... Kadına çok fazla sorumluluk yüklenmiş, erkek sadece para kazansın yeter gibi görülüyor. Hatta bazı ailelerde erkek, çocuk bakımı ve yetiştirilmesinde aktif rol bile almıyor. Sadece para kazandığı için koşulsuz itaat ve saygı bekliyor. Bu düzen nasıl gelişmiş bilmiyorum; ama dinde de yeri yok bunun. Resmen kadın köle gibi. Türkiyede evli kadın olmak çok yorucu , çünkü beklentiler çok fazla ,onca sorumluluğa rağmen bir de süper fit,bakımlı olmanı da bekliyorlar ya Amaaan böyle düşününce evlilik de hiç cazip gelmiyor bazen. İşte, evli arkadaşlarımın yaşadığı yüksek tempolu hayatı görünce gözüm korkuyor. Amma dertliymişim ben de. Bir dokundun bin ahh işittin
Eşinin gözünü en iyiye alıştırma, bebek gibi bakma ona.O sana ne kadar kıymet veriyorsa sen de o kadar kıymet ver.Hayatının merkezi o olmasın. Hatta önceliğin kendin olsun. Amaan insanoğlu kıymet bilmez. Çok şımartmaya da gelmez. Arada evin kirli kalsın, arada yemek yapma. Hele ki hasta olduğunda ,kendini heder edip de bir şey yapmaya kalkma. Sen kendinin değerini bimezsen kimse bilmiyor. Bak sen kendini naza çek önemse ki o da önemsesin. Arada iş paylaşımı yapın. Sen ondan iş iste. Yani yapmasını bekleme. "Canım şunu yapar mısın?" falan de. Yaptığı işi beğenmesen bile beğen ve teşekkür et. Sonra beğenmiyorsun, der bahane edip yapmak istemez.

Son düzenleme:

Valla yastik kilifi sorub degil,
Ama bariz supurge, dolap silme, perde asma isleri erkek isi. Koltuk kanape cekip supursunler her gun kaslari bosa gitmesin.
Adamin eli benim elimin iki kati kadar, cam falan da onun silmesi lazim bu durumda.

Ay ben bu yaradilis isini sevdim, esitlikten daha faydali. Yastik isi bende okey

ayrıca zora düşünce erkeklerde mis gibi iş yapıyorlar. o adamlar şehir dışına üniversite okumaya gidince tek başına bulaşıkta yıkayıp yemek yapmayıda öğreniyorlar ama annelerine güveniyorlar sonrada "aman evleneyim sonuçta evde eşim var hizmetçilik yapar,çocuk yapar,bakar akşam karnımıda doyurur.sonra ben eşte olurum babada olurum." kafasındalar. zaten evlilik kadına kötülük erkeğe hediye resmen.

Suan cok hastayim ve bebek gibi bakiliyorum. Esim hasta olsun o da bebek gibi bakilir. Bazen birimizin isi gucu daha yogun olur, stresli olur, o zaman digeri ev islerinde daha aktif olur.

Ama hic bir sey yokken adama bebek muamelesi yapsam ne kendime ne ona saygim kalir.

neden boyle biliyormusun kiz cocuklari aksam gezmez kiz cocuklari annesine yardim eder calismaz cocuk bakar diyen zihniyetin yetisdirdigi cocuklar cogu turk erkegi. benin esimde oyle seninki perde takiyormus benimki yerden kirlet kaldirmaz o yuzden cocuklarimi ona gore egitiyorum bulasik makinasini oglum bana verir ben yerine koyarim mandal verir camasir sererim yatagini kendi toplar sonrada disari mac oynamaya gider .
Erkegin ustun olmadigini anladigimiz zaman kocalarimiz ev isi yapacak.

Ya yapmayın ya da sürekli şikayet etmeyin.En ince ayrıntısına kadar hizmet ederseniz değeri bilinmez ve görev addedilir bir zaman sonra.Kocişçi olmayın bu kadar.Hayat arkadaşı olun birbirinize.Siz yapıp alıştırmışsınız şimdi de şikayet ediyorsunuz.Terleyince havlu filan fazla abartı.

Hepsi yetiştirme tarzı ile alakalı. Benim eşimin annesi hem kiz hem erkek çocuklarına hep eşit davranmış her konuda. Ona göre eşimin eli de bir çok ev işine yatkın. Oğullarına hiç iş yaptirmayan anneler sorun

Benim Kayinvalidemin 5 oğlu var. Hiç iş yaptirmaz onlara. Hatta küçüğünun-20 yaş- hala ayağına yemek gider. Ama esim her şeyi yapar. Dediğiniz şey de önemli ama eşine değer veren insan her koşulda işleri bölüsuyor.

Pardon ama siz biraz abartmissiniz. Eger sozlerimde bir yanlis varsa bu gozlemlerimi yanlis yorumluyor olmamdan kaynaklanir. Yazdiklarimda "erkektir, pasadir oturur bas kkosede, kadin yapar ev isini" gibi bir cumle kursaydim "siz bu kafayla yasamaya devam edin" cumlesini hak edebilirdim. Ama ben dedim ki, kadinlarin (genel anlamda)ev isi konusunda daha yatkin. Dediginiz gibi bu yetistirilme biciminden kaynaklaniyordur. Ben sirf bir erkek ev isi yapmiyor diye evde cingar cikartilmasinin hos olmadigini soyledim. Mumkunse karsit dusuncelerle karsilastiginizda hemen hakaret etme yolunu secmeyin.

kadin ev hanimiysa bence evin isini daha fazla ustlenmeli. yok çalışıyorsa o zaman baska. esime hep derim sen yapiyosan bana yardim degildir adı. ortak yasam alanimiz sende benim kadar sorumlusun. neyseki esimde ayni dusuncede. eksik gördüğu yapilmasi gereken birsey varsa bana demeden yapar. hangimiz müsaitse. yeri gelir ben derim bana bi su getir meyve kes falan diyefr yeri gelir ben hizmet ederim gocunmam. tek tarafliysa bastan alistirmayla alakali bence

Bunca yıldır eş kişisine havlu vermişliğim yok

Bende kadın mıyım bee

Siz "Kadinlar ev isine daha yatkindir. Yetistirilme biciminden kaynaklaniyordur" filan demediniz.
Yaradiliş geregi erkekler yapamiyor dediniz basbayagi. Cooook fark var arada. Yaradilis geregi erkekler ev isi yapamaz beceremez. Istiyorlarsa yapsinlar, yapmiyorlarsa evet paşadir oturur kadin cingar cikarmasin demeye de getiriyorsunuz hatta diyorsunuz. Konu sahibi eşi gibi disarda calisip para getiriyorsa, adam da eşi gibi ev isi yapacak ayni zamanda. Gayette cingar cikarilir. Hosunuza gitmese de...

Neden daha yatkın mesela. Bu düşüncenizi temellendirdiginiz bilimsel gerçek ne? Cunku siz baya genetik biliminden giriyorsunuz konuya

2 ayda şimdiden söylenmeye başlamak! Ve 2 ayda şimdiden bunlara alıştirmak! Bence bi dur diyin kendinize, ter bezi nedirr ??? Baş ucuna su nedirr? ?

Neden daha yatkın mesela. Bu düşüncenizi temellendirdiginiz bilimsel gerçek ne? Cunku siz baya genetik biliminden giriyorsunuz konuya
Bilimsel gercege dayanmiyor soylediklerim, ben gozlemlerimi yorumladim. Ayrica ben anlamiyorum, bu yatkinlik meselesi kadin icin cok asagilik bir durum mu ki bu kadar sert tepkiler verdiniz? Benim yatkinliktan bahsediyor olmam kesinlikle karsi oldugum erkek oturur kadin is yapar durumunu savundugum anlamina gelmiyor!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…